Публикувано на 30.01.2020 / 8:42

ВАСИЛ БОЖКОВ: АКО ГЕШЕВ ИСКА ДА ТЪРСИ ПРЕСТЪПНИЦИ, ДА ТЪРСИ ПРИ МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛЯ! ЖИВЕЕМ В ДЪРЖАВА НА ГЬОБЕЛС!

ВАСИЛ БОЖКОВ: АКО ГЕШЕВ ИСКА ДА ТЪРСИ ПРЕСТЪПНИЦИ, ДА ТЪРСИ МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛЯ! ЖИВЕЕМ В ДЪРЖАВА НА ГЬОБЕЛС!Тази сутрин по bTV Васил Божков даде по телефона интервю пред Антон Хекимян.

Божков каза, че живеем в държава на Гьобелс, и че нищо от това, което му приписват като „престъпления“ не е вярно. Всичко свързано с Националната лотария е вършено по закон и нищо от това, което говори Гешев за „откраднати 500 млн.лв“ не е вярно! Гешев да прочете търговското право, кой ни е наложил държавната такса по закон, Гешев да не бърка търговското право с наказателното! Никога не съм дължал пари, включително и на държавата!, заяви Божков.

Божков каза още, че е арестувана жена му, но няма информация дали продължава да е в ареста или е върната в дома им за да правят отново обиск.

Васил Божков директно изрече, че живеем в държава на Гьобелс и че никой от прокуратурата не го е потърсил.

След изявленията вчера на главния прокурор Иван Гешев, Божков е преценил, че е опасно за него да се връща в България, включително, че е е опасно за живота му.

„Ако Гешев иска да търси престъпници, да ги търси по нагоре от Комисията по хазарта, при министъра и Горе при министър председателя!“, каза Васил Божков.

Той каза, че са арестувани хора, които нямат нищо общо с онова, в което го обвиняват, и че най-регулирания бизнес у нас е хазарта, и по никакъв начин няма начин да е оказвал той влияние върху членове на Комисията.

България не е правова държава очевидно, каза още Божков.

Цялото интервю може да гледате тук:

https://btvnovinite.bg/predavania/tazi-sutrin/vasil-bozhkov-strahuvam-se-da-se-pribera-v-balgarija-na-balkanite-sam.html

Afera.bg

Коментари 18 за
“ВАСИЛ БОЖКОВ: АКО ГЕШЕВ ИСКА ДА ТЪРСИ ПРЕСТЪПНИЦИ, ДА ТЪРСИ ПРИ МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛЯ! ЖИВЕЕМ В ДЪРЖАВА НА ГЬОБЕЛС!”

 1. При условие , че живеем в Държавата на Гьобелс нямаше да има нито хазарт , нита такива като Гешев , цацаров , Ананиев , Горанов , Сидеров , Симеонов ……….а ред ,сигурност и чистота !

 2. Очакваме голям майтап. Гешев има памет като на комар. Един виден български бизнесмен се „оправи“ в съда след като бе прието, че е завалял дъжд и липсващата захар за която нямаше платени мита, акцизи, данъци и т.н. е изтекла в морето от пристанището. Това разбира се си имаше и цена – едно заводче в китно българско селце. Та сега ще се разбере, че министерството на финансите е сбъркало, като е дало неправилна данъчна база а финансовите консултанти на Божков не са се светнали. Това оправдава Божков но цената си е цена – тя отива там където трябва!

 3. Смешник, червен престъпен боклук и КОЙ сложи тиквата за министър председател, а дано отговори черепчето, гарантирано е на ясно с червения „елит“, „бизнесмените“ му, „политиците“ му, и мутрите във властта барабар с началниците им отвън и стига крокодилски сълзи, от де дошло там отишло, нали?!

  1. Точно така Иване, всичките псевто олигархчета финансираха учредяването на ГЕРБ… Халал да им е сега…

 4. Атаката срещу президента Румен Радев е безпрецедентна. В същото време ден след нея той заяви, че „определя политическия дневен ред“. Дали е така?

  Стратегическата цел на атаката е Румен Радев да бъде спрян за втори мандат. Тактическата – да няма възможност да определя „политеческия дневен ред“.

  Вероятно президентът е имал информация за готвената „импийчмънт“-акция, тъй като от няколко седмици знаково не се намесва в скандалите и кризите.

  Питането на главния прокурор Иван Гешев до Конституционния съд, в който мнозинство имат Сарая, „Берлин“ и Бойко Борисов, може да получи положителен отговор, се коментира в политическите среди.

  Спирането на Румен Радев за втори мандат от кръга „Пеевски“ означава, че планът е Бойко Борисов да стане президент, подкрепен от Сарая и „Берлин“.

  Той очевидно ще поиска разширяване на пълномощията и вероятно ще го получи. Кръгът „Пеевски“ ще направи Владислав Горанов премиер.

  Борисов и Пеевски ще играят ролята на супервайзъри на премиера и така Сарая, „Берлин“ и „Банкя“ ще получат цялата власт в държавата.

 5. Васил Божков е деиствал в границите на закона. Законово нарушение не е направил. Следователно, няма за какво да бъде обвинен от законова гледна точка. Мотивите за атаката са корпоративни, лични и политически. Обвинението е несъстоятелно. До него стига поради грешки на Финансовия министър Владислав Горанов, а грешките на Горанов стават основа за обвинението. Като цяло подходът към Васил Божков е удар по невинен човек с оглед на казуса и нов проблем за държавата и властта с оглед на разпад на държавност и негативен образ.

  Стана матрица да се атакува част от следствието вместо причината и субектите и. Така е с кризата за водата в Перник. Вместо обвинения за Лиляна Павлова, Нанков и Аврамова, вместо възстановяване на 35-те милиона лева разхищение за Язовир „Студена“ от Лиляна Павлова, нов разход и нови кръпки. Обвинения за нужни, но на нарушители на закона и на обществения интерес. Сега се заобикалят за пореден път причини и нарушители. Има изход, но няма кой да върви към него.

  1. „Божков си е платил таксите до стотинка. Законът му е дал възможност да избере върху каква основа да се облага и той логично е избрал тази, върху която плаща по-малка сума. Тази възможност в закона са я приели ГЕРБ през 2014г., когато МинФин беше квартирантът на Домусчиев Владко Горанов. Комисията по захарта също е подчинена на Горанов. ГЕРБ и Горанов управляват вече 10 години с една година прекъсване при Орешарски, който беше под непрекъснат натиск на платени Х.У.И.та, медии, повсеместно назначени герберски калинки, посланици, щатски сенатори. Божков не е света вода ненапита като всички бизнесмени от този демоничен „преход“, но специално в този казус ако се стигне до съд, прокуратурата и управляващите ще претърпят пълен крах. И те много добре го знаят и целта им не е съд, а просто да вземат готов бизнес, за който са съдействали и да го дадат на силно свой човек, на когото да съдействат още повече. Да не говорим, че в изявленията на управляващите въобще не става дума за принципна забрана на хазарта или поне силното му облагане, а напротив – Горанов дори предложи намаляне на ставките. Същата работа и с президента – съвсем наясно са, че цялата постановка издиша, но явно нещата са толкова загрубели, че не им пука и работата е да се вдига шум във всички посоки само и само да се заметат престъпленията на управляващите с източените язовири и канцерогенния вносен боклук.“ Обективен

 6. Не само бизнесът трябва да „излезе“, а ВСИЧКИ,
  защото данъчният, административвен и политически произвол, те ДИРЕКТНО се отразяват в цената на всичко!
  Дори ПОГРЕБЕНИЯТА ще поскъпнат още!
  Важен е протестът, приятели, защото ние отдавна загубихме битката за справедливостта, а на път сме да загубим и битката за ИСТОРИЯТА!
  И искам да завърша с думите на един истински дисидент, сподвижник на Горуня, който не доживя – убиха го и не видя какви изроди замениха тия, срещу които се бореше.
  „Нам нужни са ни храбреци- задават се барутни жътви! Поне станете, Вие, мъртъвци, защото живите у нас са мъртви…”
  /Георги Заркин/
  поет, журналист и дисидент, убит в Пазарджишкия затвор през 1977 г.
  Христо Христов

 7. Логично е да се предположи, че всичко се прави за „санирането“ на Българския спортен тотализатор (държавно предприятие), който вероятно е в тежко финансово състояние от няколко години, защото:
  1. От май 2015-а задържа големите печалби – първоначално дава 200 000 лева на спечелилите (до ноември 2018-а даваше 500 000), а останалите ги изплаща на порции, което противоречи на каквато и да е икономическа логика. С други думи – тотото се е превърнало в една клатеща се финансова пирамида и сега се търси начин то да бъде спасено за сметка на частен собственик.
  2. На туй отгоре прави страхотни разходи за ефирно време, което за тегленето на тиражите е общо 100 минути седмично в различни телевизии и отделно плаща за реклами.
  3. Определя печалбите „на тъмно“, защото след 26-и юни 2014-а – когато защитата на Централната компютърна система на тотализатора беше преодоляна (едни млади хора манипулираха тиража и почти успяха да си изработят сериозна печалба, като успяха да проникнат в изключително строго защитената система) – кой може да гарантира, че вътрешни хора от БСТ, имащи кодовете за достъп в системата,не са манипулирали някога информацията, или че няма да я манипулират в бъдеще? Кой може да гарантира, че тези вътрешни хора не са „изработвали” различни печалби (предимно големи) по поръчка на/за техни началници, приятели и други или сами не са се облагодетелствали от възможностите, които имат в работа си?
  През 2016-а споменатите млади хора бяха осъдени условно, защото съдът изглежда е приел, че Българският спортен тотализатор е съпричинител на тяхното престъпление.

  1. Аз пък си мисля,че „има нещо гнило в Дания“. Как така винаги в Тото-2 се събира огромен джакпод и кой знае по чия поръчка, от време на време се „отпуща“ клапана.

 8. Ние това за Гьобелс отдавна го знаем, но сега образът му се наслагва върху този на Лаврентий Берия и става още по-гадно. Божков е прав да не се връща. Още е пресен случаят с фирмата на онези хакерчета от Пловдив, които се клеха, че са невинни и шефът им даже си дойде доброволно от Щатите и се предаде на летището. И къде е той сега? Гние в кауша и харчи луди пари по адвокати. Цялата акция срещу Божков е прозрачна и елементарна. Той го каза в прав текст – искат да му вземат бизнеса.

 9. Всички пикове на държавност в многострадална България са ставали факт след разчистване на болярите-предатели-многоженци-родоотстъпници.

 10. Тази сутрин в телевизия Он еър гледах недялко йорданов от ПИК и много ми хареса!
  Ако го дават по някоя телевизия всеки ден , много скоро и ГЕРБ и американските отрепки няма да имат нито един фен!
  Такъв федерос на управляващите и Гешев никой не може да направи!
  недялко не е случайно с малка буква!

 11. „Г-н Гешев иска да търси престъпници – нека да се огледа по-високо от Комисията по хазарта. Кой е над комисията-министъра- кой е над министъра-министър-председателя.'“

  След тези думи опасенията да те „самоубият“ са големи.
  (‘“След всичко, което видях, сега съм повече от сигурен, че версията за самоубийството на Емил Крумов е лъжа!“ – Боян Расате).

  И няма да се прибере в България, като Цветан Василев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *