Публикувано на 26.05.2008 / 8:27

В Европа цените растат – излизат на улицата, у нас – свалят гащите и се редят на опашки за вазелин

 

 

Много се замислям, дали наистина живеем в реална действителност, или това е един лош сън. А може би сме вътре в Мрежата?

Не ви ли се струва, че всичко, което преживяваме е едно “де жа вю”? Впрочем, прсихиатрите твърдят, че първият принцип, по който може да бъде уловена шизофренията е това, че започваме да изпитваме чувството, че нещо, което ни се случва, вече сме го преживели.

На път сме всички да станем шизофреници, както е тръгнало.

Отварям вестниците и чета:

петробът мина 135 долара барела

автобусните превозвачи искат билета “София – Варна” да струва 70 лева

заплатите се увеличават с 10%

правим стачки, а в същото време от това някои правят пачки.

Всичко в държавата расте. Падат единствено пенсиите и заплатите. Във всяка една европейска държава, когато цените растат, правителствата падат, защото хората излизат на улицата.

В България, когато растат цените, хората също излизат на улицата – свалят си гащите и се запътват към първата аптека за да си купят вазелин.

Него, слава богу, го има, и то на поносима цена.

Като казах вазелин, та се сетих за ДПС.

Защо, мои братя и сестри, се сърдите на ДПС и турците? Нима не бяхте вие тези, които на изборите не излязохте и не гласувахте? Нима не бяхте точно вие, които си продавахте гласа от 30 до 100 лева? Нали ако всички излязат и гласуват, за която и да е българска партия ДПС няма да бъде във властта?! Нима не друг, а вие, скъпи учители, взимахте по 100 лева, наредени на опашка пред един офис във Варна, а после се чумерите – недоволни сме. От кое сте недоволни – от 100-те лева, или от това, че продадохте себе си, нас, децата си и не само своето, но и общото ни бъдеще?

Пак отварям вестник и сега пък чета: щели да разследват Ахмед Доган за пет евентуално незаконно-придобити негови имоти. Ами, ако аз съм на Доган ще ви дам под съд, уважаеми господа и дами журналисти! Защото то си е жива обида да кажеш за човек като него, че има само пет незаконни имота.

Но защо точно и само Доган? Не се ли цели по този начин да се пренасочи общественото недоволство в една много желана и лесна посока?! Дайте да учредим една награда за политик, който е бил във властта и не си е купил имоти, яхта, хотели и всичко, което си представите. Лошото е, че ще ни трябват толкова много пари за наградния фонд, че няма да сварим да преброим всички онези, които са за първото място.

Говори се, че у нас няма мафия.

А кой, скъпи братя и сестри, ни краде колите? Кой отвлича децата и заможните българи? Да не би дон Корлеоне да е възкръснал по наашите земи? Аз наистина мисля, че новият вътрешен министър иска да си свърши работата, за която е поставен на поста, но докато обществото не реши да се противопостави остро на всички тези тумори – наркоразпространението, проституцията, контрабандата, като се наложат драконовски мерки – доживотни присъди без право на обжалване, нищо добро няма да се случи тук.

В Русия преди години имаше бум на отвличания. Тогава богатите там се събраха, дадоха 100 милиона долара на мафията и в продължение на двайсетина дни по улиците и каналите на Москва бяха открити десетки трупове. И от тогава отвличания няма.

Знам, че много хора няма да одобрят това, което пиша, но аз не зова за анархия. Аз призовавам за желязна дисциплина и ред. И поемам тази отговорност, защото мисля, че нито един честен гражданин не би се противопоставил на това, когато един рецидивст – престъпник е извикан на разпит в полицията, изведнъж да направи самоубийство, скачайки от четвъртия етаж.

Да, звучи жестоко. Но в името на това, че само след дни ще бъде пуснат на свобода и ще продължи да изнасилва, да отвлича, да пребива и да убива, тази мярка си е много добра.

Още през 2005 година бях първият политик, който призова минималната работна заплата на полицая у нас да бъде 2000 лева. Тогава много хора се подсмихваха. Днес вече проблемът е в дневния ред на деня. Само когато, полицаите имат такива заплати ще имаме право да искаме от тях да въдворяват ред и да останат неподкупни.

Защото иначе наистина ще трябва да се наредим на опашки за вазелин. А и у нас е знайно, че ако утре държавата обяви, че всички мъже от 18 до 85 години трябва да се явят на площада за кастрация, сигурно ще има доброволци на площада от сутринта.

Надявам се, това просто да е един ужасен кошмар.

И чакам своето и вашето пробуждане.

Веселин Данов

В. “Народно дело”

Коментари 0 за
“В Европа цените растат – излизат на улицата, у нас – свалят гащите и се редят на опашки за вазелин”

 1. Che nali ti tochno, g-n Danov kopuvashe glasove za po 50 lv. Kopuvashe za da moje i sin1t ti da stane i toi obshtinski s1vetnik. Bezochliv moshennik si ti i cialata ti izmislena politicheska sila

 2. 1 М Н Е Н И Я (Най-отгоре са най-старите)
  От
  demosBG
  05/26/2008
  07:51:58 Интересна препоръка. Всеки циганин, мутра и комунистическа номенклатура вече ще краде за двама. Грабителите констатират криза – почти всичко е окрадено, а няма кой да създава нови блага. Темповете на грабеж превишават в пъти
  темповете на създаване. Експлоататорската класа е разработила и прилага стотина схеми за грабеж, а няма нови схеми за промяна на обществените отношения и повишаване на производителността. Робовладелската икономика на България е лошо ръководена, лошо организирана и не е производителна. При нея работната сила е подложена на жестока експлоатация. Мотивацията й за работа прогресивно намалява. Производителността на труда в България е една трета (38%) от тази в Европейския съюз, а цената на работната сила е 35 пъти по ниска. За сравнение взимаме Дания, където заплащането на час е 68 лева. Една трета (38%) от 68 лева е реалната средна стойност на труда за час у нас. Това са 26 лева на час или 208 лева на ден и 1040 лева за 40 часова седмица. Т.е. реалната месечна заплата при съществуващото равнище на производителност в България е 5000 лева. Експлоататорската класа плаща средна работна заплата 400 лева, т.е. 12,5 пъти ескплоатацията превишава производителността. Как при тази „норма” на ограбване властта иска всеки работник да работи за двама? Тройната коалиция поддържа политика на изкуствена бедност, глад и мизерия. Едно от решенията за повишаване на мотивацията към труд е изравняване на заплащането спрямо равнището на производителносттта на труда. При сегашната ситуация препоръките на еврокомисаря по заетостта Владимир Шпидла звучат нелепо.

  начало е-абонамент форум

  – изберете брой – • 26 Май 2008 г. • 25 Май 2008 г. • 24 Май 2008 г. • 23 Май 2008 г. • 22 Май 2008 г. • 21 Май 2008 г. • 20 Май 2008 г. • 19 Май 2008 г.

  Как да намалеят опашките пред КАТ?

  Регистрацията да се извършва на повече места, включително от частни фирми.
  Да бъдат назначени повече служители в КАТ, да се отворят повече пунктове.
  Да се инвестира в модерни технологии, а персоналът да се намали, за да се ограничи и корупцията.
  Достатъчно средства са вложени, нека се подобри организацията и контролът.

 3. Браво, г-н Данов! Отдавна е време да се бие тревога и хората насилствено да бъдат събуждани от кошмара, в който се намираме всички!

 4. Българите масово си свалят радиаторите първо, а после ще мислят какво да правят по-нататък! Дето казват да им имам акъла, дето им идва отпосле! Ние, ние сме …. идиоти! За съжаление ставаме все повече! Страх! Апатия! Търпимост! Всеки сам пише съдбата си!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *