Публикувано на 20.03.2017 / 13:43

ВМРО С ПРАВО НА ОТГОВОР ЗА СХЕМАТА С БЪЛГАРСКИТЕ ПАСПОРТИ: НЕДОПУСТИМО Е ДА СЕ ДИСКРЕДИТИРАТ ХОРА, КОИТО СА И КАНДИДАТИ ЗА НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ

VMROПРАВО НА ОТГОВОР от ВМРО – Българско национално движение

На основание чл. 188 от Изборния кодекс, във връзка с чл. 177 от Изборния кодекс, искаме право на отговор относно публикувана статия в „Афера.бг“ от 19.03.2017г.,  23.48ч. Новината е озаглавена „Патриотите продали български паспорти за 28 000 000 €. в Македония, арестуван – брънка от веригата за издаване на удостоверения за български произход“.

Това е поредният напълно тенденциозен материал, който уронва авторитета и името не само на конкретните хора, които са цитирани в текста, но и на „Обединени патриоти“ и всички партии и формации в коалицията.

Ние от ВМРО заявяваме, че публикуваната информация е напълно невярна. Да се твърди, че лидер на патриотите и водач на листа са замесени в схема за търговия с гражданство е нарушение не само на Изборния кодекс, но е и квалифициран състав на Наказателния кодекс. Извън обхвата на клеветата и обидата, касаещи самите личности, в материала съвсем необосновано и тенденциозно се очерня патриотичната идея и целия положителен заряд, който тя носи в исторически аспект.

При публикуването на подобни материали  е редно да бъде потърсена позицията на засегнатите страни и лица. А това не е направено, което подсилва усещането, че целта на публикацията е оплюване на партията, нейния лидер и членове чрез неверни и изкривени факти. Недопустимо е да се използват каквито и да било канали за разпространение на информация с цел дискредитирането на хора, които са и кандидати за народни представители по смисъла на Изборния кодекс.

Ние от ВМРО ще използваме всички законови средства да потърсим правата си и да спрем по нататъшното разпространение на подобни лъжи.

Настояваме за незабавно приложение на разпоредбите на чл. 188 на ИК, като запазваме и правото си да сезираме Централната избирателна комисия и съда на основание гл. VII, чл.148 от Наказателния кодекс.

 20.03.2017г. Пресцентър на ВМРО – БНД

 

Коментари 15 за
“ВМРО С ПРАВО НА ОТГОВОР ЗА СХЕМАТА С БЪЛГАРСКИТЕ ПАСПОРТИ: НЕДОПУСТИМО Е ДА СЕ ДИСКРЕДИТИРАТ ХОРА, КОИТО СА И КАНДИДАТИ ЗА НАРОДНИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ”

 1. Tezi ot,,segashnoto,,VMRO,poveche sa svarzani s Lev Glavinchev,otkolkoto s Goce Delchev i Vanche Mihaylov..,,prisadrugna,,firma na DS,kojato dounishtogi Organizacijata!

 2. В официалната регистрация на Политическа Партия „ВМРО – Българско Националоно Движение“ (ПП „ВМРО-Б.Н.Д.“ с ЕИК 130451348) буквосъчетанието „ВМРО“ НЯМА РАЗГЪРНАТ ТЕКСТ за да бъде считано за СЪКРЪЩЕНИЕ (АБРЕВИАТУРА), което е потвърдено и с неотменимо влязло в сила Решение №536 от 22.09.2007г. по т.д.№ 218/2007 г. на 1.отд. ТК-ВКС (с. М. Костова, с. Л. Илиева и с. Р. Караколева)! Буквосъчетанието „ВМРО“ в наименованието на ПП „ВМРО-Б.Н.Д.“ е ПОДВЕЖДАЩО, ЗАБЛУЖДАВАЩО и няма НИКАКВА юридическа ВРЪЗКА с историческата „Вътрешна Македонска Революционна Организация“ (В.М.Р.О.), която не е била регистрирана в нито един съд или държавно учреждение и е била вътрешно-македонска НАДДЪРЖАВНА! Отделно от това няма и никаква физическа, морална, идейна и историческа връзка с ОСВОБОДИТЕЛНАТА В.М.Р.О., тъй като „ВМРО-Б.Н.Д.“ е ПОТИСНИЧЕСКА национал-комунистическа шовинистичнo-шпионска ДС-структура, състояща се от остатъци от БКП, БЗНС и ДС без никакво родство с Македония и македонските борци на В.М.Р.О.!

 3. Хубавото е,че всички четат Афера.Тайно.И си траят.Обаче от време на време някой се обиди и иска съд и справедливост.Иначе така наречените обединени патриоти какво представляват.Валери се събра с Каракачанов.Той пък само келепирецът гледа и за това обиколи всички партии.После се събраха с Волен и посъбраха електорат.И понеже на хората им е писнало от комунисти и Бойко Борисов,се обърнаха към патриотите.По същата причина Весо аптекаря набира скорост.И да четете редовно Афера.

 4. Крадлив и лъжлив помияр, Каракачанската мастия и с дявола ще се съюзи за да си намъкне тлъстия дирник в парламента. И вече с апетити към властта. Сменил 21 коалиции, агент доносник от ДС, Предател и в червата. На такива българския народ заличаваше имената, а сега си ги избира в парламента. Оскотял народ. Прост.

 5. Номенклатурните „патриоти“ са поредната казионна, комерсиална издънка на статуквото. Тотален провел на концептуално и личностно ниво! Претоплена манджа с изтекъл срок на годност.
  Патриотизмът сам по себе си не е достатъчено качество за една партия, определящо я като нормална и добра за нацията . Той е едно от многото качества, коитоза всяка читава формация трябва да притежава!,

 6. Каракачанов върти тайни договорки с курнелия за коалиция и е пълен боклук, а това ВМРО няма нищо общо с истинското, а са банда кретени.

  1. Кретений Нинов (малей, па име са ти избрали!), кретени са тези, които гласуват за тях. Както и гербОВЦИТЕ,

 7. Може ли някой да разясни и основанието по НК, че там, в Главата са само Членовете от 66 до 74. Става дума за :
  „Глава седма
  ОСВОБОЖДАВАНЕ ОТ ИЗТЪРПЯВАНЕ НА НАЛОЖЕНО НАКАЗАНИЕ“.

  Това питам в случай, че се упражни запазеното право за сезиране на съда от страна на ВМРО -БНД. Сигурно някой ще да го и представлява.

  А дали пък г-жа Томова не е сбъркала нещо в изчисленията? Е, то Съдът може и да провери пресмятанията.

 8. Вяра,морал, и другите не ги знам,но политическата неграмотност е издигната в култ,от неокомунистическите, има хора от вмро, че съкращението и значението е като на истинското вмро….. Материалите примерно за меркел, за периода и като лидер на младежката комунистическа германска партия, са изтрити.

  1. Иванка, акронимът ВМРО идва от историческата Вътрешна македонска революционна организация, на която ВМРО – БНД ( българско национално движение) се самоопределя като наследник. Лидер на партията е Красимир Каракачанов.. От 1990г до 1999г е била ВМРО – СМД (съюз на македонските дейци).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *