Публикувано на 29.05.2008 / 23:44

Всички бяха толкова добри, те защо ни ги транжираха

 

 

Защо ексхумират сестрите Белнейски. Защото не знаят къде да ровят за сина на Венци Стефанов, Стоян Стоянов и Ангел Бончев. Не разказвайте този виц пред близките на изчезналите. В него няма дори черен хумор. А само ужасен дефицит на публичен враг.
Кои са лошите в страшния ни филм. И подозираме ли въобще някого, докато (не)намираме транжирани капачки с усукани черва. Кого трябва да хванем напук на подреденото му алиби. Враговете живеят анонимно и надалеч като в антиимпериалистическа пропаганда. И никога в нашия вход. Спешно трябва да им сменим адресната регистрация, защото да се преследваш с нищото прилича повече на обществена параноя.
От Ал Капоне до Бин Ладен по-модерната пропаганда развива една и съща кампания. Да хванем точно това копеле. Без да й пука, че то всъщност спи с руси жени на свети Валентин. Когато на празника освен секс се случват и кланета (Клането на свети Валентин, 1929 г.). И без да има значение сложният бекграунд в отношенията президент-терорист (преди 11 септември 2001 г.). Когато врагът е конкретна wanted личност, много по-вероятно е все някога да бъде размазан. Обратното на собствената ни тайнственост, оправдаваща се с да не пречим на разследването. Най-недостоверното клише, повтаряно от едни и същи разследващи. За тях имаме съмнения, че няма да разберат дори ако жена им преспи с половината квартал. А тя наистина го прави. В момента я оправят през една пряка, докато мъжът й играе на тайни. Къде е списъкът с отстреляните разследващи. Липсата му е добра новина само за роднините. На останалите им липсват от тези погребения.
Дъщерите ви ще бъдат изнасилени и после обезобразени. Синът ви ще изчезне и следващите години няма да се появи. Мъжът ви ще паркира и също няма да се върне (два пъти). Това дори не го казва Шишо Бакшишо. Всички ще умрем съвсем скоро е най-лесното внушение, което може да бъде импровизирано по всяко време.
Когато около мутрите намираме гилзи – те са заради техни лични работи. И разследването се случва по полицейски us модел отпреди 100 години – да оставим сицилианци и неаполитанци сами да се прочистят. Също го преживяхме и преброихме труповете. Сега имаме момент, подобен на Клането на свети Валентин. След което бизнесът вдига ръце от Ал Капоне и принуждава преспиващата с него власт да направи същото. Ако приемем, че всички изчезващи са от белия бизнес – какво прави той, освен да пита врачките Нашите добри хора защо ни ги отнеха. Вместо да назове враговете си и да финансира разследване, което ще ги пречука съвсем легално. Примерно за неплатени данъци. Кампанията Да пипнем Капоне е издържана предимно с такива пари.
Ако се проспи сегашният момент – ще чакаме до собствения ни 11 септември. Когато олигархията, имала бизнес с държавата, стане по-голяма от нея и се опита да я взриви. Ще се случи много скоро и ще изглежда като неприятелски междусъюзнически огън. Защото проевропейската ни пропаганда изглежда като антиимпериалистическата – няма врагове с имена, само безследно изчезващи митничари. Те бяха толкова добри и сега си тръгват. Отнасяйки със себе си отговора – Кой нормален славянски крадец си подава оставка заради преумора. Някой ден сигурно ще се ексхумира и там. И пак нищо няма да се разбере. Първо обаче ще поровим около гроба на Белнейски. В него са консервирани упорити слухове за сериен убиец, цигански транжори и политически сакатлък. И усещане за мърляво разследване, произвело допълнителни клюки. Че нещо се прикрива, като не можем да си изберем какво предпочитаме. Обезобразяващ за кеф психар, какъвто сме гледали само на филм. Или VIP касапин. Случаят със сестрите е от труповете, които заради недобре свършена работа могат да предизвикат градска психоза. Копаенето на отдавна слегналите гробове след години следствени тайни е закъснял опит за реабилитация на криминалистиката. След всеки свой провал тя се замества с паранормално шарлатанство. Ченгета се правят, че разследват, а на тяхно място се появяват ясновидци. И хипотезите излизат извън контрол.
Когато изхвърляте боклука, огледайте се за чувал с човешки остатъци. Може да познавате разфасования. Ако не намерите лакти и сухожилия – вероятно е само отвлечен. Попитайте врачка как е станало.

 

 

Калин Руменов

В. “Новинар”

П.П. Afera.bg честити наградата “Черноризец Храбър” на младия ни колега от Дарик радио Калин Руменов. Въпреки, че сме безкрайно скептични към блюдолизничеството на хората, които раздават тези награди, с ръка на сърцето се радваме за Калин Руменов, защото е истинско перо в днешната сива, неграмотна и войнстващо бездарна т.нар. журналистика. Калине, бъди все така безпардонен, изказвайки своята лична позиция. И дано някой ден доживееш истинската свобода, да можеш да ритнеш, която и да е награда в мутрите на всички онези “сиви мишки”, които ти я дават. Защото ти можеш! Това е.

Коментари 0 за
“Всички бяха толкова добри, те защо ни ги транжираха”

  1. То не са драсканици, то си е мъка. Много думи, никакъв смисъл. Автора да вземе да си подреди нещата в главата и чак тогава да се замисли заслужава ли си да пише. А може и да има нещо вярно в идеята за напушването му

  2. На това момче за втори път чета драсканиците, първият път беше объркващо, сега е съвсем?! Не ме интересува дали е получил награди, не ме интересува дали заслужава награди, но ако искаш тотално да бъдеш объркан, дезориентиран, читателю, ефектът е сигурен! Както самият той е като след напушване! Нищо лично, просто не става и бизнес да прави с този занаят! Жалко, едва ли ще прочета друго, написано от него!Действителността и той самият не я знае, но умуванията му са хаотични, все едно е чел изрезки от вестници и не е могъл да сглоби пъзела, а бърза да ни поднесе творчество! А може би осведоменост

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *