Публикувано на 23.03.2008 / 18:49

Венцислав Стефанов: Знам, че някой искаше по този начин да ме смачка мен

 

 

Синът на Стефанов бе  отвлечен преди 4 години посред бял ден от лица, облечени в полицейски униформи, напъхан в автомобил и отведен в неизвестна посока. Бащата разказа пред телевизионните камери дрмата си:
„Сутринта се разделих със сина си. Той тръгна към неговата работа, имахме договорка след обяд да се видим. Някъде към 11-11,30 ми се обадиха, че някакви полицаи са взели Митко от колата и са го завели в неизвестна посока. Отидох веднага в Първо районно управление, най-близкото до неговото заведение, и хората изобщо не знаеха за подобно нещо. Тогава реших да се обърна към Бойко Борисов. Звъннах му по телефона. Обясних му каква е ситуацията. Той ми каза: “Почакай само за момент, защото това не ми харесва“. И в този промеждутък отидох до мястото, колата му там беше отворена. Чух позвъняване по телефона, когато ми съобщиха, че синът ми е при тях. Минаха три или четири дни и след това получих позвъняване. Искаха да отида да взема нещо от една пощенска кутия в кв. "Младост". „Синът ти е при нас. Приготви си много пари и никаква полиция". Беше една касета със снимки и помня, че синът ми обясняваше какво се е случило. Снимките бяха със затворени очи. Имаше оставен GSM. Почнаха да кореспондират с мен по GSM-а. На 12-ия ден ми казаха: „Утре приготви парите и ще видиш сина си.“
Качиха ме на влак, казаха ми къде да хвърля парите, след това ми се обадаха и казаха, че ако всичко е наред, до 2 часа ще се ми се обадят да ми кажат откъде да взема детето. Всичко, което поискаха от мен, аз им го изпълних безпрекословно. Оттогава минаха вече четири години. Повече този телефон не е звънял. Държах го дълго време включен. Зареждах го с надеждата, че нещо ще чуя по този телефон. Нищо.
Всичко съм минал. Гледачките казват: „Няма проблем. Всичко ще се нареди. Вярвай.“ Срещах се с десетки хора, които са имали подобна съдба като моята. Ходих в Сърбия, даже в Албания. Ходих в Грузия, срещах се с Каха Каладзе, неговия брат също го отвлякоха.
Преосмислих много неща, може би станах по-добър. По-емоционално искам да помогна. Защото всеки един млад човек заслужава да изживее своята младост поне така, както сме я изживели ние.
Срещнахме се с един много уважаван човек в нашата държава, на когото детето му е било отвлечено и е платил да го вземе без съдействието на полиция. Детето му не смееше да се отдели от него. Казва ми: „Аз ходя и в тоалетната с него. Явява се като частен ученик. Просто травмата е страшна при това дете. Вече не може да бъде пълноценен човек.”
Синът ми учеше 4 години в Гърция. Обичаше компютрите, искаше да се занимава с бизнес. Искахме да отиде да поучи още 1-2 години, да се усъвършенства. Лошото е, че отлагахме… Аз знам, че моят син не е извършил нищо лошо. Знам, че някой искаше по този начин да ме смачка мен. Няма нищо по-страшно от това да посегнеш на дете. Никъде по света, където съм се виждал с хора, никой не е посягал на дете. Какво пък остава да убиваш дете? Това е углавно престъпление. Това може би само лумпени и фашизирани елементи могат да извършат.
Няма нищо по-страшно от това да знаеш, че детето ти го мъчат и се гаврят с него. Защото вторият запис, който изпратиха на сина ми, беше страшен. След това да не го видиш никога… Винаги, когато го сънувам, си представям най-страшните неща, които може би са му се случили през последните дни и часове от живота му.
Всеки един – и сестра му, и майка му са разбити. Те не могат реално да осъзнаят нещата. Доверяват се на всякакви доброжелатели, гадатели. И аз няколко пъти се опитвах, но виждам, че съм лесна плячка в ръцете на такива „помагачи“. Иначе, човек, докато не види с очите си най-лошото, все пак има някаква надежда. Говорил съм с такива хора и в други държави, и дори извършители на подобни деяния.
Синът ми беше много чисто дете. Много обичаше „Славия“. Обичаше всичко. Не е направил никому лошо. Аз също не съм направил лошо никому. И затова винаги съм си задавал въпроса към Господ и към всички: „Защо? Защо се случи?“ Ако е само заради парите – те си ги получиха. Защо не върнаха детето ми? И досега не намирам отговор.
При моя случай имаше издевателства. Да те събличат гол, да те завързват. Това просто са сред най-най-най-лошите неща, които могат да те накарат да те заболи.
Това е гавра с човека, гавра със семейството, с всичко. И съм сигурен, че някои от тези хора също имат деца и се чудя как им позволява съвестта да си лягат нощно време. Иначе никога не съм си представял хората, които са отвлекли сина ми. Аз не съм на принципа: „Око за око – зъб за зъб”. Но знае ли човек?
Между другото, тези които са го отвлекли, мога да си представя. Но тези, които са го убили, не мога да си представя какви са.”

Afera.bg 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *