Публикувано на 08.08.2008 / 17:47

Взрив право в мозъка – “Пикади”, Южна Осетия, Чеполопечене и протеже на Георги Илиев

 

 

“Варна в паника!” грее смразяващо заглавие на първа страница на варненски ежедневник, стопанисван от бивше борче, което не пропуска никога момента, в който да изтъкне, че е кръвен брат с Георги Илиев, мир на праха му. “Взривиха два от магазините “Пикадили”, четем отдолу и се оглеждаме на всички страни за да съзрем паниката в морската столица.

Такава няма. И никога не е имало.

“Взривените” магазини, всъщност пострадаха толкова незначително, че дори един “дежурен” взрив под нечий мутрафонски автомобил щеше да трогне повече спящите варненци.

“Има ли връзка между изчезналите боеприпаси от Челопечене и взривовете пред “Пикади?”, пита фундаментално заглавие в същия ежедневник над материал, подписан от същото борче с голямо шкембе.

Вътре се сблъскваме с потресаващ анализ, който ДАНС би трябвало да изучава на специален курс, посветен на “психиатричните взривови атаки право в мозъка на лица, блъскани здраво в главата и решили да хванат писалките”.

Според материала неуточнено количество взривни вещества и боеприпаси са изчезнали, факт било и, че след аварията в Челопечене, логиката на събитията предполагали нови взривове, а дали имало връзка между взривовете в Челопечене и тези в “Пикадили” – засега информацията била оскъдна, но можело да се правят предположения.

Нататък, дописникът пише, че Варна била в шок и ужас, което си е пълна лъжа. Варненските полицаи пък имали само два начина “да се пробват да измият срама си”. И сега, забележете, какво трябва да направят варненските ченгета, които трябва да измият някакъв несъществуващ срам – първо, да подадат контролирана информация, че нещо при собствениците на “Пикадили” не било съвсем наред, т.е. гърмят ги, защото и те били като другите. А “Пикадили” били един от най-големите данъкоплатци, което пак си е чиста лъжа, тъй като магазините са собственост на сръбска фирма, която пък е собственост на кипърска офшорка и данъци в България не плаща. Ако борчето с голямо шкембе си беше направило да потърси абсолютно легалната информация за собствеността на “Пикадили” щеше да знае всичко това.

Вторият начин на ченгетата да се наплискат с вода, за да измият срама от челата, според бившето борче с дебело шкембе, бил да заловят извършителите. И ако не ги хванат, след време трябвало да се подготвят за подобен “аполипсис” в София, Пловдив, Бургас и “по цялата необятна българска земя”. На това място ДАНС моменталически трябва да провери откъде има информация внушаващият апокалипсис дописник, че ще има още взривове и то в посочени от него градове.

Човекът, който пише подобни глупотевини не е стажант-дописник, а главен редактор на вестник и собственик на сайт. Обикновено, демонстриращ самочувствие с борческото си приятелство с братята Васил и Георги Илиев.

“Взривовете” в “Пикадили” обаче не удоволетвориха мерака на бившето борче да създаде топ новина. Ама толкова “топ”, че да ни удари като с черешово топче.

И ето ти, късмет! Избухна военен конфликт в Южна Осетия.

Собственикът на електронния сайт моментално реши, че сега е момента, след като е проспал досега купища новини, да създаде новината сам. За да е достоверно обаче налудничевото му внушение, той звъни на пресаташето на ОДП – Варна с вълнуващи въпроси: “Ще предприеме ли ОДП-Варна превантивни мерки, във връзка с предотвратяването на евентуални конфликти, на територията на Варна, между граждани на Русия и граждани на кавказките републики, участващи във военния конфликт в Южна Осетия? и Ще се засили ли наблюдението над потенциално опасни, добре облечени бизнесмени от руски или кавказки произход, имащи бизнес във Варна?”
Пресаташето, втрещено от зададения въпрос, според сайта на бившето борче с дебело шкембе, e цитирано така: “Намерете си някой друг, на когото да задавате безумни въпроси”. И правилно. Полицията не може да се занимава с всеки идиот, на който му е щукнала мисълта, че понеже във Варна няма война, трябва да я създаде. Ако борчето беше истински журналист щеше да има източници, които щяха да му дадат точната информация, че ако изобщо има осетинци в България, те определено не са във Варна и никога не са представлявали интерес за службите тук.

“Журналисът” моментално публикува обаче “новината” в сайта си, озаглавена: “Според говорителката на ОДП-Варна въпросите, касаещи сигурността на варненци и гостите на града, са “безумни”. И продължава: “Логично е да се предположи, че този отговор в прав текст означава, че ОДП-Варна не прави абсолютно нищо за сигурността на варненци и гостите на града”. Момчето така упорито всява паника, че ако не беше ясен на варненци, човек можеше да си помисли, че наистина изпълнява яка поръчка.

Очевидно някой светва лицето с борчески интелектуални възможности, че полицията няма никакво касателство към броя и наблюдението върху чуждите граждани у нас, а с това по правило се занимаваше бившата НСС, сега ДАНС, и решава да звънне на говорителката на ДАНС Зоя Димитрова. С убийствено ледена любезност Димитрова отговаря така на борчето, все едно му праска в мутрата десен прав: “За сега нямам информация за предприети от страна на ДАНС действия извън обичайните и смятам, че ДАНС няма намерение да предприема такива. Функциите на ДАНС са главно контраразузнавателни, така че наблюдението в страната в такъв аспект е рутинна работа. Допълнителни мерки се предприемат когато в страната има напрежение, а сега няма.” Под думите и, сайтът на борчето, не пропуска да напише: “Припомняме, че в момента на територията на Южна Осетия и Грузия се води истинска война с участието и на руски войски”.

И понеже никой нормален не се връзва на опитите на изпращяли от августовската жега т.нар. дописници, човекът, в чиято дебела глава вече е навързана цялата световна конспирация между “Пикадили”, Южна Осетия, Челопечене и Варна, пише само след десетина минути нов втрещяващ материал под заглавие: “Да се подготвим за немислимото”.

В него вече са немесени двете фрегати, които българските власти закупиха от Белгия. “Днес тази тема изглежда по-актуална от всякога. Ако преди седмица някой е имал съмнения относно целесъобразността на мерките, водещи до укрепване на черноморския ни боен флот, то ескалацията конфликта в Южна Осетия би трябвало да действа точно в обратната посока – мобилизращо. На другия край на Черно море се води свирепа война. Въпросът вече не е дали са необходими нови бойни кораби на флота, а достатъчни ли са закупените. Вторият въпрос на някой може да се строи провокативен, но всъщност е очеваден – имат ли българските морски стратези планове за превантивни мерки срещу евентуални провокации от страна на която и да е от участничките в конфликта”.

И така нататък, и така нататък…

Ако човек, неживеещ във Варна прочете какви ги пише във вестника и сайта си борецът, изживяващ се за журналист, би си помислил, че в морската столица е настанала такава паника, че всички вече се записваме като доброволци на фронта.

Има един професионален термин за подобен тип “журналистика” и той се нарича “психологическа диверсия”. Апокалиптичните внушения, които създава този истеричен тип писане, биха били изключително любопитни на ДАНС, ако не бяха случайни.

Защото тук, за съжаление става дума, за “истински взрив в мозъка”.

Би било само смешно, ако всичко това не е отвратително манипулиране на общественото мнение.

Нагло, истерично и подло. С единствената цел – да си създадеш фалшива значимост, която по никакъв друг професионален начин не би могъл да извоюваш.

Веселина Томова

 

 

Коментари 0 за
“Взрив право в мозъка – “Пикади”, Южна Осетия, Чеполопечене и протеже на Георги Илиев”

  1. че взрива е в мозъка, иначе оня кашалот Луков ще зарине половината земя с лайната от търбуха си, чудно е как тоалетната чиния и горката му жена го издържат

  2. Той Бате Бойко като дойде на власт ще изрине всички мошеници, барабар със сайтчетата им аферни. Много ви е трън в очите бате Бойко тук, сигурно щото ви разкри далаверетие като беше главен секретар.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *