Регистрация
Публикувано на 16.04.2018 / 21:14

ВОЕННО-ПАТРИОТИЧНИ ОРГАНИЗАЦИИ ДЕКЛАРИРАТ ПОДКРЕПА ЗА ГЕН. КИРЧО КИРОВ

КИРЧО КИРОВКонституцията на Република България е издигнала във върховен принцип правата на личността, нейното достойнство и сигурност, се посочва в нарочна декларация на седем военно-патриотични организации. „Ето защо ние сме за строгото спазване на правовия ред, но и за уважение на правата и достойнството на всяка личност, дори когато тя е подведена под наказателна отговорност, без оглед на политическа принадлежност, обществено положение или имуществено състояние”. В навечерието на 6 май, членовете на тези военно-патриотични организации изразяват своята солидарност и подкрепа към своя колега генерал-лейтенант (о.з.) Кирчо Киров, който с професионализъм и всеотдайност, е издигал авторитета на Родината по света и призовават компетентните институции да променят наложената му мярка в по-лека, тъй като са убедени в неговото високо чувство за отговорност, гражданска доблест и лично достойнство на български офицер

 ***

Д Е К Л А Р А Ц И Я

на военно-патриотични организации в подкрепа

на генерал-лейтенант (о.з.) Кирчо Киров

Уважаеми госпожи и господа,

В навечерието сме на един от най-уважаваните от всички българи празник – 6 май – Ден на храбростта и празник на Българската армия. На този ден правим равносметка на постигнатото, но посочваме и проблемите, които трябва да преодоляваме с чест, достойнство и вяра.

Водени от чувство за солидарност към всеки наш член сме задължени да отстояваме тяхното достойнство пред обществото и институциите. Ето защо взехме единодушно решение, именно в навечерието на този специален за нас празник, когато и Българската православна църква чества деня на Св. Георги Победоносец – мъченик за християнската вяра, да изразим публично, официалната си подкрепа за генерал-лейтенант (о.з.) Кирчо Киров, бивш началник на бившата Националната разузнавателна служба.

Обезпокоени сме от решението на Военно-апелативният съд, който на 16.02.2018 г. измени мярката му за неотклонение от „парична гаранция“ в „домашен арест“, с абсурдните мотиви, че има опасност да се укрие. Съгласно Наказателно-процесуалния кодекс, мерките за неотклонение се вземат с цел да се попречи на обвиняемия да се укрие, да извърши престъпление или да осуети привеждането в изпълнение на влязлата в сила присъда.

До този момент генерал-лейтенант (о.з.) Кирчо Киров е сътрудничил активно на българското правосъдие за изясняване на обективната истина, видно от неговото неизменно присъствие в съдебните зали. За широката общественост останаха скрити обективните причини за налагане на тази тежка мярка за неотклонение, водеща до ограничаване на правата на обвиняемия и в частност правото му на свободно придвижване, гарантирано от Конституцията на Република България.

Убедени сме, че мярката за неотклонение „домашен арест” е своеобразно посегателство върху правата на личността на един достоен български офицер, докато истинските престъпници се разхождат необезпокоявани на свобода.

Следва да се напомни, че в най-новата ни история няма случай български генерал да е бил с наложена мярка за неотклонение „домашен арест“.

Конституцията на Република България е издигнала във върховен принцип правата на личността, нейното достойнство и сигурност. Ето защо ние сме за строгото спазване на правовия ред, но и за уважение на правата и достойнството на всяка личност, дори когато тя е подведена под наказателна отговорност, без оглед на политическа принадлежност, обществено положение или имуществено състояние.

В навечерието на 6 май, ние, членовете на военно-патриотични организации, изразяваме своята солидарност и подкрепа към нашия колега генерал-лейтенант (о.з.) Кирчо Киров, който с професионализъм и всеотдайност, е издигал авторитета на Родината по света и призоваваме компетентните институции да променят наложената му мярка в по-лека, тъй като сме убедени в неговото високо чувство за отговорност, гражданска доблест и лично достойнство на български офицер.

Съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва

Конфедерация на обществени организации от сигурността и отбраната

Съюз на ветераните от войните на България

Съюз на военноинвалидите и военнопострадалите

Съюз на възпитаниците на военните на Негово Величество училища, школата за запасни офицери и родолюбивото войнство и гражданство            

Комитет на випуските на НВУ „Васил Левски”

Национално дружество „Традиция”

Otbrana.com

Коментари 6 за
“ВОЕННО-ПАТРИОТИЧНИ ОРГАНИЗАЦИИ ДЕКЛАРИРАТ ПОДКРЕПА ЗА ГЕН. КИРЧО КИРОВ”

 1. За „широката“ общественост останаха скрити „обективните“ причини, но на широката общественост са й безпощадно ясни субективните причини, довели до политическата разправа с човека, а после разузнавач – ген. л-т К. Киров. Цар и генерал. Дали царят е един магистрат с фамилия, подобна на цар, мисля, че не, по-скоро е някакъв царевичен мамул, бродиран с лампаси, който се изживява и за бог, и за монарх в царството на едноличното всевластие, беззаконието и безчовечността. И личната му безличност! Но едва ли в дъното е той или само той, единствен. Дълбока е подполната държава и само на широката общественост не й е ясно много, макар че се досеща, кой управлява самолета в държавата на слепите, където едноокият е цар. В крайна сметка в История – BG има и затваряни, и разстрелвани генерали. Атлантици все още няма…

 2. Време беше наистина военно-патриотичните организации
  да подкрепите ген.Кирчо Киров. Време беше.

  Един генерал с 40 години професионална работа
  за Родината си. И знание, и много ПОЗНАНИЕ!
  И с морал, чест, достойнство.

  Въпросът е – защо БЕЗродниците изпълняват чужди поръчки.
  Защо?
  Обвиненията срещу ген.Киров изцяло кореспондират
  със съветите на адв.Янев от съседната статия.
  С ЛЪЖАТА!
  Защо бе, хора лъжете? За изгодата – за парите ли?
  А парите и властта за какво употребявате, а?
  С лъжата и трупането на пачки, единствената цел,
  както се вижда – май ще да е само заради е@ането.
  Няма друго. Личната еякулация.
  Това е. Блудници нищожни. Блудници.

  Защото, ако наистина ген.Киров беше „присвоил“
  усърдно повтаряните 5 милиона лева – щяхте да му хванете опашката!
  Ама друг път.
  Ген.Киров е истински Човек! И затова не ще предаде
  разузнаването за някакви си 5 милиона лева.
  Така ли е?!
  И затова наистина, ТРЯБВА да получи силната ПОДКРЕПА на
  другите ИСТИНСКИ български офицери
  и български войници!
  Браво!

 3. Понеже имам доста години из разните така наречени „тайни служби“, понеже съм изпитал на гърба си какво е там някъде зад граница (примерно в Измир) да засичам по улиците някакви безлични типове (т.н. „външно наблюдение“) да следят всяка моя стъпка, понеже знам как се работи с т.н. „негласни сътрудници“, понеже знам как се вербуват хора за каузата, на която служа и понеже съм отвратен от хора като Митоди-то Андреев, Антон Тодоров и цялата пасмина, дето все се рови из архивите на специалните служби и се опитва да очерни истинските българи, рискували живота си за нашата мила България, ЗАСТАВАМ ТВЪРДО В ПОДКРЕПА НА ГЕН. КИРОВ !!!!!!

  1. ЕЕЕЕЕЕ ИМАЛО ОЩЕ ИСТИНСКИ МЪЖЕ В БЪЛГАРИЯ!!!!!!!!!!

   АМАН ОТ МЕКИТЕ….. ХАРАКТЕРИ ДЕТО СЕ ИЗВЪДИХА НАПОСЛЕДЪК……………

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>