Публикувано на 19.11.2020 / 10:34

БОРИСОВ МИНАВАШЕ ПОКРАЙ БОЛНИЦИТЕ С ДЖИПА И ХОРАТА УМИРАХА ПО СТЪЛБИТЕ УСМИХНАТИ

Борисов минаваше покрай болниците с джипа и хората умираха по стълбите усмихнати.

-Как сте, как сте, добре ли сте? – Умираме, да Ви видим, г-н премиер!

Георги Дренчев

Илюстрация: Симеон Даскалов

Коментари 34 за
“БОРИСОВ МИНАВАШЕ ПОКРАЙ БОЛНИЦИТЕ С ДЖИПА И ХОРАТА УМИРАХА ПО СТЪЛБИТЕ УСМИХНАТИ”

 1. Тоя нагъл престъпен боклук трябва да умира 100 пъти бавно и много мъчително

 2. На този неврите му не издържат да е на едно място. Днес хукнал да инспектира газонаходище! Ходи като гламав из цяла България, пръска вируси и се чуди как да изглежда човек. България гори, този инспектира. Само луната не е инспектирал главока менте.

 3. Кой повярва на боко тиквата -простия че нито един човек няма да остави гладен.

 4. Желаещ да инвестира на Тиквата в ауспуха каза:

  Тиквата трябва да бъде еВан 90 дни в устата, а след това осъден и хвърлен в затвора за престъпленията си.
  Еван и съд за бандита-сикаджия!!!

  1. Ако подобен фашистки цитат се появи в друга европейска държава, да не говорим за Израел, то авторът незабавно ще бъде намерен от властта, арестуван и съден по бързата процедура, а информационното средство, допуснало това просто ще бъде спряно и осъдено също да плати огромна глоба. Но в кочината на Боко alles ist moeglich…

   1. Сашо11, wirklich?
    А, да топиш другарчета пред властта и да станеш посланик е доблестно?

   2. Как е възможно „Афера“ да критикува бойко борисов за репликата му „Arbeit macht friei“, изписан на концлагера Освиенцим/Аушвиц и на редица други, а до момента да не реагира на друг подобен античовешки нацистки лозунг, стоящ на входа на концлагера „Бухенвалд“ – JEDEM DAS SEINE., стоящ като коментар във форума.
    НАПИСАН ЯВНО КАТО ПРОВОКАЦИЯ КЪМ ВСИЧКИ НАС.
    Интересно докъде ще се стигне у нас, след като фашизоиди българоубийци ни управляват, а голяма част от СМИ активно или пасивно ги подкрепят.
    Нека обаче никой не си мисли, че това ще остане безнаказано…
    Смърт на фашизма, свобода на народа!

    1. Цесекара и МНО – направихте ли си труда да видите, че коментирам снимката на обесеният с главата надолу фашистки диктатор Бенито Мусолини? Какво нередно виждате в това? Той си е получил своето и това искам да кажа! И освен това въпросният лозунг съм го виждал в реклама на елитната германска фирма за битова електроника DUAL преди около 40 години в списание ‘DER SPIEGEL“. Помня, че бях гимназист.
     Ако прецени Веселина Томова да ме изтрие.

     1. Момент, а Вие Ники, направихте ли си труда да забележите, че се коментират фашистките лозунги, а не снимката??

 5. Двама българи чакат пред болница в Пловдив да бъдат приети. В тежко състояние са. Те и близките им се надяват медиците да направят нещо за тях, да бъдат спасени. Господин Господинов е от село Брестник, а Любчо Лалев от Пловдив. Тези мъже нямат късмет, Съдбата и някой от болницата им обръща гръб и те умират.
  И се започва: медии, питания, министри по телевизиите, мъгляви обяснения от болницата, разплакани близки…

  Нищо ново. Нито са първите, нито ще са последните. Цинично? А кое напоследък в тази държава е различно от цинично?

  Да си представим една друга ситуация.

  Звъни телефона в Спешна помощ. „Ало, има човек в критично…“ „В момента няма свободна линейка…“. „Става дума за…“. „Чакайте, когато се освободи, ще дойде“. Край на разговора.

  Офицерите от НСО се колебаят известно време дали да чакат или да действат. Действат. Качват премиера на джипката и го карат в най-близката болница, в която е оборудвано ковид отделение, според здравния министър – всичко там е перфектно. Премиерът и той го е повтарял много пъти пред камерата на Севда.

  Стигат пред входа. Звънят нервно. Никой. Звънят отново и отново. Никой. Думкат по заключената врата. Появява се фигура в защитно облекло. „Няа свободни легла“ – изрича фигурата преди още някой от придружителите на премиера да е успял да проговори. Един от охраната хваща лицето от болницата за скафандъра: „Ти знаеш ли кой е този човек, бе!“ „Няа легла, казах. Идете в 57-ма МБАЛ, там може да има…“, – отвръща човекът от болничното заведение и изчезва.

  Служителите от НСО подкарват с бясна скорост към споменатото лечебно заведение. Заключено. Тропане и звънене като на пожар. Показва се сърдита жена, – на такова прилича съществото зад маската и съответните облекла. „Какво сте се разтропали, бе! Второ денонощие не съм подвила крак!“ Един от офицерите се изправя пред нея: „Случаят е спешен, става дума за…“. Жената го прекъсва: „Я не викай! Всички са спешни. Застанете на стъпалата и чакайте. Ще дойде някой…“ Фигурата в бяло се стопява в тъмния коридор като призрак.

  Час по-късно медиците губят битката за живота на премиера и той поема към моргата. Там го очакват хората от погребалното бюро. Аутопсия няма да има, защото няма патоанатоми.

  В кабинета на директора на болницата се вихри врява: звънят телефони, някой крещи, медсестра носи опис на заетите легла, лекар от дежурния екип обяснява, че е нямало начин да се реагира по-бързо, друг допълва, че болният е имал мозъчна недостатъчност, травми от футбола, наднормено тегло, есхимична…

  Невъзможен сюжет, разбира се. За Борисов, министрите, депутатите, баровците, олигарсите и прочие големци, както и за техните семейства е осигурен „зелен коридор“ и ВИП-обслужване денонощно. Осигурени са коли, екипи, правителствена ги обгръща с комфорт, загрижени медицински лица, охрана, нужните медикаменти, апаратура и пр.

  Господин и Любчо нямат късмет, защото са от друга България, не тази на властта. Това са две различни държави, както отлично знаете.

  ***

  От екрана долита гласът на министър: „Нещо с логистиката се е объркало, всичко е органиирано както трябва“. Гласът му е сърдит, щото тия смотани българи вече го дразнят с претенциите си.

  Включват пресконференция. Здравният министър: Болниците са осигурени с всичко необходимо, няма непрегледан човек, всеки нуждаещ се е получил медицински грижи…

  ***

  Хора, умирайте тихо и не дразнете властта. Тя е заета да се грижи за вас.

  Премиерът е жив и здрав, след малко ще го видите в джипката, а след това ще прочетете какво е написала Севда от негово име.

  ***

  Път ще се прокара, друже, тука,

  нов път в тези канари!

  С цветна маркировка, дейба майка им глупава! Давай да бегаме оттука…

  ***

  Разликата между джипката и двамата мъже на стълбите в Пловдив е един живот или една смърт. Проверката на прокуратурата някой ден ще… Нито медици, нито здравен министър или миистър-председател ще са виновни. Бог да ги прости умрелите – хора без късмет.

  Така е в България.

  Огнян Стефанов

  1. Ужасно е:“Те и близките им се надяват медиците да направят нещо за тях, да бъдат спасени.“ И отчайващо!! И всеки един от нас би могъл да бъде на тяхно място!!

 6. Много хубава фотография, много ми харесва….. Макар и вече да сме в години, с такива мъже, сори….

 7. както е казал старият арменец-фотограф за снимкътъ- МАЙМУН седял МАЙМУН излял…

  1. Доколко ли точно те или вече разкриващите се американски мурафети??

 8. За съжаление България няма да я бъде и това е основната задача, за която се плаща на изкуствено основаната от фондациите „Ханс Зайдел” и „Конрад Аденауер“ тъй наречена партия „ГЕРБ“. Създадена на базата на зле прикритата МАФИЯ НА ПРЕХОДА, съставена от търпеливо проучени и подбрани примитивни, алчни, нискоинтелигентни, груби и неморални индивиди. Защо? Защото мястото, на което хан Аспарух е забил меча си с думите „Тук ще бъде България“ е СТРАТЕГИЧЕСКО, ПЛОДОРОДНО, СВЯТО. Не без мисъл това място е било цел на чужди империи. Било е овладявано, разпокъсвано. Населението българско е било измъчвано, унищожавано. Било е ислямизирано и сега латинизирано. Всеки се стреми към това райско място. Кой с добро, но най-вече със зло. Със сила или с пари. Когато не успява силата, идват парите. А продажниците това чакат и протягат мръсните си ръчички с лиги на уста. И ще ликвидират държавата, след което ще се оттеглят в закупените си в чужбина имоти, с пари от предателството си. Най-трудно е да се постигне обединение в името на доброто. Вече е ПОЧТИ невъзможно. Не, вече е НЕВЪЗМОЖНО.

 9. БОКО-ТИКВАТА ВЕЧЕ НЕ ДОБРЕ МЕНТАЛНО. КОГАТО ТРЯБВА ДА ВЗЕМА РЕШЕНИЕ ТОЙ ГЛЕДА В ЕДНА ТОЧКА И НЕ МОЖЕ ДА РЕАГИРА АДЕКВАТНО. ПРИЕМА ВСИЧКО, КОЕТО МУ КАЗВАТ ПРИБЛИЖЕНИТЕ МУ, КОИТО ОТ СВОЯ СТРАНА НЕ СА ПРОФЕСИОНАЛИСТИ И СА С ИЗЯВЕНИ ЕГОИСТИЧНИ КАЧЕСТВА. ДЪРЖАВАТА Е ПОСТАВЕНА В ЗАВИСИМОСТ ОТ ЕДИН ПСИХИЧНО НЕУРАВНОВЕСЕН ЧОВЕК. ТОЗИ ИНДИВИД ВСЕ ПО-УСКОРЕНО НАВЛИЗА В СЪСТОЯНИЕ НА АГРЕСИЯ И ОТКРИТО СИ ПОЗВАЛЯВАШЕ ДА ОТПРАВЯ ОБИДИ КЪМ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ, НАРИЧАЙКИ ГИ ТОЛУПИ И НЕГОДНИЦИ. В СВЕТОВНАТА ПРАКТИКА НИКОЙ НЕ СИ Е ПОЗВОЛЯВАЛ ТАКЪВ ПЪРВИЧЕН ТИП ПОВЕДЕНИЕ. СЛЕД ТОВА ПРИБЛИЖЕНИТЕ МУ КУЧЕНЦА ГО ПОСЪВЕТВАХА ДА СЕ ИЗОЛИРА ОТ ОМРАЗАТА НА НАРОДА И ДА ОБИКАЛЯ КАТО ПРЕЯЛА ОВЦА ИЗ ПЪТИЩА И СЕЛА, НЕОБХОДИМО Е СПЕШНО МНЕНИЕ ОТ КОНСИЛИУМ НА ПСИХИАТРИ.

  1. Би трябвало лекарите около него да осъзнават отговорността си, ако допускат човек с психични проблеми да упрвлява не лека кола, а цяла държава!!

 10. Гнус! Тия бузи като гъз на гигантска маймуна! тия мъртви очи! Това изражение на преял скопен бик…

 11. Ще знаете, тоя Толуп са го сменили. Не е същия. Те английската кралица подмениха, та банкянското говедо ли няма да сменят! Ония явно ритна камбаната преди 2 седмици. (По друг начин изглежда, на джипката не и е навикнал, че щеше да я блъсне). Само се чудя говора просташки и ниския интелект как присадиха на двойника?

  1. Прав сте, как да се получи -те са му запазена марка, той с това си е уникат!!

 12. Аве Цезаре,да го духат бедните !

  Държавата е на дистанционно управление с изтощени батерии.

  И Барни го няма…

  ,,Умирай лесно“ 1 ,ама без Брус Уилис…

  Светлината ни води нас хората ,не Мрака.
  Ако няма светлина,ако е угаснала това е изпитание и предупреждение !
  Запалете си лампите в тъпите глави,все пак е нещо,опит някакъв…
  Понякога една искричка е като прожектор…

  Венсеремос.

 13. Допълнение: И като минаваше с джипа край болниците, слушаше песента „Корона чао“ и се дереше да приглася.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *