Регистрация
Публикувано на 09.07.2018 / 8:25

ВМРО ЛИ Е НОВОТО НСО? КАК ФИРМА НА ДЕПУТАТ ПЕЧЕЛИ 22 МИЛИОНА ОТ ДЪРЖАВНА ПОРЪЧКА ЗА ОХРАНА НА ОБЕКТ, КОЙТО ВЛИЗА В ЮРИСДИКЦИЯТА НА НСО?

ВМРОЕто как изразът “Корупцията убива” не е просто празни приказки.

Младо момче (25г.), почти юноша, умира на работния си пост като охранител не къде да е, а в новата сграда на Парламента. Бившият Партиен дом. Между Министерски съвет и Президенството.

Умрелият/убитият младеж Даниел Тасев не работи в НСО, а в частна фирма, която прибира част от поръчката за 22 000 000 (милиона) от държавата, за да върши работата на НСО. Която е заета да охранява други работи. Но собственик на частната фирма е бил висш държавник, чиято половинка понастоящем е “само” управител и едноличен бос на фирма с подобно име, което изпълнява поръчката. Заместник – министърка на ПатрЕотите (ВМРО) се оказва собственик на тази фирма преди да се впусне дебрите на Парламента и МС от 2014.

Юношата умира при неизяснени обстоятелства. Нито МВР, нито НСО поема случая и никой от държавата не уведомява близките за причините три дни след трагедията. Витаят огромни подозрения. Реакциите на заподозрените властимащи са пълни със страх и гузност да не се размирише около смъртта. Заместник- министърката по социалните въпроси Султанка Петрова е дясна ръка на лидера на ВМРО.

Съпругът и някой си “Петю Петров” е управител на фирмата и едноличен собственик. Нарича се “Дефенс Секюрити”, “Защита” по български.

За разлика от “Дефенс Консулт”, както се нарича фирмата на жена му Султанка. Така са ПатрЕотите. Или са в Атака или в Защита. Самата заместник-министърка, според БТВ, звъни на потърпевшата майка да и предлага пари срещу колаборация или да не ровят излишно причините за смъртта на детето си, на най-скъпото си. Така действат заместник-министрите от ВМРО по социалните въпроси. Докато майките протестират заради децата си. А други майки погребват децата си без да знаят как са умрели в центъра на държавата ни, охранявайки лъскавия ремонт на Народното събрание за повече от десетки милиони.

Дали дясната ръка на лидера на ВМРО осъзнава в каква низост и престъпления я забъркват или сама се е забъркала. Очаквам реакцията, без компромис, на другата дясна ръка на господин Каракачанов. Очаквам реакцията на Прокуратурата и специално на господин зам. Главен прокурор Гешов, който вече отговаря за корупцията.

Има ли законни отговори на въпросите:

1. Как фирма на депутат и зам.-министър от ВМРО печели като подизпълнител част от 22 милиона от държавна поръчка за охрана на обект, който влиза в юрисдикцията на НСО? ВМРО ли е новото НСО?

2. Има ли опит за натиск или подкуп, когато зам.-министър предлага пари на потърпевшите роднини след инцидента, довел до смъртта на служител на частна фирмата, чийто собственик и управител е съпруг на въпросния зам – министър? Султанка Петрова като висш държавник или като частник предлага парите на семейството на жертвата? На ръка ли ги предлага или по банков път? Как така коскоджамити зам. – министър притеснява опечалени по телефона от името на частна фирма и няма ли страшен конфликт на интереси? ( НАП, КОНПИ, ще спите ли?) За морал вече не говоря, защо ПатрЕотите са тинята на блатото.

3. Има ли данни за корупция и конфликт на интереси при лицето Султанка Петрова, дясна ръка на Красимир Каракачанов, вицепремиер и министър на отбраната?

И като бивш партньор на ВМРО държа да отбележа – знам колко е важна за ръководството на партията фигурата на госпожа Султанка Петрова. Очаквам отговор без високопарни патриотарски локуми. Същото очаквам и от прокуратурата. Обществото, надявам се, очаква нещо подобно. Ако е останало някакво подобие на общество все още.

Николай Бареков

Коментари 6 за
“ВМРО ЛИ Е НОВОТО НСО? КАК ФИРМА НА ДЕПУТАТ ПЕЧЕЛИ 22 МИЛИОНА ОТ ДЪРЖАВНА ПОРЪЧКА ЗА ОХРАНА НА ОБЕКТ, КОЙТО ВЛИЗА В ЮРИСДИКЦИЯТА НА НСО?”

 1. “ Мандат живот храни “ е лозунга на СубСидеров , Балевски и Шопара !

 2. Swift Response:
  навремето Мордохай Леви /известен също и като КАРЛ МАРКС/ беше казал : „Капиталът се страхува от липсата на печалба или от твърде малката печалба, както природата се страхува от празните пространства. Но щом разполага с достатъчна печалба, капиталът придобива смелост. Осигурете му 10 процента и той е готов да влезе в действие, при 20 процента той се оживява, при 50 процента е готов да си счупи главата, при 100 процента ще потъпче всякакви човешки закони, при 300 процента няма престъпление, което да не е готов да извърши дори и при заплахата да увисне на бесилото”…

 3. Отврат,престъпници ! А тази султанка мило мило говори загрижено уж за народа! МОЛЯ САМО БОГ да ги съди и султанки и каракачанки и цв цв и боковци и т н!

 4. Очаквам реакцията на Прокуратурата и специално на господин зам. Главен прокурор Гешов, който вече отговаря за корупцията.
  ЩЕ ИМА ДА ЧАКАТЕ.
  Ще дойде време и ще разберете, че ашладисания и изучен цИганин е далеч по-престъпен от чистия! Германците не случайно са ги пращали в трудовите лагери.

 5. Действа закон на наглата корупция: легитимна, безотговорна и недосегаема. Онова, което се неричаше ‘паразитизъм на капитализма’ – страстване на власт и капитал, се трансформра от бг властта в нещо по-страшно: страстване на власт и придобит с власт капитал, което се декорира с пропагандна манипулация. При нормалния паразитизъм капиталът се сдобива с власт, а при бг паразитизма на ‘демокрацията’ властта става средство за капитал и за пропагандна манипълация. Така деформацията на властта и нейната вредност и аморалност стават основен белег на бг ‘демократичния’ паразитизъм.

  В горния случай лицето Султанка Петрова е нарушило закон и служебен статут. За морал е неуместно и да се споменава. Бидейки обаче от крилото на Каракачанов, лицето ще си остане на поста. Сервилната готовност на Каракачанов спрямо Борисов е гарант за това. Т.е. белегът недосегаемост работи като показател за паразитизъм.

  Паразитизмът е вреда и зараза. Но вкопчен в кръвосната система на властта, се захранва от собствената си вредност чрез взаимно изгодни поддръжки. В случая – лицето Султанка отдавна да е махнато, Каракачанов отдавна да е показал самостоятелност в нужна позиция, ако не беше легитимния, отглеждан и толериран властови паразитизъм. Следователно, пребиваването на Петрова на този пост е недопустимо по закон и морал. Понеже пребивава на него, няма закон и морал на властта и на коалицията. Само един от случаите на легитимна паразитност на властта.

 6. !IZTOCVANE NA DARGAVNIJA BJUDGET,CHREZ,,SAZDAVANE NA SHEMA,,OT ,,REGISIRANA OBSHTESTVENA PORACHKA../CELEVO,,ZA NASHI HORA,,…,,S VRASHTANE,KAM,,VOYVODATA/KAPETANO,!!!A BOKO E,,NAD TEZI ,,DREBOLII,,..ON SI
  GLEDA ,,KITAYCITE,,…CHREZ DEBELOTO LUILE!NAVJARNO IMA MNOGO,,NARUSHENIJA,,DOVELI DO,,INCIDENTA,,..DA NEKAGAI PRESTAPLENIJA…OT,,A,,DO,,JA,,!E..TAKA I,,RODATA,,STAVAT,,MILIONERI,,SHEMA/KORUPCIJA!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>