Публикувано на 22.10.2008 / 17:54

Вместо корупция, ченгета гонят “класифицирана” информация по етажите

 

 

Вместо да гонят бандити и да разследват тежки престъпления, варненски ченгета от “Криминална полиция” пилеят ценно време да издирват кой предал “класифицирана информация” на afera.bg

Преди седмица afera.bg в свой материал информира, че след поредното си връщане на работа от пореден отпуск, висши антимафиоти начело с шефа им Емил Михайлов са били сюрпризирани като са преместени на втория етеж в ОДП – Варна в малка стаичка, където доскоро се е помещавала “Охранителна полиция”.

Очевидно това се сторило на бопаджиите фатален теч на “класифицирана информация” и те са написали жалба до шефа на “Криминална полиция” във варненската вътрешна дирекция Тодор Иванчев.

От своя страна Иванчев назначава проверка за да се установи кой аджеба е изтропал на afera.bg “топсекретната информация” от кой на кой етаж са сврени антимафиотите, подвизаващи се под крилото на шефа им Емил Михайлов.

Заведената смехотворна проверка естествено изисква време, усилия и нерви. Вчера обяснения по случая трябваше да даде и пресаташето на ОДП – Варна Калинка Пенчева, която антимафиотите са набелязали като основен заподозрян. С което за пореден път показаха, че не стават за антимафиоти, а за други неща, които не е прилично да упоменаваме.

Afera.bg е изумена от нечуваната енергия на служителите в местната вътрешна дирекция, които вместо да гонят бандитите и да съсредоточат поглед в ширещата се корупция помежду им, се занимават с подобни глупотевини и абсурдни идиотски проверки.

Ако ОДП – Варна със същия ентусиазъм, с който сега проверява как е изтекла “класифицираната” информация кой на кой етеж се е преместил, беше концентрирала усилия да хване корумпираните ченгета в дирекцията, със сигурност, сега Иванчев нямаше да го нахендрят да става за смях с подобна проверка.

Afera.bg е длъжна да уведоми, че до този момент е писала далеч по-ценни информации, касаещи обществения интерес, свързани с лица от ОДП – Варна, които по никакъв начин няма как да изтекат от пресаташето на полицията, тъй като то ги научава от сайта.

Една от тях бе, например как в журналите на варненската психиатрия фигурира името на шефа на БОП – Варна Емил Михайлов.

И до този момент обаче директорът на ОДП – Варна Митко Димитров не е назначил проверка по случая.

Като новопресен “разбивач на мафии” обаче, той очевидно предпочита да се занимава със стълбищата, етажите и мазите на вътрешната дирекция.

Не и с корупцията сред полицаите му.

Afera.bg

Коментари 0 за
“Вместо корупция, ченгета гонят “класифицирана” информация по етажите”

  1. Истинският проблем е, че визираните антимафиоти не работеха нито в стаята на третия етаж, нито в тази на втория. Справедливостта възтържествува защото за толкова работа – толкова голяма стая. Ако вземат да свършат нещо може и с по-голяма да се уредят. Ако продължават да обясняват как не смятат да работят най-добре е да ги качат на тавана при непотребните вехтории и боклуци.

  2. Де жа ву-това ве4е е гледан филм-Гледахме го със саита на „опасните новини“Там 4енгетата на Петко Посертов раследваха класифицираната информация,4е саита знае в колко 4аса То6о тошев ходи при посертов да си пият кафето и да се барат пота6аците!В резултат на „изумителната работа“един достоен 4овек бе6е пребит с винкели от 4енгетата,а саита така и не можаха да затворят…Ей 4енгета осъзнайте се-тази власт дето ви кара да правите това е мъртва-тя си отива много скоро…Да не се окаже,4е сте били неправилното лице и утре Вас да бият

  3. Страхувам се, че afera.bg ще бъде следващия закрит сайт, защото задава много неудобни въпроси. Това е първата крачка – разследване на изстекла „класифицирана“ информация. Сега това е най-лесния начин за запушване устата на журналистите.

  4. Че лудостта на началника на БОП-а няма смисъл от доказване. По-страшното е, че явно е заразна и е крайно време тези полицаи да бъдат проверени за лоялност към системата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *