Публикувано на 29.11.2019 / 18:51

БЪЛГАРСКИТЕ СОБСТВЕНИЦИ НА EFBET – ПОД ЛУПАТА НА ФИНАНСОВОТО РАЗУЗНАВАНЕ НА ВЕЛИКОБРИТАНИЯ

БЪЛГАРСКИТЕ СОБСТВЕНИЦИ НА EFBET – ПОД ЛУПАТА НА ФИНАНСОВОТО РАЗУЗНАВАНЕ НА ВЕЛИКОБРИТАНИЯВ имейл до медиите Финансовото разузнаване на Великобритания съветва Националната агенция за криминални престъпления да се запознае с докладите SARs за незаконни транзакции и други финансови престъпления

Финансовото разузнаване на Великобритания е било уведомено за скандалните злоупотреби на собствениците Efbet – търговската марка на компанията Brobet LTD, регистрирана в Малта (Brobet Limited Reg.No: C 40842, Villa Ichang, No.16, TriqMons.Alfredo Mifsud, TaТXbiex XBX1063, Malta). Собственици на фирмата са Стефан Найденов и синовете му Боян и Цветомир Найденови.

На Острова започва масирано разследване на високо ниво на хазартната дейност на Найденови, научи BIG5.bg. По информация на наши източници, британски медии са получили имейл с препоръка да се запознаят с казуса на Efbet от SARs (Suspicious Activity Reports ) – Доклади за подозрителни дейности, публикувани в уебсайта на Британската национална агенция за криминални престъпления – NCA, както и да подават там информация, с която те разполагат за дейността на българските собственици на хазартната марка Efbet.

БЪЛГАРСКИТЕ СОБСТВЕНИЦИ НА EFBET – ПОД ЛУПАТА НА ФИНАНСОВОТО РАЗУЗНАВАНЕ НА ВЕЛИКОБРИТАНИЯ

Уточняваме, че SAR включват подробна информация за транзакции, които са подозрителни или дори изглеждат такива. Целта на подаването на SAR е да помогне на правителството да идентифицира лица, групи и организации, участващи в измами – като финансиране на тероризъм, пране на пари и други престъпления. SAR-докладите играят важна роля за създаването или допълването на големи разследвания за пране на пари или финансиране на тероризъм и други наказателни дела в международен мащаб.

БЪЛГАРСКИТЕ СОБСТВЕНИЦИ НА EFBET – ПОД ЛУПАТА НА ФИНАНСОВОТО РАЗУЗНАВАНЕ НА ВЕЛИКОБРИТАНИЯ

Нека припомним, че десетки онлайн медии в Англия гръмнаха със скандала Efbet, който вече от цял месец тресе страната ни. Преди това по темата вече писаха цял куп издания в България, Гърция и Малта.

БЪЛГАРСКИТЕ СОБСТВЕНИЦИ НА EFBET – ПОД ЛУПАТА НА ФИНАНСОВОТО РАЗУЗНАВАНЕ НА ВЕЛИКОБРИТАНИЯ

Както вече писа BIG5, подобни разследвания срещу компанията Brobet на Найденови, която държи марката Efbet, текат още в Гърция, Румъния и Италия. Информация от малтийската полиция дори подчертава, че Найденови са свързани с италианската мафия в Сицилия и Милано, а някои британски и гръцки журналисти твърдят, че собствениците на Efbet са били част от корупционни схеми, финансови измами и укриване на данъци на територията на няколко държави.

www.big5.bg

Коментари 4 за
“БЪЛГАРСКИТЕ СОБСТВЕНИЦИ НА EFBET – ПОД ЛУПАТА НА ФИНАНСОВОТО РАЗУЗНАВАНЕ НА ВЕЛИКОБРИТАНИЯ”

 1. Най-хубавата кола е служебната. Единственото по-хубаво, е служебна и спортна…
  Може и смешно да звучи, но точно така се получи. Цъфна и върза България, та до „Порше“-та за полицейските началници опряхме.
  Да, те са именно за това. Щели да бъдат необозначени, но за сметка на това – мощни.
  И кой мислите ще ги ползва? Полицейските началници. Ще си карат държавни спортни автомобили, та и с държавен бензин. Както се казва – най-хубавата кола е служебната. Единственото по-хубаво, е служебна и спортна… Ако мислите, че се шегувам, вече се е случвало – преди време шефът на КАТ-Варна се оказа, че ходил на вилата със служебно „Порше“, което полицията конфискувала от наркотрафиканти…
  И в същото време, в което КАТ реши да се пробва във „Формула 1“, Фандъкова реши да вдига данъците. Нямало пари за държавата.
  Ама естествено, ще излезе, че „това са отделни неща“, отделни пера, те не се смесват.
  Отделни са колкото Бойко е отделен от „бащинията си“. Всичко е в един кюп, и Бойко раздава. От джипа. И той държавен.
  Но стига приказки – ясно е, че се самозабравиха. Забравиха народа, който ги храни, а самият той гласува. Забравиха и че са хора, а не богове (гербери). И човекът няма нужда от нищо друго, освен от смирение. Гордостта и самозабравата го убиват. Правят го вече да не е човек.
  Не-човеци управляват днес…Добри Божилов, писател, „Задругата“

 2. А нашето Фин. разузнаване до сега кво си е чоплило , че не ги е засякло, разработило и т.н. … а/ чоплили са си носа … б/ чоплили са си шу@дите ……

  1. А!?! То не е чоплило, щото е ЦИЦАЛО за да не чопли..
   Ама нъл знаеш – в територията му няма корупция.. Има сал усещане за такава..
   Пък и ЦацаАриела не е получавал в сряда задачка да работи по него.. Щото е нашичките спонсори..
   ФутБАЛЕРИН ПЪРВИ е много благодарен на тез дет му спасяват ЕФБАТИ футболното ни първенство..

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *