Регистрация
Публикувано на 30.08.2017 / 11:25

БЪЛГАРИЯ Е ПРЕДАДЕНА, ПРОДАДЕНА, СМЪРТОНОСНО РАНЕНА! ИЗБОРЪТ – С МРЪНКАНЕ И ГНЯВ ИЛИ КАТО ВОЕВОДА. СВОБОДАТА НЕ Е СВОБОДА, КОГАТО СЕ ПОДАРЯВА ИЛИ ПРОДАВА. СВОБОДАТА Е СЪСТОЯНИЕ НА ДУХА.

БЪЛГАРИЯПриятели,от 2015 година изпратих три писма до европейски институции с конкретни факти и искания. Резултатът – повдигнати ми безумни обвинения, арест, предхождан от издирване, внесен в СГС обвинителен акт, за който вече три състава заявяват, че няма престъпление.

Важното е друго.

Европейските институции мълчат, докато премиерът на РБългария прегръща и целува европейските лидери по не много представителен начин.

Поляците протестират, румънците протестират за пореден път, а ние чакаме…освободител.

Свободата не е свобода, когато се подарява или продава. Свободата е състояние на духа. Време е да разберем, че сме свободни хора, които имат правото да изискват, контролират и наказват.

Вярно е, че институциите не работят за нас, а срещу нас и става все по – ужасяващо, но свободният човек има силата да променя. Нима фалшивата сигурност, имотите, работата ни,наивните планове за бъдещето ще продължават да теглят и навеждат главите ни, пречупват гръбнаците и убиват духа ни?!

Идваш сам, безимотен и свободен на този свят и така си отиваш. Пътят между тези две точки изминаваш по свой избор – с мрънкане и гняв или като воевода.

Изборът ни днес определя пътя на идващите след нас. България е предадена, продадена, смъртоносно ранена! Ние сме България! Ще умираме ли пасивни и безразлични или ще събудим свободния дух, лъвът в сърцата ни, бранителя на свободата, справедливостта и достойнството на човека!

РУМЯНА ЧЕНАЛОВАРумяна Ченалова

Колаж: Иво Ангелов, „Свободен човек“

Коментари 22 за
“БЪЛГАРИЯ Е ПРЕДАДЕНА, ПРОДАДЕНА, СМЪРТОНОСНО РАНЕНА! ИЗБОРЪТ – С МРЪНКАНЕ И ГНЯВ ИЛИ КАТО ВОЕВОДА. СВОБОДАТА НЕ Е СВОБОДА, КОГАТО СЕ ПОДАРЯВА ИЛИ ПРОДАВА. СВОБОДАТА Е СЪСТОЯНИЕ НА ДУХА.”

 1. ”БЛАЖЕНСТВАТА”/4/ Блажени гладните и жадните за правда,защото те ще се наситят. /5/ Блажени милостивите,защото те ще бъдат помилувани. /Мат. 5:3-12/ ПРОРОК ИСАЙЯ 10/1-2„Горко на ония, които създават несправедливи закони и пишат жестоки решения, за да отстранят сиромасите от правосъдие и ограбят правата на слабите….”

 2. Положението е тежко, но за сметка на това е безнадеждно! Нема държава България! Има държава на Тиквите! А спасенето от Тиквите е да дойдат Прасетата! Така че действай юрист Ченалова! Да унищожим Тиквите!

 3. Ако наистина има надежда за промяна, нейното начало е в съдебната система! Има ли смелчаци за това чутовно дело, обаче?!

 4. Искам да отговоря на всички.Има хора, които се съмняват в искреността ми, които не ми вярват и открито изпитват неприязън.Искам да ви уверя,че всяка написана от мен дума идва от сърцето ми,За разлика от много мои колеги аз бях съдия само 6 години, през които на твърде неудобния си стол ,на който стоях ежедневно по 10 часа за да успея да реша 1000 дела годишно, съм допускала грешки, пропуски,не съм спазвало срокове и т.н.Винаги обаче ме е водило разбирането ми за професионализъм, вкл.по делото „Соло“, в което решаваща беше експертизата,която прие целият съдебен състав.Пиша тези подробности само защото не съм сигурна, че пишещите по този въпрос са запознати с детайлите и доказателствата.Сигурна съм,че изпитанията през които преминах са променили много неща в мен, но най-важното е че се чувствам свободен човек, без колебания и страх и че мога открито да кажа истината.По начало действащите магистрати нямат тази възможност,но какво да кажем за тези, които вече не са в системата и продължават да мълчат сковани от страх и предразсъдъци.Имам и винаги съм имала ясна позиция за качествата на магистрата защото съм била всяка от страните в процеса.Вярвам,че високият професионализъм,интелект ,обща култура и морал са верните критерии.Никога не съм била привилегирована и сама съм вървяла по пътя си, без да се оплаквам , но и без да падам на колене от началото на професионалнияси си път.Важното е не как съм стигнала до думите, които пиша, важното е че това е истината и всички я изстрадвамеТАзи истина трябва да ни обединява , а не да ни разделя.Не съм журналист и нямам претенции за качество.Пиша това което мисля и чувствам, надявайки се да променим действителността към по-добро.Простете за многословието.

  1. Приемайки че Е писано от СаматаВас, г-це Ченалова – позволете да Ви поподсетя :
   - направете ТоталноПублична среща (или Серии от) виа Интернет (било Тук, било Директно виа скайп/вибер)
   И ! – чрез която среща, Отговаряйки на очевидно НемалкотоСтоящи въпроси
   - Ще вспомогнете ЗА Изясняването на доста неща у Нас .
   (Успех !)

 5. При хората е така. Малцина са със здрав гръб, за да пренесат през всички стръмнини Свободата си. Някои научават по най-трудния начин уроците й – виж Цветан Василев, Ченалова и много други. Трети избират да загърбят Свободата. Не заради вродена лошотия, просто Силата още не е дошла при тях!
  Излишно е да ругаем някого, че не е бил достатъчно силен или горд!
  Всички сме хора, за които в един момент Свободата и човешките ценности за стават нужни колкото въздуха. Стрелките на часовника вървят напред и когато стигнат този момент, сегашната паника, която наблюдаваме у управляващите – бандити, мафиоти или каквито ще смотаняци да са,- ще им се стори като райската градина, която е затръшнала портите за тях.

  1. Дано НЕ Ни се наложи да хукнем Чак до Гетсиманската градина !
   - т.е. г-ца Ченалова – Ще направи ТоталноПублична дискусия .

 6. Чаналова , ако сега беше в удобното си кресло щеше ли да пишеш за свободата.

   1. Rechi mi MIMO,ke go,, igra,, li momcheto/,,Makedonija,,/Carot/Bugarija,il…Carot ke vlaze na bel kon u,,momcheto,,kao prez 1941godina..sho ke praim..

 7. Антон Тодоров, кој го напиша „Шајка – Бојко, Росен, Цецо и други“, а сега од ГЕРБ, тој де свртете се како мрена риба, изјави дека владејачката партија на Бугарија, ГЕРБ, напишала закон за лажни вести. Точно е, тоа не е лага, прочитајте го печатот. Демократско владеење, но тие сакат цензурираат. Кој ќе биде министер лажи? Цецо?
  Можеби ќе се гласа и за „Законот за заштита на државата“?
  Мислам дека демократијата е во голема опасност! Додека спи, буди се!
  “ Стани херој на Балканот од длабок сон буден…Дојди, заедно … Come Together end say goodbye“

 8. Имам въпрос към г-жа Ченалова: Ако не беше изстрадала несправедливото обвинение щеше ли да проумее тези факти? Питам защото виждам каква голяма част от съдиите откровено обслужват статуквото и без свян погазват основни правни принципи, а справедливостта е понятие от някакъв фентъзи сюжет. Иначе се подписвам под всяка дума написана от нея, но не спира да ме гложди мисълта, че магистратите проумяват някои простички неща само когато те се окажат от другата страна. А от съда все още зависи много и оправданието, че така пишело в закона, е нефелно. Защото всеки съдия може да постанови справедливо решение, позовавайки се на духа на закона, на неговата цел и предназначение. Моралът е един от източниците на закона, правна норма, която не отговаря на моралните норми може да бъде тълкувана по начин, който да я приближи до него. Преди години върховните съдии си го позволяваха и така българите получаваха справедливост. За жалост такова нещо от години не може да се види. А общество, в което справедливостта е призвана да обслужва само интересите на властимащите, е обречено на изчезване.

  1. Mila Zana,morala e osnovniq nedostatak na Kapitalizma v koito parite opredelqt pravilata,nesto ne e nared sas Sistemata,trqbva globalna promqna……………….

  2. Госпожата оправда убиецът от дискотека „Соло“, защото беше приятел на един бивш президент на България. Тогава работеше на принципа интересът клати феса. Сега се оказа от другата страна и пее нова песен. Дайте да видим дали не е от породата на бившите комунисти които един ден се събудиха демократи. Философите казват по делата ще ги познаете. Има ли тая жена свои инициативи против статутквото, такива които не защитават само нейния личен интерес. За да видим в края на краищата кое я води – дали собственното благоденствие, или някакви подбуди да кажем за справедливост.

 9. Хората – Сме Различни, Колега…
  - има такива, които Нещата ги сварват Неподготвени (респ.ги Смряскват) …има И такива които Виждат какво Иде (и респ. Се поподготвят) …а Има И такива които Конструират каквоТрябва Да дойде/стане.

  1. G/o Chenalova,ne kazvam,,che losho nastavljavate,,ili,,prikanvate,,horata da ,,varvjat napred i nagore,,t.e svobodni,no mi se struva che oshte po/dobre shte e/dori za vas samata/da,,zapochnete,,pone ot,,pozicijata,,na edin savesten gragdanin/zashtoto ne ste razsledvasht gurnalist/,s pravnite si umenija i ,,obshtestveno ponaznayvane,,na,,detayli ,ot konkretni sabitija,koito ,,predhogdat,,pojavata vi na ,,obshtestvenata scena,,,za ,,dela i ,,sabitija,,/,,hora,,…t.e,pone ot ,,nivoto,,na Veselina Tomova…ne kazvam che go njamate/vjarvam vav vas!

 10. Проблемът е в доверието. Българите на вярват на никого.
  Всеки ,който се опита да бъде водач ще бъде смазан или купен .
  Няма надежда за България.

  1. Да разбира се ! – Сме Мъдри Ние-Всички Българ(к)ите !, т.е. Театрото на ‘наште’ е ВсеТака Непродаваемо.
   ––
   В Решаването на Сериозните Проблеми -Се Създават ОсновоФормиращите Модели.
   И ! – определено Имаме ЦелияНеобходим потенциал Да елиминираме ДоказаноНеприложимотоДнес (Разделяй&Владей) …като Създадем у Нас модела-ЗА-Бъдещето (Обедини&ОвластиВсички)
   …как ли ? – виа Двустъпковата .

 11. Преди много години, на маса, един приятел – сърбин, ми каза: Брато, вие бугарите сте като орли… Само не се пръснах от гордост. А той се подсмихна и добави : Ама ято от орли видел ли си? … Та така – изчезваме като орлите, или напоследък – като лешоядите…

 12. РОБЪТ НЕ СЕ СЪЗДАВА, ТОЙ СЕ РАЖДА – ТАКЪВ И ВИНАТА Е, В ПОКОЛЕНИЯТА – ПРЕДИ НЕГО!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>