Публикувано на 12.09.2019 / 14:43

ВАРНА: ГЛАСУВАШ ЗА ГУЦАНОВ, ИЗБИРАШ ПОРТНИХ, И ОБРАТНОТО! БОНУС – КОЦЕТО, ВЪХ. ВСЯКА ВАРНА СИ ЗАСЛУЖАВА ИЗМЕКЯРИТЕ!

ГУЦАНОВТОТАЛНАТА КАТАСТРОФА, неречана БСП, и КРЕТЕНИЯТА, наречена БСП – Варна, е на път да влезе историята като меродраматичен фарс – С ПОРЕДНИЯ ПРОВАЛ НА ПАРТИЯТА НА КОРНЕЛА ОТ КРУШОВИЦА.

Единственият номиниран за кандидат кмет на Варна – Борислав Гуцанов, въх, си направил отвод на конференция или на нам си квото. Обаче бил водач на листата за общински съветници и набутал естествено там всичките си капии на първите места.

И сега внимавайте в идиотската картинка!

Гуцанов предложил и БСП да подкрепят за кмет лицето Костадин Костадинов от „Възраждане“, оня, дето УЖ се бил с Марешки „принципно“, т.е. Марешки бу заби шамар и той орева орталъка. Същият Коцето, дето беше общински съветник и Варна го запомни с безумните му гласувания – коренно противохоложни от това, което обещаваше, а защо – можете да си огтоворите сами – нали сте достатъчно умни, за да знаете кога човек гласува точно обратното на онова, което е обещавал.

Но за Коцето по-нататък.

Та безпомощната БСП във Варна, а и не само, ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ЩЕ ПРЕТЪРПИ ПОЗОРЕН ИЗБОРЕН ПРОВАЛ, НАЧЕЛО С ГУЦАНОВ. ТОЯ ТИП, ПРОСТО НЯМА СПИРКА. ДОКАТО НЕ НАПРАВИ 1789 ПОГРОМА ЗА БСП, НЯМА ДА СИ СЕДНЕ НА ЗАДНИКА.

Няма и кой да го набие, нищо, че те вече „аверите“ му го биха заради взети 300 бона и потънали – сещате се къде.

 Сега АФЕРА ще ви го рече в в прав текст: във Варна положението Е БИЛО И Е!: ГЛАСУВАШ ЗА ГУЦАНОВ, ИЗБИРАШ ПОРТНИХ, И ОБРАТНОТО!

Гуцанов ГОДИНИ НАРЕД Е ТОТАЛНА ПАТЕРИЦА НА ГЕРБ ВЪВ ВАРНА И ХЛЕНЧЕНОТО МУ КАК БИЛ „ЖЕРТВА“, ПОНЕЖЕ БИЛ АРЕСТУВАН ПРИ АКЦИЯ НА ЦВЕТАНОВ, Е ПУНТА МАРА, ЗАЩОТО СЪЩИЯТ ГУЦАНОВ НЕ СМЕЕ И ДУМИЧКА ДА ОБЕЛИ ОСТРА СРЕЩУ ВЛАСТТА НА ГЕРБ НЕ САМО ВЪВ ВАРНА!

Гуцанов е биз бизе сол ташак на Портних и Янко Станев, естествено.

Портних даже беше пропищял, че кафа му станало всеки ден Гуцанчето да му виси на врата. А що виси – сещайте се сами.

Та същият тоя Гуцанов не само пак ЩЕ ДЯЛКА С ГЕРБ В ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ, АМИ И КОЦЕТО ПРОБУТВА ЗА КМЕТ НА … БСП! И ТО НЕ САМО, ЗАЩОТО СА СИ ЛИКА ПРИЛИКА В НЯКОИ ДЕЙНОСТИ.

И ТОВА СЕ НАРИЧА „ОПОЗИЦИЯ“! ПЪЛЕН ШИТ И ПОЗОР!

А ТИЧАЙТЕ СЕГА ДА ГЛАСУВАТЕ! ВСЯКА ВАРНА СИ ЗАСЛУЖАВА ИЗМЕКЯРИТЕ!

Иначе препечатваме коментар на Весислава Танчева, твърде показателен, впрочем:

„Ама верно ли варненските социалисти предлагат Костя Копейкин за кмет?

Дано стрелят и втори път, може да си улучат и другото коляно….

PS Изрових един ферман отпреди месец, да е ясно защо няма изненадани:

„Едно ми е свинско, едно ми е винско, едно ми е колед…, пардон – предизборно…

Гледам, Мая Манолова и Костя Копейкин едновременно и в пълен синхрон се възпалиха по темата за свинската чума и внезапно осъзнаха каква беля е БАБХ, барабар с цялата обрасла ги трупно-инсинераторно-лабораторна мафия.

Костя – по-агресивно, Мая – по-социално пиарската, но и двамата заедно.

Deja vu ми е, викам си, вече съм го виждама това. Няколко пъти.

Първо, миналата година, пак по време на чума. По козичките.

И втори път – през март, когато протестираха медицинските работници.

Страведливо протестираха, защото Бацко и министерството ги лъжат, че им вдигат заплатите с някакви фамозни проценти – то не бяха 15-20-30%, че и повече обещаха, – а сестрите така и не ги виждат във фишовете си тия благини…

Гледам и друго – тия дни незнайно как оказалата се лидер на протеста на сестрите Мая Илиева била уволнена от „Токуда“. Със съгласието на синдикатите, в частност – КНСБ.

И половината ФБ е готов да къса ризи и скубе коси в защита на невинната жертва. Бой по безполезния синдикат, бой по работодателя-изедник, бой по някакви безадресни лоши хора, които нареждат протестиращи да бъдат уволнявани ей така, само защото са непокорни! Бой, м@мицата им, само това заслужават!

A Мая Манолова, както и през март, пак е първа на барикадата.Там камерите я хващат най-добре, разбира се.

Чакай, викам си, пак ми е deja vu!

Манолова обича да се показва пред камерите в ролята на защитник на слабите и угнетените! Даже, може да се каже, че дрешката на омбудсман идеално и пасва на образа.

Пасва и на плановете й за политическа кариера, естествено.

Така беше и при стачката на миньорите в Оброчище, и при майките с болни деца, и при драмата с Босия, и при козичките, и при сестрите, и при прасетата! Е, трудно е да се каже, че кое да е найно присъствие имаше друг, освен чист PR ефект, но все е едно голямо deja vu, дет’ се вика!

В крайна сметка, резултатът е едно, медийният образ – друго…

Не сте забравили „Възраждане“, с което почнах, нали?

И аз не съм!

Не за друго, ами като се организират общи прояви, редно е да се посочват свързващите звена.

Не знам защо, но фактът, че Мая Илиева е активен член на „Възраждане“ и има конкретни политически амбиции, някак срамежливо не се коментира по студията.

Що бе, Костя Копейкин да не би да е нещо заразен, че така внимавате да не осветите връзката между него и Манолова?!

И тук е време да кажа, аз, като пряк свидетел на повечето от горните събития, какъв пъзел подреждам в главата си.

Очевидно, както и Слави Трифонов, Мая Манолова е дългосрочен политически проект.

Очевидно, с помощта на Борисов и ГЕРБ, познатата като МаяМа депутатка получи единствения пост в държавата, който гарантира имидж на социално ангажиран политик без да товари с никакви отговорности.

Очевидно, като омбудсман Мая дава всичко от себе си да влиза в кадър винаги, когато на сцената има униженени и онеправдани хора, търсещи правата си. Важно й е да е в кадър, а не какъв е крайният резултат от намесата й. Щото той, по правило е катастрофален…

Очевидно, когато през март другата Мая, Илиева, някак беше инсталирана като лидер на справедлив протест, за медийния й образ се грижеха пиарите на омбудсмана. Всички действия на протеста се съгласуваха първо с тях, после с патрията. Да, „Възраждане“!

Когато в „Токуда“ имаше имаше реална опасност да я уволнят през март, Илиева потърси помощ в синдикат „Защита“, защото собственият й синдикат – напълно безполезните КНСБ, не искаха по никакъв начин да се месят в играта й. „Защита“ й дадоха удостоверение на синдикален лидер и тя се възползва от закрилата, която това членство й дава. Нещо повече – „Защита“ се включиха официално в протестите, защото имат силна структура в здравеопазването.

Това, странно защо, не се хареса нито на Манолова, нито на Костя… И синдикатът се оказа нежелан, а Мая Илиева напусна със скандал.

Сега, когато Мая Манолова си търси причина да се ядоса и да се кандидатира за кмет, явно е дошло време протежето й да бъде уволнено и превърнато в жертва. С разрешението на КНСБ, разбира се, за да изгледжа още по-клета драматизацията.

Дошло е време и негласният улично-активен сътрудник Костя да вдигне топката с някое и друго остро изказване по свинската тема.

Имам всички основания да смятам, че приближената до Станишев Манолова и Костя Копейкин имат общ команден щаб. И само фактът, че трябва да преглътне намесата на Станишев, пречи засега на Корнелия Нинова да обяви Мая за кандидат кмет на София. Въпреки че Манолова има най-много номинации от местните партийни организации.

Какво предстои?

Мая Манолова вече обяви, че ще съобщи решението си на 15 септември.

Преди това, за 10 септември има обявен протест на сестрите пред Народното събрание. Обзалагам се, това ще бъде протест, обилно подкрепен от необозначени активисти на „Възраждане“, необозначени младежи на БСП, а вероятно и привърженици на Слави Трифонов. Имам причини да мисля така.  „Свинарски“ причини…

Имам също така причини да мисля, че бТВ обилно ще ни залива с информация за предстоящия протест.

Та, ако протестът събере чувствително число хора и медийно отразяване, ако социологията покаже, че хората го премат за автентичен и значим, то на 15-ти ще знаем дали и чий кмет ще е МаяМа.

Ако не, загуба не й трябва, няма да се кандидатира, а Корнелия да си търси жертвен агнец. “

Afera.bg

Коментари 12 за
“ВАРНА: ГЛАСУВАШ ЗА ГУЦАНОВ, ИЗБИРАШ ПОРТНИХ, И ОБРАТНОТО! БОНУС – КОЦЕТО, ВЪХ. ВСЯКА ВАРНА СИ ЗАСЛУЖАВА ИЗМЕКЯРИТЕ!”

 1. Костя Курвата е най-продажния боклук,ако схемата изнася ще сере след това и по БСП,в зависимост кой е на власт и кой опозиця.Хамелеон от класа,да му мислят блажените му вярващи.Друг да го съди,от тая игра никой не е излязал печеливш.

 2. Аз партията си не меня, както не меня и жена си. Търпях много, влизането ни в НАТО, влизането ни в ЕС, търпяхме и пируета с царя, с пеевски, дори с Бойко Борисов.
  Мислех, че стигнахме дъното, но се видя, че не сме.
  Няма да си хвърля книжката, дори и сега. Няма да го направя, дори и когато гледам как партията я убиват напълно.
  Социалисти да припознаят национал-фашист, расист и откровен монархист е по-дълбоко и от дъното. Национализма няма място при социализма, защото става хитлеризъм.

  Няма да напусна БСП! Ще се борим до край, за идеалите, въпреки вас, въпреки ръководството, въпреки Нинова и червената олигархия.

  София

 3. Нищо ново – след СерГЕЯ разпада е огромен …Парички и пак парички …

 4. Само да ви припомня , че в Добрич е същото-лидерката на БСП , която случайно е от един край с Нинова , е любовница и бизнес партньор на Живко Суджука от ГЕРБ!
  Мисля , че в по-вечето областни градове е така!
  Ама дебилите , нали са си доста на брой в България , според депутат от БСП-та те пак ще си гласуват за “майката-кърмилница“!
  Боже , кога ще измрат дебилите , та да се пръкне една наистина лява партия!?
  Защото наистина има нужда от лява партия , а не от фалшива такава , като БСП!

 5. Веселина, този път текстът ти е толкова обстоен, аналитичен и бъркащ в най-болезненото, че нямам думи!…

  Тия тримата в колажа ги познавам от десетилетия /Гуцко – от 33-тина, останалите – от 15-тина/ и по различни причини пътищата ни са се пресичали. Те са личностно страхотно различни, те са и официално политически различни.
  Едно обаче ги обединява, прави ги еднакви личностно трагични и безлични – предаността им корените им в БКП / ДС! И като стил на политическо присъствие и политическо гъзолизане, и като безпределна перверзна почит към Тиквата от бостана Банкя!

 6. Значителна част от българите нямаме български произход, това е обективен исторически факт.
  Това коментира министърката на външните работи Екатерина Захариева.
  Възродителният процес не тръгва от комунистите. Още след така нареченото „Освобождение“ започва процес на насилствена асимилация. Стотици хиляди турци са принудително покръстени.
  Поповете вървят напред, а зад гърба им са руснаците с топовете. Който не се съгласи, или го изселват, или по-лошо, каза министърката.
  Става дума за население, което е около две трети от сегашна България.
  Целта на руснаците е подобна на събитията в Македония и македонския етнос. Първо от турците да направят „българи“, а след това от българите – руснаци. По същия начин сърбите измислиха македонците, които после да станат сърби.
  „Вижте в колко много градове и села у нас има джамии, а няма турци. Защо това е така? Кой би строил джамия в християнски град. Не е бил християнски, истински мюсюлмани и турци са били, и насила са ни направили българи“ – обясни Захариева.
  Според нея, българският етнос е избягал от България още с турското нашествие. Истинските българи са се претопили в други славянски народи, където са емигрирали – поляци, чехи, руснаци.
  „Нали виждате положителното отношение между българи и турци. Колкото и пропагандата да тръби, ние някак се уважаваме и се чувстваме близки. Това е защото сме една кръв и още се усеща.“ – каза още външната министърка.
  Трябва да погледнем честно миналото си, и да го признаем. Никой няма да бъде правен насила обратно турчин, да стои какъвто си е. Но трябва да гледаме истината, а не да се правим на изкуствени глупави братовчеди на руснаците, е мнението на Захариева.

  1. Ама наистина ли така е казала!
   Уточни ли какъв е нейния произход?
   Питам просто от любопитство – то и така и личи от кои е!
   Драйфа ми се!

   1. EКАТЕРИНА ЗАХАРИЕВА е от татарПазарджик ,по голям процент от хората от този бг град са с корени от град БОЛГОГРАД-УКРАИНА/кримски татари,гагаузи и арменоиди/ преселели се по турското робство останалите РУСОЛЯВИ и синеоки /предимно славянски черти сходни с босненците и сьрбо-хървати/
    Та ако се вгледаме в антропологичните черти на Захарчето класическа кримска ТАТАРКА гагаузка

  2. Не само значителна част,а цялата страна е,самият Б. Димитров го каза /лека му памет/ че БГ е съвакупност от 46 етноса, и етнос ,,българи“ няма. Що се отнася до възродителния процес, именно това изяде главата на покоѝния Т Живков. БГ,бе в пълна изолация от света.

  3. Турци в Турция няма, камо ли в България. Ататюрк измисля този термин за да създаде от една мултиетнкческа маса усещане за единност. Бас държа, че си черен или ебеш циганки, боклук.

   1. Сашо,
    откъде знаете какво е казала Захариева!? …… Пред кого го е казала.
    Дайте някакъв линк.

    Ако наистина говори такива неща, и като се има предвид, че е близка на Плевнелиев
    може де се предположи, че казаното е старателно подготвяна стратегия
    за подмяна на българската нация и за … учредяване на нова държава!?!?

    Фантасмагория или не – дайте линк към това говорене на Екатерина Захариева?!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *