Регистрация
Публикувано на 02.06.2012 / 11:45

Бойко Борисов отговаряше лично за каналите за хероина от Турция, който се сменяше от тук с каптагон и синтетична дрога.

Синтетична дрога се изпраща тук и каптагон, а влизаше  хероин. Той имаше проблеми  тогава за тези канали с Косьо – Самоковеца. Беше взето, знам в коя къща, кои хора са присъствали, се взе решение някак си да се оправи проблема с Косьо – Самоковеца. Трябваше да се оправи и проблемът с Мето Илиенски, а Бойко Борисов не знам  там какви отношения е имал – по-близки, по- преки, той се застъпи тогава  за Мето Илиенски.Аз искам да разкажа за Бай Миле, понеже съм му бил охранител и за групировката СИК, за всички босове от СИК, включително и за Бойко Борисов преди да стане Главен секретар какви са му били отношенията. Не е смешно, защото аз му бях охрана на Бай Миле и съм бил свидетел на разговори и на срещи.

Това са пълните обяснения на Васил Костов – Васко Кеца по делото „килъри” за Бойко Борисов от 24 ноември 2011 година пред Шуменския съд:

„Съдът дава възможност на подсъдимия Васил Костов да дава обяснения.

Подсъдимият Васил Костов: Аз искам да разкажа за Бай Миле, понеже съм му бил охранител и за групировката СИК, за всички босове от СИК, включително и за Бойко Борисов преди да стане Главен секретар какви са му били отношенията. Не е смешно, защото аз му бях охрана на Бай Миле и съм бил свидетел на разговори и на срещи на Бай Миле и на други, които някои от тях са починали, други са живи. Искам да разкажа отношенията на премиера Бойко Борисов с групировката СИК. Ще започна не знам от къде. Ще започна първо, че повече от разрешителните на оръжията, особено на охранителите на Бай Миле, бяха на фирмата на Бойко Борисов, на охранителната фирма “Ипон”, аз я знам коя е. Нямам нищо против правителството, нищо против партия ГЕРБ да говоря това, даже съм се.

СЪДЪТ УКАЗВА на подсъдимия Костов в обясненията си да се придържа към факти и обстоятелства по делото,  които се изясняват, установяват и проверяват по настоящото дело.   

Подсъдимият Васил Костов: Добре. Виждал съм Бойко Борисов, Сретан Йосич, Бай Миле, Стоил Славов и не съм на сто процента сигурен, но мисля, че и Венци Стефанов в сладкарница “Виенски салон”, която се намира на паметника “Левски”. И доколкото в последствие разбрах тоя Виенският салон май е бил на Венци  Стефанов. В последствие разбрах, че там се обсъждало от групировката всеки от босовете да съберат пари да подкрепят Бойко Борисов да стане някакъв главен в полицията, не разбрах добре, в последствие разбрах какъв става,  и да му се закупи с тия пари, да му се уреди висок чин. Това е едното. Бил съм. Да продължавам ли?

СЪДЪТ УКАЗВА на подсъдимия Костов да дава обяснения във връзка с факти и обстоятелства на делото, предмет на проверка и установяването им по настоящото дело. 

Подсъдимият Васил Костов: Аз искам да разкажа за моите отношения, нали все питат “Бай Миле, Бай Миле”, и аз искам да разкажа за Бай Миле, искам да разкажа и за другите. Бил съм на срещата след убийството на Поли Пантев.

Съдът: Въпросът за Бай Миле и неговото отношение не са предмет на разследване тук.

Подсъдимият Васил Костов: Ами ще ви кажа. Ще се обърна и ще Ви кажа, че от тия всичките подсъдими единствено познавам Петър Стоянов, а ме вкарват в някаква група, едва ли не, че с Янко съм бил не знам какъв, и с тоя, и с оня и т.н.  Нека да се изкажа.

Адвокат Анадолска: Господин Председател, може ли само да кажа нещо. В момента дава обяснения подсъдимият. Цял ден слушаме свидетелски показния за всякакъв вид  убийства.

Подсъдимият Васил Костов: И говорим за пет години назад.

Адвокат Анадолска: Подсъдимият иска да каже това, което е слушал днес, и което провокира тези  частични обяснения. Не знам дали неговите са извън предмета на доказване, след като цял ден слушахме за всякакви други неща, което означава, че би могло да продължим да слушаме и това, което той има да каже, включително за Бай Миле, както каза прокурор Петрова, което е на първа страница на обвинителния акт. Значи, той е може би много по-близо до предмета на доказване, отколкото беше  свидетелят. Много моля да дадете възможност на моя подзащитен да обясни това, което иска да обясни,  защото аз не случайно казах, че после може да се наложи  провеждане на очна ставка именно със свидетеля, който отстранихте от залата.

Подсъдимият Васил Костов: Бил съм пряк свидетеля на срещата между босовете на СИК, няма да ги изреждам,  те се знаят кои са, когато се разпределяха, след убийството на Поли Пантев. Бяха всички в Японския хотел и се караха за парите му. Ставаше въпрос за 80 или 100 милиона долара. Тогава Женята и братя Пехливанови не даваха повече от 10 милиона. В последствие разбрах, че Бойко Борисов има бригада, не група – бригада, която все някак си ще се разберат там, ще се оправят, ще се  натиснат, ще ги натиснат тези тримата и ще си вземат парите. Чувал съм,  това ще си го запазя за впоследствие, и много по други разговори за Бойко Борисов специално. За каналите да кажа. Бойко Борисов му бяха на него, той отговаряше лично за каналите за хероина от Турция,  който се сменяше от тук с каптагон и синтетична дроба. Синтетична дрога се изпраща тук и каптагон, а влизаше  хероин. Той имаше проблеми  тогава за тези канали с Косьо – Самоковеца. Беше взето, знам в коя къща, кои хора са присъствали, се взе решение някак си да се оправи проблема с Косьо – Самоковеца. Трябваше да се оправи и проблемът с Мето Илиенски, а Бойко Борисов не знам  там какви отношения е имал – по-близки, по- преки, той се застъпи тогава  за Мето Илиенски.  И много други работи мога да Ви разкажа – за Бай Миле, и за групата СИК, и за премиера и т.н. Мога да Ви кажа другото. Защото премиерът, тогава Бойко Борисов, идваше постоянно с един мой градски, който в момента всички го знаят какъв е на премиера и къде се  намира в момента, за потвърждение, мой градски от Червен бряг, макар че аз не съм от Червен бряг, какви са му отношенията на този човек с Бойко Борисов, нали примерно, ако нещо съм се объркал и не е бил Бойко Борисов. От къде знам, че е бил Бойко Борис и съм го виждал. Мога да Ви разказвам до утре още, ако Ви интересува. Искам да потвърдя за пореден път, че нямам нищо общо, освен с Петър Стоянов моите познанства и съм работил в неговата фирма. Другите  въобще не ги познавах до обвинението, до процеса. И така. Преди това нито съм ги знаел, нито  съм ги познавал. Благодаря Ви!”

Afera.bg

 

 

Коментари 21 за
“Бойко Борисов отговаряше лично за каналите за хероина от Турция, който се сменяше от тук с каптагон и синтетична дрога.”

 1. Европейската комисия за престъпност сезирана за тъмното минало на Борисов
  22.06.2012
  http://pozicii.net/2012/06/borisov/ http://novinite.bg/articles/14140/
  Специалната комисия по организирана престъпност, корупцията и изпирането на пари към Европейския парламент (CRIM) е сезирана за подозренията за криминално минало на премиера Бойко Борисов.

  „Тагесцайтунг“: ЦРУ всъщност уличи Борисов в престъпна дейност
  http://novinite.bg/articles/12718/Tagescajtung-CRU-vsashtnost-ulichi-Borisov-v-prestapna-dejnost

 2. Omruzna mi ot Kumonisti i KOmunisti4eski SIN4ETA…Te imat opita na TATKOVSite SI.I SEGA po posolstvata i rukovodni MESTA…….SA te

 3. Boiko Borisov napravi 2003g. Zlatan 6ef na drogata v Sofia sled ubistvoto na Kosio Samokoveca.
  Policaite obikalqha po ulicite i preduprejdavaha dilarite 4e ve4e imat nov 6ef i tova e Zlatan. A koito ne iska6e da mine kym nego tyrka6e narovete po 1g. na Ge Meto… Sled tova gi opravdaha. Nali si iztyrpqha nakajanieto za nazidanie.
  Vsi4ki bqha dovolni, mom4etata raboteha spokoino no si pla6taha kakto i na Take. Za tova ima6e mir. Ednite pla6tat za kafqvoto a drugite za V.I.P.

 4. Другарят Борисов е безсмъртен. Сутрин става хапва филийка намазана с мас. Изхвърля боклука. Качва се в „Тойотата” и газ към някоя телевизийка да покаже,че е жив. След това минава да види Цецо, който му докладва клюките и творческите разработки на Флорчо Лъжипартенков. Като му омръзне да слуша простотии хуква към най близкото игрище да ритне едно мачле. Той денят се преполвил. След обед отиде отреже две три лентички и хайде в обратно в Банкя да нахрани кучетата.

 5. Ако във всичко това има и малка частица истина, то Борисов трябва да бъде премастен от премиерския кабинет в друг с решетка на прозореца. А на беше отдавна, когато се обличаше като мафиот от филмите.

 6. boiko ne me interesyva ako shte da e kral na narkoticite toi za sega edinstveno misli za horata pone neshto pravi za razlika ot tezi predi tova i az da bqh na negovo mqsto pone shtqh da puskam avanta da ima lev a ne vsichko da minava prez …. mnogo e alchen tova shte go zadavi sled vreme leka vecher izmoren sam

 7. Prosto kazvam che kapana deto gotvi masovo nakraq moje da popadne v nego s tova masovo podslushvane sled vreme shte izleznat raboti deto mnogo chesto se spomenava toi i tn s tezi sapisi shte blaska glavata na cvetanov :) no nqma problemi da slusha stiga da ne zanimava na red da se sledi koi govori po tela? trqbva da si maloumen !

 8. Как може да има такива черногледи българи?Та Бойко с неистови усилия се е борил срещу разпространението на дрогата в България.Лично е шиткал навън синтетиката,а пращал на запад хероина като по този начин е спасил хиляди българи от наркозависимост.

 9. ne go bavete boiko a deistvaite az razporezdam znaete koi sam niama vreve stranata ni zagiva ymirat decatani bezrabot niama vreme deistvaite na bunt ako e nujno i bezredici i prevzemane na vlasta ne se bavete

 10. Направете достояние на повече хора тази и много подобни статии. Не е достатъчно да се четат само в този сайт. Народани е тотално оглупял и трябва по някакъв начин да прозре истината – че вече трета година ни управляват мутри и промиват мозъците ни. Нарастваща бедност, безработица, престъпност……….а народа вякаш не го вижда.

 11. Всички знаят за връзката на Бойко с каналите.Върха на цинизма е ,че от каналите стигна до тук и , че има хора които да мислят за него като за походящ за тази работа.Ето това е за коментар.

 12. Б.Борисов, никога не е имал необходимият интелект и качества на възпитан държавник…
  Ако проследим кариерата му, винаги като хиена се е увъртал около големите на деня /власт и ъндърграунд/ шерп с широки рамене за черната работа. С търпението на хиена изчаква някой от тях да падне /ако не падне, приятелски помага да се подхлъзне/ и да го заръфа заемайки следващата позиция. Ако си беше останал при ъндъргаунда бих проявила респект към адреналина на ежедневието му, но промъквайки се на завет във властта/криейки се на топло с парите на данъкоплатеца СТРАХЛИВЕЦ/, НЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ…

 13. Една извадка спомени от миналото:
  ПЕТЪР ДИМИТРОВ (КБ): Благодаря Ви, господин министър! Докато на 20 май посещението на ген. Борисов е шумно афиширано, пристига с вертолет, със сирени, брифинг, връщане обратно с вертолет до София, на 29 май се провежда втори брифинг по друг повод и там генералът лансира две тези, които според мен си противоречат. Искам да Ви запозная с тях.
  Първата теза е, че полицията си е свършила работата. Свършила. Цитирам: „Полицейските служители са събрали достатъчно доказателства, че във Варна е съществувала втора печатница. Причината работата да зацикли е в местното следствие. Вероятно ще изнесем разследването на втората печатница в Специализираната следствена служба в София и ще го наблюдава Върховна касационна прокуратура.“
  Аз не коментирам той има ли такива права или няма – да сменя мястото на следствието, но Ви информирам, че това е първата теза.
  Втората теза, която се лансира, е още по-интересна. Пълният успех на акцията е осуетен от полицай-предател от РДВР – Варна. Осуетен е! На 20 май е съобщено, че акцията по разбиване на печатницата за фалшиви пари е проведена при пълна секретност, а тук вече имаме полицай-предател.
  В тази връзка аз Ви задавам двата уточняващи въпроса.
  Каква е вината на следствието и защо то от Варна трябва да отиде в София? Значи, по първата печатница си стои във Варна, няма претенции, а по втората печатница има претенции – то от Варна трябва да дойде в София и то по личното мнение на ген. Борисов, а не по мнението, примерно, на главния прокурор на републиката.
  Вторият много важен въпрос е: кой е полицаят-предател? Оказва се, че акцията е провалена отвътре. При това положение как се е случило? Има специални средства, с които печатницата се следи. Той ги предупреждава, те изнасят печатницата от това място, а полицията не разбира. За какво си говорим в този случай?

  1. ПРЕДСЕДАТЕЛ БЛАГОВЕСТ СЕНДОВ:
   Благодаря.
   Господин министър, имате възможност да отговорите на въпросите.
   МИНИСТЪР ГЕОРГИ ПЕТКАНОВ: Уважаеми господин председател, уважаеми дами и господа народни представители, уважаеми господин Димитров! Вие излязохте извън предмета на своето питане. Съгласно правилника Вашето питане трябва да бъде предварително формулирано и отправено в съответна форма до министъра, към който се обръщате.
   ПРЕДСЕДАТЕЛ БЛАГОВЕСТ СЕНДОВ:
   Господин Петканов, съгласно правилника се задават два допълнителни, насочващи въпроса.
   МИНИСТЪР ГЕОРГИ ПЕТКАНОВ:
   Допълнителни, но свързани с първоначално поставените. Сега господин Димитров иска да му отговоря кой е предателят от полицията. Такъв въпрос на мен не ми е задаван първоначално. Това – първо.
   Второ, във Вашите въпроси има известна некоректност. Вие питате: можете ли да видите печатницата – кога и къде?
   Вие поставяте въпроса: кога ще продължи акцията и ще има ли нови арести? Тези въпроси са некоректни. Кога ще продължи акцията? Това са оперативни и следствени тайни, които публично предварително не се обявяват.
   На допълнителните въпроси, които поставихте: разбита ли е втора печатница? Отговорих: да, разбита е. Свършила ли е полицията работата си?
   Да, свършила е. Друг е въпросът, че първоначалните предположения не са се сбъднали изцяло. Но печатницата е разбита и тя е различна от предишната.
   Защо софийското следствие ще води следствието, а не варненското? Аз в момента не бих могъл да отговоря. Ако е имало предател, както Вие се изразихте, МВР ще вземе съответните мерки. Не бих могъл да Ви кажа сега имало ли е такъв и кой е той?
   Изводи актуални към настоящата статия:
   По тези данни от протокола на заседанието на парламента давността не е изтекла и прокуратурата , която в момента /по думите на Кокинов/ стеснява кръга на предателите по други дела свързани с наркотрафика в Европа може да се произнесе.

 14. Дали е вярно всичко това или един подсъдим си го измисля.Той цитира все известни имена,но да обвиниш е лесно,но после трябва и да го докажеш.Аз не прочетох ,че има доказателства.По същия начин работи Цветанов,казъл,рекъл и после спукан балон.Вярно е че Борисов имаше фирма ИПОН,която е охранителна,а те пазят този който им плати. Тази фирма охраняваше както царя така и Т.Живков.Не съм фен на Бойко,но не харесвам клевети. Посланик Байърли цитира същия източник.Ако имаше нещо вярно щеше ли Борисов да оглави партия ,че и да вземе властта.Нещо като много партийна комбинация ми изглежда.А ако е вярно обвинението- ще си проличи на следващите избори.

  1. Мириам, отговарям на въпроса ти: „Ако имаше нещо вярно щеше ли Борисов да оглави партия ,че и да вземе властта“ Може, с този народ може, а освен това американците са казали:Трябва да го бутаме напред, но да не забравяме кой е той !

 15. Boiko Boiko sega ti znae6 kakvi si gi var6el i kakvo te 4aka ZA TOVA NA VSJAKA TSENA ISKA4 DA STOI6 VAV VLASTA DA AMA NE ZAPOMNI 4E VSJAKO NA4ALO SI IMA I KRAI ot li4en opit go znam no ti si se nabutal tolkova mnogo v LAINATA 4e i GOSPOD (NA4ALNIKA TI) ve4e ne moze da ti pomogne AMIN PATNIKO GOSPODNI !!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>