Публикувано на 16.05.2008 / 13:47

Бургас започва да се чисти от циганските гета

 

 

Наболелият въпрос ще бъде разрешен много скоро и е съгласуван със съответните институции. Ромите са предупедени за намерението на общинарите. Същите тези цигани бяха скритото оръжие на стария кмет Йоан Костадинов, който ги закриляше и си навлече гнева на бургазлии на последните избори. Той дори не стигна на балотаж след 12 годишно царуване. Новите управници са твърдо решени да избавят бургазлии от непристанните кражби, унижения и гнусотия в местата, където са незаконните гета. Най-потърпевши са кварталите Меден Рудник и Горно Езерово.Там ситуацията не търпи повече отлагане. Най – ревностният противник на ромското съсловие, живеещо на аванта десетки години е шефът на местния парламент Валери Симеонов.Самия той живее в Меден Рудник и е наясно с проблемите на 100 хилядния квартал като най-наболелия е незаконното

гето.

Циганите, които са били примерни данъкоплатци през годините ще бъдат обезщетени в близко до Бургас село. На общинска земя ще им се даде право да построят къщи, които да стопанисват със законови действия. Крайно време е "язвите" в града да се заличат, все от някъде трябва да се започне катогорични са бургазлии.

 

Росен Петров

 

 

Коментари 0 за
“Бургас започва да се чисти от циганските гета”

  1. Със сигурност и в комлука ще има чистка ама той си е цигански квартал предимно но в Меден Рудник е срамна работа и дано се решат най после!

  2. Сега покрай сухото да не изгори и суровото?! С една дума какво ще правят с Комлука? Там сигурно има и незаконно построени къщи, но си има и бая напълно узаконени съборетини с 40-50 годишна история на сополиви циганчета и техните многобройни роднини. С тях какво – и те ли в Странджа?!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *