Публикувано на 27.05.2008 / 12:45

Бойко, а дека са ти партийните пръстени?

 

 

“Българските политически партии зорлем правят фирмите за да влязат в сивата икономика като ги заставят да отчисляват от приходите си за партийните каси", рече и отсече Бойко Борисов  по време на кръглата маса за сивата икономика в България.
На тази кръгла Борисов се явяваше нещо като лектор. Той обаче коментира, че дискусията била абсолютно ненужна, тъй като в момента правителството и държавата стимулирали сивата икономика.

Човекът, който се дразни, когато го наричат “бате Бойко” обаче влезе в известно противоречие, отчитайки, че: "През последните две десетилетия се правят корупционни схеми пред очите на всички управления, но се представят като законни и няма последствия. Някои от тези схеми са като учебник как се прави сива икономика".

През тези “две десетилетия” същият Бойко Борисов бе във властта и то не къде да е, а като главен секретар на МВР. Както се казва /не/бате Бойко въртеше МВР на малкия си пръст. Защо ли нямам спомен по негово време във вътрешното министерство да е била разбита крупна корупционна схема сред управляващите тогава?!

Нямам впечатляващ спомен и от това някой да е ровил в авоарите на бившия охранител и приятелката му, която една прекрасна сутрин се събуди банкерка и то не на коя да е банка, а точно на онази, която беше богопомазана от ресторантьора на Иван Костов – Славчо Христов.

Като споменах Иван Костов, трябва да отбележа, че се случва нещо наистина потресаващо. Именно Командира, пак днес, призова за операция “Чисти ръце” и самоотвержено изпъчи гърди да започнат от него. На въпрос на Бареков в сутрешния блок на bTV, че се говори, че повечето от финансовите придобивки на Командира се водят на фирми с подставени лица, Костов чаровно, доколкото това е възможно, се усмихна и моментално парира, че това било невъзможно, защото “подставените” веднага щели да ги хванат, понеже били бедни и щяло да направи впечатление, че изведнъж били забогатели. Усмивката му снизходителна и великодушна – далеч си, братле, от истинските схеми!

А от какво стана богат Иван Костов? От селските земи на жена си в “Драгалевци” ли? Нали беше просто държавен слуга, па макар и премиер и финансов министър, и получаваше държавна заплата?

Откъде забогатя Бойко Борисов? И афишираше така упоително, че през цялото време, когато бе главен секретар на МВР си дарявал цялата заплата за благотворителност? Как така един охранител, па макар и с просперираща охранителна фирма, днес е един от най-богатите заедно с пирятелката си Цветелина Бориславова?

Новият вътрешен министър и той се включи в хора. Някак подозрително става, че напоследък каквото изрекат от ДСБ, го подхаваща като рефрен и Михаил Миков. Дали това се дължи на топлите му отношения с Татяна Дончева, която пък си хортува сладко с ген. Атанас Атанасов не е чак толкова интересно. Миков и той се зарече, че ще бори сивата иконимика и даже ще разговаря по проблема с дясната партия ЕНП.

Само че има малка и тънка подробност.

Идват избори. А за изборите трябват пари. И то много пари.

Нека първо Бойко Борисов обясни как точно издържа ГЕРБ и дали от декларираните самопожертвования на симпатизанти може да се правят такива кампании и да каже отдека са му партийните пръстени. После може да му повярваме, че всички крадат  – само той не.

Още по-смешно стоят нещата при Миков и БСП, а за Костов – просто сърцето ни плаче от мъка, че не може да свърже двата края.

Отсега е ясно, че каквато ни е цялата битка с мафията, която у нас не съществува, според официалните изявления на вътрешния министър, такава ще ни е и операцията “Чисти ръце”.

За да бъде направена операция “Чисти ръце”, на тия, които апелират за нея не трябва да им светят пръстчетата.

А Костов, Миков и Борисов в това отношение са един дол дренки.

Всъщност, има ли някой, който да не прави партийни пачки от сивата икономика?

Доган, такъв – онакъв, но поне си го каза за партийните обръчи от фирми.

Така че, нека бат Бойко първо си покаже произхода на своите пръстени и тогава да хвърля камък срещу другите. Защото един Командир с една банка вече го преживяхме. Малко в повече ще ни дойде един бъдещ Генерал със същата банка, умножена на квадрат.

 

Веселина Томова

 

Коментари 0 за
“Бойко, а дека са ти партийните пръстени?”

 1. ПАК ДОКАЗАХТЕ, ЧЕ СТЕ ИДИОТИ!
  ХЕ, ХЕ, ХЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 2. да си истински К-О-М-У-Н-И-С-Т е чест и гордост!!!
  Не говоря за онези, които бяха и до сега са с „партио любима, която си на власт“.
  И съм си много наред, да го знаеш!

 3. Оня ден чух че сараите където обитава Доганбили на Иван Костов.А пък самият Доган си е подставено лице на Костов.И казват също така че и догановата охрана се издържа от Командира.А…и друго чух…И Васил Божков перял милиардите на Костов.Не само Гергов .А това че Айфеловата кула е собственост на Елена Костова ми се струва малко вероятно…но може и да е вярно.Така говорят хората.Колкото за Хеопсовите пирамиди не вярвам чевсичките са на Костови.E най много една не повече.

 4. Справката, разпространена от Виза Недялкова, съпруга на Андрей Райчев потъва във файловете в Интернет, а всички медии вкупом хукват да правят тотален и смазващ захаросан пиар на Бойко Борисов. Всички те вкупом забравят тъмното минало. И фирмите, описани в справката: “1. Ипон-1″ООД, регистрирана на 13.09.1991 год. на адрес София, ул. „Раковски“ 209. В тази фирма Бойко Борисов е съдружник с баща си (Методи Борисов Георгиев), Живко Делчев Делчев и Павел Методиев Алексиев.
  2. „Ипон-2“-ООД, регистрирана в края на 1992 год. на същия адрес, в която е съсобственик с Цветелина Бориславова.
  3. „Ипон-Агенция за сигурност и охрана“-ООД, регистрирана през м. април 1998 год. на адрес: София, ул.“Гечкенли“ 4. Съдружници и управители – Владимир Петев и Васил Калугеров. Изпълнителен директор – Младен Георгиев.
  4. „Интербулпред“-АД, регистрирана през есента на 1997 год. на адрес София, бул.“Г.М.Димитров“, бл.3, ет. 6. и уставен капитал 1 млн.лв. Съвет на директорите – Бойко Борисов, Евстати, Гюров, Чавдар Чернев, Румен Николов, Димо Кръстинов, Владимир Петев.
  5. „Тео Интернационал“-АД, Бургас – до лятото на 1996 год. Бойко Борисов е член на Съвета на директорите заедно с Румен Николов „Пашата“. Впоследствие са заменени от Иво Каменов Георгиев и Недялко Кирезиев.
  В периода 1994–1997 „Тео интернационал“ е уличена в производство на фалшиви цигари „Марлборо“ и „Мелник“ във фабриката й в Крайморие. Борисов се оттегля от нея на 24.06.1996, след скандала и бягството на третият собственик – Емил Райков. Аферата е разкрита още на 25.03.1995 г., но тогава делото било смачкано и фабриката продължила да произвежда още 2 г. Налице е информация, че Бойко Борисов и Румен Николов “Пашата” изобщо не са разпитвани за разбитата фабрика. Има данни, че доверен информатор от I РПУ-Бургас е предупреждавал фирмата за предстоящите проверки. По това време шеф на РПУ-то е Георги Пенев – пенсиониран от Бойко Борисов с почести и назначен през м. ноември 2001 г. за регионален директор на охранителната фирма “Ипон”.
  6. „Джи енд Би травъл къмпани“, регистрирана през есента на 1994 год. и свързана със СИК. Съдружници са Бойко Борисов, „София Делта“-ООД и др. През април 1996 год. фирмата е одобрена за купувач на 55 % от акциите на грандхотел „София“ за 595 млн.лв. (8,5 млн. долара). Впоследствие сделката е разтрогната, поради неизплащане на първата вноска.
  7. „Прахайм“-ООД – Червен бряг, учредена през 1996 год. Дейност – производство на сапуни и миещи препарати. Съдружници – Бойко Борисов, Цветелина Бориславова и „Прайм инвестмънт тръст“(един от учредителите и основните акционери на ТСБанк,). Управители – Цветелина Бориславова и Алипи Алипиев.
  8. „Будоинвест“-ООД Съдружници: Румен Цветков, Алексей Петров, Бойко Борисов (до м.август 1998 год.)

  9. „Би енд Пи Комерс“-ООД, регистрирано през м.май 2001 год. на адрес: София, ул. „Любен Каравелов“ 83, ет. 2. Съсобственици – Бойко Борисов и Пламен Тачев Петров.
  10. „Цебра“- ООД, регистрирано през 1994 год. Съдружници – Бойко Борисов, Цветелина Бориславова, Живко Делчев.
  11. Ти Би Ай – 97″. Съдружници – Бойко Борисов, Тодор Толев.
  12. „Сириус-2“- ООД, регистрирано през 1992 год.Собственици – Бойко Борисов и Цветелина Бориславова.
  13. „Химтекс“- АД. Членове на съвета на директорите Бойко Борисов, Цветелина Карагьозова и Мирослав Дерменджиев до 1997 год. Впоследствие в СД на дружеството влиза майката на Цветелина.
  Участие във фирми и други стопански организации на Цветелина Бориславова: – „Бентонит“ – Кърджали (собственост на СИБанк – пряко и чрез офшорни фирми) – собственик и управител. Предприятието е закупено в периода 1998 – 1999 г. от РМД с участието на частни фирми, като сделката е финансирана от свързаната със Славчо Б. Христов БРИБ. Понастоящем има назначена прокурорска проверка за произхода на парите за неговата приватизация като част от разследването на кръга “Капитал”.
  „Консорциум каучукова индустрия“- АД, София – член на Съвета на директорите;
  – „Ай Ти Пи – България“- ЕООД – собственик и управител;
  – „Интерпрайм тобако“- ООД – съдружник и управител. Във фирмата участва Румен Николов “Пашата” чрез фирмата си “Арена 95”.
  – “Ипон-2″-ООД – съсобственик;
  – “Прахайм“-ООД – Червен бряг – съуправител;
  – „Цебра“- ООД (която от своя страна е съдружник в „ИПОН – Агенция за сигурност и охрана“ – ООД) – съдружник;
  – „Сириус-2“- ООД – съсобственик;
  – „Химтекс“- АД – член на Съвета на директорите
  – „Трол“, Лихтенщайн (офшорна фирма) – управител на търговското представителство на фирмата в България. Представителството се помещава на адреса на „Ипон“;
  – председател на фондациите “Екофонд-Ра” и “Българска медицина” (свързана със Славчо Б. Христов). Двете фондации” държат 9.87% от акционерния капитал на СИБанк.
  От м.октомври 2001 год. Цветелина Бориславова е председател на Надзорния съвет на СИБанк (според договореност от проведена среща в Гърция през пролетта на 2001 год., на която присъства и Бойко Борисов).
  На 27.03.1997 год. е взривен джипа й, вследствие на което е тежко ранена и претърпява няколко операции”.

  Въпреки образа си на арогантна мутра, Борисов печели изключителната симпатия на голяма част от българския народ.

  Бойко ръмжи, сумти, говори на жаргон, демонстрира типично мутренско поведение и непрекъснато е по първите, вторите и последните страници на вестниците. Българинът вижда в него някакъв нов спасител, който само ако му дадат властта не само ще мачка наред, но и ще въдвори всички онези, които са крали, където им е мястото.
  Никой от феновете му обаче не се запитва защо по времето на Бойко Борисов като главен секретар нямаше нито една разработка срещу

 5. Веселина Томова я познават във Варна,тя е с ТИМ и бившите ченгета.Обслужва ги всякакъв начин.

 6. Та откъде значи знаете, че Иван Костов е „толкова богат“? Щото в нито една сериозна класация не излиза, само в писанията на подобните Ви. Виж – за Бойко ясно, банката на Цветелина, хотелите й, всичко е видно. Но за Костов не разбрахме, да не сте се завирала под дюшека му?

 7. …Иване…аз си знам съм или не комунист, ама вие сте жалки ХУМОРИСТИ / а може би Истински – Червени и в Червата К-О-М-У-Н-И-С-Т-И /

 8. ЕЙ, КОМУНЯГА ОТВРАТИТЕЛЕН, Я СЕ ЕБИ В ГЪЗА. ВЕСЕЛИНА ТОМОВА КАЗВА ИСТИНАТА И ТЕ БОЛИ КОПЕЛЕ ГАДНО! ДА ГО ДУХАШ!

 9. …,със сигурност си повредена, Веселино Томова / ВУЧКОВА /!!!
  Имаш един „колега“ – проф. Вучков преди във ТВ Скат, а сега в ТВ 2 – все идиотски телевизии, който не търпи критика, а само хвалебствия. Ти го Надмина !!! Знам, че сега ще ми резнеш „коментара“, но не злорадствай, защото АЗ ти го пиша на ТЕБ, а не да го четат другите и ми е през Оная Работа!
  ПРОСТА СИ, ТА ДРЪНКАШ, Веселино – „…ЧАК СИ СМЕШНА И ЖАЛКА…+ – както би се изразил проф. Вучков…

 10. Интересно, щом Ив.К. е бил толкова богат защо няма нито радио, нито телевизия, нито вестник, пък и банката му вземали. Толкова ли е глупав този човек, та да се остави да му вземат всичко. Толкова некадърници направиха телевизии, вестници, соцологически агенции, да се чуди човек на ума му.

 11. Прекалената самоувереност и умозаключения без валидни доказателсктва са толкова вредни, колкото и погрешните такива, не само за индивида, който ги демонстрира, а и за тия които му вярват!!!!

 12. А бе, Веси, тия са наужким разделени като партийки:) То кьорав да си, пак се усеща – няма какво да продължавта да залъгват всички! Затова и останалите, дето са им уж противници, хич и не ги слушат какво дърдорят! Тя рабоатата ясна – 240 души, плюс техните роднини /около половин милион/, около толкова докарани като говеда турци-изселници на Доган и изборите кажи-речи са се състояли вече! Какво да чакаме 1 година да дойде, какво ще дойде, ясно е! Летище Варна и в нормална държава – това остана! С тия само въже може да си сложи човек от безсилие, това и искат, но нека да обичаме себе си повече!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *