Публикувано на 20.02.2008 / 22:39

Бой по ченгетата в Перник, докато в София щракат с пръсти

 

 

По повод онзиденшното убийство на Николай Христов – Хайо в Перник, вътрешният министър Румен Петков каза: “Очевидно в Перник някой не си върши работата.” И допълни, че през последните две години убийствата у нас намаляват и то чувствително. Това било в резултат на много по- стройната организация в работата на службите.

Относно разчистването на сметки в Перник и убийството на Николай Христов- Хайо, Румен Петков каза още, че това продължава повече от десетилетие и утре от главния секретар се очаква решение в две посоки. Първо, намеса на дирекцията на полицията и то от тази вечер и второ – много прецизен преглед и оценка на работата на част от ръководния състав на дирекцията, защото това нещо не можело да продължава по този начин. Той допълни, че имало редица дирекции, които са много силни и оперативни и при ясното съзнание, че в Перник става въпрос за “противоборството на два клана”, очевидно в Перник някой не си върши работата.

С девет куршума беше разстрелян Николай Христов – Хайо. Два от тях били смъртоносни.

В едно е прав министър Румен Петков – от времето, в което главен секретар на МВР бе Бойко Борисов и убийствата у нас бяха като за “добър ден”, в тази посока нещата наистина чувствително се подобриха.

Абсурдно е, обаче в навечерието на вота на недоверие на правителството да се надуват мускули и то в … Перник. Където има две-три убийства.

Статистиката показва, че за периода от 1995 година до днес са извършени 95 поръчковни убийства, от които неразкрити досега за територията на София са останали 61.

Защо тогава вътрешният министър не се произнесе досега и с лаф за работата на Столичната дирекция. Още повече, че в столицата е съсредоточен целият капацитет на службите. В столицата по логиката на Румен Петков се подвизават поне 10 000 полицаи, а в Перник има само една дирекция на вътрешните работи с не повече от 600 полицая за целия регион.

Сега най-вероятно още от утре в Перник ще бъдат изпратени проверявящи от Инспектората на МВР и някой от ченгетата ще опере пешкира. Ще последват и кадрови промени, които ще трябва да ни убедят, че висшето ръководство на МВР е безкомпромисно.

Никой няма да се сети да попита министъра, ще направи ли същото и в столицата, където труповете се люпят като семки.

София обаче си е София, там не може ей така, да бутнеш някого в йерархията. И Перник ще го отнесе. Защото е Перник. И на всичкото отгоре има лошия късмет да убият някого точно преди вота на недоверие срещу правителството.

 

 

Веселина Томова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *