Публикувано на 01.06.2008 / 18:19

Висш служител в Министерски съвет: “Не уринирай от партера към покрива!”

 

 

Мощна истерия в определени среди предизвикаха две статии в сайта afera.bg В първият материал, озаглавен “Прокурорката “под козирката” стана зам-шеф на Окръжна прокуратура – Варна” информирахме за повишението в кариерата на прокурор Антоанета Генчева от Варненската окръжна прокуратура, която нашумя като наблюзаващ прокурор по делото със загиналата студентка Гергана под рухналата козирка в центъра на морската столица в първите дни на януари тази година. Статията предизвика огромен интерес не само сред магистратските среди, въпреки че материала бе едно доброжелателно пожелание на afera.bg към прокурорката все така здраво да се труди на обвинителния фронт.

Вторият материал бе озаглавен “Прокурорите като секскукли” и бе написан заради купищата нецензурни коментари под първата статия, повечето от които администраторът на сайта бе принуден да изтрива, заради обидните квалификации в тях, нецензурните и вулгарни писания, касаещи личния живот на прокурори от Варненската окръжна прокуратура. В статията апелирахме, че в един професионален спор аргументите от личен характер, единствено показват безсилието на отправящия ги.

Истерията обаче продлжи с пълна сила.

Особено напористо и очевидно запознато с тънкостите от кулоарите на Варненската окръжна прокуратура бе лице, подписващо се с различни ник-неймове, но изпращащо посланията си – коментари от един и същи компютър. В тях то цинично “надничаше под полите” на някои прокурорки, занимаваше се с бельото им, демонстрираше изумително познаване на кариерите им и личния им живот, и с нервозна подозрителност защитаваше повишената в ранг заместник-окръжен прокурор Антоанета Генчева.

Очевадно, заинтересованото лице си служеше с епитети от рода на “Кенефка”, визирайки името на прокурорка от Окръжна прокуратура – Варна и не на шега се ядосваше: “Успее някой в нещо – и хоп, скачат такива като весето /бел. ред. Веселина Томова/ да я хванат за краката (по принцип, по-красиви и стройни) и цоп – в казана. "Ми кък тъй ши са издига? Ний ни щеми дица да раждами и гледами, ний ни щем да радвами мъж и да земами трудни дила – нам дай постове и слава!" – тъй мълви поръчителката на "журналистката"… Абе, каки, не ви ли идва наум, че гласувалите са се аргументирали, спорили, преценявали, атестирали и т.н. Кой началник ще се занимава с провинциалните ви журналистически брътвежи? Недоволните ще оспорят, комисията ще потвърди.. Намерете си друга тема, Генчева е кадърен прокурор”.

Яростният защитник на прокурор Генчева влиза в директен спор с всеки, който реши да напише по-различна позиция от неговата: “Какво можеш да видиш с неизмитите си очи в 7.26 ч, адаш? През гурли гледаш – призраци някакви – нормално!! Другият път не прекалявай с дозата, или поне си смени доставчика. Пък ако не ти се отваря (служебния) парашут с някоя, пробвай с друга; ако пък страдаш от ерективна дисфункция и мисълта не ти дава да заспиш и киснеш по форумите – обърни резбата. На теб ще помогне.”

Истерията на запаления фен на прокурор Генчева преминава и в друга фаза, той разяснява какво предизвиква “Гнева Божий”, цитира Библията, пожелава: “Купи си 25 см пенис и не вреди!” и накрая се заканва, “че ако уринираш нависоко, ще опикаеш себе си!”

Разследване на afera.bg разкри, че зад поредицата от имена “Уточнение”, “Ira Deum”, “Блогър”, “К.нефка”, “Тодорка” и т.н. стои висш държавен служител от Министерски съвет.

Човекът, който препоръчва “Еспумизан Ви трябва!” и “Прочее, ако уринираш нависоко, ще опикаеш себе си! А дори и от уреда за това си лишена, какво да се прави? Не е за всеки…” е експерт в Министерски съвет и заедно със свой колега оправдаха заплатите си, за които всички ние плащаме данъци, пишейки цял ден коментари в каруцарски стил, неподобаващ за интелектуалното ниво на сегашното правителство.

Afera.bg разполага с имената на двамата висши правителствени служители. На единият от тях изпратихме вчера на електронната поща запитване с това ли го е натоварил премиерът Сергей Станишев – да пише по цял ден обидни и ругателни коментари, свързани с български магистрати. Помолихме въпросното лице да ни отговори на запитването, тъй като ще сезираме работодателят му.

Отговор така и не получихме, но пък от същия човек, подписан като “Административен секретар” моментално бе написан нов коментар под двете публикувани статии в съвсем различен стил. Публикуваме го дословно:

“Получих много сигнали за участие на държавни служители през работно време в този форум и съм длъжен да Ви уведомя, че в Република България IP-адресите не се смятат за лична информация, а въпросът в ЕС е дискусионен. Следователно, използването на интернет за неслужебни цели представлява нарушение на Правилника за употребата му и релевантните заповеди по места. Системните администратори ще вземат мерки по целесъобразност за недопускане на нови лоши практики, както се случи преди 3 дни в РП-Варна. Изказвам благодарност на В.Томова за реакцията. Успех при изпълнение на функционалните задължения!”.

Проверка на afera.bg наистина показа, че IP-адресите не се смятат за лична информация, а лошата практика използването на компютрите от държавни служители като чат-забавление очевидно е ежедневие.

Лицето, което се опитва да прехвърли топката към това, “че от три дни в РП /разбирай Райнна прокуратура/ – Варна се злоупотребявало по този начин, просто прави опит да прикрие факта, че именно от компютри в Министерски съвет бе демонстрирана подобна “лоша практика”.

Интересът на служителя на премиера Сергей Станишев към варненската прокурорка Антоанета Генчева може би има свое логично обяснение. Предвид това обаче, че ДАНС е на прякото подчинение на премиера Станишев, вместо да чати и да препоръчва “еспумизан”, висшият държавен служител, след като има афинитет към “лошите практики” в прокуратурата, можеше да сигнализира родното ФБР например, за драстичен конфликт на интереси, свързан с въпросната прокурорка. Именно прокурор Генчева е движила проверките за източване на БМФ, от които години наред резултат няма, при положение, че съпругът и е шеф кадри в държавният ни морски превозвач.

Веселина Томова

Коментари 0 за
“Висш служител в Министерски съвет: “Не уринирай от партера към покрива!””

  1. Томова осветли ни кой кого прикривал, сега ни осветли кой какви далавери прикривал, нали всичко знаеш.

  2. Никой от пишещите коментари не е уязвим! Тук проблемът не е кой пише, а че висши служители на МС прикриват афери и защитават определени магистрати. Afera.bg имаше информация за тези лица и ги разкри. Тези, които пишат манипулативни коментари, че се страхуват дали ще им бъде разкрита самоличността, просто играят в същия отбор. Всеки е свободен да пише това, което му харесва, и параноята, която се внушава тук от определени хора, просто е смехотворна.

  3. Скоро попаднах на afera.bg и ми се стори интересен.Тази статия ме кара да се замисля.Гадно е някак си да манипулираш така.Така работиха навреме разни служби и партиини секретари.Така громиха класовия враг .
    Вече ме хваща страх да пиша, няма ли да позвани утре някои и да ми държи сметка, какво съм писал във форума на afera.bg.Или трябва само да хваля Веселина Томова?Гадна работа!

  4. Администраторите на сайта могат да видят от кое IP се праща постинга и така да уточнят, че 2, 3 или повече ник-а са от един и същ компютър, но това не им дава имената :-), така че в статията си е чист блъф по отношение на конкретика. По отношение на местонахождението на IP-то – има си сайтове които безплатно ти казват къде е то и коя организация го плаща, така че не е голяма работа установката, че се ползва от служител на държавната администрация.

  5. Goljam rezil za tezi ot Ministerstvoto.Nadjavam se Stanishev da gi uvolni.No vie kak taka identificirate komputrite-vsi4ki li sa ujazvimi ???

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *