Регистрация
Публикувано на 14.09.2016 / 13:28

ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ – ТРИБУНАЛ ЗА РАЗПРАВА. В УСЛУГА НА ПРОБИТИ ЧЕНГЕТА А ЛА „С.К.“ НА „ЗНАКОВ“ ОБВИНЯЕМ

румяна ченаловаСлед журналистическото ни разследване: „МРЪСНАТА МАНИПУЛАЦИЯ. КАК ПРЕВЪРНАХА СЪДИЯ ЧЕНАЛОВА В „ПЛАШИЛО“, ЗА ДА ПРИКРИЯТ СЕБЕ СИ“, към АФЕРА заваляха и такива коментари – че адвокатства на съдия Румяна Ченалова, клеймосана от един тривиален лобист, като дьо Кабан, за „гнила ябълка“.

АФЕРА винаги е била контра на умишлено контролирания пласмент от страна на управляващите среди, целящ да превърне в „мишена“ всеки неудобен и неугоден за властта им. Водим се единствено от принципа на истината. Дали „жертвата“ на смазващата родна машина е съдия, „бандит“, политик, обикновен гражданин – това няма никакво значение. АФЕРА е територия на свободата да се показва истината такава, каквато е. Защото ВСЕКИ има право на справедливост. А не на клеймо, поставено от мафията, която ни управлява.

След като разкрихме как съдия Румяна Ченалова бе превърната в „топ“ арестант, за да ни бъде внушено, че, видите ли, най-после „разбиха“ „гнилите ябълки“ в съдебната система – каква мерзка илюзия и манипулация! – сега ще осветим услужливите действия на ВСС, които вместо да разкрият цялата истина, поемат унизителната си роля в упражнението „сгответе посочената мишена, за да прикрием собствените си зулуми“.

Обаче. Ще започнем необичайно.

АФЕРА не е нито ДАНС, нито ГДБОП, нито следствие, но понякога се налага, поради липса на подобни „институции“, и поради обстоятелствата, че се ползват от определени овластени фигури единствено за да „сготвят“ някого, вместо да разследват НЕЗАВИСИМО, всеобхватно и истинно.

Открехваме завесата как стартира „сготвянето“ на съдия Румяна Ченалова. За сведение на службите, които си бъркат в задника, за сведение на ВСС, влезли в този сценарий, както и на Европейската комисия, която /уж/ ще проверява дейността на прокуратура и съдебната ни родна система. За сведение и на самата Ченалова, която сега от АФЕРА ще научи някои „подробности от пейзажа“.

Докато е още в битността си на действащ съдия, „активното мероприятие“ срещу Ченалова се подготвя откъм посоката на „знаков“ обвиняем. „Упражнението“ е поставено като „задачка“ на бивш контра разузнавач „С.К“., работещ при „знаковия“ обвиняем. Трябва да бъдат изнамерени документи по „македонската афера“ на Ченалова /впрочем, чурук дъска, която впоследствие се раздухва като „престъпление“ едва ли не на века/. Цялата мръсна работа свършва лице от Кюстендил, което плаща, пътува до Македония, плаща… Отделна тема е, че плаща от … джоба си, като и досега „разходите“ му не са платени от „поръчителя“, а „С.К“ се перчи, че той „свършил работата“ пред работодателя си.

Поради ПРЕПЛЕТКИТЕ на българската управляваща СИМБИОЗА, нататък „аферата Ченалова“ се разраства като лавина и в нея се включват всички заинтересовани, които от една страна – ПАК са резнали китки със „знаковия“ обвиняем, а от друга – всичко това им идва дюшеш да демонстрират как вървят уж по почина на Румъния да „борят“ корупцията в съдебната власт. А на практика – просто прикриват себе си зад „ювелирно“ изрисувана поръчково мишена.

Висшия съдебен съвет също не остава назад и се втурва да гилотинира Румяна Ченалова. В лицето на едно хипер активно лице по отношение на Ченалова – Галя Георгиева. Пловдивски кадър, апропо, като главния прокурор на републиката Сотир Цацаров.

Членът на ВСС Галя Георгиева е обсебена да „разследва“ „престъпничката“ Румяна Ченалова. До такава степен, че започва да изумява останалите членове на ВСС, които обаче публично не смеят да гъкнат.

Ченалова и Галя Георгиева се познават от 2009 година, още от битността на Румяна Ченалова като адвокат.

На това място трябва да се отбележи, че в действията, изявленията и поведението си всеки магистрат и всеки член на ВСС са обвързани от разписаните в КЕПБМ правила, както и от  формираните от обществото нравствени  принципи за етика в поведението и морал , включително при изпълнение на служебни задължения.

Какво обаче прави членът на ВСС Галя Георгиева по образуваното срещу Румяна Ченалова  д.д. № 19/2013 година? Георгиева е извършвала действия  в предхождаща образуването на производството проверка, при които недвусмислено е изразявала изключително негативно отношение към Ченалова.

При провеждане на заседание на КПЕПК от 28.01.2013 година, преди изслушването на Румяна Ченалова във връзка с намерено,  прикачено на корицата на т.20 от досъдебното производство, пълномощно  от Лазарина Георгиева, Галя Георгиева отбелязва няколко обстоятелства:

-Че непрецизно  в производството е допусната в качеството на свидетел Лазарина Георгиева: „…Четейки…но не съм и проверявала там“.

-Че показанията на свидетелят Лазарина Георгиева са залегнали в мотивите на присъдата, което НЕ Е ВЯРНО! Свидетелката не е била разпитана, тъй като с позова на правото си по чл.121 НПК. На практика Галя Георгиева сзаблуждава членовете на Комисията, като им се внушава, че бидейки защитник на Лазарина Георгиева, Румяна Ченалова е ползвала при изготвяне на мотивите към постановената присъда нейните показания.

-Че Ченалова добре познава свидетеля Лазарина Георгиева: „Стр.6 – „Искам да кажа още нещо Искам да кажа още нещо, преди да поканим колегите за изслушване. Може би ние с колегата Боев най-добре познаваме съдия Ченалова в качеството й на адвокат Ченалова, а той като прокурор Ченалова-Бечева. Колежката като адвокат имаше навика да се явява като адвокат на обвиняеми лица, които тя лично, в качеството си на прокурор ги е привличала с постановления като обвиняеми и са подписани от нея.Прокурор в Окръжна прокуратура – Стара Загора привлича в качеството на обвиняемо лице и му взема мярка за неотклонение за грабеж. Имаше и постановление за привличане, да не си изваждам и личните архиви.Да, аз ги имам тези неща в ксерокопието. Делото на Владимир Пелов и Лазар Марков е още актуално, защото са изменили мярката на Владимир Пелов за следващия грабеж след моята присъда и седи в архива на Пловдивския окръжен съд. Там са приложени тези неща. Аз бях побесняла и ги бях изискала.Искам да ви кажа, че след това тя се е явявала пък като адвокат на същото това лице по същото дело…Искам да ви кажа още няколко факти, на които, моля да обърнете внимание….Второто нещо, на което искам да ви обърна внимание – Лазарина Георгиева е от Стара Загора и аз по стечение на обстоятелствата виждам, че двете, тук ги пише ЕГН-тата, са си някакви наборки. Имам предположение, че Ченалова и Георгиева се познават, имат някакво предишно познанство. От там, може би, произтича това пълномощно. Ние ще я питаме. Аз предлагам да питаме първо дознателя, защото ще ви кажа и друг факт, с който аз като съдия съм се сблъсквала. Адвокат Ченалова си позволи, в рамките на една проверка, която извършваха по делото на Лазар Марков и Владимир Пелов като свидетел да дойде със следователя, който беше по делото, тъй като апелативният прокурор по мой сигнал извърши проверка заедно с него. Следователят е в Казанлък. С една кола и с делата, след което същият този следовател дойде в моя кабинет да ми се представи и да ме попита “Извинете, къде е търговското отделение, че обещах на Румяна Ченалова да извърша проверка по едно нейно търговско дело?” Онемях. Тогава тя беше адвокат, а този следовател. Тя влизаше в такива взаимоотношения като адвокат. За мен е интересно в какви взаимоотношения са с дознателя Стефан Пашов….: За мен също има много въпросителни. Колеги, аз ви предлагам само да гледам малко да се въздържам от въпроси…..          Майката и дъщерята на лицето, което екстрадирах, защото те обидиха прокурора Боев много грозно и състава на съда. Разпоредих задържане. Те са осъдени за едро хулиганство и в чантите на двете циганки, в чантата на майката намериха 2000 евро. Тези обяснения също ги имам, в които те обясняваха така: тези пари адвокатът каза да ги донесем, за да ги дадем на състава на съда. От тогава аз просто ще се въздържа.

При провеждане на изслушването на дознателя по досъдебното производство, Галя Георгиева задава недвусмислени въпроси  относно познанството му с Румяна Ченалова за евентуални нейни връзки с адвокатската кантора, осигурила защитата на подсъдимите по делото САПАРД. Същият „подход“ Галя Георгиева използва и при изслушването на самата свидетелка Лазарина Георгиева на 30.01.2013 година. Първоначално отказва при изслушването да присъства адвокат, но впоследствие след уговорка, е изслушан и адвокат Тервел Георгиев.

От съдържанието на съставеният протокол става ясно, че не става дума за никакво изслушване, а СЕ ПРАВИ РАЗПИТ. Основните въпроси на Галя Георгиева са насочени към  връзка  на Ченалова с адвокат Тервел Георгиев, както и нейни опити да се свърже с него и да му въздейства  във връзка с изслушването на Лазарина Георгиева.

На стр.25 -26 от протокола от 28.01.2013 година Галя Георгиева ясно  изразява предубеденост. Георгиева заявява  че задължително е следвало Румяна Ченалова да си направи отвод по делото, като настоява, че е налице извършено от нея дисциплинарно нарушение, което дефинира по следния начин: „Познава свидетелката, която е обвиняема по друго дело и знае, че са разделени. Тя знае, че делата са разделени. Това дело колежката Ченалова го поема по реда на чл. 369. Тя връща обвинителният акт, защото е некадърно написан, след което обвинителният акт отново се връща и пак е задължително на неин доклад, защото го е върнала. Аз имам едно конкретно предложение. Познавайки способностите на колежката и изхождайки от това, че я познавам като адвокат, а също изхождайки от факта, че тя вече е наказвана по случая Красьо Черния, аз Ви предлагам следното:         Ако искате възложете на мен и още двама колеги, за да не излезе, че аз не съм безпристрастна, това дело си заслужава трима души, които сме се занимавали с наказателна материя, да прочетем, както това дело, да се запознаем със съдебната му фаза…Дайте ни възможност да прегледаме, това което е гледал Георги Колев и това, което го е гледала колежката Ченалова. Ние не сме се запознали изцяло с всички материали. Ние не знаем какво протича там. Какви други данни има. Освен това ми се ще да видим кое дружество е било. Да имаш трима юристи в днешно време. Това е някакво голямо дружество, което тя е обслужвала. Познавайки я като адвокат тя няма да обслужва някаква еднолична фирма. Тя ще обслужва някъде, където има пари… Защо да не го прегледаме това дело Сапарт. Аз имам една друга версия, която за момента не смея да я споделя…“

В проведено на 4.03.2013 година заседание на КПЕПК Галя Георгиева заявява:  „Г-н Тодоров: Да обобщя становищата. Те бяха двупосочни. Имаме безспорни факти, установени от писмо на главния прокурор на Македония, изпратено до нашия главен прокурор, че има образувано наказателно производство и на какъв етап е процедурата срещу Ченалова. Мненията бяха – едното мнение е да се съобразим с Вашето предложение и да изслушаме Ченалова. Другото мнение беше, че това изслушване е безсмислено поради две съображения: че то няма да даде никаква нова информация за нас относно хода на това наказателно производство – има такова, знаем на какъв етап и може би знаем повече от Ченалова. И второ, ако искаме от нея обяснение за обвинението – това не е редно, защото това е предмет на доказване в наказателното производство.

Г-жа Георгиева: Ние наказваме колега, за това че е разпределил две дела извън случайния принцип, но все пак ги е изгледал. Наказваме колегите за това, че са забавили по за два-три месеца някакви дела и т.н. Най-тежките дела в тази държава и най-наблюдаваните от Европа, които в крайна сметка са лицето на нашата държава пред Европейския съюз, са разпределени на съдия Ченалова. Вие смятате ли, че това е нормално с оглед тази съдебна поръчка. Каквото и да ми говорят аз не смятам, че делото в Македония е такова, че може да бъде нагласено от някои, които са засегнати от делата, които Ченалова разглежда. Това първо. Второ, ако човек си направи труда да помисли, понеже ние разполагаме с нейните обяснения в съдебната поръчка и да завърти данни през Гугъл, ще установи следното:Ако се изпишат имената на офшорната Кипърска фирма, към която се твърди, че Ченалова е признала дълг от 340 000 долара излиза следното: Това е адвокатска къща в Кипър, която се занимава с точно такова създаване на офшорни фирми. Ако се изпише името на другата фирма, към която според обвинението тя е насочила един милион долара, излиза една фирма в Швейцария, която е собственост на българи и която се занимава с внос и износ на цигари. Ченалова е представлявала ЦИБАМЕКС като съдружник в Македония – табак – 2000 в Македония и е била трети директор – според македонците, което е вписано в Търговския регистър. Така се твърди от документите, които идват от Македония. Когато се завърти в Гугъл ТИВАМЕКС, там като управител излиза Тинко Василев, който се укри от нас, а като негови съдружници излизат въпросната свидетелка – Лазарина Георгиева, която е и директор на ХРАНИНВЕСТ ИНЖЕНЕРИНГ, което протича в делото САПАРТ. Ако проявим по- голямо любопитство и напишем Адвокатска къща – Гугушев, знаете ли кои са фирмите, които обслужва адвокат Гугушев, на колежката Гугушева сина? Това е ЦИБАМЕКС и ХРАНИНВЕСТ ИНЖЕНЕРИНГ. За мен тези факти са смущаващи. Аз смятам, че тази жена трябва да я викнем тук, за да даде обяснение пред съвета защо тя не е уведомила съвета. Уведомила ли е прекия си ръководител – съдия Янева, която е административен ръководител? Знае, че гледа най-тежките дела. Смятате ли, че това ще остане в тайна? Затова аз държа да я повикаме, да я изслушаме, ако иска да говори по фактите. Тя е бивш адвокат, който знае какво да говори. Вие смятате ли, че ни каза истината, че не си спомня, че е обслужвала фирмите на Тинко Василев?….

Ако тази жена я осъдят в Македония за длъжностно престъпление, така както е написано в решението на Македонската прокуратура и следствие, приключи или не делата, които тя гледа, как ще звучи пред Европа – съдията, който е извършил еди какво си, е докладчик по най-тежките дела в тази държава. Ние отстраняваме колеги за това, че някой е обвиняем. Няма да се съглася да накажем никой колега, ако ние не вземем някакви мерки против Ченалова. Защото нейното поведение в сравнение на поведението на другите, на които образуваме дисциплинарни производства и т.н., това са несравними неща“.

Излишно е да се коментира изказа, лексиката и маниера на говорене на члена на ВСС Галя Георгиева. И за най-некомпетентните в правната материя е видно, че цитираните изявления на Галя Георгиева са лишени от обективност и се основават на предварително формирани субективни оценки за Румяна Ченалова. Но пък удобни се внушава по недопустим начин на членовете на съответните комисии и на ВСС че Ченалова е недобросъвестна при изпълнение на преките си служебни задължения.

Галя Георгиева е толкова натрапчива в желанието си да бъде непрекъснато проверявана Румяна Ченалова, че и от самолет е видно, че НЕ е безпристрастна.

А безпристрастен е онзи магистрат, който установява истината за фактите единствено на основата на обективен анализ на доказателствата по делото, създава условия за равнопоставеност между страните и техните процесуални представители и избягва поведение, което може да се възприеме като привилегироване, предразположеност, предубеденост или предразсъдък, основан на раса, произход, етническа принадлежност, пол, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние. Справедлив е онзи магистрат, който в рамките на общите и абстрактни норми на закона отчита особеностите на всеки конкретен случай и го решава, опирайки се на критерии, свързани с общочовешките ценности и ценностите на демократичната правна уредба. Вежлив пък е онзи магистрат, който чрез действията и актовете си винаги изразява уважението, което дължи на своите колеги, гражданите, адвокатите, страните и останалите участници в процеса.

И тъй като Галя Георгиева е очевадно пристрастна към Румяна Ченалова, логичното поведение е тя да се отведе като член на дисциплинарен състав по дисциплинарно дело срещу Ченалова.

На 17.12.2014 година за разглеждане от ВСС е внесено предложение от петима членове на ВСС, като първият от подписалите се вносители е именно Галя Георгиева, за образуване на дисциплинарно производство  за извършени от Румяна Ченалова дисциплинарни нарушения.

В предложението се твърди, че има забавяне в изготвянето на крайни съдебни актове по 50 търговски дела. Нищо, че в  Акт за извършена проверка в СГС по сигнал по заповед № Ж-02-7/16.06.2014 година на ИВСС, констатациите са, че забавянето е в рамките на съществуващото в СГС състояние, предвид изключителната натовареност на съдиите от този съд, както и че към момента забавените актове са изготвени.

Въпреки констатациите на ИВСС и становището че не следва да се търси дисциплинарна отговорност, Галя Георгиева и вносителите  настояват, че е налице извършено дисциплинарно нарушение по см. на чл. 307 ал.4 т.1 и 4 от ЗСВ. Така вносителите, начело с Галя Георгиева, ГРУБО ПОГАЗВАТ основни положения, заложени в чл.5.1 от дисциплинарни правила, приети от ВСС пет дни по – рано – на 12.12.2014 година, а именно - че основание за внасяне на предложение за налагане на дисциплинарно наказание са обективни констатации и резултати от проверки и ревизии на дейността на съдилищата, прокуратурите и следствените органи или на отделни съдии, прокурори и следователи, извършвани от компетентни по ЗСВ органи, като: ИВСС, административните ръководители на съответните структури  в съдилищата и прокуратурата, КЕПБМ.

За да бъде „сатрапосана“ Румяна Ченалова, въпреки че е налице извършена от компетентен орган – ИВСС проверка, констатациите от която не ангажират изводи за необходимост от образуване на дисциплинарно производство, вносителите на предложението, начело с Галя Георгиева, са игнорирали законовото положение, че само оправомощеният по закон орган е в правото си на преценка относно конкретно извършени нарушения / в случая забавяне при изготвянето на крайни съдебни актове/.

Ето го и парадокса!: в текста на  предложението са използвани констатациите в Акт за извършена проверка в СГС по сигнал по заповед № Ж-02-7/16.06.2014г. на ИВСС: “По тази причина липсва основание да се поддържа категорично становище, че допуснатата забава е преднамерена и с крайна цел да бъдат засегнати интересите на ответниците. Не могат в тази връзка да бъдат споделени изводите, че с изпращането на молбите за определяне на срок за бавност на САС, на осн. чл. 256 от ГПК, съдията е допуснал нарушение, с което е отложил във времето изпращането на частните жалби на контролиращата инстанция“. И веднага след това изречение следва извода на вносителя на предложението, начело на който е Галя Георгиева: „С това бездействие или забавено действие съдия Ченалова е осъществила състава на нарушението по чл. 307 ал.4 т.2 ЗСВ.

Толкова са бързали вносителите, че даже са пропуснали факта, че ползваните мотиви в Акта на ИВСС са в противоречие с направения извод от тях за извършено дисциплинарно нарушение.

Вместо да се отведе, заради очевидната си пристрастност, Галя Георгиева е избрана на председател за дисциплинарния състав и докладчик по образуваното срещу Ченалова  дисциплинарно дело№ 33/2014 година.

Производството по д.д. № 33/2014 година е образувано за конкретно посочени нарушения – забавяне произнасянето на решения по 50 бр. търговски дела / конкретно посочени в предложението за образуване на дисциплинарно производство/, бездействие по т.д. № 6907/2014 г., обстоятелството, че Ченалова се отвела от разглеждането на делото, при положение, че е коментирала в ефир всички факти и обстоятелства по делото и е изпратила доклад на медията, в който е взела становище и по съществото на спора.

Предмета на дисциплинарното производство са фактите и обстоятелствата, свързани с конкретно посочените нарушения и само и единствено тези факти и обстоятелства подлежат на изясняване, на всичкото отгоре при спазване правилата на АПК от дисциплинарния състав. Вместо да съобрази  с тези правила обаче, Галя Георгиева извършва поредица от действия извън правомощията си като член на ВСС, като член на дисциплинарния състав по д.д.№ 33/2014год., негов председател и докладчик по делото.

На 29.12.2015 година Галя Георгиева,  на място, в СГС, с изрично писмо е изискала  всички разглеждани дела от Румяна Ченалова от 2009 година, включително наказателни, справки за постановени съдебни актове и резултати от инстанционно обжалване.

Тази проверка е ИЗВЪН ПРЕДМЕТА НА ОБРАЗУВАНОТО ДИСЦИПЛИНАРНО ДЕЛО № 33/2014 година. Дисциплинарното производство се провежда по правилата на АПК и при спазване принципите на равнопоставеност на страните и осигуряване на справедлив процес. В качеството си на председател на дисциплинарен състав по д.д. № 33/2014 година Галя Георгиева  има правото и е длъжна да събира доказателства след началото на производството, съобразявайки конкретни искания на страните и в условията на публичност.

Извършените от съдия Галя Георгиева на 29.12.2014 година действия – проверка на  разглежданите от Ченалова дела за периода 2009 -2014 година СА ЛИШЕНИ ОТ ПРАВНО ОСНОВАНИЕ! са лишени от правно основание. Галя Георгиева не се явява проверяващ орган /ИВСС/, който  по закон или  чрез възлагане,  има правомощия да извършва проверка на магистрат. Факта на образуваното дисциплинарно производство  и качеството и на председател на дисциплинарният състав  също не предполага такава възможност. Производството се провежда по реда на АПК и доказателствата се събират съобразно правилата на закона – по искане на страните и след преценка на тяхната допустимост и относимост към предмета на доказване. Не съществува каквато и да е процесуална възможност  дисциплинарният състав да извършва лично проверки, да събира доказателства и ползва по дисциплинарното дело.

Съгласно чл. 14.2  3 от  ПРАВИЛА ЗА ДИСЦИПЛИНАРНАТА ДЕЙНОСТ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ в рамките на законоустановените си правомощия дисциплинарният състав подпомага дисциплинарно наказващия орган за пълно изясняване на фактите, като изслушва вносителят на предложението или оправомощен от него представител, привлеченото към дисциплинарна отговорност лице и неговият защитник и събере и обсъди всички допустими от закона доказателства, относими към разглеждания случай.

Изискваните от Галя Георгиева доказателства / при посещението и на място в СГС на 29.01.2014 г./ са извън предмета на дисциплинарното производство, който се определя от вносителя на предложението, респективно решението на ВСС. Съгласно  чл.  11.3 от  ПРАВИЛА ЗА ДИСЦИПЛИНАРНАТА ДЕЙНОСТ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ (Приети с решение на ВСС по протокол № 60/11.12.2014г./ предложението определя обективните и субективните предели на дисциплинарното производство и задължава дисциплинарно наказващият орган и страните да се позовават само на обстоятелства и факти, установени в дисциплинарното производство, със значение за основанието, вида и размера на дисциплинарната отговорност. За изготвяне на изисканите от Георгиева справки е било нужно в рамките на няколко дни, / включително неработни/ служители да работят, за да бъдат изпратени съобразно исканията и  в съответните срокове.

На базата на материалите, събрани в резултат на извършената, без фактическо основание и при липса на възлагане за това, проверка, е внесено предложение / инициирано от Галя Георгиева/ и образувано срещу Румяна Ченалова дисциплинарно дело № 1/2015год. с предложение за налагане на дисциплинарно наказание „дисциплинарно освобождаване от длъжност“.

В изготвеното  на основание проверката на Галя Георгиева предложение за образуване на дисциплинарно производство, разгледано на 15.01.2015г. от ВСС,  изрично се посочва „при проверката на висящото и несвършено НОХД № 5249/11г. …се установи…“, без да е посочено кой и на какво основание е извършил твърдяната проверка.

От приложените към предложението доказателства се установяват различни  от посочените в изложението факти.

На 14.02.2011 год. е постъпила молба от адв. Лулчева за отмяна на допуснато по нчд № И-55/2007г. по описа на СГС НК 3 състав обезпечение, поради прекратяване на наказателното производство по ДП №82/2006 год. на 21.01.2008 год. С разпореждане от 15.02.2011г. председателя на 3 състав / съдия Цанова/ е изискала досъдебното производство от СГП. На 23.02.2011год. в СГС е постъпил отговор от СГП / писмо № 9640/2011г. На 24.02.2011год. председателя на 3-ти с-в НК е разпоредил  да се докладва на председателя на състава, разглеждащ НОХД № 3693/2009год./ 29 състав с председател Р.Ченалова/. На 28.02.2011г. председателят на 29 състав е изпратил на СГП препис от искането , както и е изискал Постановление за отделяне на материалите по ДП № 82/06г. в друго ДП №134/2007год.На 14.03.2011год. е постъпил отговор от СГП- вх. № 21962/14.03.2011г.На 22.03.2011год. преписката е образувана като нчд № 1139/2011год. и докладвана след тази дата на председателя на състава. На 28.03.2011год. председателят на 29състав е изискал от САС НОХД № 3693/09год. / изпратено по въззивни жалби на 17.03.2011г./. Делото е върнато на 22.11.2012г. и изпратено на ВКП по тяхно искане на 23.11.2012г. по искане за възобновяване на наказателното производство. Впоследствие делото е изпращано на ВКС, като и към настоящият момент се намира в САС. Не е посочено в предложението, че нчд се е намирало в служба „Досъдебно производство“ и не е докладвано нито на председателя на 29 с-в, 29а с-в, нито на зам. председателя и ръководител на Наказателно Отделение до юли 2014 год., във връзка с проверка на ИВСС, по повод на което е извършена служебна справка.

Определено предложението не посочва цялата хронология по делото и въвежда в заблуждение, че по същото не е работено  от образуването му.

В предложението е посочено, че два протокола от проведени на 17-ти и 27 ноември 2014 г. съдебни заседания по НОХД № 5249/2011г., при извършената на 29.12.2014г. проверка / от Галя Георгиева/ не са били пришити по делото и подписани от целия съдебен състав, с което неоправдано се забавило производството по делото и бил накърнен престижа на съдебната власт. Твърди се, че  следващото съдебно заседание от 15.12.2014 год. е проведено без да са изготвени предходните протоколи, което не отговаря на истината, защото съдебно заседание на 15.12.2014 г. не е проведено.

При извършване на посочените действия съдия Галя Георгиева е установила, че два от протоколите от с.з. по НОХД № 5249/11 год. не са  пришити по делото, както и че по конкретно нчд липсва произнасяне от 2012год. В тази връзка са изискани обяснения от завеждащ Служба „Досъдебно производство“, деловодителят на  29 състав при НО, данни за разрешен  ползуван от Румяна Ченалова отпуск от 8.12.2014 г. до 5.01.2015год., без да има такива правомощия по образуваното д.д.,  и при положение, че по закон или на основание акт на ВСС  не са и възложени такива действия.

Съгласно ПРАВИЛА ЗА ДИСЦИПЛИНАРНАТА ДЕЙНОСТ НА ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ (Приети с решение на ВСС по протокол № 60/11.12.2014г.) основание за внасяне на предложение за налагане на дисциплинарно наказание са обективни констатации и резултати от проверки и ревизии на дейността на съдилищата, прокуратурите и 2 следствените органи или на отделни съдии, прокурори и следователи, извършвани от компетентни по ЗСВ органи, а именно  Инспекторатът към ВСС ; Председателят н ВКС и неговите заместници ; Председателят на ВАС и неговите заместници ; Главният прокурор лично или чрез определени от него прокурори по реда на чл.142 от ЗСВ;  Комисия “Професионална етика и превенция на корупцията”. Съгласно  чл. 5.1 б. Д, Комисия “Професионална етика и превенция на корупцията”  при ВСС може да извършва проверки по сигнали, публикации и др., когато се съдържат достатъчно данни относно времето, мястото и деянието, от които може да се направи обоснован извод, че магистрат е извършил дисциплинарно нарушение.

Галя Георгиева е член на КПЕПК и ДК при ВСС. Съгласно чл. 21 от Правилника , Комисията по професионална етика и превенция на корупцията,  разглежда сигнали за наличие на поведение, противоречащо на Правилата за професионална етика, и предоставя резултатите от проверката на ВСС;  събира и анализира информация за наличие на корупционни явления в съдебната система и я предоставя на ВСС;  уведомява ВСС при сигнали на граждани и държавни органи за прояви на корупция, както и при публикации в медиите, и извършва проверка или предоставя информацията на комисиите за професионална етика за извършване на проверка и др.

Съгласно чл. Чл. 23 от Правилника  Комисията по дисциплинарните производства  разглежда преписките и заповедите на административните ръководители за налагане на дисциплинарни наказания „забележка“ и „порицание“ на съдии, прокурори и следователи;  внася предложения до ВСС да потвърди, отмени или измени наказанията по т. 1;  извършва проверка на допустимостта на предложенията за налагане на дисциплинарни наказания;  анализира и обобщава резултатите по дисциплинарните производства и ги докладва на ВСС;  своевременно сезира органите по чл. 311 ЗСВ за данни за дисциплинарни нарушения на съдии, прокурори и следователи;  предлага на ВСС да възлага на Инспектората към ВСС извършване на проверки при данни за дисциплинарни нарушения.

Съгласно чл. 16 (6)  от Правилника всяка от постоянните  комисии при ВСС  може да възложи на един или повече от своите членове осъществяването на представителни, проучвателни или други дейности, свързани с осъществяване на нейните функции.

В конкретния случай такива правомощия не са предоставени на Галя Георгиева като член на КПЕПК и ДК при ВСС. Доколкото ЗСВ определя ИВСС като компетентен да извършва проверки на работата на съдилищата, респективно отделни съдии, както и КПЕПК при ВСС в определени случай, следва че основание за изготвяне на предложение за образуване на дисциплинарно производство по смисъла на т.5.1 от Правилника са констатации , обективирани в съответни актове, изготвени от ИВСС или КПЕПК. В конкретния случай проверката е извършена от член на ВСС, без да има правно основание за това и без да са му възложени изрично такива действия.

Като не е сезирала компетентния орган, оправомощен от закона да извърши проверка на дейността на Румяна Ченалова, като съдия, и сама, без законово основание и извън обективните предели на  образуваното дисциплинарно производство № 33/2014год., Галя Георгиева,  освен че е  превишила правата си, но и е нарушила  принципите на справедливост, безпристрастност, вежливост, регламентирани в КЕПБМ   и в частност разписаните в него правила:

„т1.1.Магистратът упражнява правомощията и взема решенията си единствено на основата на закона и вътрешното си убеждение; 2.1. Магистратът уважава достойнството на всеки човек, както при изпълнение на служебните си задължения, така и извън службата, и не допуска предпочитание, предубеждение или предразсъдъци въз основа на раса, произход, етническа принадлежност, пол, религия, образование, убеждения, политическа принадлежност, лично и обществено положение или имуществено състояние; т. 2.2. Магистратът следва да отстоява своята безпристрастност и в случаите на създадени в обществото силни настроения на симпатия или антипатия към участници във висящо пред него производство като решава казуса единствено въз основа на фактите и закона; 2.4. Магистратът следва да се държи по начин, който не дава основание пряко или косвено за неговия отвод по конкретни случаи; т.2.5. Магистратът трябва да зачита правото на страните да изразяват становища, да изказват твърдения и възражения в рамките на производството, в което са участници; 5.4. В обществените и официалните си контакти магистратът няма право да се възползва от служебното си положение или да използва правомощията си с цел извличане на лична облага; т. 5.5. С личното си поведение, и чувство за отговорност в служебната и извънслужебната си дейност, магистратът трябва да дава пример за висок морал и почтеност; 5.8. Магистратът трябва да е последователен и неотклонен при спазването на правните и етични норми;“.

В проведеното на 8.01.2015 година заседание на ВСС, Галя Георгиева заявява : „ГАЛЯ ГЕОРГИЕВА: Понеже също внимателно слушах какво казаха колегите и аз определено с голяма тревога чувам тези проблеми, които просто се учудвам как е възможно да се достигне дотам Софийски градски съд да бъде в такова състояние, но самата аз имах възможност лично да се убедя в някои неща на 29-ти декември, когато видях едно частно наказателно дело нерешено от 2011 г. и когато разбрах, че по едно знаково дело в тази държава, няма да кажа кое е, ще му дойде времето, както се казва, съдията е влязъл в заседание, без да бъдат пришити протоколите по предишни две заседания и без да бъдат подписани от състава на съда. Аз искам да ви попитам, колеги, да ми кажете – ръководството на съда прави ли, и същият този съдия между впрочем го проверих колко отменени съдебни актове има за времето, през което е бил съдия и констатациите, разбира се, са плачевни.“. Тези изявления  са цитирани в статия от 8.01.2015г. в ел. сайт „Правен свят“.

Подобни изявления на член на ВСС са недопустими! Те са директно клеветнически!

Още повече, че справка относно  разглежданите от Румяна Ченалова наказателни дела, сочи, че: за  единадесет месеца на 2010 година от обжалвани 1 решение, същото е потвърдено, а от обжалвани 13 определения, девет са потвърдени, 2 отменени и 1 изменено. За тримесечието на 2011 година –  от обжалвани 4 определения три са потвърдени и едно отменено. За единадесет месеца на 2012 година – от 2 постановени решения, едното е частично отменено в наказателната част,  а другото изменено в наказателната част. От 8 обжалвани определения 5 са потвърдени, 2 отменени и едно изменено.

От  статистическите данни може да се установи, че  при осъществен инстанционен контрол,  потвърдените и отменени актове на 29 състав,  в абсолютен брой и процентно отношение,  не се различават от констатациите за останалите състави и трудно може да се направи извод за „плачевно състояние“. На заседанието на 8.01.2015 г. Галя Георгиева не цитира имена, но  именно във връзка с тези изнесени от нея данни е изготвено предложението за образуване на дисциплинарно производство срещу Ченалова.

С така описаните действия Галя Георгиева е нарушила конкретни правила, разписани в КЕПБМ: „т. 7.1. Магистратът е длъжен да пази абсолютна дискретност и служебна тайна в социалното си общуване и частен живот относно фактите или сведенията, станали му известни при   по повод изпълнение на служебните си задължения и да изисква същото от съдебните служители; т. 7.2.Магистратът не може да използва неправомерно информацията, станала му известна при осъществяване на неговите функции; 5.5. С личното си поведение, и чувство за отговорност в служебната и извънслужебната си дейност, магистратът трябва да дава пример за висок морал и почтеност; 5.8. Магистратът трябва да е последователен и неотклонен при спазването на правните и етични норми; 5.3. Магистратът трябва да избягва действия и постъпки, явяващи се в разрез с утвърдените в обществото разбирания за благоприличие; 4.4. Колегиалните отношения между магистратите и служителите в съдебната система, независимо от мястото на служебната йерархия, трябва да се основават на взаимно уважение и толерантност чрез въздържане от всякакво поведение, което вреди на репутацията на органите на съдебната власт. 2.4. Магистратът следва да се държи по начин, който не дава основание пряко или косвено за неговия отвод по конкретни случаи; 2.5. Магистратът трябва да зачита правото на страните да изразяват становища, да изказват твърдения и възражения в рамките на производството, в което са участници;“

Така на  базата на  ИЗВЪРШЕНА БЕЗ ОСНОВАНИЕ ПРОВЕРКА на 29.01.2014 година и на база изпратената и от СГС  справки, изискани с писмо на Галя Георгиева /изх. № 11-06-1121/29.12.2014 г. /, донесено от сътрудник на ВСС в СГС за подпис от Галя Георгиева, на  15.01.2015 год. е внесено Предложение от петима членове на Висшия съдебен съвет за образуване на дисциплинарно производство срещу Румяна Ченалова, с предложение за налагане на наказание – дисциплинарно освобождаване от длъжност.

Пак по искане на Галя Георгиева  в дневния ред на проведеното на 22.01.2015 г. заседание на ВСС са включени  като допълнителни точки – № 22 и 23  – предложение за обединяване на образуваните срещу Ченалова  д.д.№ 33/2014 г. и д.д. №1/2015 г., и предложение за отстраняването и от длъжност. Прави особено впечатление, че предложението за включване в дневния ред  на т.23 – за отстраняването и от длъжност, е направено от Галя Георгиева,  във връзка с обединяването на  двете дисциплинарни дела, което към началото на заседанието на ВСС няма как да се е осъществило фактически.

В случая за да бъде приложено ограничението на чл.232 ЗСВ е необходимо  дисциплинарното производство да  е образувано за налагане на дисциплинарно наказание – уволнение, каквото е д.д. № 1/2015год., по което Галя Георгиева не е член на дисциплинарния състав, и по което  дисциплинарния състав за времето от  15.01.2015год. до 22.01.2015г. не е счел за нужно да изготви предложение за отстраняване по реда на чл. 232 ЗСВ. В случая  г-жа Георгиева  с изключителна бързина е изготвила и внесла едновременно две предложения – за обединяване на двете дисциплинарни производства и за отстраняването на Ченалова от длъжност.

В заседанието на ВСС, проведено на 8.01.2015 г. се взима следното решение: „– т. 2 . ОТНОСНО: Обсъждане на писмата на съдии от Софийски градски съд от 10.12.2014 г. и от 22.12.2014 г., но подкрепилите ги съдии от Софийски районен съд с писма от 11.12.2014 г. и от 23.12.2014 г., и на “Декларация в подкрепа искането за оставка на административното ръководство на СГС”, публикувана на 18.12.2014 г. и писмо от 5.01.2015 г. от адвокати, и изслушване в заседание на ВСС на техни представители, ВИСШИЯТ СЪДЕБЕН СЪВЕТ взе решение „В срок до 31.01.2015 г. комисия от членове на ВСС в състав: Камен Иванов, Юлия Ковачева, Калин Калпакчиев, Даниела Костова, Милка Итова, Галя Георгиева, Галина Карагьозова, Мария Кузманова, Соня Найденова, Димитър Узунов, Каролина Неделчева, Светла Петкова, да извършат проверка на Софийски градски съд по фактите, изнесени  заседанието на ВСС“.

В качеството си на член на комисията, Галя Георгиева отново  при посещението си СГС изисква всички търговски дела на Румяна Ченалова, включително дела по несъстоятелност, КОЕТО ДЕЙСТВИЕ НЕ Е В ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ВЗЕТОТО РЕШЕНИЕ НА ВСС ОТ 8.01.2015г.  и представлява поредно доказателство за тенденциозност, необективност и нарушение на етични правила. Нещо повече!, Галя Георгиева  е разпоредила незабавно /в деня на взетото от ВСС решение за отстраняването на Ченалова от длъжност!/ да бъдат описани  разглежданите от Ченалова дела, иззети, като бъде ограничен достъпа на Ченалова до деловодната система на СГС, с което осъществява недопустима намеса в организационната дейност на съда.

Насроченото за 9.01.2015 год. заседание по дисц.д. № 33/2014год. Е отложено, заради недоброто здравословно състояние на Ченалова. Въпросната Галя Георгиева обаче е неудържима и тук! През 2014 година на Румяна Ченалова е проведено изследване в Сити клиник София /холтер и скенер на сърце/ и е назначено лечение, което продължава и до момента. По повод  образуването на дисциплинарните производства и отстраняването и, включително медийното отразяване на тези събития, здравословното състояние на Ченалова се влошава, поради което и е издаден болничен лист. Същият е оставен в СГС с молба да бъде предаден  във ВСС в деня на заседанието по дисциплинарното дело.

И сега внимавайте!: след получаването му Галя Георгиева е изискала да бъдат снети обяснения от  трима служители на СГС, включително куриера, занесъл по време на обедната си почивка болничния лист във ВСС. Нещо повече!: Галя Георгиева е извършила проверка относно издаването на болничния лист и разпоредила да се образува дисциплинарно производство срещу служителя в СГС, който е  помолен от Ченалова да  окаже съдействие при занасянето на болничния лист.

Галя Георгиева не е разследващ орган и действията и по проверка на представен от Ченалова болничен лист, освен че са лишени от законово основание, сериозно увреждат авторитета на съдебната система. Галя Георгиева не се явява  ръководен административен орган и намесата в управлението на СГС е недопустима! Да се изискват обяснения от служители на СГС по въпроса защо и кой е съдействал на Ченалова да представя във ВСС  молба за отлагане на заседанието по д.д. № 33/2014 год., с приложен болничен лист, най – малкото е лишено от основание. Да се изисква да бъде образувано дисциплинарно производство срещу служител, който си е позволил да помоли куриера при СГС в обедната му почивка да занесе молбата на Ченаловя  във ВСС, е тенденциозно поведение, резултат на очевидна предубеденост и безпристрастност, както и грубо вмешателство в административната дейност на съда.

И сега пак внимавайте!: този служител  е с отнет достъп до  системата САС, преместен е на друго работно място и срещу него са предприети действия по образуване на дисциплинарно производство. И всичко това – в резултат на системния и нетолерантен натиск от страна на член на ВСС!

Едно от  нарушенията , които се твърди, че Ченалова е извършила по дисциплинарно дело № 19/2013 год., е, че не се е отвела по НОХД, известно като делото САПАРД , като се твърди, че е познавала едно от лицата, призовани за разпит по делото. Същото лице не е било включено в списък на свидетелите към обвинителният акт,  а основания за разпита са възникнали по късно – в хода на съдебното следствие, и разпит НЕ е извършен.

Нарушавайки правата си като член на ВСС и извън пределите на извършвани по дисц. Д.№ 33/2014 г. действия, Галя Георгиева контролира работата на съда, като изисква непрекъснато справки за дейността на Румяна Ченалова, разпорежда издаване на заповеди, включително образуване на дисциплинарни производства на служители на съда, които са си позволили да и окажат съдействие .

На 04.03. 2015 г. Румяна Ченалова депозира сигнал вх. № 94-00-348,  относно действията на член на ВСС – Галя Георгиева, представляващи грубо нарушаване на етични правила , разписани в КЕПБМ. До настоящият момент  липсва какъвто и да е отговор на поставените в сигнала въпроси. Нещо повече!!! – сигналът е изпратен на… Галя Георгиева – председател на дисциплинарният състав и докладчик по образуваното срещу Ченалова дисциплинарно дело № 33/2014 год.

Галя Георгиева е като „инспектор Дю Дю“, тя хуква да проверява и … лечебно заведение!

Във връзка с представеният от Ченалова болничен лист, Галя Георгиева е посетила лично здравното заведение  и извършила проверка на място, като е изискала цялата документация относно проведените изследвания на Ченалова.

Видно от протокола от проведено заседание по дисциплинарното дело, като основание за това  е посочила, че болничният лист е подписан само от един лекар, а не от ЛКК. Горната констатация не само, че представлява неправилно тълкуване на закона, но и е абсурдно основание за извършване проверка на болничен лист. Съгласно НАРЕДБА ЗА МЕДИЦИНСКАТА ЕКСПЕРТИ, приета с ПМС № 87 от 05.05.2010 Г.Обн. ДВ. бр.36 от 14 Май 2010г., изм. ДВ. бр.5 от 14 Януари 2011г., изм. ДВ. бр.41 от 31 Май 2011г., изм. и доп. ДВ. бр.55 от 4 Юли 2014г., изм. и доп. ДВ. бр.67 от 12 Август 2014г. болничен лист за временна неработоспособност се издава на осигурено лице еднолично от лекуващия лекар/лекаря по дентална медицина до 14 дни непрекъснато за едно или повече заболявания, но не повече от 40 дни, с прекъсване в рамките на една календарна година, като след изтичането на отпуска по ал. 1 болният се насочва към ЛКК.

С извършените действия г-жа Георгиева освен че е демонстрирала явна предубеденост, но и съществено е нарушила правото на справедлив процес. Коментираният болничен лист поражда и поредица от действия на Галя Георгиева насочени срещу други служители на СГС, само защото са  оказали съдействие, водени от чисто човешки съображения и приятелски чувства. Болничният лист Ченалова няма възможност да представи лично във ВСС, за което моли служител на СГС – Катя Гърнева да и съдействува. В деня на заседанието Катя Гърнева е сама на работното си място / вторият служител отсъства/, изпълнявайки задълженията си по разпределение на съдебните заседатели по зали съобразно изготвен график, работа със стажанти и вещи лица. Предвид невъзможността да отсътва, Катя Гърнева е помолила куриер на СГС по време на обедната му почивка да предаде болничният лист във ВСС. След така извършените действия следва обаче „разследване“ на ситуацията чрез разпит на куриера и изискване на писмени обяснения.

Без да има правото да се намесва в управлението на СГС, при липсата на възлагане или заповед, Галя Георгиева разпорежда служителят Катя Гърнева незабавно да бъде преместена на друго работно място, да и бъде отнет достъпа и до деловодната система на СГС, както и да се образува срещу нея дисциплинарно производство.

И до настоящият момент Галя Георгиева ежедневно  извършва проверка в СГС относно  развитието на дисциплинарното производство с указания за дисциплинарно уволнение, внушавайки че Гърнева е „разпоредила“ на куриера да извърши действия без да има основание за това. Въпреки че действията са извършени не в работно време и не във връзка с работата, и по никакъв начин не вредят на служебните задължения.

В сигнала си до ВСС, Румяна Ченалова пише: „Надявам се поне тези от вас, които са работили в СГС да си спомнят  изпълняваните по нареждане на съдии поръчки  от чисто личен характер. Били сме свидетели как се получават дрехи от хим. чистене, как се пазарува, пък и не само в СГС. Има огромна разлика, но никой не е наказан. Позволявам си да акцентувам върху този въпрос, тъй като безпричинно, само защото  ми е оказала помощ,  Катя  Гърнева следва да понесе изключително тежки последици а може би и дисциплинарно уволнение“.

ВСС обаче гробовно мълчи. И мълчаливо подкрепя абсурдните „действия“ на члена си Галя Георгиева. А това е така, защото „поръчката“ е стигнала до безумието административно производство да се превръща в наказателно! На всяка цена Ченалова трябва да бъде изкарана престъпник.

Галя Георгиева стига и дотав, че е изискала досието на Румяна Ченалова от ВКП, въпреки че Румяна Ченалова напуска  прокуратурата  през … 1998 година!

На този фон ВСС демонстрира мерзък двоен стандарт. Докато срещу Румяна Ченалова се образуват светкавично поредица от дисциплинарни производства, други магистрати, чиито действия не само са нарушения на служебни правила, са галени по главата с перце.

Същият този ВСС прие и с позорно мълчание квалификациите на един най-обикновен лобист, като френският посланик, относно български съдия и българския съд, което представляваше грубо и недопустимо посегателство върху  независимостта на съдебната власт, но пък реагира незабавно с нарочна декларация  на думите на премира относно разработката „Червеи“. / Предмет на отделно разследване е КАКЪВ ПОЗОР ЗА ПРОКУРАТУРАТА, В РОЛЯТА И НА ОБСЛУЖВАЩА ДЪРЖАНКА НА ИЗПЪЛНИТЕЛНАТА ВЛАСТ И ЧАСТНИ ИНТЕРЕСИ, БЕ РАЗСЛЕДВАНЕТО ПО „АФЕРАТА „ЧЕРВЕИ“!/

Същият ВСС не реагира и когато ръководството на СГС огласи на сайта на СГС информацията по делото „Белведере“, публикувайки доклада на Румяна Ченалова до председателя на СГС, по  какви причини изслушването и на 8.12.2014 г. по делото „Белведере“ бе проведено  при достъп на журналисти, включително без да бъде уведомена Ченалова за това / предвид характера на изнасяната информация/. Защо същият ВСС гласува срещу Ченалова да бъде образувано дисциплинарно производство  за това, че на следващият ден е изнесла информация по делото чрез БТВ, а в същото време подписва декларация срещу правосъдния министър по повод  изнесена от него информация  в сайта на МП  и в частност предложението му  относно председателя на СГС.

Защо ВСС в нарушение на практиката на ВАС и ЕСПЧ определя членовете на дисциплинарни състави без да бъдат изключвани вносителите на предложения. И кои са законовите основания и критерии по които ВСС решава дали предложение за образуване на дисциплинарно производство следва да бъде разгледано незабавно, или разглеждането му отложено. И има ли това връзка с личността на лицето, за което се твърди да е извършило дисциплинарни нарушения?!

Показното срещу Ченалова цели и още нещо: всеки магистрат да се надупи дотолкова, че да не смее да шукне, дори и да му дадат поръчка за обезглавяване. Защото моментално ще се намери една Галя Георгиева /а кой стои зад нея, оставяме на вас да познаете!/, която не само болници и деловодители ще разперушини покрай него, че и под леглото му ще се завре. Само и само друг да изгори, но мафиотската система да остане непокътната.

Afera.bg

Коментари 10 за
“ВИСШИЯ СЪДЕБЕН СЪВЕТ – ТРИБУНАЛ ЗА РАЗПРАВА. В УСЛУГА НА ПРОБИТИ ЧЕНГЕТА А ЛА „С.К.“ НА „ЗНАКОВ“ ОБВИНЯЕМ”

 1. Що е кабаре и има ли почва у нас, червените фенери нов бардак със стари курви!

 2. Georgieva e mashata na Cacarov ,tq oravi kakvoto i maredi toi ,daje se prestrava do poluda za da ne ya ,,opraska ,, i neq ! Cacarov prekriva i prestapno deyanie na predsedatelq na PRS -Kalibacev ,v prokuraturata imashe prepiski za negovo nepravomerni deystvia otnosno sledene na slujiteli s kametote za ohrana . Cacarov gi razpredeli na ,,pravilnite ,,prokurori na vsichki niva za da razpane chadar nad protejeto si i prekratiha prepiskite s ezuitski motivi ! Sluchayno nqma v tezi raboti ,vsichko e vapros na ugovorki i smachkvane !

 3. ИВСС да сезира компетентната институция за престъпната дейност на гл.прокурор Сотир Цацаров и прокурор Мария Михайлова от ВКП.
  от: Stanyo Tenev ([email protected])
  дата: 16.09.2016 11:23
  до: [email protected] ,[email protected] ,[email protected] ,[email protected] ,[email protected] ,[email protected]
  ДО:
  ИНСПЕКТОРАТ КЪМ ВСС
  ГЛАВЕН ИНСПЕКТОР
  Г-ЖА ТЕОДОРА ТОЧКОВА
  ВИСШ СЪДЕБЕН СЪВЕТ
  МИНИСТЕРСТВО НА ПРАВОСЪДИЕТО
  ПРАВНА КОМИСИЯ НА 43-то НС
  ЕВРОПЕЙСКА КОМИСИЯ

  Уважаема г-жо Главен инспектор,

  На 15.09.2016 г. получих Решение Изх.№ Ж-16-752/13.09.2016 г. на ИВСС, с което сте отказали да извършите проверка на дейността на гл.прокурор Сотир Цацаров, на прокурор Мария Михайлова от ВКП и на още няколко бивши и настоящи висши прокурори.
  От извършената проверка по пр.№4950/2016 г. на ОП-Бургас, пр.№ 1888/2011 г. на АП-Бургас-прекратена с постановление от 08.07.2016 г. и пр.№ 7718/2016 г. на ВКП-прекратена с постановление от 02.08.2016 г. – Инспектор Любка Кабзималска е установила, че не са допуснати нарушения по образуването, движението и сроковете на преписките, както и при случайното разпределение на делата.
  По отношение съдържащите се в материалите данни за извършени престъпни деяния от магистрати Инспектор Кабзималска е приела, че ИВСС не е компетентен да извърши проверка, независимо, че се касае за отказ от правосъдие, за бездействие с власт, за грубо погазване върховенството на закона и за проявен двоен стандарт в дейността на прокуратурата.
  Явно извършените промени в Конституцията и ЗСВ не са достатъчни и не постигат очаквания положителен резултат, в дейността на ИВСС.
  В решението прокурор Кабзималска се позовава на чл.46, ал.5 от НПК, като е посочила: “Относно поставените от Вас искания за проверка на магистрати с цел установяване наличието данни за извършено от тях престъпление, то това е извън компетенцията на ИВСС. Чл.46, ал.5 от НПК /Предишна ал.4 – ДВ, бр.42 от 2015 г./ “Главният прокурор на Република България осъществява надзор за законност и методическо ръководство върху дейността на всички прокурори”.
  От избирането на Сотир Цацаров за Главен прокурор в края на 2012 г. до 15.09.2016 г. – той е бил многократно сезиран с молби и сигнали, в които е поставено искането за разследване на събраните по надлежния ред обстоятелства и доказателства по нохд №1014/97 г.на РС-Сливен, по нохд №247/93 г.на РС-Бургас, по нохд №433/91 г.на РС- Ст.Загора, нот. заверена декларация на Районен прокурор Николай Николов, Писмо № И 209 от 05 март 1987 г.на Главен прокурор К.Лютов, удостоверения Изх.№ 95/05.04.94 г. и Изх.№103/06.04.94 г.на СлВС, Справка на ОУ на МВР-Сливен, Заповед от 10.06.1985 г. на ПВС, показанията и обясненията на пострадалите лица от незаконната дейност на магистрати- НО грубо е погазил посочените по-горе задължения /чл.46, ал.5 от НПК/ – такава проверка не е извършена !
  Уважаема г-жо Главен инспектор,
  Моля да сезирате компетентната институция за престъпната дейност на гл.прокурор Сотир Цацаров, прокурор Мария Михайлова – като изпратите всички материали, които са приложени към пр.пр.№№ Ж-0887/2008 г., № Ж-15-1320/15 г. и Ж-16-752/13.09.2016 г. – за търсене наказателна отговорност.
  Моля копия от материалите приложени към посочените преписки да бъдат изпратени и в Народното събрание, за да бъде изслушан гл.прокурор Сотир Цацаров за причините, поради които е погазил върховенството на закона – налице ли е задкулисие, корупция и шуробаджанащина в дейността му и в дейността на ВКП.
  Депутатите от 43-то НС да преценят ефективността на извършените промени в Конституцията и ЗСВ – И – отговорно да се отнесат към необходимостта от тотален съдебен контрол на прокуратурата – промени в чл.200 и чл.243 от НПК.

  16.09.2016 г. С уважение:
  с.Струпец, общ.Сливен Станьо Тенев

 4. Показателно е, Катерина Стоева рече: малии, тая я знам. Щом тя……

 5. Кое е чудното в случая? Когато постовете се раздават в спалнята или в градската тоалетна, а пък министрите се събират по кръстовищата?

 6. Абе хора,тая госпожа Галя Георгиева не знам кой или коя я задоволява полово,ама ми се струва кариеристка и то от голям ранг.Имахме подобен случай още в далечната 1980г. в механотехникума във варна – наша учителка се слагаше на професор във ВМЕИ,но не я огря.А в случая тук вече се виждат „европейските ценности“ подплатени от миналото и
  най-лошото „побългарени“ – т.е . от зомбясване вече не знае тая госпожа какви ги е вършила,става въпрос за г-жа Георгиева.Като искаш да се издигаш в кариерата си,не следвай тоя по-горе изречен подход,а бъди като г-жа Ченалова -
  вижда се че и ИВСС я защищава.Е какво ще изпълняваме ли закони,правила,нареждания и т.н. или ще симулираме дейност или ще превишаваме пълномощията си.Е по тоя пример аз тръгвам да троша глави на магистрати които са ме осъ дили и пред съда ще се оправдавам че изразявам мнение – такъв ми е начина,и би следвало нищо да не ми правят.

 7. Всичко изнесено в материала,касаещо 2014 г.отговаря на истината /за предходната година 2013 не мога да коментирам,доста неща се случиха тогава,много от които имаха доста лоши последствия за някои съдии и служители.За жалост хората пострадаха заради нечии болни амбиции.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>