Регистрация
Публикувано на 09.01.2017 / 17:29

„БОП“ МИХАЙЛОВ & ДОСЕВ“ СРЕЩУ „АФЕРА“. ЕКСШЕФЪТ НА ОД-МВР-ВАРНА: ПОВЕДЕНИЕТО ИМ БЕ НЕЕСТЕСТВЕНО. МЕКО КАЗАНО.

емил лихайлов и добромир досевДнес от 9 часа във Варненския Районен съд се проведе поредното съдебно заседание по делото, заведено от бившия шеф на БОП – Варна Емил Михайлов и „дясната му ръка“ Добромир Досев срещу журналистката Веселина Томова и сайта АФЕРА. За формален повод за атаката срещу Томова и АФЕРА бе използвана публикация с писмо на Радослав Калчев – Черния Роди, изпратено до АФЕРА. Писмото бе публикувано веднага след оповестяването на Черния Роди като „ръководител на ОПГ за поръчкови убийства“ от тогавашния главен секретар на МВР Светлозар Лазаров и зам.-главния прокурор Борислав Сарафов. Както вече АФЕРА писа, безумното обвинение, разгласено шумно от органите на МВР и прокуратурата, се спука като балон и падна, поради липса на каквито и доказателства, че Черния Роди е „ръководител на ОПГ за поръчкови убийства“.

След самоотвод, направен самонициативно от съдия Росица Методиева от ВРС, делото започна отначало с нов съдия.

Днес пред съда в качеството си на свидетел застана бившият шеф на ОД на МВР – Варна Димитър Димитров. Димитров призна, че не е чувал, както в България, така и по света, цял сектор от специализирана служба, каквато е БОП, да подават рапорти за отпуск с мотив, че медия, в случая АФЕРА, пишела срещу тях, пречела им, и те не можели да работят.

Димитров обясни, че поведението на въпросните бопаджии е било „неестествено. Меко казано“. Димитров обясни, че като директор по негова инициатива е уведомил министъра и предизвикал проверка на въпросните антимафиоти. След като е отминал срока от  една година на разформироването на отдела в този му състав, като със заповед на министъра на МВР бопаджиите бяха разпратени по районните управления, Димитров е имал разговор с всеки от тях и по думите му „някои са били върнати в БОП, НО НЯКОИ – НЕ!“.

Димитров каза, че не е знаел, че е било образувано досъдебно производство срещу Емил Михайлов и Добромир Досев, образувано след справка, изпратена до Военна прокуратура от заместника му Диян Нанов, като Нанов в справката подробно информира за извършени престъпления от Михайлов и Досев. По времето, в което Нанов е изпратил справката, Димитров е бил в отпуск.

Пред съда на финала подробни обяснения направи и журналистката Веселина Томова, собственик и главен редактор на АФЕРА. В продължение на близо час Томова даде обяснения за „героичните подвизи“ на Михайлов и Досев в БОП-Варна, както даде своите доводи, включително позовавайки се и на „секретните материали“ по делото.

Томова определи като безумни действията на Михайлов, Досев и целия отдел на БОП – Варна, който „се бори с наркотрафика“, по повод образуваната проверка от Инспектората на МВР – проверка, в която са изписани килограми листи от лицата Михайлов, Досев и Димитър Панайотов единствено срещу Томова и АФЕРА. Писанията са от типа на литературните мистификации как „на Томова директорът на ОД на МВР Димитров и давал „секретна схема“.

Томова не призна по никакъв начин вина за това, че е публикувала писмото на Радослав Калчев – Черния Роди, защото това и е работата като журналист.

Томова разясни подробно и фактологично какво има предвид под СИМБИОЗА, т.е. обвързване на висши полицаи, прокурори, дознатели и съдии с подземния свят и мафията.

Томова каза още, че ако падне засекретеността на въпросните „секретни документи“, тя ще ги публикува в пълната им цялост. Впрочем, някои от бившите шефове на ОД на МВР – Варна биха останали втрещени от прочетеното в опусите на Михайлов, Досев и Панайотов.

Емил Михайлов зададе въпрос на журналистката как си проверявала източниците и „можело ли от един източник през двама човека да и дадат една и съща информация“. Томова отговори на Михайлов, че по никакъв начин не е длъжна да му обяснява как работи като разследващ журналист и от уважение към поста, който все пак е заемал, случайно или не, не му зададе контра-въпрос – той как проверява казаното от агентите си, например, и как се правят „реализации“ единствено по „речено“ от „агент“.

Съдията по делото уведоми страните, че е приобщила по делото и тъжбата на Емил Михайлов и Добромир Досев срещу Радослав Калчев – Черния Роди за написаното писмо до сайта АФЕРА.

Делото бе отложено за финал на първа инстанция за 6 февруари т.г., когато ще бъдат пледоариите на адвокатите – Димитър Димитров – защитник на Веселина Томова и АФЕРА, и Емил Михайлов – адвокат на самия себе си и на Досев.

Afera.bg

 

Коментари 5 за
“„БОП“ МИХАЙЛОВ & ДОСЕВ“ СРЕЩУ „АФЕРА“. ЕКСШЕФЪТ НА ОД-МВР-ВАРНА: ПОВЕДЕНИЕТО ИМ БЕ НЕЕСТЕСТВЕНО. МЕКО КАЗАНО.”

 1. Тук всички я подкрепяте и вдъхновявавате ама кой от вас всички тук е ходил лично на делата на Весето поне за духовен кураж кой,кой,КОЙ,никой защото сте мишки
  Тези от другите медии са ясни спазват политическите им заповеди от шефовете им ама вие тук като нямате шефове защо не отидете на делото поне за кураж а или да се съберем пред съда в защита на Весето
  ама кой от вас тук пишещите мишоци ще има куража
  хайде да ви видим кво ще пишете страхливци и лицемери

 2. На тоя заспалия юрист да му дават хапчетата или да му нахлузват усмирителната риза и … направо в „Св.Марина“.
  Другия крадец с малките пръстчета ,гладен ще умре, ако не започне да продава от заделеното от шанаджиите или жена му не влачи от митницата.

 3. БРАВО, ТОМОВА! ДРЪЖ КУРСА САМО ТАКА, НЕ ВЛИЗАЙ В НИКАКВИ СПОРАЗУМЕНИЯ С ТИЯ МАФИОТИ, ОБЛЕЧЕНИ В „НЕДОСЕГАЕМИТЕ“ МАНТИИ НА ВЛАСТТА, МАЧКАЙ ГИ ДОКРАЙ, ТЯХНАТА ….!

  Яд ме е обаче, че в медийното пространство си сама – другите са купени, зависими подлизурковци и ку…, ама така е по цял свят, нали знаеш?!

  Бъди здрава, кураж и всичко най-добро през Новата 2017-та!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>