Регистрация
Публикувано на 12.11.2018 / 16:06

В ДЪРЖАВАТА –КОЧИНА ФИНАНСОВИЯТ МИНИСТЪР ЖИВЕЕ В ИМОТ НА ДОМУСЧИЕВ БЕЗВЪЗМЕЗДНО! КОНПИ И СПЕЦ.ПРОКУРАТУРА ЗА ТАКОВА БЕЗОЧИЕ НЯМА!

ВЛАДИСЛАВ ГОРАНОВТова е декларацията на министъра на финансите Владислав Горанов пред Комисията за противодействие на корупцията /КОНПИ/:

https://register.caciaf.bg/2018/DF695EED-A4D3-40A9-A1FC-C6E4C56C21C787793.xml

От нея е видно, че Владислав Горанов притежава 3 апартамента в София, както 59 000 лв. и 8000 лв. на влог, придобити от … „трудово възнаграждение“.

Горанов обаче е декларирал като „чуждо недвижимо имущество“ на което е ползвател от 2012 година апартамент от 180 кв. м., като е декларирал, че НЕ ПЛАЩА НАЕМ, А ПОЛЗВА АПАРТАМЕНТА БЕЗВЪЗМЕЗДНО!

В декларацията не е посочено местонахождение на апартамента, както и собственикът, който от 2012 година е дал апартамент от 180 кв. м. на Владислав Горанов да го ползва БЕЗВЪЗМЕЗДНО.

В предаването „Евродикоф“ на Сашо Диков Владислав Горанов признава, че ползва този имот безвъзмездно.

Апартаментът се намира в супер луксозния комплекс „Есте“ в най-престижния софийски квартал Изток.

Сашо Диков попита Владислав Горанов дали комплекса „Есте“ на Кирил Домусчиев ли е, Горанов отговори, че според него не бил.

Сайта „19 минути“ обаче прави проверка и установява, че според Търговския регистър „Есте пропъртис“ е собственост на „Адванс пропъртис“. А „Адванс Пропъртис“ е собственост на … братята Георги и Кирил Домусчиеви. Управителят на „Есте“ Борис Балев пък участва в управлението на много дружества, свързани с шефа на КРИБ, сред които и флагмана му Хювефарма, в някогашния фонд по масовата приватизация Напредък и други.

Цената за наем на подобен апартамент, според обявите на самия комплекс, е малко над 10 евро на квадрат или над 1800 евро за въпросния апартамент – цяла министерска заплата. За 6 години наема би трябвало да е 253 475, 57 лв.

КОНПИ незабавно трябва да отговори на въпроса защо не е подложила на проверка това очебодно безобразие – финансов министър от изпълнителната власт да живее БЕЗВЪЗМЕЗДНО В АПАРТАМЕНТ ОТ 180 КВ.М., СОБСТВЕНОСТ НА БИЗНЕСМЕНИТЕ ДОМУСЧИЕВИ!

Защо му е даден БЕЗВЪЗМЕЗДНО? Заради „красивите му очи“?

За подобна КОРПОРАТИВНА ПРЕПЛЕТКА И ЗАВИСИМОСТ ВЪВ ВСЯКА НОРМАЛНА СТРАНА МОМЕНТАЛНО БИ ТРЯБВАЛО ВЛАДИСЛАВ ГОРАНОВ ДА СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА, ДА НЕ ГОВОРИМ ЗА ЦЯЛОТО ПРАВИТЕЛСТВО.

Това Е ОЧЕВАДЕН КОНФЛИКТ НА ИНТЕРЕСИ И АБСОЛЮТНА НЕМОРАЛНОСТ – ХЕМ СИ МИНИСТЪР, ХЕМ ПРИЕМАШ БЕЗВЪЗМЕЗДНО ПОДАРЪК ОТ КРУПЕН БИЗНЕСМЕН!

Ако обаче очаквате спец.прокуратура или конпири да се задействат, значи не живеете в тази държава – кочина.

Afera.bg

Коментари 29 за
“В ДЪРЖАВАТА –КОЧИНА ФИНАНСОВИЯТ МИНИСТЪР ЖИВЕЕ В ИМОТ НА ДОМУСЧИЕВ БЕЗВЪЗМЕЗДНО! КОНПИ И СПЕЦ.ПРОКУРАТУРА ЗА ТАКОВА БЕЗОЧИЕ НЯМА!”

 1. ЩРИХИ ЗА ГОРАНОВ

  Личи си, че Горанов се е взел
  едва ли не за двойник на Съдбата -
  наперен и надут като петел
  и с видима ненавист към „тълпата”.
  Дали пък милостта Му – де да знам -
  не е потомствен лорд от Бъкингам?

  От чорбаджийски корен е комай,
  щом порциите след Доган раздава.
  На бедните отпуска жалък пай,
  а за богатите е дойна крава.

  Презира Владко справедливостта,
  за него тя е класово понятие*.
  О, нагла, о свешена простота,
  проспала факултетските занятия.

  Но е наясно, що е то зулум
  (заслуга на Свищовската Сорбона?).
  Зулум е, ако в сговор с щедър кум
  избегнеш харч от цели 300 бона.
  А е въпрос, дали зад тази щедрост
  не се таят услуги, хем на едро.

  Горанов не е рядък феномен,
  каквото и да си въобразява.
  Подобни нему всеки божи ден
  се подвизават в клетата държава.

  ____________________________________
  *Крилата „дефиниция” на самия Горанов

 2. Оставете министър Горанов намира !!!! И к’во толкова е станало та всички се чудят защо живее без наем !?!?!? Ами опрощаването на 50 млн лева за нарушаване на приватизационния договор на К. Домусчиев трябва да бъде „осребрено“ по някакъв начин. Влади Горанов може да ползва апартамета има-няма 1 162 (ХИЛЯДА СТО ШЕСТДЕСЕТ И ДВЕ !!!!!!) години. Ха да сме живи и здрави ние, обикновените българи !!!! И с право Министър председателят се обижда, че някои министри са наричани мърши- явно ние сме мършите!!

 3. Толкова са нагли ,че вече дори не се и крият.Ама ние сме си виновни ,че ги търпиме.Ако разчитаме на Европа кучета ни яли.

 4. Влади Горанов искаше да ми прави хубави неща, но му отказах, защото имам стари хемороиди. След отказа ми жена му забременя за трети път.

 5. Боклука трябва да се измете и всички държавни агенции да се закрият.“Бизнесмените“които са свързани с политиците ще фалират без тяхна помощ.Президента да поеме управлението.Нито парламент ни трябва нито нищо докато не се изчистат дебилите.

 6. НЕ Е ИСТИНА ЗА КАКВА ЗВЕРСКА КОРУПЦИЯ ИДЕ РЕЧ ТУК!!!!!!!!
  ДОЛНИ УРОДИ -ГИНКОПИТЕЦИ !!!!!!!!

 7. По наглост това министърче може да се мери само с Цецо Тъпото.

 8. САМО ЩЕ КАЖА ДА ГЛЕДАТЕ РУСКИЯ СЕРИАЛ „МЕЧ“ И ЩЕ ЗАМЪЛЧА. ДОТАМ Я ДОКАРАХМЕ.

  1. Как не ви е срам да гледате руски сериал и да го заявявате черно на бяло? Пък го и препоръчвате. Срам! Родоотстъпник! Комунист! Путинист! Нямам думи! А какви само американски филми има!? Демократични, реални, правдиви… Нали? Да!

   1. Само дето в руските сериали и в живота на Русия такива ги пращат по 10 години в Сибир ..Има специална колония за министри генерали милиоционери …и там си живеят „щастливо “ като секат дървета в гората

 9. Случайно да се сещате, че министъра на здравеопазването Ананиев е чичо на Горанов и бързото му „израстване“ в министерството на финансите се дължи и на него, не само на Пеевски с който само пиел кафе……..

 10. освен министьр Горанов в к-с ЕСТЕ имат апартаменти екс министьр ИВАИЛО МОСКОВСКИ и неговата жена Маринела СТАЛИНова /работеща за банкерката Петя Славаова/ и приближената до ПИБ схемаджиика мафиотка Мила Георгиева
  Баи КИРО Гела и ДС са ги навьрзали кат свински черва

 11. И ние от Четвърти километър живеем безвъзмездно,даже ни дават хапчета и други работи ни дават безвъзмездно,защото си имаме финансов Министър ,който живее безвъзмездно,всичко е свързано в тази държава, затова е готино да се живее в нея безвъзмездно.

  1. В едно стихотворение на известен турски поет прочетох следния стих: “ безплатно живее, безплатно ама, сиренето и кашкавала не са“. Та и нашата излиза така. “ Bedava yashayorus, bedava, kasher, peynir deil ama“

   1. Маргарет Тачър казва пък,че сиренето е безплатно само в капана за мишки.

 12. които силно накърняват правото на критични коментари към работата на съдиите и дори призовават народните представители да криминализират гражданското недоволство от скандални по своята същност съдебни актове.

 13. Покварата – във стол за добродетел,
  развратът-във кресло на министера,
  Содом погубва всеки свой владетел
  ако не скъска с грехове – завера.

  Горанов е избор на Борисов след показана и доказана арогантност на Горанов, който напусна НС заради малка депутатска заплата и оголи поста там. Това беше достатъчно за преценка. Но Борисов не преценява, а иска раболепни марионетки. И колкото по-голяма е покварата им, колкото са по-огранчени, колкото са по-арогантни, толкова са по-изгодни. Борисов стигна до там в заслепеността си и от Горанов, че го нарече ‘като свое дете ми е.“. Ами това твое ‘дете’ за гордост ли е!? А арогантната предателка Захариева за какво е още министър или отговорът няма значение за махането й? А арогантната Цачева с нейните неомити лъжи и нови, и нови провали? А некадърността им – която извиква арогантността им!Не само кадрите, а изборите им от Борисов и причините за изборите им са проблем. Не само отговорността, а вината е на Борисов. Вината не се мие с имитации и овации. Вината разяжда – осъзната или не, призната или не. Греховете са тежък товар. И Бог поруган не бива!

  Пояснение за читави българи и човеци:

  ГОЛГОТА

  А Господа измамиха перфектно:
  започнаха с измама на дарение,
  окрадоха Небесното дефектно
  и чуждото превърнаха в падение.

  Измамата подкрепиха със разпване:
  честта прободоха с изпитана жестокост,
  и гаврата маскираха с оцапване-
  та мръсното да грее със безокост!

  Намериха ортаци във безчестие
  и глашатаи на позорна гавра
  със белота да кичат черно-бедствие-
  така Голгота стана обща лавра!

  Тежко ви, измикяри със безочие,
  тежко ви, на Иисуса осквернители,
  що кръстите се с длани от порочие–
  от Кръста капе потрес, поробители!

  18, 45 ч., 12.11.2018
  Св. Иоан Златоуст

  1. „Горанов е избор на Борисов…“
   Грешка – този дебелочревен екскремент е от квотата на Шиши и Цаци.

 14. Как ми се иска българският народ да изгледа украинския сериал „Слуга на народа“. Ще му се изясни цялата картина в държавата.

 15. Допълнение към коментара на „онзи“:
  С такива „жестове“ на олигарсите към министрите на б. б. се обясняват и лобистките промени в Закона за приватизация и следприватизационен контрол, чрез които преди време се даваше възможност на собственика на Параходство „БМФ“ – лицето К. Домусчиев, да си спести плащането на над 50 млн/Петдесет милиона лева/ неустойки за неизпълнение на приватизационния договор, както и заплахата на това лице с още няколко други олигарси, че в подкрепа на Валери Симеонов и правителството, ще докарат в София около двадесет хиляди контра протестиращи срещу майките на децата с увреждания. Отврат!

 16. Горанов искаше да върне жеста на Гела, като му опрости за наша сметка 58 милиона (58 000 000) лева.

 17. Е така е в БГ ,ти ми даваш на мен ,аз на теб и ,сме си ,,наши“ вече. Няма коѝ да повярва ,че е съвсем безкористно.

 18. Скъпи сънародници, ето така живеят богатите, нашите любими народни избраници, в нашата неолиберална, анархокапиталистическа, олигархична кочина. Това е подигравка с българите, той с официалната си заплата, не може да си плати даже наема. Само заради тези факти изложени в статията, в Германия например, щеше да има невероятен скандал съпроводен от оставки. Тук какво ще има? Медийно мълчание …. А иначе финансовото ни министърче брои в кутии цигари одирането на мат’ряла…

 19. А казват че субсидиите които вземат партиите са да не са зависими от олигарсите

 20. И Беновска, и професорката Антоанета Христова, и Андрей Райчев и… „изплащат“ луксозни апартаменти предоставени от олигархията.

 21. Освен Bладислав Горанов други обитатели на к-с ЕСТЕ са екс.министьр ИВАИЛО МОСКОВСКИ и жена му Маринела СТАЛИНова които освен апартамент в к-с ЕСТЕ имат кьща вьв БАНКЯ недалеч от тая на БОИКО и Мила Георгиева свьрзана с ПИБ
  Министьр ГОРАНОВ стана известен с тва че 2014 се оплаклавал на БОИКО как на видиш ли Боико с тия 3 бона заплата НЕму стигала за нищо имал 2 деца жена му чака 3 ,на неговите 30 год всички министри били милионери в евро само тои седял с 3 бона беден и година по кьсно СТРОИ в ПЛАНА Планина м/у СОФИЯ и БОРОВЕЦ “малка скромна “ кьщурка за 2,5 милионана груб строеж ,в тази област ЗАПОЧВА и стриотелсво на НАИ-големото евреиско село /ЕКО кибуц/вьв БЬЛГАРИЯ за 3000 библеиски заселници сьс скромни кьщи започващи от 500 хиледи стигащи 2,5 милиона магазани детски градини паркове собсвтено ЕРП ВиК

 22. Защо му е даден БЕЗВЪЗМЕЗДНО? Защото така се прави в стабилната Цецова държава. От скандал – пак в скандал и така, както се пееше … „ден след ден“…“ и така до края на света“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>