Публикувано на 18.02.2008 / 14:57

БСП – Варна: Не на затлъстяването, диабета, туберколозата и глухотата!

 

 

Председателят на БСП – Варна и на Общинския съвет Борислав Гуцанов оповести днес, че 500 000 лв. ще бъдат заделени за изграждане на “Бункера” в Онкологията, 350 000 лв. ще отидат по програми за оплождане ин-витро, 130 000 лв. ще се отделят за ном скенер за МБАЛ “Света Ана”, както и 300 000 лв. за лабороскопска апаратурата.

Всички тези придобивки са  в отговор на презизборни обещания на червената партия, дадени по време на местните избори.

Предстои да бъде организирана и  среща от Гуцанов  между директорите на болници и министърът на здравеопазването в морската столица. Тази година стартира и изграждането на новата АГ болница, която ще бъде базирана в двора на МБАЛ "Св. Анна". За строежа й ще са необходими поне 2 години. Новата болница ще е първата, която се изгражда във Варна от 25 години.

Борислав Гуцанов конкретизира и основните приоритета, по които ще работи БСП в местния парламент и те ще бъдат свързани със здравеопазването, социалните дейности, образовението и инфраструктурните проекти.

Общинската съветничка от БСП проф. Анелия Клисарова пък разясни четири проекта, по които ще работи – борбата със затлъстяването при подрастващите, диабета, глухотата и профилактиката на туберколозата. Борбата със затлъстяването ще обхване  децата от детските градини до 5-ти клас. Ще бъде изграден и Център за заболелите от диабет, както и консултативен център за обрба с глухотата. Изключително внимание ще бъде обърнато и на превенцията с туберколозата, тъй като досега тя е подценявана дори от здравните кадри.

Борислав Гуцанов подчерта, че досега червените са изпълнили стриктно обещанията си да намалят възрастовата граница за безплатни карти за градския транспорт до 67 години, работят усилено по възобновяване на Зоологическата градина, барелефът на кап. Георги Георгиев е вече готов, и не на последно място на път е да се роди и първата нова детска градина в района над “Кауфланд”

 

 

Яна Маринова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *