Регистрация
Публикувано на 07.08.2018 / 9:16

В ЕДИН ОТБОР СА. КОРНЕЛИЯ Е ИДЕАЛНИЯ ОПОНЕНТ НА БОЙКО И ТОЙ ЗАТОВА Я КРЕПИ. БОЙКО СЕ УКРЕПВА С ВОЛЕТАТА НА КОРНЕЛИЯ, А ТЯ – С ВОЛЕТАТА ОТ БОЙКО

КОРНЕЛИЯ НИНОВАИзчаках да се съберат три доказателства, преди да напиша тази статия. Не че отдавна не ми беше ясно. И съм напълно наясно какво ще последва – отново ще ме обвинят за гербер, че искам да клатя „светата Корнелия“ и Бойко Борисов ми е платил.

Така става винаги като кажа Истината, а аз всъщност обичам да я казвам.

Не ме интересува какво ще кажат, това е Истината…

Сега всички гледате Митьо Очите и цирковете около общинския съветник от БСП, дето се оказа, че му е приятел.

То затова е целият цирк – за да го гледате.

А истинската му същност е съвсем друга – Бойко просто „вдигна топката“ за „воле“ на Корнелия. Това е съвместна акция, която е със съвсем предвидими резултати.

Корнелия ще разчисти терена вътре в БСП.

Тя вече се включи. Вместо да се „срамува“ и да се скрие някъде, тя излезе с „принципна“ позиция, заклейми виновника и посочи, че той е вкаран в листите от предното ръководство. Т.е. от Станишев и Миков.

Тъй като скандалът става грандиозен, какво ще последва?

Много просто – Корнелия ще създаде някакви „правила“, според които кандидатите по места се утвърждават от Централното ръководство. За да не се получат нови такива случаи.

Ще изглежда принципно и правилно.

Реално ще е „метла“. Корнелия ще разчисти всяка опозиция, ще допремахне останали демократичен характер на БСП, в която единствено и неповторимо от всички други партии, местните структури издигат кандидатите. Сега всичко ще се пише на „Позитано“.

И това ни най-малко не значи, че ще изчезнат хората на криминалните групировки. Не, остават. Те са нужни – с парите си, но най-вече – с гласовете, които носят. Ще ги има. Има ги във всички партии. Просто вече ще са хората на Корнелия, а не тези на Станишев.

Един перфектен театър на Бойко, с който даде рамо на червената лъвица.

Но това е само доказателството номер 3.

Другите 2 се в обратна посока.

Преди 2 месеца властта брутално се разклати. Ставаше думи за квотите за бежанци и за логичните съмнения на народа, че силно зависимият от Меркел Бойко, ще клекне. То може и да е станало, но да не знаем. Какви ли не слухове пълзят.

Но тогава – точно като изригна недоволството, и… се появи Корнелия.

Тя „публично“ зададе въпроси на министър-председателя. И той моментално се появи в парламента, за да им отговаря. И направи едно бомбастично популистко изказвам, че „и милиарди да му дадат, няма да приема никого“. Така, след прекрасно вдигнатата „топка“, Баце удари успешно воле, и вкара гол. Народът се успокои, въпреки че реално нищо по мигрантите не е решено.

Но театърът на Бойко и Корнелия, реално укрепи Бойко. Ако тя не се беше появила, истерията се самовъзпламеняваше и можеше да отнесе доста крехкия кабинет.

И да стигнем и до второто „воле“ – Странджа. Отново народът „изтрещя“, което е съвсем логично – Бойко отдавна е компрометиран и омръзнал, присъствието му във властта може да се счита дори за наглост. И отново – заради Странджа, народът изригна. Избиват добитъка, гонят хората, за да заселват мигранти… Вълната бе неудържима.

И тогава… пак се появи Корнелия. С едно проекто-решение на парламента за „не-приемане на мигранти“. И пак Бойко „цъфна“ в Парламента, той самият нареди да се приеме решението, и излезе с лаври от там.

Изобщо, Корнелия твърде съмнително се появява точно като на Бойко му е най-трудно. А сега това с Митьо Очите и общинския съветник от БСП идва твърде удобно преди Евроизборите и преди тези за местна власт след година.

Корнелия не владее напълно БСП. Това е най-демократичната партия в България. Наистина локалните организации имат много права. Нещо невиждано например в костовисткото СДС или в тоталитарната организация ГЕРБ. Няма друга такава партия, в която хората по места реално да могат да вземат решения.

Но с това се свършва. Хората по места издигнаха ортаците на Митьо Очите, край с това. Ще преглеждаме всяка номинация.

Бойко се укрепва с волетата от Корнелия, а тя – с волетата от Бойко…

Всъщност, цялата схема е пределно ясна.

Корнелия е удобна на Бойко. Не защото не си мечтае да го измести, и не защото е покорна. Не, тя има амбиции към стола му.

Просто няма възможности. БСП е на историческия си максимум, тя повече проценти от тези не може да вземе. Каквото и да прави Корнелия, това ще е. Реално ако я сменят, може да паднат дори.

Освен това, БСП няма „патерици“. Тя няма удобни малки партии, с които да направи коалиция.

Така единственият начин да състави правителство, е да падне в лапите на ДПС. Което за БСП винаги е самоубийствено, и което Корнелия категорично не иска.

Такъв съперник е идеален за ГЕРБ. Винаги ще е на второ място (дори с 1-2%) и винаги Бойко ще става премиер. Реално дори да изпревари с малко, тя отново остава далеч от 121 гласа. И отново Бойко ще намери коалиция, и ще бъде на власт.

Корнелия е идеалният опонент на Бойко, и той затова я крепи.

От друга страна, самият той е идеален опонент, защото е толкова компрометиран, че е постоянно под атаки, и вдига тонуса на БСП. Истината е, че без Бойко насреща, резултатът на БСП може още да падне.

Така и на двамата им е удобно да подкрепят другия – уж чрез атаки срещу него.

Митьо Очите не е най-големия мафиот и колко ли пъти вече е арестуван. Такъв като него винаги могат да му намерят за какво да го приберат. Едно време така правеха с Иво Карамански – обикновено преди избори. Сега е тоя.

Но последствията на втория план са далеч по-важни. И очевидно Бойко направи така нещата, че Корнелия да получи „метла“ в ръцете си.

Тази симбиоза може да има всевъзможни последствия. Най-вероятно накрая ще се стигне и до прословутата „голяма коалиция“ и това ще е последният мандат, преди маските да паднат…

После – кой ли знае. Може вече да няма България. С темповете на изчезването на този народ, може и да няма смисъл нито от правителство, нито от държава вече…

Добри Божилов

www.komentari.com

Колаж: Матей Димов

Коментари 18 за
“В ЕДИН ОТБОР СА. КОРНЕЛИЯ Е ИДЕАЛНИЯ ОПОНЕНТ НА БОЙКО И ТОЙ ЗАТОВА Я КРЕПИ. БОЙКО СЕ УКРЕПВА С ВОЛЕТАТА НА КОРНЕЛИЯ, А ТЯ – С ВОЛЕТАТА ОТ БОЙКО”

 1. Колко пъти го писах, че ГЕРБ е най-добрият продукт на БКП……За другите какво да говорим……Който разбрал, разбрал….

 2. В ЕДИН ОТБОР са – факт!
  Само явно още – прекрасната ни ЕЛЕНА ЙОНЧЕВА не го е разбрала.
  И брани амбразурата си/работодателя си …. най-самоотвержено!

  И по-скоро не е от заблуда, колкото от ИСТИНСКАТА Й ЖУРНАЛИСТИЧЕСКА СЪВЕСТ!
  От истинското й ЧОВЕЧНО СЪЗНАНИЕ!
  Брани каузата си на – ИСТИНСКИ човек!
  Елена – не се хабете напразно! – бихме казали ние!

  А бизнесът на Митьо Очите бил съвсем легален!
  Казала го е през 2016 г. не кой да е, а вътрешната министърка Румяна Бъчварова!
  ето тук:
  https://fakti.bg/bulgaria/321321-bachvarova-prez-2016-g-biznesat-na-mityo-ochite-e-legalen

  Че и Митниците да охранява му дали!

  И сега вече става ясно – ЗАЩО ДЪРЖАТ НЕЩАСТНИТЕ МИЛИОНИ БЪЛГАРИ
  с по 200 лева – пенсия, с по 500 лв. заплата в България,
  а ОСТАНАЛИТЕ ПРОКУДЕНИ българи продължават да не връщат от ЧУЖБИНА!

  За да си ги избираме за вечни времена! Затова.

 3. Едно уточнение >>>>

  >>> Доган и Местан са вечните патерици на БСП.

  Ако утре по някаква прищявка на задокеанските Господари
  Корнелия „спечели изборите“ с кой ще се коалира ??

  >>>> С турската етническа партия, естествено. С ДПС.

 4. Славито и неговото предаване Куку с какъв скандал станаха известни? каза:

  С дезинформационно-хумористичната случка за гръмнал реактор в Козлодуй. Простодушния народец даже започна да си уплътнява прозорците. Така че с Мигленката Куневца още от тогава са си дупе и гащи, да не казвам – две дупета и то много осмърдителни. Патриот бил ама дрън дрън. Още тогава ламтяха да ни затрият енергетиката и успяха. А поръчката – отвън. Всеки даде „най-доброто“ от себе си.

 5. Господин Божилов!
  СЛАВИ ТРИФОНОВ,СЕ ПОДГОТВЯ ДА СПАСИ КЛЕТАТА НИ РОДИНА БЪЛГАРИЯ!!!
  И Мафиотите и задкулисието(зад комедия Нинова),се активираха да ни поднасят различни сериали,със участието на техните Главни Герои Мутрата Борисов и Лъжкинята Комедия Нинова!
  Милиони сме зад Господин Слави Трифонов!
  Есента ще бъде интересна!
  Защо си мислят дебилните че Слави Трифонов,Спи???
  Понеже се опитаха да го омаскарят,затова появата му със Достойни хора на хоризонта,ще бъде Закововащо!

  1. САМО ЧАЛГАДЖИЯ НЕ БЕШЕ СЕ УПРАЖНЯВАЛ В ПОЛИТИКАТА ЗА СМЕТКА НА ТОЯ ПРОСТ НАРОД, ЩЕ ГО ПРЕЖИВЕЕМ ЛИ? ВСЪЩНОСТ, С КОМБИНА СА С ТИКВЕТО, ТАКА ЧЕ ПЛАНЪТ Е ДА УПРАВЛЯВА ПАК ГЕРБ, НО С НОВА ПАТЕРИЦА.

  2. Славчо Учиндолски ли е новият Месия-Спасител?! След Бареков, Марешки, сега и Учиндолски!? Мерси!

   1. Стига сте го обиждали!
    Всеки от нас е бил подведен в тези 30години,включително и Слави Трифонов,когато примерно се довери на Шушанка Миглена Кунева!
    И аз съм имала критики към него,особено когато покани бандита Милен Велчев или примерно агента който работи срещу България,Соломон Паси….
    Но до тук Слави Трифонов е доказан Патриот,истински обичащ България и българите!!!
    Не го ли разбирате,към този момент,няма друг,който да генерира такава обществена енергия освен Слави!
    Гледах по телевизия БИТ(когато я имаше),кастинга за политици!
    За първи път видях интилигентни и образовани хора!
    Ревем от Мутрата,а не искаме да се обединим срещу него!
    СПОКОЙНО,едва ли Слави Трифонов,ще си направи харикири,като се обидини със доказан бандит като Борисов,няма да има нужда да се обедини със Мутрата,защото едно явяване на Слави Трифонов,със Достойни Българи зад гърба си,ще отвее сега съществуващите мафиотиски партии,защото ще има над 50%,3,4 милиона сме зад него!

    1. Излагате се,недейте слага посмешищата Бареков и Марешки,до Слави Трифонов!
     Слави е Колос и доказан Патриот,помогнал на стотици!!!
     А тези са хамелеони,бандити и крадци!

  3. Така ни мина живота – химери, месии, идоли, кумири, де си ги чакаме, за да ни спасяват. Костовци, Симеончовци, Сергейчовци, Бойковци -всички по стълбата на Смирненски. Та сега и Слави…

 6. Главната цел на „избраните“ / а дали ние ме ги избирали ? / наши „транс-атлантически“ ментори, и на техните слуги от СЕМ, е : пълно зомбиране, тотална идиотизация, дигитализация, превръщане на народа ни в стадо от «двуноги», реагиращи само на заложените от /техните/ СМИ, системи за «образование и възпитание» рефлекси и импулси / като например с т. нap. флашмоб-ове /. Най-ефективно идиотизиране на човешката маса се постига с ежедневните многочасови ток-шоу, ниско качествени хумористични предавания, нон-стоп излъчвани филми с насилие и убийства, както и с разлагащи съзнанието турски сериали. Медиите, вместо да са проводник за духовно и интелектуално развитие, за масова физическа култура и спорт, общуване с природата, култивиране на семейните ценности и насърчаване на раждането и отглеждане на деца, уважение и респект към честния труд – настървено ни промиват мозъка с дебилни ток-шоу, чалга-песни, турски кючеци и долнокачествен хумор. ТВ и интернет станаха главно оръжие за пълното морално и духовно разложение на хората, за варваризация и цифрова идиотизация. И по този начин населението се превръща в покорно и лесно за манипулиране. На практика понастоящем преобладаваща част от българското население /под девиза „Напред към евро-атлантическите ценности!“/ само за период от 28 г. беше доведено до интелектуалното и морално ниво на негрите и латиносите в американските гета. И след „оковите“ на социализма дойде „истинската“ свобода – хомосексуализъм, проституция, наркотици, хазарт, мафиотски убийства и тотална „битова“ престъпност… Е, тази /глобална/ „медийна среда“ неминуемо ще доведе до желания краен резултат : духовно, интелектуално и физическо разложение, деградация и физическа смърт на народа ни… За да живеят и добруват „истинските“ апостоли на „евро-атлантическите ценности“…

 7. Да ,правилно ! Ама малко го разбират. И пак им се хващат на въдиците. После се сърди народа като му кажат ,че на 85% са дебили. Ами дебили са !

 8. Авторът сякаш е забравил възхода и падението на СДС и НДВС ли беше, че вече му забравих името. Това ще се случи и с ГЕРБ, ама по- бавно, ББ е жилаво хитър. Това ще се случи и с КН, тя е малко елементарна и играе по първа сигнална система. Виж, народът се е подлъгвал по водачи и може пак да се подлъже, но е оцелявал.

 9. „колега“ Либертов, колкото и да се опитвате да мажете, мажете ИСТИНАТА не може да скриете.
  Да Ви припомним ли за планът-управленска симбиоза БСП-ГЕРБ на пловдивския СЕДЕСАРО-БЕСЕПАРСКИ-ГЕРБЕРСКИ бизнесмен.
  В политиката и бизнеса НЯМА „ВРЪЗКИ“, както се опитвате да внушите. Знаете отлично, че има само ИНТЕРЕСИ…..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>