Публикувано на 08.09.2020 / 16:32

БОЖИЯТ ИНСТРУМЕНТ СЕ Е СРЕЩНАЛ И ЛИЧНО Е РАЗГОВАРЯЛ С ЯДКИТЕ

БОЖИЯТ ИНСТРУМЕНТ СЕ Е СРЕЩНАЛ И ЛИЧНО Е РАЗГОВАРЯЛ С ЯДКИТЕ

Трима мъже на възраст 21, 23 и 30 години, в съучастие с две жени на 18 и 31 години, са задържани за кражба от склад на фирма в индустриалната зона на град Сливен. Петимата са проникнали с взлом в складовото помещение и са откраднали различни видове ядки на стройност около 3 500 лева. Тримата са криминално проявени и са задържани за 72 часа.“

“Спецакция в Сливен за крадени ядки”

Самуил Петканов не пропусна да ме информира за новите приключения на силовите структури на държавата и въздаването на справедливостта. Информирани свидетели на една жена на пазаря твърдят, че била казала, че Божият инструмент се е срещнал и лично е разговарял с ядките.

Иван Червенков

Коментари 25 за
“БОЖИЯТ ИНСТРУМЕНТ СЕ Е СРЕЩНАЛ И ЛИЧНО Е РАЗГОВАРЯЛ С ЯДКИТЕ”

 1. ХОРА, СПРЕТЕ това бълболене от двете страни! Мед му пада на сърцето на Тиквоча, като ви слуша, а може би и провокира с разделение! Забравете ЗАСЕГА за 9 септември 1944-та и мислете за 10 септември 2020-та! После-всекиму каквото му е на сърце!

  1. Браво,г-жо Михайлова ! Стига празни приказки и разделение заради миналото. Утре е 10.09. и имаме работа да вършим

  2. Съглаен съм с Вас. Месец септември е знаменателен в най новата ни история. През септември е станало Съединението на България. През септември 1923 година избухва първото в света Антифашистко въстание. На 9 септември ОФ сваля фашисткия режим в България. На 2 септември 2020 година мафиотският режим ма ГЕРБ подписа смъртната си присъда. Дано 10 септември 2020 година да сложи край на мъките на изстрадалия български народ. Да се сбъднат думите на Гео Милев: “ Септември ще бъде МАЙ.

 2. Кольо Вейронов
  08.09.2020 в 9:07
  На този ден,преди много време,мъже с МОДЕРНИ Томпсъни са оградили сградата на Дирекция на полицията…
  Седели по пейките ,седели и чакали да дойдат та да се стрелят с някого.
  Никой не дошъл,гарнизоните и те не излезли и като нямали какво друго да правят, взели та се нанесли в Полицията…
  Така протекла Революцията,довела на власт бая хашлаци,мързеливи,жестоки хора и блюдолизци…

  Такива мити работи с тая държава,такава е Историята на нейното падение…

  Венсеремос.

  Отговор
  Емил
  08.09.2020 в 14:29
  Никога не е имало модерни Томпсмъни.Фикалката се събуди и пак започна да каканиже.Боклук смотан ,скрий се.Виж историята на оръжията смотаняк фЕкален.
  ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
  Кольо Вейронов
  09.092020 в 07:33

  Пък да ви кажа на Емил-чо му са слаби ангелите май.

  Ако беше нормален щях да му кажа,че Томпсъните са били МОДЕРНИ в сравнение с другите партизански пушкала и
  че на днешния ден преди много години /1944г./ е извършен Преврат ,а не революция… Томпсъните са дошли ,,отнякъде“ и са попаднали в ръцете на ,,точните“ хора. Съпротива от страна на държавата е НЯМАЛО !!!
  Изпушили са по няколко цигари в градинката пред Дирекцията и са влезли вътре .
  Гешев вече бил на път…………..
  И така дошъл социализъмът…

  Ама понеже не ми се вижда нормален Емил-чо,ще му кажа че има нужда от теляк.
  Шукрито ,тука на Четвърти километър може да я свърши тая работа и то в две посоки –
  Той си има тривки ,както за физическата ,така и за душевната кир…
  От едната понаболява малко,ама…

  За познанията му на Емил-чо по ,,история на оръжията“ и по ,,Българска история“ обаче не мога да помогна.

  Венсеремос бе Емил-чо !
  Дезинфекция му е майката…

 3. Свобода на народа!
  ……………
  Днес е Девети септември. На този ден през 1944 г. антифашистката съпротива в България, която е част от европейската антифашистка съпротива, с помощта на Съветската армия и под знамето на Отечествения фронт победи българския фашизъм.
  Девети септември положи основите на държавата и на народната демокрация.
  Девети септември разкри социалистическата перспектива на развитие на нашето общество и държава и откри пътя на социалистическото изграждане в нашата страна.
  Девети септември е идея, кауза, историческа перспектива на бъдещето.
  Антифашистката съпротива победи фашизма. Днешните български антифашисти са решени да пречупят усилията за неговото възраждане и никога, никога не ще позволят отново той да прояви своята античовешка същност.
  Девети септември е нашето знаме и зов за борба срещу съвременния фашизъм.
  У нас е имало масово и силно партизанско движение, започнало още от лятото на 1941 г. и получило подкрепа от обществото. Държавите от антихитлеристката коалиция са гледали на нашата Съпротива като на неофициален съюзник в общата борба срещу национализма и фашизма. Нашите партизани са били част от европейската антифашистка съпротива.
  От 7 септември частите на НОВА завземат села и градове – една дивизия с три бригади, девет отделни бригади, 37 отряда и три самостоятелни чети. Разгръщането на партизанското движение принуждава държавата да създаде през януари 1944 г. нов орган за борба с него – жандармерията. По-късно във вътрешнополитическа борба се включват войската и „всички държавни, общински и обществени организации и служби“, които стават органи на Министерството на войната. Срещу партизаните са хвърлени 360 000 военнослужeщи, от тях 200 000 – мобилизирани. През периода 1941-1944 г. са убити 9140 партизани, 20 070 ятаци и помагачи, изгорени са 2139 къщи, преминали са през полицейските участъци 64 345 души, а през затвори и концлагери – 31 250 души.

  Политическият субект на промяната е създаденият в средата на 1942 г. Отечествен фронт като коалиция на политически партии и групи. За да се засили и постави на по-широка основа борбата срещу хитлеристкия режим, започва работа за обединяване между различни политически сили. Пред Задграничното бюро на партията Георги Димитров определя задачата „незабавно съглашение“ със земеделците и други за създаване на „антихитлеристки Отечествен фронт“.
  На 17 юли 1942 г. по нелегалната радиостанция „Христо Ботев“ Карло Луканов прочита Програмата на Отечествения фронт от името на група общественици. Към Централния комитет на партията се създава Централна комисия на ОФ, чиято цел е създаване на „здрава народна организация“, която да започне изграждане на ОФ комитети. На основата на тази стратегия започва подготовката за изграждането на антифашистки народен фронт в България, определен като Отечествен фронт.
  След победата при Сталинград антифашистката съпротива се активизира, Задграничното бюро изисква в „минимален срок“ да се изгради организационен център, в който да влизат най-широк кръг опозиционни сили и да се превърне той в политически център на антифашистката борба. В края на 1943 г. този център се нарича Национален комитет на ОФ, под неговото знаме се разгръща борбата срещу фашизма в България.
  Именно дейци на ОФ – на първо място военните, организират завземането на властта на 9 септември 1944 г. Както пише проф. Искра Баева: „През есента на 1944 г. събитията не започват с преврата в София, той е само епизод при завземането на властта от страна на партизаните, бойните групи и местните комитети на ОФ“.
  Партизанското движение и участието ни в последната фаза на войната срещу Хитлер са двата аргумента при сключването на примирието и на мирния договор през 1947 г., благодарение на които България запазва целостта си и не загубва половината си територия – нещо, от което е била смъртно заплашена като победена хитлеристка държава.

  На 9 септември 1944 г. в столицата и в страната започва да действа новата народнодемократична власт. Коалиционното правителство на ОФ възстановява политическия плурализъм и Търновската конституция, включва Българската армия в заключителната фаза на войната, започва нов етап в социално-икономическото развитие на България.
  България тръгва по пътя на ускорената модернизация, която я превръща от изостанала аграрна страна в индустриална държава. Започва изграждането на социалистическа, социална държава, която минава през различни етапи, но създава за населението непознати преди блага – развита икономика и работа за всички, модерно селско стопанство, развита наука, богата култура, безплатно здравеопазване и образование за всички, дом за всекиго, стабилна пенсионна система, възможности за детски и семеен отдих на ниски цени и пр.
  Нека припомня оценката на зрителите на БНТ в националната анкета от 2010 г. – че 9 септември е най-значимото събитие на XX век.
  Прогресивна България и днес обективно оценява значението на 9 септември, въпреки 30-годишните опити то да бъде заличено. След три десетилетия „преход“ страната ни отново има нужда от революционна промяна, която да обедини народа ни. Има нужда от нов „Девети“, който да спре разпада на държавността и на обществото. Има нужда от достъпно здравеопазване за всички, от съвременна визия за възстановяване и развитие на образованието и науката, които да й донесат по-добро бъдеще!
  Има ли партия, способна да разработи и осъществи такава радикална промяна, да върне държавата на хората? Има такава партия. Българската социалистическа партия. Убеден съм, че можем да върнем България отново сред най-модерните и най-високотехнологичните държави. Да насочим нашите усилия за премахване на всякакви условия за корупция и злоупотреба с властта, да създадем такива условия за живот, за каквито мечтаеха и жертваха своя живот нашите предшественици. Това е основна задача на всички лявомислещи хора, на всеки антифашист в България!
  Затова нека на 9 септември да осъзнаем огромната си отговорност пред паметта на тези преди нас, които дадоха живота си за свободата на българския народ; огромната ни отговорност пред България, за да можем с нови сили да вървим напред!

  1. Строго секретно КАА/08.113

   Москва, 2.04.1947 г.

   Инструкция НК/003 47

   1.В сградата на посолството да не се приемат местни ин¬форматори. Срещите да се организират от наши специални служ¬би на публични места. Посолството приема информации чрез специалните служби.
   2.Да не се допуска контакт между нашата войска и цивилни лица от страната. Забраняват се посещения на местни лица от нашия офицерски състав, контакт на войници с местни жени или на войници с войници от страната и нашата войска.
   3.Да се ускори ликвидирането на граждани, които участват или симпатизират на партии и организации отпреди войната и възстановили се след нея без нашето съгласие. Да се използват за тази цел всички конфликти и недоразумения между тях, а съ¬що така и въоръжена опозиция.
   4.В политическите репресии да се използват войници от армията (възстановена на наша територия) и след това да се ликвидират тези войници.
   5.Да се ускори съединяването на всички социалистически партии в една – комунистическа, като всички водачи на тази пар¬тия да бъдат предварително утвърдени от органите на нашите специални служби.
   6.Да се обединят всички младежки организации в една -комсомолска – с водачи, утвърдени от нашите служби. Преди обединяването да се ликвидират всички водачи на бивши юно¬шески и младежки организации.
   7.Делегатите на партийните конгреси да нямат мандат след конгреса. Да се елиминират делегатите, които са активни. За все¬ки следващ конгрес да се избират делегати, утвърдени от наши¬те служби.
   8.Да се прави системно разследване на хора – добри орга¬низатори и специалисти, които са популярни. Тези хора да се привличат към нас, а ако откажат – да не се допускат до ръко¬водни длъжности.
   9.Да се организира всички държавни служители, освен ми¬лиционери и миньори, да получават ниски заплати. Това специ¬ално да се отнася до здравните служби, съдебно-изпълнителските служби, просветата и културата.
   10. Към всички органи на властта и всички значителни за¬води да се включат хора, които сътрудничат на КГБ. Това да се осъществява без знанието на държавните местни власти.
   11. Да се обърне внимание на печатната преса да не цитира сумарни количества и видове на стоки, които се изпращат в СССР. Да се посочва, че това е обменна търговия.
   12. Местните власти да не издават на купувачите на земя, къщи и парцели нотариални актове, а актове за получаване.
   13. Да се приложи такава специална икономическа полити¬ка към частното селско стопанство, че то да бъде с ниска прои¬зводителност и неефективно. При втория етап да се започне ко¬лективизация на селското стопанство. Ако се появи силна опо¬зиция, да се намали доставката на средствата за производство и се увеличат данъците към държавата. Ако и това няма ефект, то селското стопанство да се доведе до състояние да не може да изхранва държавата и да разчита на внос на храна.
   14. Да се формулират всички закони, укази и разпоредби за организация, икономика и право така, че да не се дава точно и прецизно тълкуване (с изключение на военните).
   15. За всеки проблем да се създават комисии, съвети, инст¬рукции и т. н. така, че никои от тях да няма право на окончател¬но решение без консултации с останалите.
   16. Самоуправляващите органи на заводите да не могат да имат влияние върху дейността и развитието на предприятието. Те могат да се занимават само с изпълнение на полученото за¬дание.
   17. Профсъюзите не могат да имат противоречия с разпо¬режданията на дирекцията. Да се натоварят профсъюзите с дру¬ги задължения – организиране на почивка, просвета, културни и други развлечения, екскурзии, разпределяне на дефицитни сто¬ки и потвърждаване на мнения и характеристики от политичес¬ките власти.
   18. Да се авансират само такива сътрудници и началници, които образцово изпълняват получените служебни задания, но без склонност към анализ на проблемите извън заданията.
   19. На всички отговорни ръководители на партийни, дър¬жавни и стопански дейности да се създадат условия, които да ги компрометират в очите на подчинените им, като се изключва възможността да се върнат в средата, от която са излезли.
   20. Офицерският кадър от местната армия може да получи отговорни длъжности само при условие, че там има наши сът¬рудници от КГБ.
   21. Да се организира специален надзор за количеството му¬ниции за всички видове оръжие на всеки арсенал. Учение с бой¬ни патрони да се прави само при строг контрол.
   22. Да се обхванат под специален надзор всички лаборато¬рии към НИИ (научно-изследователски институти – бел. ред.).
   23.Да се обръща специално внимание на всички изобрета¬тели и рационализатори, като всички по-важни изобретения и предложения да се регистрират в нашите централи. До реализа¬ция да се допускат само изобретения, засягащи експлоатацията на минното дело. Важните изобретения да се продават в чужби¬на. Да не се допуска до публикация стойността на изобретение¬то.
   24.Системно да се нарушава графикът на транспорта в стра¬ната (с изключение на нашия специален транспорт).
   25.Да се провеждат симпозиуми и конференции и да се за¬писват предложенията и докладите, като се регистрират док¬ладчиците, но за реализацията да се спазва само нашата инст¬рукция.
   26.Да се популяризират интервюта с работници за актуал¬ни производствени проблеми, като се критикува безпорядъкът, но не трябва да се ликвидират причините за тези проблеми.
   27.Всички обръщения към народа от официални служите¬ли и водачи да обхващат исторически и народни акценти, но да не се проповядва дух на обединение на целия народ.
   28.Да се обърне внимание на всички новостроящи се гра¬дове и квартали да не се изгражда друг освен главен водопро¬вод. Всички стари кладенци и локални водопроводи да се ликви¬дират систематично.
   29.При модернизиране и разширение на заводите да се оси¬гури изтичането на замърсени води да става в реки или езера, които могат да бъдат резерв за питейна вода.
   30.В новостроящите се апартаменти и къщи, а така също и при възстановяване да не се строят помещения за запасяване с хранителни стоки и за отглеждане на животни.
   31.Частните работници и предприятия да се снабдяват с лошокачествени суровини и оборудване, което да осигурява про¬изводството на лошокачествена продукция на цени, по-високи от държавните.
   32.Да се създадат условия за максимално раздуване на ад¬министрацията по всички нива – районни, общински, градски.
   33.Може да се допуска критика на администрацията, но това да не влияе на нейното намаляване или по-прецизна работа.
   34.Да се контролира само изпълнение на плана на предп¬риятия, произвеждащи суровини и други производства, включе¬ни в нашата инструкция. Забранено е изпълнението на плана за продукти и стоки за вътрешния пазар.
   35.Специално да се наблюдава църквата, като се създават условия и програми за обучение на младежта за наслагване на омраза към нея. Специален контрол да се упражнява над цър¬ковните печатници, библиотеки, архиви, проповеди и т. н.
   36.От всички основни, професионални и средни училища да се уволняват учителите, които имат голям авторитет и се пол¬зват с уважение от учениците и населението. На тяхно място да се назначат нови. Учебните програми да се направят така, че да се прекъсва връзката между изучаваните предмети. Да се огра¬ничи производството на учебни помагала. Да се премахне изу-чаването в средните училища на латински, гръцки, обща фило¬софия, логика, генетика.
   37.По история да не се обяснява какво са правили царете за доброто на страната, а да се изтъкват тиранията и борбата на потискания народ. В професионалното обучение да се набляга на тясната специализация.
   38.Да се организират държавни митинги при годишнини на борбата против завоевателите (с изключение на руснаците), като се подчертава борбата срещу германците, а преди всичко борбата за социализъм.
   39.Забранява се да се поместват в средствата за информа¬ция и издаваните книги данни за местни хора, живели в Русия преди революцията и по време на Втората световна война.
   40.Ако се възстановят или създадат организации, които под¬държат дружбата със СССР, но се опитват да контролират дей¬ността на държавните органи – да се обвинят в шовинизъм и на-ционализъм (нашите действия са независими от органите на дър¬жавата). Начин на действие: унищожаване на нашите гробища и паметници, публикуване и размножаване на позиви, в които се осмива руският народ, руската култура и договорите между СССР и страната. Към тази пропаганда да се ангажират граждани от страната и да се използва съществуващата ненавист към СССР
   41.Да се прояви грижа за строителството на пътища и мос¬тове, за да са готови при налагаща се интервенция на¬шите войски най-бързо и от всички посоки да се придвижат до центровете на опозиционните сили.
   42.Да се арестуват всички политически противници. Специ¬ално да се преследват противниците, които имат авторитет сред населението. Да се ликвидират всички опасни политически противници и след това да се обвинят със задна дата в тежки криминални престъпления.
   43.Да не се допуска реабилитация на хора, съдени на поли¬тически процеси. Ако се наложи такава да се допусне, но при условие, че това е съдебна грешка, без започване на разследване и обвиняване на виновните за съдебното решение.
   44.Не може да се изправят пред съд хора с длъжности, да¬дени от партията – независимо че тези хора са виновни за ико¬номически загуби и са мразени от подчинените си. В драматич¬ни ситуации трябва да се преместват на друга равностойна или по-висока длъжност в друга област или град. В крайни ситуации тези хора да се назначават на неначалническа,но добре платена служба, като се използват за кадрови резерв за друго време.
   45.За хора, които не са съгласувани от нашите специални служби, може да се публикуват съдебни процеси (специално това се отнася за кадри от армията, генерални директори, минист¬ри), в които се обвиняват в дейности против народа, социализ¬ма, индустриализацията. Това ще увеличи подозрителността и ще мобилизира работническата класа.
   46.Да се проявява системен контрол хората на отговорни длъжности да произхождат от селската и работническата класа,добре е да са необразовани и да имат най-ниска квалификация.
   47.Да се проявява постоянна грижа за систематически под¬бор за висшите институти предимно на хора, които произхождат от най-ниската категория от населението или незаинтересувани профе-сионално хора, стремящи се само към диплома или кариера.

   Share on Facebook
   Документът е открит в кабинета на следвоенния президент на Полша Болеслав Берут, който още отпреди войната е бил агент на спецслужбите на СССР.
   http://www.tayna-net.org/rus/prikaz-nk-003-47.htm
   ИНСТРУКЦИЯ КАА/08.113
   от 02,06, 1947
   НКВД, Москва
   До временните правителства на окупираните страни.
   Документът беше открит при разсекретяване архивите на ЩАЗИ в края на 1991 година и намери широк отзвук в световния печат, в тч българската опозиционна преса.
   По-късно подобни инструкции бяха намерени в партийните и МВР-архиви и на повечето от останалите страни от бившия соц-лагер.
   Българските архиви в съществената си част все още не са обект на обществено достояние.
   Тези опорни точки са най-страшното нещо, което някога съм чел. По-страшно от историите за масовите убиийства на хора в Белене, Гулаг или Освиенцим. Защото тук става въпрос за хладнокръвно, сатанински планирано убийство, (затриване) на цял един народ!
   Ако сме българи, тези „опорни точки” на братушките от КГБ трябва да висят на огромни постери пред всички български политически централи, пред всички български министерства, пред Народното събрание на Република България, пред Президенство на Република България, пред българския МС, пред всички кметства, общински съвети , на входовете на училища, университети, болници, църкви, паркове, да бъдат включени в българските учебници по история , всеки български дом да има безплатно, добре подвързано копие на тези „опорни точки” и да си ги препрочита като Библия.

   1. Димитър Симеонов , явно обаче тогава са допуснали много грешки , като една от тях е , че не са очистили света от такива като теб и твоите родители , хора , които смятат , че Освиенцим е едно нищо!
    Но , нищо , ще се опитаме да изправим тази грешка в съвсем скоро време!!!
    Чакай!!!

 4. Доц. Мартин Белов: Мирният, но неотклонен протест срещу злото днес вече не е политически акт. То е морално задължение
  Считам, че това правителство отдавна и безвъзвратно е загубило своята легитимност поради обоснованите съмнения в корупция, непотизъм, клиентелизъм, шуробаджанащина, опасна и повсеместна некомпетентност, смята юристът
  Линк на статията: https://lwl.bg/x4ri
  08 Септември 2020, Заместник-деканът по международни отношения, дигитализация и виртуална среда в юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ доц. д-р Мартин Белов се включва в протестите.
  Ето и пълния текст на позицията на доц. Белов:

  Аз, Мартин Белов,

  независим и свободен гражданин на Република България и горд като гражданин на Европейския съюз разбиран като организация за насърчаване на свободата, демокрацията, правовата държава, социалния просперитет и включване и солидарността между народите на Европа, а не просто като структура за раздаване на еврофондове, заявявам категорично нежеланието си да бъда управляван от настоящето правителство на моята страна.

  Считам, че това правителство отдавна и безвъзвратно е загубило своята легитимност поради обоснованите съмнения в корупция, непотизъм, клиентелизъм, шуробаджанащина, опасна и повсеместна некомпетентност и сериозно и систематично, дори брутално нарушаване на правата на човека.

  Отказвам да бъда управляван повече от войнстваща арогантност, безпардонна простащина и очевидна престъпност. Отказвам да гледам разрушаването на последните устои на демокрацията и пазарната икономика в България. Отказвам да приема, че е възможно в ЕС да има територия, завладяна от мафията и превърната в машина за източване на европейски фондове под флага на алчността, користта и войнстващата глупост. Отказвам да приема за нормално хора със скандално образование и ниска квалификация да заемат висши и средни управленски и административни длъжности. Отказвам да гледам абдикацията на държавата от истинското образование и наука, което не е просто продукт, бизнес, инструмент за прикриване на безработица или средство за раздаване на дипломи на „нашите“. Считам, че десетилетния умишлен и целенасочен процес на антиселекция, поставящ навсякъде, но особено на стратегически места, некадърни, необразовани и арогантни послушковци трябва да спре.

  Ето защо, категорично заявавам, че възнамерявам да упражня конституционното си право на събрание на открито и така мирно и без насилие, в рамките на конституцията, закона, международното право и правото на ЕС да участвам в антиправителствения протест на 10 септември като по този начин подкрепя десетките хиляди свободни и разочаровани хора, съсипани и ужасени от гнета на мафията в България.

  Считам, че правото на мирно гражданско неподчинение е в основата на западната либерално демократична конституционна цивилизация, към която принадлежа и която искрено и по убеждение преподавам на моите студенти както в България, така и в редица европейски университети. Това право има своите корени в идеите на най-светлите умове на човечеството, сред които особено място заемат Джон Лок и Махатма Ганди. Правото на съпротива срещу узурпация на държавната власт е прокламирано и в най-добрите образци на западния конституционализъм, например в Основния закон на Федерална Република Германия.

  Участвам в каквато и да е форма на протест за първи път в живота си. Надявам се и за последен. Правя го, за да мога да погледна в очите студентите, на които по убеждение внушавам, че демокрацията и правовата държава си заслужават, права на човека – естествени и неотменими, а не дарувани от полуграмотни писарушки, съществуват, а гражданският активизъм е в основата на колективната човешка свобода. Правя го и защото го дължа на моите деца, семейство и родители. В крайна сметка го дължа и на себе си, за да продължа да се считам за свободен, честен и достоен човек. Правя го и защото обичам безкрайно професията си и вярвам, че конституционализмът и конституционното право могат и трябва да са инструмент на доброто и справедливото.

  Бъдещето е неясно, вероятно лошо. Олигарси и политици вероятно се надяват да използват този протест. Някои от тях може и е вероятно да успеят. Предстоят години на нерадост и разочарование – икономическо, политическо, социално, цивилизационно. Въпреки това, настоящето положение е нетърпимо, противоконституционно и незаконно. Държава, която е завладяна от мафията, е недопустима в ЕС. Ето защо, ще участвам в протеста не в подкрепа на политици, олигарси и личности, които искат да го използват, не в полза на резервен отбор от калинки и тролове. Моят протест ще бъде против корумпираното, нечовешко и жестоко управление на България в момента, което оскверни и продължава да осквернява конституцията на страната и систематично гази правото на ЕС и международните задължения на България пред широко затворените очи на някои бюрократи.

  Има мигове в човешката история, които не трябва да се пропускат. Пропуснеш ли ги следващата поправка идва след десетилетия, може би и дори столетия. А може и такава да няма. Влезеш ли в спиралата излизане няма. Българската история, за съжаление, изобилства от примери за това. Вярвам, че сега преживяваме един от тези решаващи, ключови моменти. Мирният, но неотклонен протест срещу злото днес вече не е политически акт. То е морално задължение на всеки свободен български гражданин, който желае достойно и реално европейско бъдеще за България. Протестът трябва да е мирен, без насилие, без кръв и без злоба! България няма нужда от гражданска война, която завинаги да счупи и без това крехките основи на фасадната ни демокрация.

  Нека свободният дух и чистите помисли ни пазят! Не на насилието и злото във всичките му форми!

 5. Ама калинке да ти обясня,че те са от една партия – от ЕНП(европейска народна партия), в ЕНП са СДС,ДСБ,ГЕРБ,Дай България,може и да има други.
  а ДПС също са дясна партия,но не са от ЕНП,а от ЛИ(либерален интернационал),
  а БСП са от ПЕС(партията на европейските социалисти) и са лява партия.

 6. Каскета ако имаше поне малко достойнство, след лъжата за организарене срещата за България в Европарламента трябваше да си тръгне. Уви, по-дебелокожо, просто и слугинско създание, аз поне не знам. Прави се на луд също като ментора си от Банкя. Защо не ги изринем? Доказано е, че ако на протест излязат 3.5% всяко правителство пада. За България това е около 200000 човека…

 7. Да,днес отново едно от големите дела на спецпрокуратурата е глътнало студена вода и е било върнато от съда,за да вземат да напишат свестен обвинителен акт,включително и какво престъпление е извършено всъщност. Касае се за делото срещу Панайот Рейзи и още четирима съучастника. И това го е направил спецсъдът-техният съд,представете си за какво прокурорско безхаберие става въпрос. Във форумите се коментира как подсъдимите изразили разочарованието си,че делото е върнато на прокуратурата,защото очаквали,че при този обвинителен акт,в който не е описано извършване на престъпление е следвало делото да се гледа и те да бъдат оправдани.
  Пълно мълчание цари и за голямата издънка по великото дело „Арабаджиеви“-и то е върнато на спецпрокуратурата да си поправи допуснатото пълно законово безобразие,защото ако беше гледал делото спецсъдът трябваше да оправдае подсъдимите за основното престъпление-данъчното.

  Но иначе кражба от пет човека на ядки за 3 500 лева звучи сериозно.
  Само се чудя защо са допуснали сливналий за оберат овациите-колко му е да стане една ОПГ и спецовете да отчетат шумно поредната победа.
  Каскетената прокуратура в цялото й величие !

 8. Браво на отец Распутин,свещенодействайки отървал цял камион ядки и попречил на сливенските цигани да плющят фъстъци до насиране.

 9. Стоим с един приятел ,пийваме ракийка,замезваме ,той пита:
  Защо всички служби не насочиха ГП към друго държавно учреждение там също щяха да го охраняват,щеше да има кетъринг,наем нямаше да плащаи и ако работи ще изкара два мандата за времето на един?
  П.П.г-н гешев аз повече няма да пия ракия с този подлец

 10. Предесадтелят на Върховния касационен съд на България Лозан Панов пред най-авторитетното издание в Европа – германският „Шпигел“:

  В България има олигархично сливане на законодателната, изпълнителната и съдебната власт. Пример за това е собственикът на медийна империя Делян Пеевски, който неофициално фактически е съпремиер. Ключови институции и власти се намират под негово влияние. Подобно нещо подкопава трите крайъгълни камъка на реалната демокрация – независими съдилища, свободни медии и силна опозиция. Ето защо много граждани имат чувството, че живеят в „пленена“ държава“.
  Лично аз също смятам страната ни за „пленена държава“. Това е нещо, което европейската политика не иска да признае. В Европа се говори много за Унгария и Полша, но за съжаление не и за България.
  Съществена част от съдебната система е корумпирана и превзета, а причината е структурните проблеми в нея. Висшият съдебен съвет, самоуправляващият се орган на българската съдебна система, който решава всички процеси в съдебния апарат, включително назначения, дисциплинарни производства и освобождаване от длъжност, се състои предимно от политически назначени и контролирани членове. Следователно може да се каже, че най-важните части на българската съдебна система се намират под политическо влияние и могат да бъдат корумпирани. Всички съдебни реформи през последните няколко години бяха само симулация на реформи.
  Пример за корупция в съдебната система е проверката на председателя на Апелативен съд – София Даниела Дончева, която не е имала никакви последствия, въпреки установените процесуални нарушения.
  Едно от основните искания на протестиращите в България е оставката на всемогъщия главен прокурор. В България функционира все още старият съветски модел на прокуратурата. Главният прокурор не носи отговорност и може да промени или да спре всяко разследване на прокурорите, които са под негово ръководство. Борисов не иска да промени нищо по този въпрос. Напротив, реакцията му за нова конституция е свързана с предоставяне на още повече правомощия. А това е опасно.
  В черния списък съм на премиера Бойко Борисов заради обявяването ми срещу мимикрията на съдебна реформа и министър-председателят ми изпрати съобщение с предупреждение.
  Досега срещу мен бяха заведени пет дисциплинарни производства. В нито едно от тях не бяха открити нарушения от моя страна. Веднъж бяха разглобени болтовете на гумите на служебния ми автомобил. За щастие, шофьорът го забеляза. Преди три години маскирани мъже с кървави агнешки глави ми препречиха пътя към едно заседание. Жена ми е журналист и издател на немскоезичен български икономически вестник. Срещу нея и мен се водят десетки данъчни и наказателни дела с напълно абсурдни обвинения. Близки до правителството медии от години водят клеветническа кампания срещу нас.
  Лично аз многократно съм изпращал на ЕК доклади за състоянието на съдебната система в България. Мисля, че там са наясно със ситуацията. Може да направите сравнение с болен от рак, чиито жизненоважни органи са засегнати, но всеки път, когато отиде на лекар, му се казва, че е здрав и даже получава бонбони в добавка. Бонбоните в ЕС са многото милиарди евро безвъзмездни средства. Те допринасят за това туморът в България да продължи да се увеличава. Затова хората излязоха сега по улиците. Те искат да победят рака. . Не си затваряй очите, Европа, и не мълчи за ситуацията в нашата страна!

 11. Призив към всички – Спрете да го обсъждате! За него само една дума – оставка

  1. Оставка!?! Той ако искаше, можеше да я даде. Сега както е написал поета „куршум, а след куршума нищо…“.

  2. ОСТАВКА НА МУТРАТА БОРИСОВ!

   ОСТАВКА НА МУТРАТА ГЕШЕВ!

   МУТРИ ВЪН!

   ВЪЗМЕЗДИЕ ЗА ВСИЧКИТЕ ИМ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ!

   1. „АМА НИЕ НЕ ЗНАЕХМЕ
    КАКЪВ ПРЕСТЪПНИК БИЛ ТОЯ
    БОЙКО БОРИСОВ!“

    И ЩЕ ГРАКНАТ УТРЕ МОЩНО-
    ИЗПОНАСРАНИТЕ ГЕРБАДЖИИСКИ ЗАДНИЦИ-
    КАТО ПАДНЕ ТЯХНАТА ИКОНА:
    КРЪСТОСКАТА ОТ МАЛОУМЕН КВАРТАЛЕН БАНДИТ-
    И КРАДЛИВ ПРИМАТ ОТ ТРОПИЧЕСКИТЕ ГОРИ НА НОВА ГВИНЕЯ!

    АМА ТЕ НЕ ЗНАЕЛИ:
    „КАКЪВ ПРЕСТЪПНИК БИЛ
    БОЙКО БОРИСОВ!“

    „ИЛИ ИЗПЪЛНЯВАЛИ НЕГОВИТЕ ЗАПОВЕДИ!“

    „ИЛИ ВРЕМЕТО БИЛО ТАКОВА!“

    ЩО К@РВИ-
    (МЪЖКИ И ЖЕНСКИ)-
    СА СЕ ОТДАЛИ-
    НА МЕСОМЕЛАЧКАТА НА СЪВЕСТИ-
    МАФИOТСКАТА ГРУПИРОВКА „ГЕРБ“-
    ПРОСТО НЕ ТИ ГО ПОБИРА УМЪТ!

    УТРЕ ЩЕ КРЕЩИТЕ ЗА МИЛОСТ:
    „АМА НИЕ НЕ ЗНАЕХМЕ-
    КАКВИ СА ГИ ВЪРШИЛИ ГЕРБАДЖИИТЕ!“

    ИЛИ „ИЗПЪЛНЯВАХМЕ ЗАПОВЕДИ!“

    ИЛИ ДО БОЛКА ПОЗНАТОТО:
    „ТАКОВА БЕШЕ ВРЕМЕТО!“

    КАКТО ПРИ ХИТЛЕР НАВРЕМЕТО!

    И ЛАЙНАРКАТА ЦВЕТАНОВ Е ПЪРВИЯТ-
    ОТ ТАЯ ПОРЕДИЦА!

    И ВМЕСТО ДА СЕ СКРИЕ В МИША ДУПКА-
    ПАК ДРАПА ДА ЛАПА!

    БАРАБАР ПЕТКО С МЪЖЕТЕ-
    И ТОЙ СЕ НАРЕДИЛ СРЕД „МОРАЛНАТА АЛТЕРНАТИВА“!

    ОСТАВКА,БОКЛУЦИ-
    НЕЗАВИСИМО РАЗСЛЕДВАНЕ-
    СПРАВЕДЛИВ СЪД-
    И ЗАТВОР ЗА ОЯДЕНИТЕ И НАДРИСКАНИ НЕГОДНИЦИ-
    „ГЕРБ“ И ПРИСЪДРУЖНИ!

    И ПРЕЗРЕНИЕ ВОВЕКИ,ВОНЯЩИ И ПРОТИВНИ ТВАРИ!

    НИКОЛАЙ РИЗОВ

 12. Особено когато филмът е скучен, ядките помагат. Без ядки никой няма да им гледа филма, още повече този филм сме го гледали много пъти вече.

 13. Този смешник докога ще тича по дребни казуси и ще си затваря очите пред големите?

 14. „Божия инструмент“ е олицетворение на поговорката – „За кокошка няма прошка, а за милиони няма закони“. Да не се окажат ядките дубайски фурми. Интересно, какво става с назначената от каскета проверка на бандитската приватизация.

 15. КАКТО СЕ ПЕЕ В ПЕСЕНТА-“ГОРДО ЗНАМЕ НИ Е ГЕШЕВ,ПРЪВ УЧИТЕЛ БОРИСОВ/КАТО СИ ПЕЕТЕ НАГЛАСЕТЕ СИ УДАРЕНИЕТО/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *