Регистрация
Публикувано на 12.09.2018 / 9:25

ВЪРВЯЛ СИ ЮНАК БАЦЕ ПРЕЗ БАНКЯНСКАТА ГОРА: ДЕДО МИ Е КАЗАЛ, ЧЕ ЗА ВЕЛИКИ ДЕЛА СЪМ РОДЕН

БОЙКО БОРИСОВВървял си юнак Баце през банкянската гора в един топъл, слънчев, юнски ден. Ръчкал с една пръчка тревата и храстите, щото е чувал, че там хората намират разни неща. И си мислел:

- Много искам да направя нещо велико, щото дедо ми е казвал, че за велики дела съм роден. Даже в пожарната ме записа. Ама в тая пожарна чак пък толкоз… И станах охранител, ама и там чак пък толкоз…. Чудя се какво.. Вече не ми се охраняват разни типове. Те си ядат разни вкусни неща, а аз само зяпам. Имат си хубави коли, жените им жени… А аз само зяпам. Е, верно Първият ми университет ме научи едни работи – да не ходя гладен на вечеря, ама лесно му е на него.. Ох, много тъпо, как да не ходиш гладен на вечеря, то за кво да ходиш тогава…. егати съвета! Като се върна ся, ще направя една партия. Да не забравя да питам Цецо как да я кръстим.

Така си мислел и си ръчкал с пръчката храстите.В торбичката му имало освен филия с мас и няколко джанки, няколко намерени пирона, една празна консерва от Русенско варено, се нещо ще послужи и един чифт малко носени джапанки. Малко бил тъжен, се се надявал нещо по така да намери… Изведнъж от храстите се чул тих вопъл. Стъписал се юнак Баце, но нали е смел, отместил с пръчката храста. Ха, какво да види – три малки юначета клечали и гледали уплашено.

- Кои сте вие, какво правите тук и как се казвате?

- Ние сме Вальо, Ивайло и Ники. Чухме, че в храстите могат да се намерят разни неща и търсим… Ама нищо не намерихме.

- Не се бойте вече, взимам ви, аз ви намерих и вече няма да треперите повече. Обещавам! – обещал им юнак Баце – ще ви отгледам, ще ви напарвя хора и даже може някога едно стадионче да построим…

И ги взел. Завел ги у дома, в Банкя и ги нахранил и напоил. На другия ден сутринта се обадил на Цецо, събрали се двамата и решили новата партия да се казва герб. Минали години, Вальо, Ивайло и Ники порастнали в Банкя, напълнели и загладили косъм. Когато вече не можели да си подават пръстчетата през решетката, зад която ги отглеждал юнак Баце, станало ясно, че са готови. И тогава с Цецо ги направили миниситри.

Виктория Тинтерова

Коментари 19 за
“ВЪРВЯЛ СИ ЮНАК БАЦЕ ПРЕЗ БАНКЯНСКАТА ГОРА: ДЕДО МИ Е КАЗАЛ, ЧЕ ЗА ВЕЛИКИ ДЕЛА СЪМ РОДЕН”

 1. ПРЕДИ ГОДИНИ ИМАШЕ ЕДИН ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ ,ИЗКАРВАШЕ СЕ РОДНИНА НА ЛЕВСКИ.

 2. Станишев - "те гледат на страната като плячка" каза:

  Лидерът на БОЕЦ: Борисов нямал 100 млн. за майките, а даде 1 млрд. на чиновниците. Кога лъже?

  Въпросът е ”Кога и защо лъже Борисов?” ПРЕДИ два месеца за майките на деца с увреждания, Борисов заяви: ”Това, което искат всичкото струва сто милиона, няма такива пари в държавата, ако искат, да кажат от кой да ги взема и да им дам, от образование ли, от пенсионерите ли…” И пожела да му се махат от главата.

  СЕГА разбираме, че в държавата има цял един милиард лева (одрани от нашият гръб) за раздаване, но Той решил да ги даде на държавните служители – 440 000, или по над ДВЕ ХИЛЯДИ лева на калпак, грубо по 200 лева на месец, като увеличение на заплатите.

  В тази ситуация БОЕЦ питаме, ЗАЩО БОРИСОВ ИЗЛЪГА майките, че пари за тях няма? И защо сега изведнъж реши да „дава“ на държавните служители един милиард? Дали защото идват избори? Само че, едно време купуваха гласовете за по 50 лева, а сега за глас, ПОНЕЖЕ СЕ ПЛАЩА С НАШИТЕ ПАРИ, Борисов дига „цената“ на две хиляди!

  И още един въпрос – И тези от АПИ , транспортното министерство и МРРБ, и те ли ще получат награда и увеличение на заплатите? За добре свършената работа? ЗА 17 ТРУПА , милиарди откраднати и хиляди килиметра некачествени и опасни пътища? И за онези, които избиха без причина козите и овцете на хората, и за тях ли увеличение? Или за тях повече?

  Случващото е цинизъм, който показва страха и паниката, които тресат управляващите, в стремежа им да запазят своята власт са готови на всичко. Това показва и че Борисов и компания усещат края си и единственото , което могат да направят е да си купят още малко време за да покрият следите на кражбите и схемите си, да си изберат следващият главен прокурор, да попълнят Конституционният съд и да подготвят следващият си проект за продължаване на грабежа.

  Това е, отговорите са ясни, гответе се за съпротива, дойде време всеки да направи своят избор от коя страна на барикадата е , от страната на мафията и слугите и, или от страната на борещите за свобода, справедливост и възмездие. Битката ще е жестока.

  Лидерът на БОЕЦ Георги Георгиев, Фейсбук

  1. Смешник, що не се пробваш да си пишеш глупостите във вестник ДУМА, или и там не те допускат!!!

 3. Нали уж нямаше пари за болните деца?!
  Сега откъде и как ще извади (и то цяло милионче) за „малко и кокетно стадионче“?!

 4. ОБАЧЕ ПРИКАЗКИТЕ ЗА ХИТЪР ПЕТЪР ПО МИ ХАРЕСВАТ ОТТ ТИЯ ЗА БАЦЕ! И ВИЦОВЕТЕ ЗА ИВАНЧО СА ПО-УБАВИ! А НАЙ МИ АРЕСВА ОНЯ ВИЦ ЗА КОЛЕКТИВИЗАЦИЯТА, ДЕТО СЕ ЧУДЕЛИ КАК ДА КРЪСТЯТ ТЕКЕЗЕСЕТО – НА ЛЕНИН ЛИ, НА СТАЛИН ЛИ, ИЛИ НА НАШТЕ СИ КОМУНЯГИ, А БАЙ ПЕШО, КОЙТО МУ ПРИБРАЛИ НАЙ-МНОГО НИВИ ПРЕДЛОЖИЛ ДА СЕ КАЗВА ЛОПЕ ДЕ ВЕГА, ЩОТО НАЙ-МНОГО МУ МЯЗАЛО НА „ДА ТИ ЕБА МАЙКАТА“!

 5. Бацун е ясен.
  Мене ме вълнува повече коя е личността зад туловището.
  То бива ли чак такъв срам, че да си оставиш само връхчето на сандалетката да се вижда?

  1. Скъса ме от смях с наблюдателност. Ами само връхче на обувка спрямо хоризонта на Баце ти! Той толкова видимост отпуска, всито за него, друг да го не сенчи, даже да е някой дребосък.

 6. От работата и грижата за народа на свините им се полага спа център
  ако някой вижда алтернатива в тази измет моля обърнете се към за. консултации към съответните институции

 7. Мишките Не се разхождат по веждите на Лъвовете каза:

  г-н Борисов не дърпай лъвовете за опашките
  да не Ти разкажат без да ги питат като се почне още с предисторията
  от българите при Кадафи през дейното участия за цяла северна африка
  КТБ и френските връзки на Някои юнаци със афинитет към Франкофонския начин на живот и щерки тук-там
  Само се погледни в огледалото и си седни на това отзад бавно и кротко че има и доста принос на една френска круизно корабна компания в изследванията на НАТО в Черно море а за оръжията и трафика всички знаят
  по всяко време може да Ти пратят копия
  с разчертани конкретни схеми на западните Балкани
  и твоя необясним интерес към тях

 8. ЗА БОРИСОВ ЗНАЕМ ЧЕ ПИШЕТЕ, А ЗАЩО НИТО ДУМА НЯМА ЗА СБОРИЩЕТО НА БСП НА СПА ХОТЕЛА ?

  1. ЩОТО Е ФАЛШИВА НОВИНА! КОРНЕЛИЯ НА СПА! НЕ Е ВЯРНО! ДОВЕРЕН ДРУГАР Е СПОДЕЛИЛ ДОСТОВЕРНА ИНФОРМАЦИЯ, ЧЕ ДРУГАРКАТА КУРРНЕЛИЯ ИЗОБЩО НЕ СПА, А ЦЯЛА НОЩ СЕ …….А( ВСЕКИ ДА ДОВЪРШИ ИЗРЕЧЕНИЕТО ПО СВОЕ УСМОТРЕНИЕ)!

 9. Тинтерова, политическата басня не е „твой“ жанр. Не се коси, от времето на великия Радой Ралин, никой в България не е написал нещо по-добро от „сит търбух за наука глух“. Ще четем твоите упражнения, защото по принцип четем всичко написано от теб!

 10. На времето Къци Вапцаров караше едни дебили да определят масата/теглото на домашни уреди…
  От тази снимка определям масата/теглото МУ на 152 килограма или 0,152 тона.

 11. На тази снимка са закодирани три венециански леонадрови загадки.Опитайте се да си отговорите на тях.

  1.Колко броя крачета има персоната в стойка „Младия Аполон плахо опонира пред Зевс“ овековечена на тази снимка?

  2.Ако загледате в посока малко в ляво и по-горе на снимката,ще видите две абсолютно „различни“ на вид същества от третия вид.Въпроса ми е : Това ли са новите двама независими министри,които ще заместят по системата „две в три“ онези тримата дето им самоподадоха оставките ?

  3.Познайте от три опита колко е IQ -то на притежателя на третото краче ?

 12. Превива цирка кръглият си гръб
  щом клоунът танцува неуморно
  но външноста излята във калъп
  разпада се в тясната гримиорна

  На масата е другото лице
  разтегнато от смях, наивно бяло,
  а истинското в двете му ръце
  пред матовото тройно огледало,
  а истинското в двете му ръце
  пред матовото тройно огледало …..

  Клоунът след часа чай си тръгва,
  тръгва уморен изгубва се в прегръдката на мрака
  Клоунът сега е пак съвсем, съвсем обикновен
  До утре, до утре, до утре,
  до утре вечер в другия спектакъл
  До утре, до утре, до утре,
  до утре вечер в другия спектакъл
  Ла ла лей ла ла ла лей ла ла лей ла… 2.

  Той пак е сам говори без слова
  с предметите от своята окъжност
  бе писал някой нещо за това,
  че клоунът винаги е тъжен

  Макар че не на всеки този свят
  безценното предимство е донесъл
  изкуството да бъде вечно млад
  и през сълзи дори да бъде весел,
  изкуството да бъде вечно млад
  и през сълзи дори да бъде весел

  Васил Найденов Клоунът

 13. Дедо му е казал, че за велики кражби е роден, но така като народа е прост е му се ГЪЗИ какво да се направи. Прост народ прости управляващи.

 14. Чудех се как са ги взели в правителството, където има места само за не много смарт лелки, пък те били мини-систри

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>