Регистрация
Публикувано на 09.01.2019 / 9:24

В ДУХА НА МАФИОТСКИТЕ ТРАДИЦИИ, ПОСОЛСТВОТО НА САЩ ПУБЛИКУВА БИЗНЕС ПРЕДЛОЖЕНИЕ НА КОЕТО БОКУ НЕ МОЖА ДА ОТКАЖЕ

САЩ„Изявление на Белия дом

https://bg.usembassy.gov/bg/white-house-statement-bg/?fbclid=IwAR1UZeVR00STNOBz4De57aO-mGeTIUOn5m4BELe2g6ylxOUuUjFmmhxWAMA#.XDTybShuo5U.facebook

ПРЕДЛОЖЕНИЕ, НА КОЕТО НЕ МОЖЕ ДА СЕ ОТКАЖЕ..

В духа на най-добрите мафиотски традиции, САЩ ни направиха предложение, на което Боку не можа да откаже. Както се казва, веднъж като целунеш ръка на Кръстника, път назад няма. Или си съгласен, или си труп….понякога не само политически, както виждаме от „инцидентите“ с бившите съюзници на САЩ като Садам Хюсеин, Кадафи, Осама бен Ладен, Нуриега и кого ли още не.

Дори бих повярвала на управляващата шайка, че изборът е доброволен и свободен, ако не си бяха изтрили подметките да ходят до САЩ да „преговарят“ – за цени или за комисионни, не стана ясно. А и онзи, американският Джон Съливан, с жълтата убийствена вратовръзка, дойде на място да заяви в прав текст, че изборът е Ф-16 и туй-то! Все едно Ал Капоне да дойде да ти направи предложение да купиш две изби алкохол. И да ти се усмихва и да чака решението ти!. Няма мърдане!

Друг е въпросът защо нашата шайка се е поставила в такава зависимост от САЩ. Многократно съм задавала въпросът „онзи“ доклад за швейцарската банка, публикуван от американското списание за тъмното минало и настояще на Главната Мутра, дали не е допринесъл рязко за насочване на вниманието им към така удобния за манипулиране политик.

За странните меко казано обвързаности на Главната мутра със Световната банка, МВФ и прочие юдейски организации, както и постоянните му посещения в Близкия изток, мога само да гадая в каква връзка са. Но връзка със сигурност има.

Затова и се изнервят толкова много от дебатите за самолетите. Защото не могат да признаят, че няма накъде да мърдат и са им направили предложение, на което няма как да откажат.

Впрочем шестте американски военни бази си действат на пълни обороти. Дори до Ново село ще изграждат нови петролни складове за 50 000 тона керосин. Интересно!

И между впрочем….едно посолство си позволява на страницата си да публикува бизнес предложението на правителството си и да се надява, че България ще одобри избора. А някои протестираха срещу елха и публикуван от друго посолство пост във Фейсбук…..

Елена Гунчева

Коментари 17 за
“В ДУХА НА МАФИОТСКИТЕ ТРАДИЦИИ, ПОСОЛСТВОТО НА САЩ ПУБЛИКУВА БИЗНЕС ПРЕДЛОЖЕНИЕ НА КОЕТО БОКУ НЕ МОЖА ДА ОТКАЖЕ”

 1. психопатът от банкя докато лъжеше в парламента, колко му се иска мирно черноморие, през същото време ШАЙКАТА му гласува за настаняване на американски и на турски кораби и войски на наша територия ! и някой допуска ли дори за миг, че конгресът на сащ или турският меджлис ще гласуват за настаняване на български войници на тяхна земя?? НАТО е инструмент на англо-американската престъпна шайка за заграбване на все повече планетарни ресурси / природни, демографски, интелектуални /, за да трупат печалби т. нар. „защитници на евро-атлантически ценности“… а нашата роля в НАТО беше на теляци и на прислуга, но това вече не стига на фашистите – те искат нашите синове да умират в Ирак, Афганистан, Украйна като „пушечно месо“ за интересите на „Шеврон“, „Монсанто“ и „Дженерал Електрик“… естествено, ще бъде платено на безродниците, които ще изпратят нашите деца да умират – дано господ /или провидението / се намеси и да заличи от лицето на земята фашистката сган и техните помагачи у нас – „литовската пастирка“, мутрата „буда“, валери „винкела“ и др. мръсници…

 2. Приемам, че написаното е вярно. Но да добавя, за да е пълна картинката. Росенец е предадена на чужда държава. Нито митничари, нито граничари могат да припарят. Нагло отказаха да се монтират измервателни уреди. Никой не знае какво влиза и какво излиза. И колко. ЛУКойл, при милиарди печалба, не внася стотинка данъци. Гюндяев бие шамари на президента, а Йотова му целува ръцете. Едно посолство открито ни се подиграва от официалната си страница. Такива ти ми зависимости. Героя на Н. Анастасов от „Криворазбраната цивилизация“ възкликва – „Язък ти за хубостта, Марийке!“. Язък ти за хубостта, Еленке! И на Вас ви е криворазбрана цивилизацията, др. Гунчева.

 3. Специално за Дух с мустачки – Ти си гениален ,братле , в БГ никой не се е светнал още за комбинацията ЧСИ – Мангал ООД … мале е е е й ,бегаха американците ,и базите ,и самолетите ,и самолетоносачите и сичко отиде …

 4. ЩОТО ПРОСТИЯТ, ТЪП И ОВЧЕДУШЕН БГ ЕЛЕКТОРАТ ТЪРПИ РАЗНИ ТИКВИ, ЦВЪКИТА, ЦЕЦКИ, ДОМУСИ И ТЕМ ПОДОБНИ ДА СИ РАЗИГРАВАТ МАГАРЕТАТА , КАКТО СИ ИСКАТ, ТА ЗАРАДИ ТОВА СА НИ ВИНОВНИ АМЕРИКАНЦИТЕ, РУСНЯЦИТЕ, КИТАЙЦИТЕ, ЕВРЕЙЦИТЕ, ИНДИЙЦИТЕ, ГЕРМАНЦИТЕ, ФРАНЦУЗИТЕ, АЛБАНЦИТЕ, ТУРЦИТЕ, МАКЕТАТА, СЪРБИТЕ, ЧЕРНОГОРЦИТЕ, БОШНЯЦИТЕ, РУМЪНЦИТЕ, ШВЕДЦИТЕ, ФИНЛАНДЦИТЕ, ГАГАУЗИТЕ, КАРАКАЧАНИТЕ, ПОМАЦИТЕ, ТУРЛАЦИТЕ, ПЕДЕРАСИТЕ, ЕБАЧИТЕ, ЧЕКИДЖИИТЕ, ИМПОТЕНТНИТЕ, МАЙКА ТЕРЕЗА И ЛЮДМИЛА ЖИВКОВА!

 5. Тия се изпуснаха, мирише и вони чак, ами се и вижда!
  Точно като в българската приказка – цапано дупе с Тиква, а Пипон си чака реда…

 6. Сделката за F-16 пропада, или пропада самото правителство, защото може да мине само с подкрепата на ДПС
  Скандалната сделка за Ф-16, който ще спечели, след промяна на условията на търга, най-вероятно ще пропадне.
  Това ще стане в Парламента, където правителството е ясно без мнозинство по този въпрос.
  Патерицата „ВОЛЯ“ има последователна позиция, че никакви изтребители не са ни нужни. Сходна е позицията и на Валери Симеонов, който докато беше в кабинета, дори влезе в пререкания с Каракачанов.
  АТАКА твърдо са обявили, че са против Ф-16.
  А вчера дойде и решителният глас с 80 депутата от БСП – и те са против.
  Твърдо за самолетите са само ГЕРБ, а ВМРО ще го направят „по принуда“. Видно е, че и Каракачанов не е много щастлив от избора и два пъти се дистанцира.
  Но като военен министър, той и депутатите му, не могат да гласуват „против“.
  Нищо обаче не пречи някой от тях да отсъстват удобно.
  Общо ГЕРБ и пълната група на ВМРО имат 108 гласа.
  БСП, АТАКА, НФСБ и ВОЛЯ също имат 108. Възможно е да са 107, защото има 1 отцепник от БСП, който не е много ясно как ще гласува.
  Извън тези 2 групи, остава единствено тази на ДПС, която не е обявила никаква позиция. Американският посланик се среща с Ахмед Доган и се снимаха, което е някакъв признак, че гласовете са осигурени. Но не много сигурен.
  В посока на осигуряването сочат и връзките на ДПС с Русия, която има интерес да бъде избран Ф-16. Защото първият от тези самолети ще дойде след 8-10 години, а до тогава ще поддържаме и плащаме за МИГ-29. Освен това, Ф-16 е антична разработка, изобщо не може да се мери със съвременните руски самолети и ПВО. Т.е. тук Русия няма да има никакъв опасен враг.
  Т.е. има сериозни признаци, че ДПС биха подкрепили кабинета, макар позицията на ДПС винаги да е несигурна.
  Това обаче ще бъде фактически самоубийство за ГЕРБ точно преди изборите. Ако най-важната сделка, най-натоварена с корупция, мине с подкрепата на ДПС.
  Подобни схеми може и да се правят, но не се правят преди избори.
  Дори най-герберските социолози дават 1-2% аванс пред БСП. Това значи фактически равен брой евродепутати, което ще е триумф за Корнелия. Но ако стане тази сделка, неодобрявана от 80-90% от народа, ГЕРБ ще загубят много поддръжка. Тези самолети са нещо като „втора Истанбулска конвенция“. Ако ги прокарат насила, ще бъдат срутени електорално.
  В тази ситуация, за ГЕРБ е по-добре да стане някаква бъркотия в парламента и сделката да не мине. Или поне да не мине най-важната част – вдигането на тавана на цената.
  Защото американците едно е сигурно в цялата им история – никога не продават на загуба.
  Отказът от Ф-16 ще предизвика „отдъхване“ в обществото и ще даде глътка въздух на властта.
  Няма да я спаси окончателно, защото е затънала в серия други скандали, но поне няма да я повлече неудържимо надолу.
  За ГЕРБ е жизнено важно да спечелят Евроизборите дори с 1 глас, за да остане морално оправдание да държат мандата. В тази ситуация, никакви рискове не са препоръчителни, дори по нареждане от Вашингтон. Добри Божилов

 7. Някой съмнява ли се, че ако самият Сатана се яви сред нас, то САЩ напълно ще го подкрепят, стига той да бъде срещу Русия и/или православието?

 8. Розке, Розке, трендафил Люксембургски! Не ставаш за трол, изкарвай си попарата с нещо друго.

 9. Така е,който става ортак на дявола,после разбира,че трябва да изпълнява всичките му желания.Много им се събра на гербаджиите,прекалено много.За да се прекрати това безумие,трябва да бъдат свалени до изборите с протести до дупка и с искане за пряко президентско управление и служебно правителство поне за една година,колкото да се въведе донякъде ред в страната.

 10. Няма проблеми бе ,какво се тревожите – влиза ЧСИ-то в базите и готово ,ше им събере петролите ,Ф 16 -тиците и каските даже ,България е това ,да не е Афганистан .

  1. Кво ЧСИ бе, пуснете дестина взвода мангали, за отрицателно време ще разглобят базите за скрап, барабар с персонала. И копчета няма да им оставят даже.

 11. Защо базите са безплатни? Соломон Паси да отговори. Когато на запад отваряха шампанско, че американците напускат Германия, тук той отваряше шампанско, че идват при нас. Кой ще му потърси отговорност, че превърна България в безплатна мишена? За база Инджирлик Турция взима наем 1 000 000 долара на месец!
  На въпроса защо нашата шайка е поставена в зависимост от САЩ: САЩ много добре знаят за корупцията в България и че това е държавно управление от шайката. Изгодни са им, каквото им кажат това ще направят. А шайката изпълнява за да може да е на власт и да краде. Ако не изпълниш няма крадене. Шайката превзе държавата с назначения в институциите които би следвало да не допускат или да осъждат доказаната корупция и цикъла се затвори. Същите тези институции обслужват мафията и САЩ много добре го знаят. Но всичко това поражда бедност и омраза към САЩ. И това го знаят, но не им пука. Възниква въпроса-какви демократи са след като постоянно говорят за демокрация?

  1. Опрости ли Соломон Паси на Ирак външен дълг към България в размер на 1,3 милиарда долара изработени с труд и пот от българските специалисти в пустинята на Ирак? И защо?

 12. Голямата дъщеря на Цецо-пъпеша не започна ли работа в Световната банка? Аз само питам.

 13. Хората разбират много добре че сме като жабите дето ги варят на бавен огън! Краят е ясен! Само още не са разбрали че живеем в жесток капитализъм а не в джунгла!

 14. Коганай-после ще ги свалим тези българоубиици?Има много дървета за окичване-обесване!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>