Публикувано на 12.03.2008 / 19:47

Висш ангимафиот тропал информация на близка фирма до Малкия Маргин

 

 

Висш офицер от ГДБОП, доскоро началник в дирекция “Полиция” е осигурявал плътен чадър над собствениците на една от крупните алкохолни фирми у нас, съобщи “Всеки ден”. Бизнесмените са внасяли фалшиви бандероли от Турция и срещу тях в ГДБОП е била заведена разработка, тъй като те са ощетили държавната хазна с милиони чрез неплащането на акцизи.

Зам-шефът на ГДБОП обаче ги е предупредил, че се работи по тях и така разрлаботваните са успели да заличат следите и да замажат престъплението. На практика разработката на антимафиотите е била провалена.

Папката със справка, в която са описани всички специални разузнавателни средства по разработката и подслушаните разговори между висшия офицер от МВР, придружени с диск, бе показана от ген. Атанас Атанасов, който каза, че ще я предаде като сигнал в парламентарната комисия по корупция.

Папката вече се разпространява и сред медиите. Afera.bg научи, че в някои от разговорите зам-шефът на ГДБОП си е искал от алкохолните босове да му купят пушка, както и лаптоп за рожден ден на негов роднина.

 

Afera.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *