Публикувано на 21.01.2009 / 18:33

Бойко Борисов бил “доктор”, неизвестно какъв

 

 

Наш читател сподели следното:

"Да погледнем публикацията и коментарите в блога от 14 януари. Пред БНТ Бойко заявява, че Герб подготвя платена от фондацията „Робéр Шуман” кръгла маса, която „да го светне” по проблемите на енергетиката – управлението и развитието й. През двете седмици на газовата криза лидерът на Герб „блесна” с некомпетентност, невежество, измятане и популизъм по енергийните проблеми и политика (виж и колонката му в безплатния „Градски вестник”-14 януари), така, че не виждам с какво щеше да е полезен на Консултативния съвет.
През периода 1985 – 1990 г. според стилизираната му автобиография Бойко е преподавател във Висшия институт за подготовка на офицери и научноизследователска дейност на МВР. Защитава дисертация на тема “Психо-физическата подготовка на оперативния състав” и му е присъдена н. с. “доктор”.
Според действащият тогава ЗНСНЗ научните степени (без академичните) са „кандидат на науките” и „доктор на науките”.
За получаване на научна степен "доктор на науките" дисертационните трудове трябва да съдържат „теоретични обобщения и решения на големи научни или научноприложни проблеми, които съответствуват на съвременните постижения и представляват значителен оригинален принос в науката”.
В автобиографията не се споменава за защитена кандидатска степен, а за нея поне в престижните ни университети се изисква т.н. кандидатски минимум, включващ знаенето на чужд език и изпит по чужд език. В споменатото интервю Бойко за пръв път си признава известната на всички истина, че не знае чужд език, скривайки се зад партията от полиглоти.
Питам се как Бойко като шеф на професионалното ръководство на МВР е работил за психо-физическата подготовка на оперативния състав – сигурно както сподели в медиите един полицай, че не ги допускали до местопрестъплението докато не дойде Бойко с камерите на bTV.
Защо г-н Миков не публикува на Internet-страницата на МВР труда на Бойко. Така полицаите ще имат под ръка при своята психо-физическа подготовка теоретични обобщения и решения на големи научни или научноприложни проблеми, които съответствуват на съвременните постижения и представляват значителен оригинален принос в науката."

 

Какво разбираме от този сигнал?
1. Че се намират хора, които виждат легендите около Бойко Борисов и са готови да ги разплетат.
2. Че в нито един вестник няма да се появят такива разсъждения, уви.

 

http://boikob.blogspot.com/

 

Коментари 0 за
“Бойко Борисов бил “доктор”, неизвестно какъв”

 1. НН, наистина трябва ДА СЕ СТРАХУВАМЕ от Борисов. За СТРАХ си е! Вижте му погледа, дори и когато се усмихва. Поглед който те кара да се страхуваш. Според мен той е много отмъстителен човек. Затова: СТРАХУВАЙТЕ СЕ! защото СТРХ-ЛОЗЕ ПАЗИ!

 2. Не се ли намазухизихте бре хора! Смяната на едни бандити със създадения от тях Франкенщайн, дори и с костюм от Армани – Армандо, не го прави по-малко бандит! Тъкмо обратното! Бойко Бандитов е първия тъп полицай заповядал да убият човек с гранатомет !!!
  Имате си нагъл,страхлив и тъп бъдещ слуга ,но не на вас, а на задграничните му господари, които той лично спомена, че го пазят!? Може би от забременяване, че при тези техники…

 3. „бил „доктор“, неизвестно какъв“,
  „както сподели в медиите един полицай“,
  „наш читатил сподели“-
  мръсен ченгеджийски език! – Просто ви е страх от Бойко! – Идват избори и победителят е известен!

 4. abe dobri hora bat vi boiko e v dobra forma i moje da si vee bairaka o6te dalgo vreme bez dori da bade pritesnqvan ot nikoi. E nema po silna figura v podzemniq svqt ot nego. viva america

 5. Бойко Борисов е бил кандидат на науките. Поновому доктор. Друго е доктор на науките. Едно е доктор, а друго е доктор на науките. За докторската му степен може да проверите сайта на ВАК. През 1990 г. става кандидат на науките (доктор). За повече информация се обърнете към ВАК и те ще ви кажат къде се съхранява дисертацията му. Може и да я прочетете.
  Така че правилно са го представили като доктор. Поне не лъжете по адрес на Борисов.
  Написаното е глупост. Този който е писал нищо не разбира от степени и звания.

 6. „включващ знаенето на чужд език и изпит по чужд език“
  Харесва ми тази фраза!
  Г-ца Дончева, специалист по досиетата, заяви, че „каквито са избирателите, такива и депутатите..“!
  Лично досие:
  Френски-1964-1969г.-ползвам го!
  Руски-1964-2009г. писмено и говоримо! Преводач!
  Немски-1978-2009г.-писмено и говоримо!Преводач!
  Английски-1988-2009г.-писмено и говоримо!
  Украински-1972-1976г.-ползвам го!
  Полски-1967г. -ползвам
  Турски-1952-2009г.-писмено и говоримо! Преводач!
  Български-1952-2009г. писмено и говоримо!

  Колко езика владее или ползва г-ца Дончева?

  Т. Живков-български-35години управлява!
  Казах!

 7. Времето е лошо за критика на ББ и/или Костов. Работете първо за падането на тройната. Иначе с критиката на опозицията / повече Бойко отколкото Волен / не правите добро впечатление.

 8. Защо AFERA.бг не се съберете с BOJKOB.blogspot и не си пишете в един сайт вместо да си препечатвате едни и същи материали. Може даже да включите и в-к 19″, особено за любимата ви тема Бойко Борисов.

 9. пряк свидетел съм на няколко местопроизшествия с участието на Главният щранг ББ – И.Павлов и Рибаков на 07 и 08.март и ако има докторска степен дисертацията му е била на тема разпъване на щранг на плаца

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *