Публикувано на 25.11.2008 / 23:37

Велизар Енчев показа висш пилотаж на Кеворкян

 

 

Тази вечер в “Дискусионно студио” на телевизия СКАТ водещият Велизар Енчев показа блестяща форма. Гост му бе Кеворк Кеворкян, който направи отчаян опит, този път далеч по-културно и с лежерен тон, да загнезди в съзнанието на публиката тезата си за “рекетьора Коритаров”. Кеворкян за пореден път не успя да покаже нито едно доказателство за тезата си, освен, че повече вярва на Валентин Златев, отколкото на Коритаров.

Велизар Енчев този път направи показно на Кеворкян как се води предаване с такъв опитен в телевизионната манипулация гост и не се подаде на нееднократните опити да бъде повлиян от внушението на Кеворкян, че едва ли не влиза в “лош отбор” с Коритаров.

Велизар Енчев десетократно попита защо Валентин Златев не вади доказателства срещу Коритаров и изрази дълбокото си съмнение, че ако това не се прави е, тъй като олигархът има от какво също да се притеснява.

В предаването се включи и Сашо Диков, който застана зад позицията на Велизар Енчев и отправи директен въпрос към Кеворкян: “Какво ще отговори на Коритаров, който каза, че е бил сътрудник на Шесто управление и няма ли да го съди за това?”. Кеворкян замълча секунда и отговори: “МВР извади такова писмо, но след това Румен Петков го опроверга с друго такова. Аз мога да живея с едното писмо, мога да живея  и с другото. Никой не може да докаже нищо. Нещата са преплетени като свински черва”.

Кеворкян нарече Березовски гангстер, а Литвиненко разбойник. Той съобщи, че е завел иск за 100 000 лева срещу Коритаров и като спечели делото срещу него, тези пари ще дари на църквата “Света Петка”.

“Съдя Коритаров защото това е знак да преодолее страха си”, каза Кеворкян и се обърна към Велизар Енчев: “Олигарсите изпадат в ярост от време на време. Не ги дразни!”.

Кеворкян съобщи, че бил писал дописка за друг телевизионен водещ, който бил взел 25 000 лева, но не съобщи името му, а призова депутат, който имал доказателства за това, да ги извади наяве.

 

Afera.bg

Коментари 0 за
“Велизар Енчев показа висш пилотаж на Кеворкян”

 1. Беше удоволствие да се гледат и двамата!
  Диспут между много големи журналисти! Ще си изкривите ли душата и ще отречете ли това?…
  а кой е прав…времето ще покаже.

 2. Моето заключение след скандала при Енчев:
  1. Непременно Коритаров трябва да даде под съд Кеворкян за помията, която изля върху него по телефона.
  2.Кеворкян не е никакъв гениален журналост, а един бей, който се разполагаше в Националната телевизия, сякаш му беше бащиния. Знаете, че прецака Янчо Таков, какъвто и да е бил той. Въпросите му към събеседниците са елементарни и не го правят гениален – те са подготвяни предваретелно от екип.
  3. Независимо от това, че и двамата са агенти, Коритаров превъзхожда Кеворкян по хъс и интелект.
  4. Велизар Енчев е много класи над Кеворкян. Той просто го уб

 3. Какви факти да „извади“ за Коритаров – Златев Кеворкян. Ако се прави Енчев на разследващ журналист да вземе телевизия СКАТ да му плати обучение – питат се тези, които има логика да знаят за това, което журналиста иска да лъсне. А не тези, които са ни дошли в студиото. Колкото до Коритаров и Златев, не вярвам единия да я много чист , а другия много мръсен в тази история. И двамата са яли помията. А колкото до ТВ СКАТ нямам думи, полит канал без качество и с крив фокус, много Ви здраве, не Ви гледам и няма да го направя никога! Водите хората до депресияи агресия, нищо не им помагате.

 4. Ще си извадят очите ченгетата.
  Кръстосват шпаги – показват верноподанността си някому…

  На кого ли ?..

 5. Кеворк издъхна в този диалог на аргументи. Но затова пък надговори Енчев. Много словесна баласта изля Кеворкян, докато Енчев държеше повече на фактите – има ли факти за вината на коритаров и защо Лукойл не ги изнася.

 6. Вината на Енчев е, че не прекъсна телефона на Кеворкян след недостойния му махленски език близо два часа. Може би през това време щяха да се обадят и други зрители с различни мнения. Защо трябва да се слуша само мнението на Кеворкян? И следващото предаване с гост Кеворкян отново не се чуха зрителски обаждания. Само по желанието на госта беше включен Сашо Диков, защото Кеворкян очакваше подкрепа, но се излъга. Подкрепям Кеворкян в правото му на мнение, но не подкрепям начина на изразяване на това мнение.

 7. Защо си заравяте главите в пясъка? Енчев пощади Кеворкян. Защо? Той си знае.

 8. За всеки е видно, че „Блестящият енчев“ не е журналист от чергата на Димитър и/или Алберт, но въпреки това тезите, които непрестанно повтаряше не са лишени от логика.

 9. Правилно е писал Златев,че всеки да си върши работата,без да пречи.А той всъщност това прави и е време да се разбере,кой е по добър в занаята!Но Златев,май е слуга – не професионалист.

 10. Правилно, моля трябва да се посочи кой е авторът на този коментар. Не е добре да е анонимен.

 11. със скодоумието си. Това скодоумие и безконечно дрънчене напразно е една от причините за разноезичието и скотобойната, в която превърнахме живота си. Напиши си името. Защо се криеш?

 12. Не знам кой е писал този материал защото няма автор. Ако е самият Велизар Енчев, това е добре. Ако е обаче някой с претенциите на журналист – тежко ни и горко. „Блестещият“ Енчев е блестял само във Вашите замъглени очи. Какъв ти блясък, та той изглеждаши като полуидиот спрямо Кеворкян. Да оставим настрана кой е ченге, Вие чухте ли изобщо какво казва Кеворк? Или слушахте само патетичния Енчев, който се опитваше като латерна-заглушител да попречи на Кеворкян. Но дори и в този си стремеж той не беше блестящ, а жалък. Ти, анонимнико, си от онези, за които Кеворкян говореше , че замърсяват ефира с

 13. Има ли в българските закони задължението на гражданите да съобщават за извършено престъпление? Рекетирането или склоняването към незаконни действия е престъпление и ако действително Коритаров е извършил такова деяние, то Златев е длъжен да съобщи на властите, дори и по морални съображения. Казват, че Златев е един интелегентен и ерудиран човек – защо мълчи?

 14. Този път Кеворкян смекчи малко махленския език в ефира, може би се е подготвил за предаването и е бил с по-чист акъл. Той се възмути от куфароносците и слугинажа в журналистиката /и много правилно/, но с цялото си поведение остави впечатление за едно поставяне пред Златев. Не искам и да си помислям за дирижирано поръчково поведение. Много е прав г-н Енчев – логиката изисква и Коритаров и Златев да защитят своите истини в съда. А това, че Кеворкян ще осъди Коритаров за клевета ми се вижда малко пресилено. Доколкото си спомням Коритаров каза „твърди се“, а не „твърдя“. Има разлика.

 15. …..ne znam dali tozi skandal koito se razvihri prez poslednite dni e nasochen naistina kam Koritarov i jurnalqata kato cqalo,no edno neshto mi stava mnogo qasno,che pokrai tazi tupordiqa s Koritarov vsashtnost nqakoi ot dalbokata sqanka zapochva da klati stola na Valentin Zlatev kato SPUSNAT CHEF na ruskata firma………..nasochva se vnimanieto na auditoriqata kam edno,no vsashtnost za savsem drugo ide rech!!

 16. Много удобно е да се опростяват характеризиранията за хора на база ДС, но все пак всеки човек си има и своите чисто човешко измерими достоинства и негативи. Лишавайки се от един безспорен журналистически талант и ловък лисичи ум като Коритаров, медииното пространство изглежда много по безлично и репродуциращо, но не анализиращо събитията произвеждани от съвременните български лидери.

 17. Три ченгета се карат като перачки в ефир… И това е „великото събитие“ на деня. А в това време България бавно и полека загива.

 18. Господин Кеворкян,
  Трети път Ви моля да спрете с публичните си изяви,
  защото сте по-бос и от Николай Колев-Босия!
  Не ме предизвиквайте!
  Тази материя не е от Вашата компетентност! Занимавайте се с анализи в областта на Културата, съжителството на етносите и тяхното значение в Демократична България и т.н.!
  Има една поговорка: „Кажи ми кои са ти приятелите и аз ще ти кажа кой си?“
  Златев, Гергов, Ковачки, Божков и т.н. са обикновенни бизнесмени и от тях не се интересуват нито Путин, нито Буш!
  Вие сте талантлив Журналист!
  Голямата политика не е лъжица за Вашата уста!

  Google;212procenta

 19. Eнчев бе много добър. Но можеше и повече. Кеворкян не му даваше думата, а Енчев бе дамакин. Проблемът на Велизар е, че е прекалено етичен и възпитан. С такива като Кеворк трябва да се държиш, както Коритаров се държи със своите гости – нагло! Затова мисля, че Енчев е за дипломат, но не за водещ. Въпреки всичко бе удоволствие да слушам упорството, с което той искаше Златев да извади данните, които има за Коритаров.

 20. Не виждам грешката на офицера Енчев в това, че се е оставил да го ръководят /макар и за малко/ доносниците „Алберт“ и „Димитър“. Та нали целокупният български народ се остави да бъде ръководен от АлбертоДимитроподобния доносник „Гоце“? Дали „Гоце“ стои по-високо от „Алберт“ и „Димитър“- доносници на шесто, а пък той.“Гоце“ е бил доносник едновременно и на ПГУ и на 06-ДС? Може би в ц;енностната система на тлнл „български политически елит“ това е така,но за нас,обикновените българи и тримата- „Гоце“,“Алберт“ и „Димитър“ са миязми от една и съща клоака!

 21. кой е киворк-една голяма арменска уста и нищо повече,с просташко въспитание неподобаващо на един журналист.Велизар Енчев един достоен,интелегентен и имащ гражданска позиция журналист,който се е доказвал не веднъж като истински мъж в своята професия,за разлика от много други дупелизци и натегачи.В политиката,вестниците и телевизията случайни хора няма,Всичко е минало предварително през ситото,затова няма смисал нито коритаров,нито киворк да се правят на детсвеници,не им отива.По малко като тях по добре за нас.Трябва да отдадем заслуженото на единствената истинска телевизиа в БГ. тел.СКАТ

 22. Да разбираме ли,че т.н.“номад“ е от същата порода некадърни ОР,/номенклатурни отпадъци/, които позволяват агентите им да ги яхат?

 23. Като гледах резила по СКАТ се питах-аджеба в ДС ОР ли са ръководили агентите или обратно? За непредубедения човек би станало ясно, че такива долни доносници като „Алберт“ и „Димитър“са били ръководители на оперативните работници от ДС. А лицето Енчев, което се тупа по гърдите, че е офицер от ПГУ се показа като абсолютен дришльо пред двамата лумпени, че и пред цяла България.Всъщност това беше и ПГУ-долни кариеристи и издънки на партийни велможи,които освен да създават интриги не ставаха за нищо- дори и за най-обикновен чеп за зеле!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *