Публикувано на 20.04.2008 / 13:54

Българската мечта – от пожарникар, през охранител, до премиер

 

 

“Чак сега зацепих, че атентатът срещу Пехливанов съвпадаше с встъпването в длъжност като главен секретар на Бойко Борисов. Направо си беше в първия му работен ден. Маджо на секундата улови мислите ми.
– Не сме чакали Бойко. Знаеш, че в тези неща няма ден и час. Просто, когато излезе удобен момент.
– Дори на мен ми е кофти, че ще му навредим на момчето. Първият работен ден и да те посрещнат със стрелба с гранатомет в град като София, никак не е приятно… – направи се на сериозен Бай Миле.
Спогледаха се с Маджо и отново се разсмяха силно:
– Дай да не го лъжем Жоро, наш човек е!
– Нормално е да изчакаме Бойко да стъпи в длъжност – с малко тържествен тон каза Бай Миле. – Все пак ние го направихме човек. Ако има милиони, то е благодарение на нас – с леко завистлив тон продължи той.
– Така че, сега ще връща услуги – удари по стената Маджо. – Още утре му се обади, Милчо, да свали разработката от теб и да разкара тия куки, така не можеш да си вършиш работата.
– Нема проблеми с него – намигна важно Бай Миле.
Замислих се, че преди около два месеца с Пехливанов се забавлявахме, като разбрахме, че Бойко Борисов е подал документи за работа в НСО и са му отказали поради факта, че е прехвърлил възрастовата граница. Малко по-късно Стуканьов ми разказа, че Славчо и Бойко се били сближили още повече. "За какво му е този Бойко?- бях подхвърлил тогава. – Той е най-обикновена шушумига." " Да, ама скоро ще се променят нещата – отговори ми тогава Стуканьов. – Щели да го правят главен секретар на МВР. Явно е съвсем сигурно, тъй като е ходил на среща с Маргина, Димата и Маджо и им е казал, че иска изравняване на процентите в общия им бизнес заради промяната в статута. Маргина и Димата се ядосали от наглостта му, но Маджо ги успокоил и тримата. Обещал на Бойко да му вдигнат процентите срещу гаранции, че спокойно могат да си разчистят сметките с враговете си, без никой да им търси отговорност."

Това е версията за част от тъмното минало на Бойко Борисов, описана от убития хроникьор на подземния свят Георги Стоев. Както вече е известно, никой от правораздавателните институции не се интересува истина ли е всичко това, или не. Това, че прокуратурата тепърва ще чете книгите на Стоев нищо не означава. Още по-смешно е, че ще бъдат разпитвани ген. Любен Гоцев, Маджо или Маргините. И без да присъстваме на тези разпити, бихме могли да прогнозираме какви ще са отговорите им. Никъде не се споменава, че Бойко Борисов ще бъде разпитван. И крайното заключение на същата тази прокуратура ще бъде, че няма никакви данни за извършено престъпление.

Вероятно всички тези истории биха останали любопитни единствено за любителите на кримките, ако фигурата на Бойко Борисов бе останала единствено между страниците на нечия книга.

Борисов обаче е своеобразен феномен, прегърнат от зажаднялия за реален екшън във властта, народ.

Уникалното е, че у нас почти никой не слуша какво точно произнася Бойко Борисов, нито какво точно иска да каже. Изумяващото е и друго – че ако попиташ някой от безбройните фенове на Борисов защо точно го харесва, няма да може да ти отговори. И няма да признае, че именно върху него стоварва мрачната си погнуса от всички политици дотук, и в негово лице вижда “здравата ръка”. Демонстрацията на бабаитлък, или истинската здрава ръка – даже няма значение.

През 2002 година журналистката Виза Недялкова първа пусна по радио “Нет” станалата по-късно апокрифно явление секретна справка за лицето Бойко Борисов. Нито една печатна медия не си позволи да я публикува. Ставащите и лягащите тиражни медии с бат Бойко неглижираха плъзналата информация в публичното пространство, но Интернет пък отвърна на цензурата с тотално разпространиние на справката. Нека си припомним части от нея:

“Бойко Методиев Борисов е роден на 13.06.1959 год. в София – гр. Банкя.
Баща му – Методи Борисов, до 1987 год. е служител на Софийско градско управление – МВР. Бил е началник на 2-ри сектор в столичната противопожарна охрана. Членувал в БКП. Уволнен заради извънбрачна връзка. Майка му – Венета Борисова е починала. Била е начална учителка в Банкя. Сестра му Красимира Методиева Иванова, род. 1956 год. и живуща в София, кв. Княжево, работи като лекар-педиатър в бившата ІІІ АГ-болница, Княжево. Болницата е приватизирана от акционерно дружество с нейно дялово участие. Съпругът й е адвокат. Имат син, студент по право.
Бойко Борисов има дъщеря от разтрогнат брак – Венета, която учи в САЩ, Лос Анджелис. Бившата му съпруга Стела е лекарка. От 1988 г. съжителства с Цветелина Бориславова. Бойко Борисов завършва средно образование в гр. Банкя. Бил е секретар на комсомолската организация в училището. През 1977 год. кандидатства във Висшата специална школа на МВР в Симеоново, факултет "Държавна сигурност", но e пренасочен и приет във факултет "Противопожарна охрана" с оглед миналото на дядо му (разстрелян на 22.09.1944 год.). През 1982 г. се дипломира като инженер по специалността "Противопожарна техника и безопасност" с чин младши лейтенант. Редовната си военна служба отбива в ШЗО-Плевен през периода 1977-1978 год. Активен състезател по карате. Бил е треньор на националния отбор по карате. В системата на МВР започва работа като командир на взвод, а по-късно е командир на рота в СГУ-МВР – “Противопожарна охрана”. Впоследствие е преназначен в ЦУПО (Централно управление на противопожарната охрана). Известно време е физкултурник на Софийско градско управление – МВР. От 1985 г. до 1990 г. е преподавател и завеждащ катедра във Висшия институт за подготовка на офицери и научноизследователска дейност (ВИПОНД) на МВР. Има защитена докторска дисертация. През 1989 год. е командирован с курсантски взвод в района на Каолиново, Дулово и Разград за охрана на селскостопански обекти и оказване помощ по прибиране на реколтата след масовите изселвания на местните жители в Турция. (Неговите твърдения в интервюта от 2001 г., че в този период е командвал батальон не отговарят на истината.)”.

През 1990 година Борисов отказва да подпише декларация за деполитизиране и напуска системата на МВР.

По онова време тече деполитизация в МВР и всички, подписват декларации, че напускат БКП за да не са политически обвързани. Борисов обаче отказва да се деполитизира и излиза на пазара на частния охранителен бизнес. В справката за този му период пише: “установява сътрудничество и взаимодействие с публично компрометирани лица и фирми, занимаващи се рекет, връщане на пари от неизправни длъжници и други незаконни дейности. Показателно в тази насока е дългогодишната съобщна дейност, включително ползването на общ офис в парк хотел "Москва", с Младен Михалев "Маджо", Румен Николов "Пашата" и др. Налице са данни от много източници и публикации в пресата, че охранителната фирма на Бойко Борисов “Ипон” също е съпричастна криминални деяния, в т. ч. и към неразкритото убийство на лице на 05.12.1994 г. в “Зона Б-5” (фирмата е била наета като посредник за възстановяване на дължими от убития няколко десетки милиона лева на известна фирма). Не е разкрит и случаят с кражбата на 500 000 лв. от касата на “Ипон” и последвалото убийство на извършителя (служител във фирмата) и неговата приятелка в района на гр. Враца. Предвид връзките на Бойко Борисов с организираните престъпни структури през 1998-2000 г. е изучаван от Националната служба за сигурност (ОР Румен Йорданов) с цел привличането му за негласен сътрудник. В този период е давал регулярна информация за поведението и действията на лидери на престъпни силови структури и други криминално проявени лица. (Тогава, а в някаква степен и понастоящем, откриването на оперативна разработка или регистрирането на определени лица като агенти и нещатни сътрудници или кандидати за такива, се е използвало като форма за осигуряване чадър при осъществяване на незаконосъобразни действия в полза на конкретни управленски или корпоративни кръгове. Като пример – Поли Пантев, Косьо “Самоковеца”, Славчо Б. Христов и много други.) Папката със събраните за Бойко Борисов материали, заедно с постъпилите от него сведения са били докладвани на тогавашния директор на НСС ген. Атанас Атанасов и вербовката е била одобрена, но не е осъществена поради настъпилите кадрови и структурни промени в спецслужбата след парламентарните избори през 2001 година”.

“Ипон” бързо завзема огромни територии в охранителния бизнес.

“Фирмата охранява редица обекти и лица, вкл. "Мобилтел", тръбопроводите на "ЛУКойл", хазартната фирма "Ай Джи Ем", Първа източна международна банка, "Булинс"; къщите и вилите на Славчо Христов, Николай Маринов "Маргина", Младен Михалев "Маджо" и др. През лятото на 2000 год. "Ипон" поема физическата охрана на Общинска банка с протекциите на Стефан Софиянски, Сава Джендов (бивш началник на УБО) и др. От пролетта на 2001 год. "Ипон" охранява и алкохолната фирма "Синхрон инвест". След назначаването на Борисов за главен секретар на МВР, той прехвърля акциите си от фирмата на Д. Бадънков (бивш началник на направление "Охранителна полиция" към СДВР, чийто син е служител на ГКПП-Аерогара София).”

Очевидно това е и периода, в който Борисов натрупва солиден първоначален финансов капитал. Колко е той не се знае, а и никоя институция не се е заинтересувала да провери поризхода на милионите на сегашния виден политик.

Лицето в публичното пространство на Бойко Борисов за първи път лъсва по времето, в което той охранява бившият държавен глава Тодор Живков. По-късно като гард се изявява и покрай Симеон Сакскобурготски. Именно от Царя Борисов е лансиран и на длъжността главен секретар на МВР по времето на управлението на НДСВ. Според същата справка, натиск за влизането му в сферата на МВР изключително влияние са изиграли фигури като “- о. з. ген. Любен Гоцев, о. з. ген. Бриго Аспарухов и други, ориентирани към съхраняване и разширяване значението и участието си в управлението на обществено-икономическите и политически процеси; – кръга “Банкя” (контролиращ ключови властови структури – главно в МВР, МФ и МП, и с огромно влияние върху сенчестата икономика и организираните силови структури), включващ Чавдар Чернев, Димитър Събев, Максим Димов, Виктор Вълков, Ивайло Трифонов, Славчо Б. Христов и др., с цел избягване риска от трусово разграждане изградените и функциониращи сенчести финансово-икономически схеми.”

След като идва на власт Симеон и главният му секретар на МВР Бойко Борисов, абсолютно нищо не се случва по отношение на изваждане на показ какво е свършило предишното правителство на Иван Костов. Въпреки потреса на огромна част от демократично настроеното общество от корупцията, която вилнее по времето на Костов, Симеон и Борисов прилагат очевадно закона за “омертата”. Каква е цената поне видимо не става ясно.

Именно, когато Борисов става главен секретар, Симеон Сакскобурготски лично лансира Цветелина Бориславова като бъдещ главен акционер в “СИБанк”.

И така банката е взета от Славчо Христов, близък до Иван Костов и харизана на приятелката на Бойко Борисов. С какви пари и как Бориславова става бос-банкер остава в аналите на банковата история. На Славчо Христов “му взимат душата”, Симеон се прави, че изобщо няма нищо общо с тази финансова операция, а Бойко Борисов громи бандитите.

Справката, разпространена от Виза Недялкова, съпруга на Андрей Райчев потъва във файловете в Интернет, а всички медии вкупом хукват да правят тотален и смазващ захаросан пиар на Бойко Борисов. Всички те вкупом забравят тъмното минало. И фирмите, описани в справката: “1. Ипон-1"ООД, регистрирана на 13.09.1991 год. на адрес София, ул. "Раковски" 209. В тази фирма Бойко Борисов е съдружник с баща си (Методи Борисов Георгиев), Живко Делчев Делчев и Павел Методиев Алексиев.
2. "Ипон-2"-ООД, регистрирана в края на 1992 год. на същия адрес, в която е съсобственик с Цветелина Бориславова.
3. "Ипон-Агенция за сигурност и охрана"-ООД, регистрирана през м. април 1998 год. на адрес: София, ул."Гечкенли" 4. Съдружници и управители – Владимир Петев и Васил Калугеров. Изпълнителен директор – Младен Георгиев.
4. "Интербулпред"-АД, регистрирана през есента на 1997 год. на адрес София, бул."Г.М.Димитров", бл.3, ет. 6. и уставен капитал 1 млн.лв. Съвет на директорите – Бойко Борисов, Евстати, Гюров, Чавдар Чернев, Румен Николов, Димо Кръстинов, Владимир Петев.
5. "Тео Интернационал"-АД, Бургас – до лятото на 1996 год. Бойко Борисов е член на Съвета на директорите заедно с Румен Николов "Пашата". Впоследствие са заменени от Иво Каменов Георгиев и Недялко Кирезиев.
В периода 1994–1997 "Тео интернационал" е уличена в производство на фалшиви цигари "Марлборо" и "Мелник" във фабриката й в Крайморие. Борисов се оттегля от нея на 24.06.1996, след скандала и бягството на третият собственик – Емил Райков. Аферата е разкрита още на 25.03.1995 г., но тогава делото било смачкано и фабриката продължила да произвежда още 2 г. Налице е информация, че Бойко Борисов и Румен Николов “Пашата” изобщо не са разпитвани за разбитата фабрика. Има данни, че доверен информатор от I РПУ-Бургас е предупреждавал фирмата за предстоящите проверки. По това време шеф на РПУ-то е Георги Пенев – пенсиониран от Бойко Борисов с почести и назначен през м. ноември 2001 г. за регионален директор на охранителната фирма “Ипон”.

6. "Джи енд Би травъл къмпани", регистрирана през есента на 1994 год. и свързана със СИК. Съдружници са Бойко Борисов, "София Делта"-ООД и др. През април 1996 год. фирмата е одобрена за купувач на 55 % от акциите на грандхотел "София" за 595 млн.лв. (8,5 млн. долара). Впоследствие сделката е разтрогната, поради неизплащане на първата вноска.
7. "Прахайм"-ООД – Червен бряг, учредена през 1996 год. Дейност – производство на сапуни и миещи препарати. Съдружници – Бойко Борисов, Цветелина Бориславова и "Прайм инвестмънт тръст"(един от учредителите и основните акционери на ТСБанк,). Управители – Цветелина Бориславова и Алипи Алипиев.
8. "Будоинвест"-ООД Съдружници: Румен Цветков, Алексей Петров, Бойко Борисов (до м.август 1998 год.)
9. "Би енд Пи Комерс"-ООД, регистрирано през м.май 2001 год. на адрес: София, ул. "Любен Каравелов" 83, ет. 2. Съсобственици – Бойко Борисов и Пламен Тачев Петров.
10. "Цебра"- ООД, регистрирано през 1994 год. Съдружници – Бойко Борисов, Цветелина Бориславова, Живко Делчев.
11. Ти Би Ай – 97". Съдружници – Бойко Борисов, Тодор Толев.
12. "Сириус-2"- ООД, регистрирано през 1992 год.Собственици – Бойко Борисов и Цветелина Бориславова.
13. "Химтекс"- АД. Членове на съвета на директорите Бойко Борисов, Цветелина Карагьозова и Мирослав Дерменджиев до 1997 год. Впоследствие в СД на дружеството влиза майката на Цветелина.
Участие във фирми и други стопански организации на Цветелина Бориславова: – "Бентонит" – Кърджали (собственост на СИБанк – пряко и чрез офшорни фирми) – собственик и управител. Предприятието е закупено в периода 1998 – 1999 г. от РМД с участието на частни фирми, като сделката е финансирана от свързаната със Славчо Б. Христов БРИБ. Понастоящем има назначена прокурорска проверка за произхода на парите за неговата приватизация като част от разследването на кръга “Капитал”.
"Консорциум каучукова индустрия"- АД, София – член на Съвета на директорите;
– "Ай Ти Пи – България"- ЕООД – собственик и управител;
– "Интерпрайм тобако"- ООД – съдружник и управител. Във фирмата участва Румен Николов “Пашата” чрез фирмата си “Арена 95”.
– “Ипон-2"-ООД – съсобственик;
– “Прахайм"-ООД – Червен бряг – съуправител;
– "Цебра"- ООД (която от своя страна е съдружник в "ИПОН – Агенция за сигурност и охрана" – ООД) – съдружник;
– "Сириус-2"- ООД – съсобственик;
– "Химтекс"- АД – член на Съвета на директорите
– "Трол", Лихтенщайн (офшорна фирма) – управител на търговското представителство на фирмата в България. Представителството се помещава на адреса на "Ипон";
– председател на фондациите “Екофонд-Ра” и “Българска медицина” (свързана със Славчо Б. Христов). Двете фондации” държат 9.87% от акционерния капитал на СИБанк.
От м.октомври 2001 год. Цветелина Бориславова е председател на Надзорния съвет на СИБанк (според договореност от проведена среща в Гърция през пролетта на 2001 год., на която присъства и Бойко Борисов).
На 27.03.1997 год. е взривен джипа й, вследствие на което е тежко ранена и претърпява няколко операции”.

Въпреки образа си на арогантна мутра, Борисов печели изключителната симпатия на голяма част от българския народ.

Бойко ръмжи, сумти, говори на жаргон, демонстрира типично мутренско поведение и непрекъснато е по първите, вторите и последните страници на вестниците. Българинът вижда в него някакъв нов спасител, който само ако му дадат властта не само ще мачка наред, но и ще въдвори всички онези, които са крали, където им е мястото.

Никой от феновете му обаче не се запитва защо по времето на Бойко Борисов като главен секретар нямаше нито една разработка срещу предишните управляващи, които разграбиха приватизационно България.

В медиите критика срещу Борисов можеше да се появи единствено, ако някой друг създаваше информационен повод за това. По време на местните избори кандидат-кметът Тити Папазов, обявен за шантав и иронизиран от всички медиатори, обаче зададе своите 100 въпроса към Бойко Борисов. Наред с несвършеното от него като кмет, Тити Папазов попита: “ Въпрос с повишена трудност. През 1990г. Бойко Борисов напусна структурите на МВР, за да запази членството си в БКП. През коя година Бойко Борисов промени левите си убеждения в десни? На 19.09.2005 г. Бойко Борисов поиска и получи разрешение от Георги Първанов да се кандидатира за кмет на София. През 2006 г. Бойко Борисов поиска, но не получи разрешение от Георги Първанов да се кандидатира за президент. Ако през 2007 г. Георги Първанов разреши на Бойко Борисов да се откаже от кметската надпревара, той ще го направи ли? В-к „24 часа” от 24.10.2005 г. (стр. 13) – биографична справка на генерал-лейтенант Бойко Борисов: “Генерал-лейтенент Бойко Борисов е роден на 13.06.1959 г. в Банкя. През 1982 г. завършва Висшата специална школа на МВР като инженер по специалността противопожарна техника и безопасност. Защитил е дисертация на тема: “Психо-физическата подготовка на оперативния състав”. От 1985 до 1990 г. е преподавател във Висшия институт за подготовка на офицери и научно-изследователска дейност на МВР. От 1 септември 2001 г. до 14 септември 2005 г. бе главен секретар на МВР. След като напусна министерството при новото политическо ръководство, се кандидатира за независим кмет на София.”Каква точно е непубликуваната част от биографията на Бойко Борисов в периода 1990 – 2001 г., и има ли кметът на София основание да се срамува и (или) да се страхува от нея? Вестник “24 часа”, 16.10.2007 г. стр.4 в материала “Бандерас болен, пропуска среща с Бойко”, в текста под снимката четем:“Кметът на София Бойко Борисов във видимо добро настроение разговаря с актьора Морган Фрийман”.Въпрос: Кога Морган Фрийман успя да научи български език?”

Тъмното минало на Бойко Борисов влиза медийно обръщение и благодарение на публикация на американското издание Congressional Quarterly /CQ/,

което от 1945 година насам осигурява висококачествено покриване с новини дейността на “Капитолия”. Статията е изпратена от българското посолство в САЩ до Президентството, Министерството на външните и вътрешните работи.

“Маниак на тема карате, чиято запазена марка в облеклото е черно кожено сако, Борисов е и главен участник в миналогодишното споразумение с администрацията на Буш за американски военни бази в България като потенциална отправна позиция за атака срещу Иран.Според дебело 3 инча поверително досие обаче, събрано от екип от бивши американски топ полицаи за швейцарска финансова институция, Борисов е също считан и за “бизнес партньор и бивш съратник на някои от най-големите гангстери в България.” Докладът, който датира отпреди 18 месеца е получен при условие, че банката и разследващите няма да бъдат назовани.

Докладът подсказва, че по време на 4-годишната си работа във вътрешното министерство от 2001-2005г. Борисов е използвал служебното си положение, за да управлява официалната корупция, така че свързани с гангстерите лица да премахват своите конкуренти от подземния свят.

“След като Бойко Борисов бе назначен за главен секретар на МВР през 2001г. имаше голям брой убийства в гангстерски стил на лица, идентифицирани с криминални групировки в България”, се казва в доклада. “Нито едно от тези убийства не бе разкрито. Много разследвания, както се говори, водени от Борисов, са били закривани без резултат или обяснение”, твърди докладът. “Борисов има документирана история за бизнес връзки с лица, които сe предполага, че са босове на организираната престъпност в България”, се казва в доклада, който включва детайлни профили на заподозрени престъпни съдружници на Борисов и 28 “неразкрити убийства” под негов надзор. “Борисов вероятно е изминал дълъг път, за да се изчисти и моето мнение е, че той е бил много по-уязвим за критики през 2005 г. отколкото сега”, каза бившият високопоставен служител на ФБР, пожелал анонимност.Той обаче добави, че “американското правителство е направило “много лош избор с кого да се съюзи в България.” “Какво пък – изглежда, че приемаме помощ от всеки, колкото и да е мръсен, в борбата срещу тероризма”, посочва още служителят на ФБР.

Факт е обаче, че по времето на Бойко като главен секретар на МВР поръчковите убийства за 39 на брой.

2002 година
1. На 28 януари бомба в блок 27, ж.к. Стрелбище, убива Димитър Димитров – Маймуняка, бивш президент на Хебър, Пазарджик.
2. На 31 май в Загреб, Хърватия 35-годишният българин Веселин Маринов е застрелян пред заведение от собственик на фирма за охрана – Винко Жулевич.
3. На 22 юли на пътя между с. Добринище и манастира "Свети Панталеймон" е убит 66-годишният свещеник от Банско Стефан Камберов.
4. На 22 септември 2002 г., посред бял ден, в препълненото варненско заведение за бързо хранене "Тропс къща" бе разстрелян македонският гражданин Орце Коруновски. Обвиняемите за разстрела на Коруновски – Димитър Бенишев и Димитър Викентиев, заявиха, че са поддържали контакти с Орце Коруновски, защото "той искал да организира наркоканал от Варна към Македония, а те решили да го уличат в трафик на дрога".
5. На 4 ноември в Хасково е извършено показно убийство на хасковския бизнесмен Валентин Подмолов – Подмола.
6. На 28 декември в София, близо до дома му е застрелян Николай Колев, прокурор от Върховна касационна прокуратура.
7. На 30 декември с шест куршума – два в главата и четири в корема, е убит бизнесмена Каро Акопович, възстановил варненския футболен клуб Владислав.

2003 година
8. На 3 януари в София е убит 45-годишният Румен Яневски, криминално проявен, занимаващ се с незаконен хазарт. По него е стреляно с автомат от движеща се кола. Яневски е прострелян смъртоносно в джипа си – "Нисан Патрол" на ул. "Гоце Делчев" и ул. "Костенски водопад".
9. На 30 януари международният съдия по борба Тодор Матов е застрелян при престрелка в Студентския град в столицата. Според главния секретар на МВР ген. Бойко Борисов той е убит по погрешка вместо бизнесмена Димитър Джамов.
10. На 8 февруари е застрелян Тихомир Иванов Трифонов на алея "Пейо Яворов" в София. Той е криминално проявен, осъждан за грабежи през 1996 г.
11. На 7 март е убит президентът на "MG корпорация" Илия Павлов. Час и половина след убийството му в кв. "Белите брези" от засада е прострелян Цветан Василев – Хафти, който обаче отървава кожата.
12. На 4 април показно е застрелян в Плевен, в хотелския комплекс "Интер Ростов" 34-годишният плевенски сутеньор Марио Иванов, известен с връзките си с нелегалния бизнес и сводничество.
13. На 18 април на бул. "Цариградско шосе" в движение е взривен бронираният "Мерцедес" на криминално проявения Иван Тодоров – Доктора, който оцелява.
14. На 19 август след стрелба на кръстовището на бул. "България" и "Гоце Делчев" в столицата е убит 40-годишният Филип Павлов Найденов – Фатик, свързан с наркотрафика. Той е син на покойния оръжеен търговец Шабан Фатик.
15. На 8 октомври собственикът на ресторант Пчела е убит в заведението си. Смята се, че цел на покушението е бил Николай Цветин, член на управата на Локомотив Пловдив.
16. На 5 ноември е убит Евгени Стефанов – Женята. Той е застрелян пред фитнесцентър "Ситняково".
На 13 ноември е прострелян Николай Зарев – Данкина в градинката до блок 123 в квартал "Надежда" в София. Зарев е криминално проявен с множество кражби.
17. На 27 ноември в столичния квартал "Хладилника" е намерен труп на 40-годишен мъж. Установява се, че това е Румен Маринов Маринов – Нарциса, приближен на групировката ВИС.
18. На 29 ноември в столицата е убит 24-годишният Борис Кирилов Арсов. Тялото му е намерено в квартал "Бояна". Арсов е един от обвиняемите за отвличането на бизнесмена Стефко Колев преди около две години, но делото все още не е влязло в съда.
19. На 6 декември в Амстердам в 15,30 часа е убит Константин Димитров – Самоковеца. Холандската полиция задържа 37-годишен холандец, който получи 15 години за убийството.

2004 година
20. На 12 януари дупнишкият бандит Ангел Емилов Стефанов – Гяволето е прострелян в шията, дясната ръка, гръдния кош пред дома му в жк "Бистрица" в Дупница. Свидетел на убийството става съпругата му Вероника, която пътувала с него в джипа.
21. На 19 януари взрив избухва в асансьора на осеметажна сграда на бул. "Джеймс Баучър" 87. Вследствие на взрива загиват Стоил Славов, за когото се говори че издържа ФК Славия, съдружник в "Интерпетролеум енд партнърс", и охранителите му Петър Петров, Илиян Казаков и Петър Харизанов, както и друг пътуващ в асансьора гражданин.
22. На 10 февруари 30-годишният Костадин Иванов Костадинов е убит в София в близост до "Макдоналдс" в района на НДК. Той е бил управител на благоевградското бинго "Елит".
23. На 9 март в София Борис Бакърджиев е застрелян с пет куршума в главата и тялото. Той е роден в Плевен и има двойно гражданство – руско и българско.
24. На 27 април във Варна е прострелян, докато слизал от колата си, 26-годишният бивш национален шампион по кикбокс Мартин Елънджиев.
25. На 4 юни трима души са убити в кафенето на търговския комплекс "Арт Декор" на бул. "Симеоновско шосе" в София. Това са Димитър Христов /35г./, Калоян Светославов /24г./, двамата от София, и Живко Иванов /39г./ от Хасково. Убийците са били облечени като свещеници.
26. На 14 юни пред хипермаркет "Билла" в ж.к. "Лагера" в София е убит Петър Илиев от Бургас /36г./.
27. На 22 юни в Плевен пред дома му е убит 40-годишният плевенски бизнесмен д-р Людмил Конов, съсобственик на централния плевенски хотел "Ростов".
28. На 26 юли е убит Бранимир Григоров – Бранко, кум на благодетеля на ФК Славия Младен Михалев – Маджо.
29. На 30 юли в София шестима са загинали, а двама са тежко ранени при стрелба в ресторант-градина "Славия" на ул. "Коломан" 1. Единият от убитите е Милчо Бонев по прякор Бай Миле, дълго време част от управата, съдействал за трансфери на футболисти в Гърция, Азербейджан и Турция.
30. На 24 октомври пред заведение на бул. "Витоша" 18 между улиците "Кърниградска" и "Солунска" е застрелян Дмитрий Минев – Руснака, съсобственик до 1999 г. заедно със Стоил Славов, Милчо Бонев – Бай Миле, Красимир Маринов – Големия Маргин и Румен Николов – Пашата в "Интергруп енд партнърс" АД, член на УС на ФК Славия при последната шампионска титла през 1996 година.

2005 година
31. На 20 януари в Благоевград, в нощния бар на хотел "Ален мак", е прострелян в главата с огнестрелно оръжие от дистанция 45-годишният Васил Горчев Върбанов, известен с прякора Кьоравия.
32. На 5 февруари в София, на ул. "Цар Самуил" 11 е намерен застрелян с два куршума в главата в колата си "Ауди А6" Георги Стоянов Василев, собственик на фирма "Паркиране и гаражи мениджмънт" АД. Георги Василев е бил три мандата общински съветник от групата на СДС.
33. На 16 февруари в София, в кв. "Люлин", в заведение "Бъфало" е убит 46-годишният Димитър Тодоров – Бретона, осъждан за хулиганство и грабеж на лично имущество.
34. На 2 Март Николай Попов, експрезидент на Локомотив Пловдив, е прострелян и по-късно умира в Пирогов.
35. На 5 април в Равда е застрелян трийсетгодишният Мариян Георгиев (Марата). По жертвата е стреляно шест пъти през стъклото на прозореца в офиса на фирмата му, която се занимава с недвижими имоти. Георгиев е основен свидетел на прокуратурата по делото за убийството на Димитър Стаматов-Мастара, станало на 21 ноември 2002 г.
36. На 15 април в с.Душинки, Брезник, е намерен мъртъв шофьорът на Фатик Румен Желязков.Трупът е открит в къща на негов приятел. 42-годишният Желязков се прострелял в слепоочието с пистолет "Парабел".
37. На 11 май в София, пред блок 984 в ж.к. "Люлин" е убит 29-годишният Ивайло Рангелов, по прякор 38. Джинката. Простреляният е работил с Сергей Георгиев – Руснака, Янко Ваташки и Йордан Гиздов. Многократно е осъждан за грабежи и изнасилвания, въоръжени обири.
39. На 14 май в София, на ул. "11 август" е убит 28-годишният Константин Дишлиев. Той е прострелян близо 10 пъти в главата и тялото, когато излизал от заведение и отивал към колата си. Името на убития фигурира в около 10 фирми.

Днес Бойко Борисов е лидер на ГЕРБ и се е запътил към предсрочни избори.

Позицията му в развихрения скандал с МВР бе твърде противоречива, но това сигурно е обяснимо. Борисов е близък с кръга на Георги Първанов. Изключително внимателно подхожда и към Румен Петков.

Високопоставени източници твърдят, че има рамото на САЩ до себе си. И именно поради това никоя институция не смее да тръгне срещу него.

Борисов, всъщност е въплъщение на българската мечта – от пожарникар, през охранител да станеш милионер и … премиер.

С кого ще се договори и на каква цена за този пост, предстои да видим.

Както пишат зевзеците за новия месия на България:

Когато някой нападне Бойко Борисов, в дознанието полицията записва код 45-11 – "самоубийство".

Бойко Борисов знае, че в момента четеш този сайт.

Бойко Борисов знае какво направи миналото лято.

Красен Миланов

Коментари 0 за
“Българската мечта – от пожарникар, през охранител, до премиер”

 1. VREME E DA DOIDE GEN.L-NT BORISV=U S A DA NE BI DA SA DO6LI OT GORATA V4ERA,TA DA NE ZNAJAT KOI E IR.KRST 4OVEK!DAVAI BATE BOIKO$ SEGA VSI4KI TEBE GLEDAT:-}

 2. дръж се бойко, дръж се здраво за дръжката, която съм ти приготвил. да не я изпуснеш, че ще отнесеш шамара. който гласува за бойко и той може да ме хване за дръжката. ще спечели много.

 3. Повтарям ли, попетвам ли, няма значение. Ще продължавам да напомням, че правите огромна грешка като повтаряте глупостите в онова филмче. Прави впечатление, че народа не загрява кои са Маргините, но все някога ще се види кой ги е капил.

 4. Високопоставени източници твърдят, че има рамото на САЩ до себе си. И именно поради това никоя институция не смее да тръгне срещу него.

  Е….?!?

 5. бойко борисов е идиот, но по-големи идиоти са тези, които гласуваха или ще гласуват за него.

 6. Като се видя, че правителството ще пада веднага се появиха анти-Бойко статии. Явно някой много се страхува от него. Дръж се Бойко !

 7. Какво доказва всичко това? Абсолютно нищо!
  А дали е истина ?! Може би е съчинение на Андрей Райчев …

 8. ей,прост народ…хак са ви досегашните и настоящи управници!!!!!!разровете се в интернет и ще прочетете много неща за комунистите ,за организираната престъпност,за „демократите“от СДС,за движението на Доган,за господин кмета на София,за това кой и защо ги е създал!!!И идете и гласувайте пак за комунисти,защото то просто други няма…като начало на четивата си започнете със сайта на Люба Манолова http://www.lubamanolova.info/

 9. От коментарите се вижда ,че на народа не му е увряла кратуната.То кой ли не го лъга и „оправя“за 800 дни,че и бат Бойко да не го изработи.

 10. Потресаващо, но защо Костов и Атанасов наистина не споменават абсолютно нищо, държат се така, все едно ТОЙ не съществува!? Бойко, щом четеш всичко или някой друг, когото си упълномощил, защо не реагираш изобшо на това? Каква е причината, кажи на този народ! Той трябва да знае, това е кощмарно, ако е истина! КОШМАР! КОШМАР!

 11. Много добре прави Путин като закрива В-ци , които разпространяват клевети. Не трябва да се позволява на клеветници да имат трибуна.

 12. На въпрос бъдещето у Бойко Борисов ли е, Михалев отговаря: “Бойко го знам наизуст, имам пряко участие в това да стигне дотук. Като виждам обаче какви каши забъркаха с Маргините и генералите му, не съм сигурен дали може да се разчита на него като на бъдещ премиер. Все повече се замислям дали окончателно да не напусна България. Въпреки че имам достатъчно дискове и ако аз ги размахам, жална им майка и на минали, и на бъдещи премиери”.

 13. NIAMA ZNACHENIE KAKYV E BIL PREDI.TAKIVA BIAHA VREMENATA.TOI SHTE SPE4ELI IZBORITE,KOLKOTO I POMIA DA IZLIVATE PO NEGOV ADRES.
  VAS KOMUNIAGITE VI VIDIAHME KAKVI APASHI STE.GERB I ATAKA DRUGITE DA GO DUHATE.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *