Публикувано на 06.02.2019 / 16:52

ВАРНЕНСКА СЪДИЙКА С КОНЦЕПЦИЯ ЗА ШЕФ НА СЪД ИЛИ НА … ПСИХИАТРИЯ?!

ВАНУХИ АРАКЕЛЯНВсе се чудим и маем защо в много от случаите, да не речем в повечето, конкурс за шеф на съд се прави с … един кандидат. И се чудим и маем туй не е ли кушия с един кон, и защо се допуска. После ни минават едни еретични мисли, че на конкурс не се явяват повече кандидати, защото изначално им е ясно, че ще правят само калабалък, тъй като и без това е ясно заради кого е направен конкурса.

Докато се чудим и маем, попаднахме на концепцията на шефката на Варненски апелативен съд Ванухи Аракелян, която пак е кандидат за административен ръководител на Варненски Апелативен съд. Впрочем, единствен кандидат.

Смаяни останахме, да ви споделим.

Концепцията на Ванухи Аракелян е от … 140 страници! Сто и четиридесет страници!!! С приложенията – 170 страници!

Брех, викаме си, я да прочетем, за да не пропуснем някой нов Тери Пратчет или в краен случай Гришам.

Да ви кажем, ние много много не разбираме от съдебни концепции на кандидат съдебни шефове, които и сега са си пак шефове, но се втрещихме от някои изумително претенциозни особености на концепцията на г-жа Аракелян.

Че всичко е по мед и масло във Варненска съдебна околия, пардон, Варненски апелативен съд, то е ясно. В някой друг живот може и да случим да прочетем скалпелно безпощадната истина за варненската съдебна околия, но очевадно – не в този.

Обаче извън меда и маслото, се зачетохме в личните „мемоари“ на Ванухи Аракелян, отнели редица страници в концепцията, както и в дългите страници, които подхождат повече на литература за самопомощ в разширяване на съзнанието, на популярна психология или психиатрия, все тая.

Нещо като Куелю, Уейн Дайър, или Робин Шарма в микс. Само дето при Шарма милиардерът захвърля своето ферари, а тук май тогата в полза на психоанализата.

Много ни хареса пасажа с „тематичните пътешествия“ на съдиите. Това било „най-новата мотивационна форма“ на варненските съдии под вещото тематично пътеводство на Ванухи Аракелян.

ВАНУХИ АРАКЕЛЯН

Защото Ванухи Аракелян утвърждавала „емпатията и синергията“ в един безкраен празник – „тимбилдинг“.

ВАНУХИ АРАКЕЛЯН

Цяла глава има посветена в концепцията на „Бърнаут“. Честно казано, малко сме объркани. Необходимо ли е председателят на Варненски апелативен съд да изнася психиатрична лекция какво е „бърнаут“ в концепцията си, вместо да осигури или прикани съдиите, които очевадно са изпушили, според нея, да посещават психоаналитик.

Все пак могат да си го позволят, личи си, като надникнем в декларациите им подадени пред Сметната палата.

ВАНУХИ АРАКЕЛЯН

Ванухи Аракелян била убедена, че всеки административен ръководител трябвало да бъде обучен да разпознава признаците на прекаления професионален стрес. Което направо си е смешно, защото и без обучение, само като влезеш в някоя съдебна зала и се вгледаш внимателно, и внимателно се заслушаш в някои съдии – не е нужно да си Фройд за да забележиш, че някои не са у ред.

Сега, друг е въпроса не са уред, защото са в бърнаут, или защото са примрели от поредната им поставена поръчка. Впрочем, в концепцията – за „поръчки“, „рушвети“ и такива прекалено стресови фактори, нищо не пише.

ВАНУХИ АРАКЕЛЯН

Ванухи Аракелян обаче не се дава.

И е разработила страници „стратегии за справяне с професионален стрес и бърнаут“.

На това място силно се смутихме – Аракелян за шеф на психиатрията ли кандидатства, или за шеф на Варненски апелативен съд.

ВАНУХИ АРАКЕЛЯН

ВАНУХИ АРАКЕЛЯН

ВАНУХИ АРАКЕЛЯН

Що се отнася до нас „с гайдите“, т.е. медиите, в концепцията помпозно претенциозно има страници и за „проактивна медийна комуникация“.

Ако питате нас – общи надути фрази, в които няма и дума за позицията на Аракелян по повод търсенето на всякакви начини от Съдийската колегия да санкционира журналисти, заради „уронване престижа на съдии“. Четохме, четохме и тюх, да му се не види, ний пак не се видяхме в „проактивната медийна комуникация“. Не за друго де, ами щото сме от „неправилните“. Дето ровят на магистратите в задкулисните врътки, неописани в „концепциите“.

ВАНУХИ АРАКЕЛЯН

Впрочем, да не кажете, че нещо ви лъжем, ето и цялата концепция от 140 страници на единствения кандидат за шеф на Варненски апелативен съд – Ванухи Аракелян:

http://www.vss.justice.bg/root/f/upload/21/vba-konc.obez-0.pdf

Може и да не сме прави, обаче с такива „концепции“ и с конкурс – кушия за един кон блатото на съдебната система не се чисти.

Ама кой ли ни пита нас? Важното е да няма дори и вълнички, които да разбълбукат блатото, важното е ВСС да е доволен, демек Цацаров.

Afera.bg

Коментари 18 за
“ВАРНЕНСКА СЪДИЙКА С КОНЦЕПЦИЯ ЗА ШЕФ НА СЪД ИЛИ НА … ПСИХИАТРИЯ?!”

 1. Това човече е отговорно за пропадналото гласуване за Варненска съдебна палата понеже „искала да си работи в центъра, не на село“. Елементарна, повърхностна и властоугодна лелка! За да си запази местенцето е готова на ВСИЧКО. Ами успяла е като гледам – да ни е честито!

 2. Олабвайте ги тез съдии от време на време бре! Много напрегнати нещо!

 3. Весе, Весе,
  До сега като се виждахме по улиците на Варна имаше само едно учтиво кимване помежду ни. Край,свърши се с тая! Ай съм те видял на улицата – ще те целувам! Каквото и да ми струва това – коли ме, беси ме, иск по Инстамбулската конвенция ли ще подаваш до Ваня – твоя си работа! Ще те целувам!

 4. Тези 140+170 страници могат да бъдат използвани за защита на дисертация.
  И тях, ако е за наш човек, ги четат отгоре-отгоре.
  А че трябва да се членува, когато се споменава/пише името на съда – за госпожа административния ръководител на Апелативния съд във Варна няма значение: на писане да се намираме – това е най-важното.

 5. НИЩО ИЗВЪНРЕДНО НЕ Е СТАНАЛО. ТАЗИ ГЕРБЕРАСТКА ШМАТКА, КАКТО И ПЕРНИШКАТА ОБЛАСТНА УПРАВИТЕЛКА С БАНАНОВОТО СЛЪНЦЕ СА САМО И ЕДИНСТВЕНО ЕМБЛЕМАТА НА ГЕРБЕРАСТКИЯ ИНТЕЛЕКТ. НАВСЯКЪДЕ В ДЪРЖАВАТА СА ПОСТАВЕНИ ОТ ЦЕЦО-ПЪПЕША САМО ПОСЛУШНИ ТЪПАЦИ, КОИТО ТОРМОЗЯТ НАСЕЛЕНИЕТО С ТОТАЛНАТА СИ НЕКОМПЕТЕНТНОСТ И АЛЧНОСТ. ОСНОВНАТА ХАРАКТЕРИСТИКА НА СЕГАШНОТО УПРАВЛЕНИЕ Е ТЪПОТИЯ, НЕПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ И КРАЖБИ. ТОВА Е БЪЛГАРИНО!

 6. Пък аз си мислех че за такъв пост трябва да познаваш всеки член и алинея от НК, щото като му дойде времето потника да стои чинно пред съда, да го осъдиш веднага 😉

 7. Не чух нищо което да ме накара да предпочетат тази жени ца. Ама нищо.А емпатията е характерна за други професии,както и бърнаута. Тази е сбъркана тотално,да почва работа в социалните трапезарии

 8. Циркът в страната е пълен, сега чакаме емил радев като главен прокурор и всичко се подрежда. Само да попитам за концепцията в Арменската Църква с главно водещо лице сивият кардинал ванухи аракелян? 🙂 За там става и без концепция… чувам….

 9. Афера , браво ве,сега и нас от Четвърти километър ни набутахте в цепията …ашкоулсун.

 10. Ку-ку-руку, вафла чудна! В дълбоко подозрение съм, че никой съдия няма да седне да пише толкова много страници. Най-вероятно просто е дала на някой задачата да натвори концепия. Пък и женицата осъзнава, че никой наистина няма да я чете, със сигурност ще остане неприятно изненедана. За съжаление това не е най-страшното. Подобни дълбокомислени творения напоследък се пренасят и в съдебните решения, което вече е сериозният проблем. И все си мисля, че изпитите за съдии, прокурори, както и изборът на политици трябва да е на ниво проверка поне водач на мотоциклет, за да сме сигурни, че подобни екцентричности ще ни подминат.

 11. Ми жената си е баш на мястото
  ВАНУХИ-на вавилонски иврит Силно копнееща
  БАНУХИ-на иврит Конструктивна,изграждаща
  АРЕКЛе-на вавилонски иврит КЛЮКАРКА,сплетнеща, бьрбореща ,обсьждаща
  А както повечето от вас знаят сьдебната с/ма се занимава основно и предимно с конструктивно с нагласени работи ,обсьжда се предимно кои да изтупат джобовете и да му изпразнят сметките ,а дребните риби да им наложат глоби и такси

 12. Няма смисъл да се чете въпросното творение; извадката се достатъчна. Госпожата е ходила по толкова много пътешествия, семинари, тимбилдинги и пр. обучения, че направо е прегоряла. Успяла е, обаче, да оформи записките си, вкл. чуждиците, в „концепция“ (колко му е да спретне и една стратегия). За справедливост, възмездие и независимост вероятно няма и мисъл дори.

 13. …ЯВНО ТАЯ ХУХАВЕЛА – ВАНУХИ СЪВСЕМ Е ИЗКУФЕЛА…,
  …ТА ПО ТАЯ ПРИЧИНА Е БЕЗСПОРНО НАЙ-ПОДХОДЯЩА
  ЗА МАФИОТСКАТА РЕКЕТЬОРСКА ХУНТА – ГЕРБ…
  …ТАКА ЧЕ, ХУНТАТА – ГЕРБ СЪС СИГУРНОСТ
  И С КЕФ ЩЕ СИ Я ИЗБЕРЕ И ПОСТАВИ
  ЗА ШЕФКА НА АПЕЛАТИВНИЯ СЪД ВЪВ ВАРНА…
  …КОНЦЕПЦИЯТА НА ТАЯ ГЕРБЕРСКА ИЗКУФЕЛА ХУХАВЕЛА…
  СИГУРНО Е БИЛА ВДЪХНОВЕНА
  ОТ МИСЪЛТА, СЛОВАТА И ДЕЙНОСТТА
  НА ВЕЛИКИЯ, ГЕНИАЛЕН И СУПЕРУНИКАЛЕН ЮРИСТ –
  – ТИТАНА, ПАПАТА, СУЛТАНА,
  ГЕНЕРАЛИСИМУСА, ПАДИШАХА
  И ПАТРИАРХА И СЛЪНЦЕТО НА ПРАВОТО –
  ДАНИ КИРИЛОВ – ТЪПОТО,
  ПО ИЗВЕСТЕН У НАС И ПО-СВЕТА КАТО – БАРНИ РЪБЪЛА…
  …КАКТО ПО-ВСИЧКО ЛИЧИ ОТ КОНЦЕПЦИЯТА И…,
  …ЩЕ СЕ АКЦЕНТИРА И НАБЛЕГНЕ
  НА ПО-ЧЕСТИ ЗАНИМАНИЯ И УПРАЖНЕНИЯ
  С ТИМБИЛДИНГИ… И ПОДОБНИ
  БАНКЕТИ – КЬОРСОФРИ И ПЪТЕШЕСТВИЯ
  …ГЛАВНО В ПЕТЗВЕЗДНИ ХОТЕЛЧЕТА И КУРОРТИ В ЧУЖБИНА…
  / ФИНАНСИРАНИ ОТ ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ /…

 14. Цвета Караянчева била готова Бойко Борисов да я обяви за Президент по примера Гуайдо от Венецуела

 15. Таз е объркала епохата. Думичката „проактивен“ беше модерна по времето на главен мвр секретар Лъчезар… пърдон Балтазар… пак пърдон… онова с мазната косица бе.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *