Публикувано на 31.10.2008 / 14:24

Бойко бил заставал зад Възродителния процес, но не споделял методите му

 

„Един път завинаги трябва да се знае, че в България има български граждани, в Турция са турски, в Сърбия са сръбски. Заради това има граници и има държави. Който както иска и се чувства като такъв, ако е българин, е така, ако е турчин, да си отиде в Турция. В България има български граждани и на базата на това се гради всяка една кауза”, каза още Борисов. ДПС от своя страна обмисля да алармира Европейския парламент и Европейската народна партия за изказванията на Бойко Борисов. Пред “Всеки ден” депутатът Ахмед Хюсеин коментира: “Ако идеята на Борисов залегне в неговата платформа, това би било нов Възродителен процес. Освен това, когато Борисов е бил в Дулово 60 семейства след 22 август 1989 г. са били екстрадирани оттам, а няколко души са били пребити от бой. А той говори, че пазел някаква реколта”.

Afera.bg

Коментари 0 за
“Бойко бил заставал зад Възродителния процес, но не споделял методите му”

 1. Уважаема Stela,
  Права сте, смяната на имената беше грешка!
  Това беше идея на Пенчо Кубадински!
  Познавал добре Разкрадски и Търговищки окръг!
  Самият той е от Лозница!
  Тодор Живков беше подведен!
  Лично му заявих, че ще има последствия!
  „Не е важно как ще се казва Али или Асен!“
  Контрира ме Пенчо Кубадински!
  Оказах се прав!
  Но много си запазиха българските имена !
  Насилствено са им били отнети през Турското робство!
  Дори в селото ми,
  Български турци са с български имена!
  Нямат намерение да ги сменят!
  Културата, образованието, интеграцията обединява Българската нация,
  не имената!

 2. Кои политици и защо измислиха оня възродителен процес?В нашия град половината имаха български прякори.Има хора на които даже не знам турските имена.До някое време 70-те години имаха часове по турски,които закриха,защото турчетата не искаха да ходят.Те се бяха приобщили към нашето общество и някой набеден политик ги върна 100 години назад.Нашите политици са виновни за консолидацията им и не тълкувайте думите на този или онзи превратно.И журналистите да не разсъждават само на първа сигнална.

 3. ABSOLIUTNO PRAV E TUKA E BULGARIA I IMA BULGARI KOITO SE 4UVSTVA TUR4IN DA SI UTIVA V TURCIA A OTNOSNO DPS TRQBVA DA SE IZVADI OT VLASTA ZAEDNO S SI4KI OSTANALIA PUMII TRQBVA BOIKO GERB I ATAKA DA SA NA VLAST ZA DA SE OPRAVI BULGARIA ……………I ZA TOVA NA IZBORITE SI4KI KOITO SA BALGARI DA GLASUVAT ZA BOIKO I ATAKA ZA DA STANE TUKA BULGARIA NE TURCIA I ZA DA JIVEEM PO DOBRE

 4. Мнението на ББ за т.н.“Възродителен процес“показва,че той за разтриване на уши става, но не и за политик. Колкото до участието му в „голямата екскурзия“,не в самия възродителен процес,освен в приключението му с маркучите, ще се запомни с висенето му в сградата на пожарната в Дулово от страх да не му се случи „случка“ заради пустите маркучи!

 5. Самото име“ Възродителен процес“показва,честава дума за възраждане на българското самосъзнание у тези потурчени българи.Много са доказателствата,че така известните като български турци са с български произход.Това твърди и Мидхат Паша.До 1985 г.тези хора масово ползваха славянски имена при обръщенията помежду си,предпочитаха българския език и се срамуваха да се афишират като турци.Всяко друго твърдение е празнословие и пропаганда.

 6. Ами ще бъдат българи от арменски произход,българи от еврейски произход,българи от гръцки произход и т.н.А англичаните по цял свят са си англичани.Те само си живеят тук и не ни се бъркат…

 7. Няма да ги вземе, а ще ги изяде, защото природният газ поскъпна, коксохимическия завод в Кремиковци го закриха, а Топлофикация не му я дадоха цялата.

 8. Браво на Б.Борисов! По-голямата част от българския народ го подкрепя и това ще си проличи на изборите!

 9. Ето това е Човекът! Той не само, че може да спре влака, но ще му вземе и всичките въглища. Браво Бойко!

 10. БМБ май забравя, че в България има не самио българи и турци. Аме какво ще прави с арменците, евреите, гърците, па дори и с англичаните, които масово дойдоха в страната ни?
  Не ка отиде Ицхак Финци и го прекръсти. Или да прекръсти равина.
  Ще ми бъде твърде любопитно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *