Регистрация
Публикувано на 04.08.2017 / 9:35

БОЙКО ЗВЪНИ НА МИЛАНСКИЯ КМЕТ ЗАРАДИ ОНОЖДАНЕ НА СЛОНИЦА: „ЛУК МАЙ ФРЕНД, ИН МАЙ КЪНТРИ – БУЛГАРИЯ – УИМЕН ДО НОТ ПЕЙ ФОР СЕКС!“, ЧЕТЕЙКИ АНГЛИЙСКИ ДУМИЧКИ, НАПИСАНИ НА КИРИЛИЦА, ОТ ЛИСТЧЕ

бойко борисовЧета на глас избрани пасажи от книгата на колежката Kristina Krusteva за Бойко Борисов. Много смешни неща има. Някои истории са „обрулени“, предвид това, че авторката е внимавала за детската аудитория и е преформатирала автентичния изказ на героя. /Бележка на АФЕРА: Дълбоко се съмняваме, че Кръстева е „внимавала за детската аудитория“ и затова е преформатирала автентичния изказ на героя. Всички знаем, че не „детската аудитория“ е причината/.Включително любимата ми сказка за Бойко и слоницата. Разказвал съм я хиляди пъти на маса, на приятели, познати и непознати.

Първата работа на Борисов като кмет на София е „да издейства средства, за да облекчи несгодите“ на животните в столичния зоопарк. Най-вече на слоницата, която се нуждае спешно от оплождане и на маймуните, които мизерстват без покрив над главите си. В книгата се описва как Борисов звъни на тогавашния министър на екологията Джевдет Чакъров, за да го врънка за пари. Онзи вика, ще видим.

Нeма к’во да гледаш, аз си отмEтам, че съм ти казАл, отвръща Бойко в типичния си стил. После си дава сметка, че е притеснил човека и смекчава тона: „Ти знаеш ли на мен кво ми е? Слоницата МИ – болна, маймуните МИ ги вАли…“

Средства се намерили, но се оказало, че за да закарат слоницата в някоя от европейските зоологически градини, където има подходящ мъжки, не е никак евтино. Първо, транспорта – специален, а един слоноден е майка си и баща си! Както казва Борисов: „Знаеш ли ти колко струва да МИ онОдат слоницата? 50 иляди евро! И ако не фАне? – Пак!“

Тази история отдавна живее свой собствен живот, завъртяла се е през хиляди хора, всеки е доукрасил, добавил по нещо. Според народното творчество Борисов уредил безплатно да очаластрят слоницата в Милано. Как? Ами, обадил се по телефона на миланския кмет и четейки бавно от един лист, написан на кирилица, му произнесъл на английски: Лук май френд, ин май кънтри – Булгария – уимен до нот пей фор секс!

Георги Милков

Фейсбук

Коментари 3 за
“БОЙКО ЗВЪНИ НА МИЛАНСКИЯ КМЕТ ЗАРАДИ ОНОЖДАНЕ НА СЛОНИЦА: „ЛУК МАЙ ФРЕНД, ИН МАЙ КЪНТРИ – БУЛГАРИЯ – УИМЕН ДО НОТ ПЕЙ ФОР СЕКС!“, ЧЕТЕЙКИ АНГЛИЙСКИ ДУМИЧКИ, НАПИСАНИ НА КИРИЛИЦА, ОТ ЛИСТЧЕ”

  1. Мила ми Криси, ду ю лайк сукинг анд факинг уитх ме? Аз дет съ вика съм в златната възраст, и кат те видях диби дюс на една снимка се потресох. Мило дете, ти си пълна отврат, но ако имаш парици не бих те отминал незадоволена. В новата книга ще опишеш деянията на простака ББ, никакъв бандит не е той, а най-обикновен пунгашьор. Може да скочи на възрастна жена, или на малко дете, на друг не би, за да не го отнесе, за боя говоря. Истинските монарси са имали истински придворни шутове, а ти мило Криси си стигнала дъното в подмазването си. Много те моля, вдигни глава, и напиши истината за този палячо.

  2. В случая си е постигнал целта си да осигури пари и т.н., така че е подходил доста хитро с кмета на Милано като го е обърнал на шега. Този подход тип Бай Тошо още го държи където е – иначе готовите с наколенки за обслужване на чужди интереси в България хич не са малко и са винаги в нисък старт.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>