Публикувано на 30.01.2019 / 12:55

БОМБА! ИСК СРЕЩУ ПЕЕВСКИ, ЦЕКО МИНЕВ И VTB В САЩ ОСНОВАН НА ЗАКОНА RICO ЗА НЕЗАКОННИ ТРАНСФЕРИ НА US ФОНДОВЕ $ 65 МИЛИОНА! /ДОКУМЕНТ – ПЪЛЕН ТЕКСТ НА ИСКА!/

ПЕЕВСКИ И ЦЕКО МИНЕВВ редакцията на АФЕРА се получи този текст, който публикуваме, придружен с документ – пълния текст на исковата молба, заведена в САЩ срещу ответници между които Цеко Минев, Делян Пеевски и руската VTB.

„На 27.11.2018 U.S.  Southern District Court of New York регистрира подаден иск основан на Закона за борба срещу Racketeer Influenced and Corrupt Organizations Act (RICO),

CASE #: 1:18-cv-11072

Ищците са група датски и английски инвеститори обединени под името Рудерсдал, както и две български компании, и специалният представител на US Trustee of Еър Лоджистикс Лимитед Инк., компания действаща в щат Тексас и Ню Йорк.

Ответници са лица от САЩ, от България и Русия, които действат в конспирация и с обединени усилия чрез комбинация от измамничество, нарушаване на доверие, и незаконни трансфери на US фондове –  $ 65 милиона, придобити и притежавани по банкови сметки в Корпоративна Търговска Банка, използват тези фондове за вложения в криминална дейност нарушаваща поредица от санкции наложени от международната демократична общност и финансираща ISIS.

Искът идентифицира криминалната дейност на престъпния синдикат, организиран от  руската VTB, българския политик и олигарх Делят Пеевски, активния в Близкия изток контрабандист Салам Кадир Фараж, в която дейност активно  участие вземат БНБ и българската Първа Инвестиционна Банка, която от 20 Юни 2014 поема управлението на българската Корпоративна Търговска Банка,  българската Първа Инвестиционна Банка и нейните български и американски акционери, USC и държатели на залена карта – Филип Робърт Харис, Чавдар Ангелов и Антъни Хариот.

Първото предприятие управлявано от синдикат въз основа на коол опцията договорена с VTB още през 2011, е българския тютюнев мополист Булгартабак Холдинг, закупен от VTB, която участва в приватизационната сделка сключена през 2011 с българската държава, със съдействието на СитиГруп и с ключова роля, която играе Делян Пеевски. Участието на VTB в придобиването на БТХ, провежда интересите и изпълнява инструкциите на Делян Пеевски, който е действителния собственик на продадените от българската държава на дъщерното дружество на VTB в Австрия , BT Invest GmbH. Пеевски си партнира по сделката на БТХ с иракския гражданин Салам Кадир Фараж, който контролира контрабандните канали за доставка на цигари с марката Булгартабак за Близкия изток,  Турция, Иран, Сирия, Ирак. Осъществяват търговия и контрабанда с произвежданите от БТ цигари за Близкия изток, са  в нарушение санкциите на ООН, USA и EU наложени спрямо Сирия и Иран, подпомагайки финансово структурите на ISIS.

Второто предприятие на синдиката VTB – PEVSKI – SF е стратегически важното за Москва българско предприятие Виваком, което консолидира в активите си : The satellite ground communication station PLANA in Bulgaria, which covers a section from West Africa to the Far East; 850 radiofrequency broadcasting towers in Bulgaria; These assets provide  control over the radio frequencies and control over the telecommunications as well as control over the air traffic from, to and within Bulgaria of commercial, civil and special purpose aircrafts (military, diplomatic). Както в случая с Булгартабак Холдинг, така и при Виваком, VTB държи контрола върху коол опцията за 33 % от Виваком.

Въз основа на двете коол опции държани от VTB за БТХ и Виваком, Пеевски и VTB се обединяват и действат в собствен интерес – Пеевски да придобие БТХ, а VTB да придобие Виваком. За целта обаче трябва да бъдат отстранени от двете коол опции ССБ и нейния мажоритарен собственик и мениджър Цветан Василев. КТБ и Василев са финансирали  покупката на БТХ и Вивавком, и  чрез създадените тях за целите на двете коол опции SPV, са крайните бенифицери на държаните от VTB акции от БТХ и Виваком. Отстраняването на КТБ и на Василев от правата по двете коол опции, синдиката постига чрез БНБ, която след проведената атака от ДП срещу КТБ и Василев през първата половина на 2014, на 20.06.2014 отстранява Василев от КТБ и поема управлението на КТБ чрез назначените за това квестори.

Макар и установил управление над КТБ ,  синдиката трябва да разчисти още едно основно препятствие по пътя към окончателното консолидиране  на  БТХ от  ДП и СФ, чрез техните компании базирани в Дубай, ОАЕ – TGI, Prest Trade и Tobacco Emea Trade Limited . Става дума за освобождаване на ключовите за ДП , СФ и ВТБ български компании:

Дистрибутиращата структура на БТХ – Табак Маркет АД, с дълг към 20.06.2014 към КТБ от около 22 милиона долара и производителя на филтрите и хартията за цигари Юрий Гагарин АД, 49 % от акциите на който са заложени към КТБ за дълг от около 11 милиона долара.

Ключово значение за интересите на ДП и VTB, които партнират с руския газов монополист Газпром  в проекта Южен поток, който проект попада под санкциите на САЩ и на ЕU наложени в резултата на анексирането на Крим от Русия, имат още три компании длъжници на КТБ. Това са – Сиболе Сървисис Инкорпорешън България ЕООД (свързана с Мосак Фонсека , списъка на компании от панама пейпърс) с дълг от около 11 000 000 долара , Промишлено Строителство Ходинг ЕАД  с дълг от около 4 000 000 долара и Вили Вист ЕАД с дълг от около 7 000 000 долара.

За решаването на този проблем, синдиката чрез активните действия на Пеевски привлича ПИБ и с участието на БНБ и квесторите на КТБ ,  организира и осъществява в нарушение на автоматичното действие на US Bankruptcy Law и на US FCPA заграбването на притежаваните от Еър $ 65 000 000  долара по банковите сметките на Еър Пропърти Девелопмънт АД в КТБ.  През ноември до 1 декември 2014, тези банкови сметки сменят своя притежател първо в лицето на ПИБ , а след това в лицето на Табак Маркет АД, Сиболе Сървисис Инкорпорешън България ЕООД; Промишлено Строителство Ходинг ЕАД; Вили Вист ЕАД. Последните пет компании използват парите по тези сметки за плащане на техните дългове към КТБ и освобждават гаранциите издадени към КТБ по техните банкови заеми. По този начин е отстранено и последното препятствие пред  eфективното упражняване на  коол опцията за 79.83 % от БТХ, от ДП и СФ чрез притежаваните от тях и базирани в Дубай TGI, Prest Trade и Tobacco Emea Trade Limited. По този начин и Виваком и стратегичните за Москва активи на тази компания са присвоени от VTB. Спасени са и ключовите за ДП и Газпром в проекта Южен Поток български компании.

$ 65 000 000 долара от несъстоятелността на Еър Лоджистикс Лимитед Инк., са вложени от синдиката за развитие на контрабандните канали доставящи цигари в нарушение на международните санкции спрямо Иран, Сирия,  които канали  финансират ISIS. Американско данъчно имущество е използвано от синдика в полза на присвояването от руската държавна банка VTB на стратегическите за НАТО сателитен контрол на въздушния транспорт и съобщителни комуникационни линии, изградени и действащи в България, с обхват да действие Западна Африка – Близкия изток.

Този случай най-правдиво илюстрира заключението което  John R. Haines, Co-Director of the Foreign Policy Research Institute’s new Eurasia Program and Executive Director of FPRI’s Princeton Committee, прави в неговия анализ от 05.08.2016 , публикуван на електронния уеб сайт ………. – “Russia Seeks Trojan Horses Inside Fractious Bulgaria’s Political Corral.

От тази гледна точка, предявения на 27.11.2018 иск, отправя  предизвикателство пред Съдебния форум на САЩ  с отговорност не само на защитата на американските капитали използвани от синдиката за осъществяване на неговата криминална дейност, но и с отговорност за защитата срещу износа на корупция, което след студената война се оказва най-новото и жънещо успехи в ЕU оръжие на Москва срещу основните на демокрацията.“

Ето и линк към цялата скандална искова молба в пълния и текст /преведена на български език/, подадена в съда в САЩ от 170 страници!:

https://docs.google.com/document/d/1VrT7ksVQey_hiDQGDkGvBouvvS96Q_u4IhvaRErPNP0/edit#heading=h.gjdgxs

Afera.bg

Коментари 8 за
“БОМБА! ИСК СРЕЩУ ПЕЕВСКИ, ЦЕКО МИНЕВ И VTB В САЩ ОСНОВАН НА ЗАКОНА RICO ЗА НЕЗАКОННИ ТРАНСФЕРИ НА US ФОНДОВЕ $ 65 МИЛИОНА! /ДОКУМЕНТ – ПЪЛЕН ТЕКСТ НА ИСКА!/”

 1. през студената война беше законно според сащ даването на подкупи в чужбина!

 2. Това е добре, но! Амици не били включени в сделката и хоп агънцето е на ръжена. Амици не обичат да гледат отстрана там където има аванта!

 3. Колкото и пари да имаш, рано или късно на вратата ти почуква ФБР………

 4. Bългарския политик и олигарх Делят Пеевски, активния в Близкия изток контрабандист Салам Кадир Фyраж

  Този път не модат да си поДелят
  Всеки ф Бг. знае бат Боико не обича Салам а суджук гаит
  Затва Салама ще го стегне фуражката

 5. Ако някой от тези сега или в бъдеще, бъде осъден за милиони или за един лев, познайте кой ще плаща сметката? Познахте! Точно така – Оня малък, но за сметка на това, изключително прост народ!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *