Публикувано на 22.04.2008 / 13:46

Вярно партайгеносе на Станишев става ченге №1

 

 

“Миков мрази Румен Петков. Хващам се на бас, че видинчанинът ще си скъса задника, но ще вкара плевенския пикльо в панделата. А Станишев излезе играч – с един куршум отстрелва два заека, или по-точно – две хиени. Отърва се завинаги от Румен Петков и подложи динена кора на Михаил Миков. Така, след отсвирването на Румен Овчаров миналата година успя да си разчисти вътрешнопартийния тепих от всички силни конкуренти в БСП, които си бяха наумили да го преборят.
Хитър излезе Станишев, не го подценявайте.”, пише незнаен анализатор на днешните събития в един форум.

И май не е далеч от истината.

Досегашният председател на парламентарната група на Коалиция за България Михаил Миков вече е новият министър на вътрешните работи.

За посветените беше ясно, че нито един от поканените да поемат вътрешното министерство не е приел. И това е логично – няма нормален, който сам да си надене хомота да оглави МВР в този идиотски момент и една година преди парламентарни избори.

Така дойде чисто партийния ход. И вярното партайгеносе на Сергей Станишев Михаил Миков бе изпратен жертвено на амбразурата да се пържи като шеф на нещо, от което нищо не разбира.

МВР отново е пред поредния стрес – начело застава типичен комунистически функционер, известен с изказванията си по всички въпроси и капацитет едва ли не по всичко. Базпардонен и не пестящ квалификациите. На това място, може би някои ще си спомнят със симпатия за Румен Петков, защото той поне имаше вид на пич и на хаиз.

Иначе Михаил Миков е юрист.

Народен представител е в 38-ото, 39-ото и 40-ото Народно събрание от 5-и избирателен район – Видин. Старши асистент по наказателно право в СУ "Св. Климент Охридски". Владее френски; руски; сръбски; хърватски. Женен, с две деца. Председател е на Парламентарната група на БСП. Доверено куче на Станишев. Близък до Татяна Дончева. Нищо, че тя все лае против ръководството на партията.

Има и добри контакти с ген. Атанасов, който изигра съществена роля в сценария по скандала в МВР и бе употребен перфектно за разчистване на вътрешно-партийните червени сметки.

Преди време същият Миков беше казал по време на кметските избори за Бойко Борисов: “Генералските звезди са само в скоби, защото напоследък такива генерали се роят доста често. Генералската фукня на тоя генерал е по-различна от генералското достойнство на онези, които са се движили в кариерата. Той е един политически назначен генерал”.

Сега ще видим ще предприеме ли нещо Миков към този генерал.

“Защо трябва да говорим само за Държавна сигурност. Ето ген. Борисов призова МВР, офицерите, генералите и прочие и съвсем не мисля, че става дума за далечното минало. Може би става дума за резервисти от по-близкото минало, които не са били свързани с ДС, а с процесите на прехода, със службите и участието им в прехода. Това е тема, която си струва да се коментира”, пали се по онова време Миков.

Още през 2004 година в БСП върви тихо и подмолно роене по иконимически и идеологически принцип. Тогава с активната дейност на “лукановия център” около Румен Петков само за седмица е натрапена новата коалиционна формула – Коалиция за България. Тя помита крехките зачатъци на дебатирана и дълго обмисляна Нова левица като вариант за проевропейската еволюция на левицата. Нейни инициатори по онова време са именно Татяна Дончева и Михаил Миков, които едва се преборват с изолацията. За сметка на това сила набира проектът “Станишев”.

И днес Миков е брилянтната партийна маша на Станишев, която трябва да му върши работата в МВР. Т.е. нищо да не върши. И да остави ДАНС да върти сабята пак под заповедите на премиера.

Показателно е и, че самият ген. Атанасов от ДСБ преди време излиза в защита на Михаил Миков по повод скандали във вътрешното министерство, казвайки: “Хора като Татяна Дончева и Михаил Миков заявиха, че има проблем с престъпността и трябва да се търси отговорност, а няколко дена след това в ход влезе говорителят на генералското движение Младен Червеняков и започна да обяснява, че трябва да се даде срок, че трябва да се създаде организация, пък след това да се мисли. С други думи, да се размие отговорността и да се скрие проблемът.”

Подозрителната симпатия между костовисти и част от комунистите говори единствено, че Станишев просто използва и едните, и другите за да си разчисти пътя в самата БСП.

От сега е ясно, че Михаил Миков не само нищо няма да свърши в МВР, но и съвсем ще я забатачи. Има и друг вариант обаче – той да бъде поставен с определени задачки и определени поръчки, които хем да покажат и да хвърлят пясък в очите на обществото предизборно, че нещо все се прави с престъпността, или просто като послушко да си наляга парцалите и да остави на ДАНС да играе ролята на личното вътрешно министерство на Станишев.

Вярно е и друго, че когато никой не иска да седне на горещия стол, във вековната партия като ти поставят партийно поръчение – умираш, ама го изпълняваш.

Така, че Миков ще си гълта попарата сам, а Станишев ще ръководи парада.

Който обаче е забравил, че Румен Петков е ковчежникът на партията, тотално е сбъркал.

И ако има някакви илюзии, че и той, и Овчаров ще простят, значи по-добре да отиде за лимонада.

Веселина Томова

Коментари 0 за
“Вярно партайгеносе на Станишев става ченге №1”

  1. То то пък това недоразумение да бъде определено за министър на най проблемното министерство при това без акъл и практика си е чисто и просто онанизъм. Жалко за БСП и за нейните наистина кадърни кадри. По голям резил от това назначение няма и е началото на края на иначе симпатичната партия.

  2. откъде го измислихте това нещо- „Подозрителната симпатия между костовисти и част от комунистите“? и за кой играе вестникът ви??? Атака ???

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *