Публикувано на 28.03.2008 / 16:26

Всички сме в екстаз, Бойко, ти си бог за нас!

 

 

Идеята на дамата била да отрази в мерена реч образът на мъжа, който е “идол не само за българските жени – домакини, секретарки, но и за нашенките зад граница”. И… елате да видите какво става!

След рекапитулация на близкото до кича поетично съзтезание, редакторите на “Български глас” отчели, че общо 50 стихотворения са били вдъхновени от Бойко Борисов. Повечето стихоплетци били от Елада и Кипър, но имало и от родината.

Когато човек се взре с критично око в строфите, посветени на столичния кмет, ще му се завие свят от метафори и образи за главнния лирически герой: “Бойко – туй име свято, родно”, “Бди кат хищен звяр”, “Не мож му устоя нито една дама”, “Будно чедо на Балкана” и т.н.

Един от откровените графомани, без да се притеснява, сравнява генерала със Зоро и Вилхелм Тел.

Участник в конкурса от София “хваща бика за рогата” в следните четири куплета:

 

“Пазил Бойко две глави

Господ да го поживи.

Скорост покрай тях набра,

стана медийна звезда.

 

Имали са тез глави

показания добри,

с много сиви вещества

се добрали до властта.

 

Но най-супер Бойко бил.

Той в земята ги забил,

със процентите е пръв,

Бойко е самият връх!

 

В радио, вестник и екран

Пръв е Бойко там.

Всички сме в екстаз,

Бойко, ти си бог за нас!”

 

Една от жриците на меренета реч, нашенка от остров Тасос, прави следния бекраунд за мачото от Банкя, трепача на женски сърца за всички времена:

 

Ти работеше във щата,

При наш Тато на заплата.

Ала вече умря Марко

И за народа

                  стана жалко!

 

Все още не е излъчен победител в поетичната надправара, но и това предстои. Найден Вълчев, един от известните ни съвременни поети като разбра за нестандартния конкурс, организиран от в. “Български глас”, без колебание изказа експертното си мнение: “Съзнавам, че ентусиазираните автори са били искрени в намеренията си…портретували са обекта с обич, но какво да се прави, като перата им са безпомощни да боравят с мерената реч, лексикалната им нищета ги води до дънни баналности”.

 

Валери Боянов

В.”Уикенд”

Коментари 0 за
“Всички сме в екстаз, Бойко, ти си бог за нас!”

  1. Що за глупост? Този неприятен мъж сигурно е доста навътре в бизнеса с мутрите! Учудвам се, дали има още такива леки женички, които виждат в него бог Аполон! Голям смях!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *