Публикувано на 06.08.2008 / 20:39

Бог е счетоводител, Богородица – одитор

 

 

Господ ни е счетоводител, Богородица – независим одитор. Ние сме "Да живее Българската православна църква". И ще осветим новите цици на последната инвестиция в леката промишленост, ако платите добре. Изобретихме православния кич и го продаваме успешно. На задръстените от лицемерна набожност миряни. С комплексирания си атеизъм те биха поръчали водосвет на кенеф, за да бъде Господ с тях в големите нужди. Трябва да измислим вече лайняна такса за септични ями и със светена вода да ги полеем преди всички останали.
Кой безбожник поиска от клисарката касов бон за двете евтини свещи? Да го духаш, нещастнико. Да го духаш втори път, защото ни предизвика да ругаем. Недей да се бъркаш в Божите работи. И остави на Господ да проверява счетоводните книги. Ако няма да дадеш други пари, разкарай се от манастира. В него, ако поискаме, ще продаваме кокаин и Бог пак няма да се разсърди. А вие няма да разберете. На църквата й трябва финансиране. За BMW 7 като на пловдивския митрополит. Ние сме друга държава и ако имате нещо против, ще ви заклеймим. Както го направихме с нашите приятели педерастите. Те поискаха съвсем различно, но въобще нямаше значение. Ние сме православна олигархия. Чието имущество ще бъде законно придобито, докато използваме религиозната репресия като алиби. Ако нямахме толкова власт, щяхме да приличаме на обикновени цигани в черно. Заради неплащането на данък сгради и амнистията от задължения към бюджета. Да живее православието, което ни осигури данъчен покой. Иначе трябваше да измислим ново вероизповедание и пак да не плащаме комисиони на държавата от печалбата. Прекрасно е да имаш религия подръка. Но и без нея можехме да се оправим. Щяхме да основем Църквата на хомосексуалистите от седмия ден. И отново да съберем за нова кола от неотчетени дарения.
Със сигурност не бихме станали католици. Защото са страхливи лицемери. Митрополитът с пловдивското BMW и сватбените камбани затова залости олтара – за да не го опорочи полският папа. Бенедикт XVI като типичен германец с комплекси за вина се извини за педофилите свещеници. Ние имахме един Емил Милионов от Първомай, който опипваше ученички и си показваше патката от балкона. Дори не го отлъчихме – напук, че най-бавният европейски съд го осъди сравнително бързо и условно. Молим се за душата на отец Стоян от „Ботунец”, убит от непълнолетен приятел по алкохол и задник. Никой не се сети да изчисли колко пъти е влязъл в грях приживе свещеникът, наливайки в чашата, за да напълни задника на подрастващия семинаризъм. В Гложенския манастир също има достатъчно съмнителни, които ще убягнат. Между ракията, наркотиците и чалгата отсъства странно педерастията. Заради липсата й може да се усъмните, че това всъщност е нашата църква и да обясните пламъците с огъня на вярата. Такъв пожар се случва от претъркване на грешни епидермиси. И може да подпали цялата неосчетоводена система. Но няма да го направи. Импровизирайте коя държава ще има топки за религиозна ревизия. Тази, в която живеете, със сигурност е скопена. Тя е без тестиси за собствения си батак и когато отнякъде й се карат – си бърка гузно по задника. Очаквате ли наистина, че ще бръкне и в попския. За да изкара поне нощувките на черно, които продаваме в манастирите, без да ги записваме в приходната документация.
Ние сме "Да живее Българската православна църква". Издържаме се от свещи, ритуали и туризъм вместо от класическа религия. Слоганът ни е "Да си го заврете". Нямаме нужда от друг, защото и без него ще ни потърсите. Да осветим селския ви офис и служебния джип 6+1 места. Който ще ви върне богоугодния ДДС, понеже сте същите православни тарикати. Ще ни потърсите, за да кръстим неприятните ви деца. И докато го правим – ще ви оберем законно по ценоразпис. Заради конкуренцията той е различен даже в църквите от една епархия. Дори при дилърите първият хероин е безплатен. Но ние таксуваме и хавлиената кърпа, която пробутваме на новите Божи наркомани. Те са също толкова фалшиви и смисълът им се изчерпва единствено от платената такса. Къде отива тя – християнската икономика, не е ваша работа.

 

Калин Руменов

В.”Новинар”

Коментари 0 за
“Бог е счетоводител, Богородица – одитор”

  1. Защо над текста виси рубрика „новини“? То па и един текст, ала нейсе…

  2. Незнам кой кого цитира с този материал,но е страшно груб и съм много разочарован от сайта.Следващият път ще се замисля дали да ви посетя имайки предвид че и вие сте май като тези в статията.Нестанахте по интересни,напротив!

  3. Това е истината за Българската православна църква, колкото и грубо и цинично да е изразено. В крайна сметка, ние, миряните, дали сме съгласни или не – това не влиза в Божиите /църковните/ уши. Адмирирам този материал

  4. Материали като този,компрометират сайта Ви.Надявам се,очаквате участниците в него да са нормални хора. Обиждате ги!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *