Публикувано на 01.10.2008 / 22:02

Всички медии се наредиха на клона – подслушвани

 

 

Докато се търси истината около сайта "Опасните", ДАНС попада на разговори на жълтия шеф на комисията по вътрешна сигурност ред и сигурност Минчо Спасов , заместничката му Татяна Дончева и съпъртиеца й Румен Овчаров. Дончева е имала над 80 разговори с главния редактор на "Фрогнюз" Огнян Стефанов, който бил разпитван в ДАНС за сайта "Опасните". Овчаров пък бил засечен няколко пъти с бизнесмена Огнян Мутафчийски, който е съдружник със Стефанов. "Ами дайте списък със забранени за контакти бизнесмени", коментира Овчаров и отново се учуди, че точно него свързват с течове на секретни данни.  Разработка "Галерия" стартирала с подписа на отстранения шеф на отдел "Сигурност" на ДАНС Владимир Писанчев, съобщи Дончева. Тя твърди, че "Галерия" не е в архива на ДАНС, председателят Сертов обяснил, че е приключено, но не е архивирано. Въпросният Писанчев пък твърди пред  нас, че не е приключило, чуди се народната представителка от БСП. Според едни проверката за изтичане на класифицирана информация започнала след сутрешна августовска оперативка на Петко Сертов. В медиите се появила поредната информация за секретна информация  на ДАНС. Той поискал от своите заместници спешно да открият в своите среди агентите. 
Според една от версиите някой е използвал неговото разпореждане като предлог  да се проверят всички журналисти.  Други версии обясняват скандала с жалба на крупен български бизнесмен, който бил оклеветен в скандалния сайт "Опасните" . Нито един от тези слухове не бе потвърден. 
Сътрудник в парламента, свързан с ДПС, е бил засечен от ДАНС в контакти с чужд разузнавач, работещ легално у нас като военен аташе на съседна държава. Същият човек е разговарял и с председателя на вътрешната комисия Минчо Спасов и така българското ФБР е поискало разпечатки на телефонните разговори на Спасов, съобщава още "24 часа".  
Събирани са стенограми на разговори между репортери, съобщава в. "Монитор". В разработката срещу журналисти от почти всички български медии има и телеграми от телефонни разговори между репортери, разказаха депутати от парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред. За пример бе даден телефонен разговор между репортери от в. "24 часа" и от в. "Уикенд". Имена не бяха уточнени. 
"Само в. "Труд" не е бил подслушван, но не е сигурно", заяви лидерът на ДСБ Иван Костов. 
Бившият външен министър Виктор Вълков заявява пред "Монитор", че Иван Дражков е сигурен член на агенция "Монтерей".

 

Afera.bg

Коментари 0 за
“Всички медии се наредиха на клона – подслушвани”

 1. Когато се натрупат десетина случайности, това вече не е случайно. Още по-малко случайно е, когато някой се нахвърля срещу свои клиенти, на които сам признава, че е „причинил неудобства“. Дали ченгетата са толкова тъпи или ние станахме толкова умни, та вече всичко ни е ясно?

 2. Елтимире пак не си пиеш редовно хапчетата!!!!! Изтрити форуми! (2 Октомври 2008)
  След ъпгрейда на phpBB3 Multi Forums скрипта се изтриха всичките форуми – проблема беше във бъг на самият скрипт. Нямам бек-ъп, така че нищо не мога да направя по въпроса за връщането на форумите. Да се надяваме, че днешната случка няма да се повтори занапред, можете да създадете отново форумите си. Съжалявам за неудобството.

  Чети бе, говедо, чети! От такива като теб на власт идват такива като Сидеров

 3. Кво пресилване, бе! Едва вчера открихме едно форумче, и тенцьорите от ДанС ни го спряха:
  http://opylchenie.forumhead.net/
  Ама нищо няма да постигнат гадовете! волът рие, а пръстта пада на гърба му.
  Форумът ни бе затворен, защото там се разискваше участието на Павлин Димитров, Главния секретар на МВР в терористимчни акции. Ебати управниците си имаме! Ама скоро ще им берем лайката, така ми се струва!

 4. Каква е тая истерия??Има в страната 50-ет разследващи журналисти!Според мене- не повече от петима…Но защо са си поставили такава табелка и докога ще слушаме ла-ла миньоре/

 5. ПРАВИЛНО ГИ ПОДСЛУШВАТ.ВСЕКИ НЕНОРМАЛНИК ИЗЛИЗА ПО МЕДИИТЕ И ПРИКАЗВА КАКВОТО СИ ИСКА.В ПОВЕЧЕТО СЛУЧАИ,СЛУХОВЕ И НЕЩА КОИТО НЕ СА ДОКАЗАНИ.ТЪЙ КАТО ЖУРНАЛИСТИТЕ НЕ ИМ СТИСКА САМИ ДА СИ НАМИРАТ ИНФОРМАЦИЯТА И ТО ДОКАЗАНА РАЗЧИТАТ НА ПОПУЛИСТИТЕ,КАТО БОРИСОВ,СИДЕРОВ,МАРИН ДИМИТРОВ,А.АТАНАСОВ ……

 6. Нещо от тук:
  http://opylchenie.forumhead.net/viewtopic.php?f=3&t=11
  „Почти всички независими медии в бившата държава България имат сериозни проблеми в последните седмици и дни! Арести, пребиване с чукове, заплахи, проблеми с домейна, хакерски атаки…

  Кратък списък на атакуваните медии: Опасните новини, Afera.bg, Frog News, „Воини на Тангра“, vestnikataka.com…

  Съвпадението на повече от две неща не е случайност!“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *