Публикувано на 22.05.2008 / 12:53

Във вилаета на новия главен секретар на МВР – шокираща подмяна на документи и мена

 

 

10 декември 2007 година е. Към 18,45 часа възрастна семейна двойка внимателно пресича улица в центъра на Стария Несебър. Изневиделица обаче изскача автомобил, движещ се с бясна скорост, и ги връхлита.

Линейката откарва пометените от пътя Димитър Терзиев, на 74 години, и 64-годишната му съпруга Ова Терзиева в бургаската болница. Лекарите установяват, че жената е с фрактура на главата и счупен таз, мъжът – с наранявания по цялото тяло.
Докато екипът от “Бърза помощ” оказва първа помощ на пострадалите, на местопроизшествието пристигат и ченгетата от “Пътна полиция”. Зад волана на колата, размазала възрастните хора, е 27-годишният Красимир Георгиев от Несебър. Той е почерпен доволно и готов за скандал. Заради агресивното му поведение униформените му слагат белезниците и го откарват в отрезвителя. Пробата с дрегер отчита 2,33 промила алкохол в кръвта. Установява се, че видимо пияният Красимир няма и шофьорска книжка.
Само седмица след произшествието полицейските документи претърпяват странна метаморфоза. Името на Красимир Георгиев е заличено от регистрите на КАТ. Изненадващо в образуваното досъдебно производство вече фигурират данните на 25-годишния Николай Красимиров Вангелов. Близките на пострадалото семейство са изумени от мистерията и решават да направят свое разследване по случая. Разкритията им са шокиращи: откриват безогледна подмяна на документи, опит за целенасочено прикриване на истината и скандална манипулация на фактите!
Потрошената двойка дълго чака някой от полицията да им занесе да подпишат протокола за произшествието. Недочакали да им се обадят, на осмия ден от инцидента възрастното семейство изпраща една от дъщерите си да го вземе от РПУ-Несебър, за да го подпишат. Още в началото ги изненадва датата, на която е съставен протоколът – 13 декември 2007 г., тоест 3 дни след фаталния за старците ден. Оттам насетне започва серията от шокиращи несъответствия. В графата “извършител” фигурира името не на действителния автор на автомелето Красимир Георгиев, а на мнимия Николай Красимиров Вангелов. В документа дознателят от РПУ-Несебър Николай Паунчев вписва, че не била взета алкохолна проба от шофьора, защото той си тръгнал, преди униформените да отидат на местопроизшествието?! Освен това отбелязва, че няма никакви очевидци на катастрофата.
Потърпевшите се хващат за главата: целият документ е изпълнен с лъжлива информация, стояща на светлинни години от истината. Центърът на Стария Несебър по това време е изпълнен с народ.

Марина Шиварова

Blitz.bg

Коментари 0 за
“Във вилаета на новия главен секретар на МВР – шокираща подмяна на документи и мена”

  1. При инцидента по-сериозно e пострадала жената, която с фрактури, но без опасност за живота, е настанена за лечение в бургаската болница. Водачът на автомобила е изпробван с дрегер за наличие на алкохол в кръвта, който е отчел 2,33 промила.Не може да е подадено от пресцентъра на МВР в информационен бюлетин, който е на база бюлетини за произшествия за денонощието и да са подменени документи

  2. Считам, че сте подведена от източниците си вижте http://press.mvr.bg/Bulletin/bl071211_01.htm

    Шофиране след употреба на алкохол.
    Вчера към 18.45 ч. на кръстовище “Провлака” в Несебър, поради неправоспособност на водача и употреба на алкохол, “ВАЗ 2101”, с бургаска регистрация, управляван от 27-годишния К.Г. от Несебър, блъснал пресичащи пътното платно на пешеходна пътека пешеходци – Д.Т., 63 годишна и съпругът й Д.Т., 74 годишен, и двамата от Несебър. При инцидента по-сериозно e пострадала жената, която с фрактури, но без опасност за живота, е настанена за лечение в бургаската болница. Вода

  3. И това ли деяние ще остане ненаказано?! За какво „правосъдие “ говорим?!Учителка в русенско село е осъдена за 200 лв. рушвет,доктор за 60 лв. и колко такива случаи има.А големите крадци и бандити са на свобода. ЕГАТИ държавата!!!

  4. Научете на кого е пияното отроче и ще ви стане ясно как е възможно!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *