Регистрация
Публикувано на 17.04.2008 / 23:31

Бойко: Кокалите са ми трошили, за да съм това, което съм сега

 

 

Бойко Борисов = Жорж Жанчев ?

 

Д-р Борисов имаше интервю вчера в "Труд", което "Сега" препечатва отчасти:
”Премиерът Станишев… забравя, че за разлика от него Бойко Борисов не е влязъл в политиката на гърба на партия. Аз съм печелил всичките си избори мажоритарно. Аз съм създавал партия, която е побеждавала на избори. И хората в България съдят за Борисов по неговите дела…
…Станишев отново показва, че е изключително некомпетентен. Бойко Борисов е доктор на науките, завеждащ катедра в МВР, да, тези структури (от охранителния бизнес, б. р.) ги вкарах, но МВР работеше много добре по мое време. И неслучайно аз и моите екипи бяхме награждавани с редица правителствени награди. Неслучайно аз бях най-одобряваният политик дори когато бях в МВР… За разлика от Станишев, аз не съм воден до училище с мерцедес. Аз съм пътувал всяка сутрин в 5,30 от Банкя до София да се изуча. Аз съм тренирал по 6 часа на ден, за да съм най-добрият в каратето. Кокалите са ми трошили, за да съм това, което съм сега. И не бих позволил на никого да ме обижда! Още от първия ми ден като студент аз съм избран от курсантите в Симеоново за командир на курса, винаги съм бил командир на взвода, на ротата, на батальона, на фирмата, на докторатите…
…Чак сега г-н Станишев видя, че не е лесно в МВР. На мен ми е било още по-трудно, защото той има цялата власт, а аз съм бил само едно главно секретарче.”

Какво разбираме от този монолог?
1. Че Бойко Борисов говори за себе си като Жорж Ганчев – в трето лице, единствено число.
2. Че Борисов забравя, че е печелил мажоритарните избори в конкуренция с хора като Татяна Дончева и Бриго Аспарухов. Ако тях ги брои за състезатели, то вече знаем какъв спортсмен е самият Борисов.
3. Че не се разбира къде е вкарал структурите от охранителния бизнес? Че ги е вкарал в МВР, това вече го виждаме всички, но дали някога политиците ни ще разкрият цялата истина?
4. Че винаги е искал да бъде пожарникар и командир – на взвод, на рота, на батальон… "Човекът за едното красно име живей", както казва Рачко Пръдлето.

 

Бойко Борисов и Пилето

 

Днес Бойко Борисов е коментирал:
"Произнасянето на съда в полза на Пилето е „крах за държавата”. „Шест години се харчиха средства, за да се докаже, че той е невинен”.

Какво разбираме от това?
1. Че Бойко Борисов не знае основното правило: ВСЕКИ е невинен (дори и Бойко Борисов!) до доказване на противното с влязла в сила присъда.
2. Че ако шест години са харчени средства, това включва и четири, в които той самият беше главен секретар на МВР и е бил отговорен за събирането на доказателства за вината на Пилето.
3. Че Борисов не разбира, че съдът не се произнася в полза или във вреда на когото и да е, а отсъжда дали има достатъчно доказателства за вина.

 

Бойко и боклукът на София

 

В днешния "Сега" пише:
Заканите на София да не разплати фактурите за зимното чистене на града се оказаха само демонстрация на мускули. Макар да заплаши концесионера "Новера" със съдебно дело срещу нереалистично високите разходи от 5.5 млн. лв., общината в крайна сметка е разплатила сумата, стана ясно вчера в СОС.

Какво разбираме от тази новина?
1. Че Бойко Борисов демонстира мускули. Предимно.
2. Че очевидно само с мускули нищо не се постига, освен сред журналистките от българските медии, защото виждате как заканите на Борисов се превръщат в "заканите на София".
3. Че боклук при боклук отива.

 

http://boikob.blogspot.com

Коментари 0 за
“Бойко: Кокалите са ми трошили, за да съм това, което съм сега”

  1. От всичко написано разбрах кои са Пръдлета:
    1. Аноним Писач Пръдлето
    2. Петров Пръдлето
    и
    3. Рачко Пръдлето

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *