Регистрация
Публикувано на 13.05.2019 / 20:55

ВРЕМЕ Е ЗА НЕУДОБЕН ПРОКУРОР. ВРЕМЕ Е ЗА ЧИСТИ ХОРА, ЗА ДА ИМА ОПЕРАЦИЯ „ЧИСТИ РЪЦЕ”

ЦАЦАРОВЗапочват преговорите за избор на нов главен прокурор на България. Избор, който ще бъде решаващ за борбата с престъпността и корупцията, разяли държавата. Значението на този пост е ключово. И от него зависи дали политиците ще крадат под сигурният чадър на прокуратурата, или ще внимават за всяка своя дума и действие, защото знаят, че обвинителят на народа ги гледа. Защото всъщност това е прокурорът. Обвинението. Този, който в името на народа преследва и обвинява престъпниците. И ги изправя пред съда с издържани обвинителни актове.

Тридесет години се нагледахме на карикатури в прокуратурата. Да, звучи грозно, но това е истината. И въпреки, че имаше и свестни такива, без изключение всички се съобразяваха с политическата конюнктура. Бяха зависими. Очевадно беше…. и е.

Мислите ли, че ако прокуратурата си вършеше работата, щеше да се стигне до това безумно забогатяване на политиците, на непремерените им и вредни за България изказвания, за безумните обществени поръчки, калпаво изпълнение и дори жертви на преразпределянето на европейските средства?

Спомняте ли си Джовани Фалконе. Прокурорът, преборил мафията в Италия. Тръгнал срещу организираната престъпност и загубил живота си. Джовани Фалконе често е казвал: “Смелите умират веднъж, страхливите по хиляди пъти на ден”, за да се стигне до убийството му – взрив с 1 тон тротилов еквивалент, при който загиват заедно с него съпругата му и тримата му охранители. На поста го наследява най-добрият му приятел Паоло Борсалино и само няколко месеца по-късно и той е взривен пред дома на майка си. И буквално пред очите й…

А сегашните прокурори на България ги засичаме по банкетите заедно с оперативно интересни лица. А главният прокурор е главният адвокат на управляващите.

Фалконе загива, но променя Италия. Най-голямото му постижение – нарушаване на омертата. Каквато има и в България.

Време е за българският Джовани Фалконе. Не за Лаура Кьовеши, която ще се бори срещу измамите с европейските пари. А за български прокурор, който да си сложи главата в торбата и да тръгне срещу мафията, превзела държавата. Да каже „стига”на безогледната корупция и унищожаване на българската икономика, селско стопанство, хора….Да разследва и седемте апартамента с какви пари са закупени, и кой е разрешил незаконното строителство на „Златния век” и терасата на един проверяващ, да разследва защо много от прокурори, съдии, следователи и полицаи имат имоти и коли и поддържат стандарт на живот, който не се обяснява със заплатата им. Да разследва кой е виновен за смъртта на животните в Странджа и си е превишил павомощията или е нарушил закона и е причинил огромни загуби на хората. Да разследва кой е допуснал в учебниците да се подменя историята на България….има работа не за един мандат, а за цял един живот.

И е време за НЕУДОБЕН ПРОКУРОР. Такъв, който да тръгне открито срещу мафията и да няма комппромиси. И да има само един господар – народа и интересите на България!

Време е за българския Джовани Фалконе! Не за политическа удобна креатура, от която да не зависи нищо. Аз, като една от народа, искам на този пост човек, който да е достоен за поста, чист пред себе си и обществото, почтен и за него България и законът да бъдат над всичко!

Елена Гунчева

Колаж: Валдес Радев

Коментари 15 за
“ВРЕМЕ Е ЗА НЕУДОБЕН ПРОКУРОР. ВРЕМЕ Е ЗА ЧИСТИ ХОРА, ЗА ДА ИМА ОПЕРАЦИЯ „ЧИСТИ РЪЦЕ””

 1. Няма как да има „прокурор на народа“ поради простата причина, че няма Народ.

 2. Доживях!Доживях и това си е ! Най-после, някой да напише нещо истинско и умно за прокуратурата! При това не е бил прокурор! Интересно ми е кое ще надделее сега – страхът от сбъдване на написаното – само част от него може би или желанието нищо да се се променя! Веднага след номинациите ще разберем! Засилва се любопитството ми за лична среща с авторката – споко – дърт съм, грозен съм, нямам нищо но и не завися от нищо. Просто искам да почерпя една умна жена – бе грях ли е това сега?

 3. Гунчева , много ми харесва ентусиазмът ти , но това никога няма да стане в Булгаристан , където посланиците от други страни ни размахват пръст!
  Няма такъв политик , който иска да дойде на власт , за да оправи нещата , защото това означава , че няма да краде!
  А , кой е луд да стои министър-председател за 3-4 хил. лева заплата , след като има работни места с мнго по-голямо заплащане!
  Така , че надежда всяка оставете-без кражба никой няма да се хване на хорото и затова оправянето на България е кауза пердута!

  1. В Булгаристан открай време „свестните смятат за луди“, и все пак тук-таме в историята ни са се намирали такива люде, благодарение на което сега съществуваме като народ и държава. ДАЙ, БОЖЕ, ПАК ДА СЕ НАМЕРЯТ ЕДИН-ДВАМА ТАКИВА „ЛУДИ“, НО И ДА ИМАМЕ БЛАГОРАЗУМИЕТО АКО НЕ ДА СИ СЛОЖИМ ГЛАВАТА В ТОРБАТА, ЗАСТАВАЙКИ РЕДОМ С ТЯХ, ПОНЕ ДА ГИ ЗАБЕЛЕЖИМ И ПОСТАВИМ НАЧЕЛО НА СЪД, ПРОКУРАТУРА, ПРАВИТЕЛСТВО. ПОНЕ ТОВА ЗАВИСИ ОТ НЕЗНАЧИТЕЛНОТО УСИЛИЕ ДА НЕ ХОДИМ ЗА ГЪБИ ИЛИ В АНТАЛИЯ И МАРМАРИС, А НА ИЗБОРИ!

 4. Американците направиха голяма грешка,атомната бомба „Little Boy“ („Малчуган“) която хвърлиха над Хирошима трябваше да я хвърлят над София,нито сме хора ,народ,нито сме държава,не можем с 3-4 доказани разбойника да се оправим а си пишем по сайтовете.Президента като е мъж на годината що се лигави като магистралка а не каже в очите на бойко дебелия“ти си престъпник и мястото ти е в затвора“ ама не му стиска защото отива да пие кафе с Мишо бирата и Вальо Танов,стадо сме ,РАЯ.

 5. Е да де, ама кой да е той? То такива няма в БГ. Без подкрепа от обществото няма кой да се справи. А като се знаем колко сме разединени и нищо не може да ни обедини, всеки дърпа в различна посока, нищо позитивно не може да постигнем. Просто сме некачествени хора, не всички разбира се, но болшинството.

 6. А представяте ли си – целия български народ

  да избира с гласуване на избори

  „Главен прокурор на Република България“,

  така както избираме – „Президент на Република България“?!

  Ех, тогава би настъпил такъв живот, че …

 7. Да минават детектор на лъжата – кандидатите за изп. власт и гл. прокурор. А сега като ги назначава Падишаха, не им ли правят предварителна проверка на имущественото състояние? Ако „не“, тогава ДАНС, МАНС и всичките там „борци с каквото и да е „, да ги закриват. А КПКОНПИ се роди мъртво – събраха 5 нищо не правещи „агенции“, а 5х0=0.

 8. Аман от глупости, как не ви омръзнаха ! Каквото са решили господарите това ще бъде и никакви простотии с избори , демонстрации и т.н. няма да помогнат! Абсолютно нищо не зависи от вашия глас, гласуване и изцепки в мрежата! Време е да ви уврат дебелите глави и да се хванете сериозно да бачкате за мизерните подаяния, които ви се дават, за да не стане по лошо!

 9. Май живеете на друга планета…..
  Фалконе от България,това е най голямия лаф за 2019 година…..
  Алоооооо тук са само предатели и продажници….

 10. „Време е за българския Джовани Фалконе! “
  Във времена, когато оскотиха държавата, как да се случи това?
  Нормалните хора за хора не ги зачитат!
  После, Фалконе е потомък на истински римляни, а я го виж този от снимката. Га кажеш, че дедо му е бил онбашия!
  Мракът за дълго се е настанил у нашенско! Оправия няма с болно стадо!
  Снимката просто кърти! Дяволът наистина е разперил крила над България!

 11. Шансът за България е нов лидер – достоен и с истински морал! Сегашните партийковци всички са за затвора! Чудят се как да задържат още малко властта, с цената да доубият България! Няма ли нови хора, няма да ни има и нас…

 12. В България винаги се назначават хора които са откраднали и измамили.Няма какво да очакваме за бъдеще защото те ще са зависими от мафията

 13. ИСКАШ, АМА НЕМА! ША ТИ СЕ ИЗПЪЛНИ ИСКАНЕТО, АМА ДРУГ ПЪТ И НА ДРУГО МЯСТО И ПО ДРУГО ВРЕМЕ – НА КУКОВО ЛЯТО! В СТРАНАТА НА ТИКВИТЕ, КОМАНДВАТ КРАТУНИТЕ! ДОБРАТА НОВИНА Е, ЧЕ СЪВСЕМ СКОРО ЩЕ ОСТАНАТ САМО КРАТУНИ И ЩЕ СТАНЕ МНОГО ИНТЕРЕСНО ЗА БИОЛОЗИТЕ!

 14. Някой може ли да обясни логиката по която е конституиран така наречения ВСС- Висш съдебен съвет.Той назначава и уволнява магистрати по някакъв етичен кодекс .Другите по наказателен и разни други. Това не прави ли магистратите друга каста. Много ми прилича на законите по които съдят мафията и мешерето и очаквайте да изберат нещо различно

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>