Публикувано на 12.01.2020 / 9:40

БОРИСОВ, А ВАМ СКАЗАЛИ ЧТО BЬI ПОШЛИ НА …УЙ?

БОРИСОВ, А ВАМ СКАЗАЛИ ЧТО BЬI ПОШЛИ НА ...УЙ?Съединените щати са против втората линия на газопровода „Турски поток“, предназначена за доставки на газ за Югоизточна Европа през България, тъй като я разглеждат като геостратегически проект на Русия. Това заяви заместник държавният секретар по политическите въпроси Дейвид Хейл пред БНР. Проблемът е, че Москва има други възгледи. Москва използва енергоизточниците си като политически инструмент, с който да упражнява влияние, да разделя Европа. „Северен поток 2“ и втората линия на „Турски поток“ са проблем, защото не осигуряват енергийна диверсификация за Европа. Те дестабилизират Украйна, защото Русия получава възможност да заобиколи тръбопроводите на украинска територия“, добави той. „Ние смятаме, че те дават на Русия още едно средство да се наложи над Европа и така допринасят за нестабилността“.

Москва. Германският канцлер Ангела Меркел призова да бъде завършено строителството на газопровода „Северен поток 2“, предава агенция EA Daily.
Това заявление беше направено по време на пресконференция след преговорите с президента на Русия Владимир Путин. По нейни думи, проектът има всички права да съществува, защото е легитимен от гледна точка на новото европейско законодателство. Канцлерът заяви, че проектът трябва да бъде довършен и подчерта, че от това ще спечелят всички европейски страни. „Всички са заинтересувани от диверсификация на своите газови доставки и те ще продължат да работят в това направление. Това обаче е много важен проект“, заяви Меркел.
Ангела Меркел добави, че Берлин и Москва ще продължат да развиват активни икономически отношения, въпреки американските санкции.
„Радвам се, че беше постигнато много добро споразумение за транзит на газ през Украйна“, добави тя. Срещата между Путин и Меркел продължи повече от 3,5 ч., един час повече от планираното. Страните обсъдиха „Северен поток 2“, ситуацията в Либия и Сития, иранското ядрено споразумение и Донбас.“

Борисов, а вам сказали, что вы пошли на …уй?

Afera.bg

Коментари 14 за
“БОРИСОВ, А ВАМ СКАЗАЛИ ЧТО BЬI ПОШЛИ НА …УЙ?”

 1. Незнам дали си бос, но със сигурност си слабоумен олигофрен!
  Гладуването ти може да се окаже здравословно, но акъл няка как да ти дойде.
  Кога ше е поредната ти гладна изцепка.
  Вече на никого не си интересен.

 2. Американците , както винаги, си гледат интереса и не им пука за интереса на другите (последно-историята с кюрдите). Сега сигурно ще притискат нашия да се откаже от Балкански поток или да го бави до безкрайност. Ще се намесят и атлантическият съвет и разни маргинални десни, както и известните грантаджии, които са на американска хранилка.
  Сега да видим как ще бъде-малкият Ким се оказа с големи топки, а с какви топки ще се окаже големият Бойко?

 3. За фашистките изнудвачи и рекетьори от Украйна пет пари не давам,мен ме интерсува България и за нас турски поток и руската газ са изгодни!

 4. Какъв „политически“ инструмент е турски поток?! Това е смешно!
  За нас това е икономически изгоден проект,България има нужда от тази газ,за да не стоим на тъмно и студено,за да не скочат цените на транспорта и стоките до небесата,за да екологично чисто!
  Руската газ ни е най-изгодна и е по-качествена,ние си гоним българския интерес и ще си го защитаваме,искаме дори още една тръба с газ директно от Русия до България,без посредници!

 5. дребна подробност:
  „мути“ меркел е за завършването на СП-2, но не и на т.нар. „балкански поток“. по този начин декларира вярност към господаря си САЩ и ще си осигури трайно икономическо изоставане на страните около трасето му…

 6. На нас от Четвърти километър ни омръзна все да сме от ебаната страна на тая Световна сватба.

 7. ИЗКАЗВАНЕ НА МАЛОУМЕН АЛКОХОЛИК 12 Януари 2020, 11:48
  ВЕЖДИ РАШИДОВ: „“Днес България е фактор. Може да е много малка държава, но тя е разпозната и е вече на световната карта. Това е благодарение на Бойко Борисов. Той доказа, че е изключително талантлив човек, защото ходи по тънък лед. Ходи върху жарава“.

  ИЗКАЗВАНЕ НА УМЕН ПОЛИТИК 12 Януари 2020, 11:53
  АНГЕЛА МЕРКЕЛ: „Всички са заинтересувани от диверсификация на своите газови доставки и те ще продължат да работят в това направление. „Северен поток 2“ е много важен проект. Той рябва да бъде довършен и подчерта, че от това ще спечелят всички европейски страни.“

  КАКВА ОГРОМНА РАЗЛИКА В ИНТЕЛЕКТА! БОЖЕ ЗАЩО МЕ НАКАЗА ДА СЕ РОДЯ БЪЛГАРИН!

 8. Меркел, каквато и да е, защити интересите на стграната си и се опъна на Тръмп. Да ти отдели Путин три часа и половина – това не е като да те погледне пренебрежително през рамо и да ти се подсмихне снизходително по стълбите в Истанбул, както направи с нашия Цървул. Откривате ли разликата? Затова ще продължаваме да ручаме жабетата на нашето некадърно и продажно управление.

 9. Вижда се, че новият договор Молотов-Рибентроп е подписан.
  Да ни е честито!

  1. Николайчо, и като „историк“ си босичък , нали?
   Чети бе, човече!
   На става само с повтаряне на англосаксонски лъжи…

   1. До горното Шайзе
    Шайзе,
    Това са го писали руснаци, за което са получили смъртни присъди.
    Като чета акитата ти си мисля, че няма толкова голяма тоалетна хартия, която да ти обърше ошайзеният гъз.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *