Публикувано на 28.08.2008 / 14:48

Бойко Борисов: Името Борисов стряска противниците си

 

 

Препечатваме фундаментално интервю от електронния сайт “Всеки ден”, в което неформалният лидер на ГЕРБ Бойко Борисов, компетентен по всички въпроси, дава обяснение защо Левски е загубил от БАТЕ Борисов. Родният бат Бойко не пропуска да си направи пиар и от тази печална за футболните фенове драма.

– Г-н Борисов, гледахте ли мача БАТЕ – Левски?

– Не съм го гледал, защото играхме мач Витоша Бистрица срещу Долна Баня. Мисля, че нашият мач беше доста по-интересен.

Все пак какво е мнението ви за отпадането на Левски от Шампионската лига?

– Никой не се е надявал да не отпаднат, така че няма изненада.

Защо според вас се стигна до елиминиране от такъв слаб отбор като БАТЕ Борисов?

– Явно, че името Борисов стряска противниците си и българските отбори. При тази ситуация даже не мога да коментирам случилото се. Разбрах, че са били с 10 човека на терена, половината отбор деца…

Явно вече всеки може да бие Левски. Дали вашият Витоша Бистрица също няма да го направи?

– Аз имам практиката паднал човек да не го ритам. В случая е паднал отбор. Просто на всички левскари ни е толкова обидно, че няма смисъл да го говорим. Въпреки че такъв късмет няма да споходи никой друг.

– Ще успеят ли в Левски да се възстановят навреме след този шок?

– Това няма никакво значение. За пред кой да се възстановят, пред Локомотив София ли, пред ЦСКА ли? Пред кой да се възстановяват? Първенството ни е безсмислено, безсмислени отбори, безсмислено харчене на пари. Празни стадиони, слаби и немотивирани футболисти, без капка отговорност. Каквато е държавата такъв е и спорта. Вие видяхте в Пекин как подхождат държавите. Но ние и там го обърнахме на най-евтиния пиар. Президентът все едно беше на приятелско посещение. Ако в нещо имахме качества, както във волейбола, направихме така, че да се сринем заради абсолютно чисто партийни, или как да ги наречем, котерийни битки.

В такъв случай кога държавата ще почне да мисли за българския спорт?

– Когато дойдем ние.

Значи спортистите да ви чакат?

– Естествено. Не може човек, който никога не е спортувал, да милее за спорт. Аз няма спорт или дисциплина, да не се познавам с водещите състезатели или треньори. Не мога да си позволя да ги върна, ако молят за помощ.

Кой е най-големият проблем на спорта, според вас?

– Правителството. Липсата на държавна политика. От една страна клубовете ги лъжат 3-4 години, че ще им дадат стадионите. Никакви инвестиции в базите, никакви данъчни облекчения за тези, който се занимават и биха искали да инвестират в спорта. Това е основната причина.

Подкрепяте ли така нареченият закон за спорта, за който се говори от години наред, но няма развитие?
– Безсмислено е да го коментираме в момента. Наслушахме се на приказки и обещания. Най-вероятно от тях ще чуем, че в последните два месеца от управлението ще оправят всичко. И ако има се даде още 10 години, тогава вече ще стане идеално.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *