Публикувано на 13.04.2008 / 21:04

Богомил Бонев: Атанасов и Костов направиха огромна услуга на БСП

 

 

– Господин Бонев, тази оставка беше ли навременна, трябваше ли министърът на вътрешните работи да подаде оставка и какво е вашето мнение за всичко, което се случи в МВР?

– Аз мисля, че беше неизбежна, макар че поводът, по който е подадена, не е съществен, т.е. оставката е по един виртуален повод. Говорещият преди мен, едно така духовно и политическо джудже (ген. Атанас Атанасов – бел. ред.), си мисли, че благодарение на него е станало нещо и виждам как се е покачил на трупчето и се пъчи гордо. Много ми е смешно, защото той не знае, че беше инструмент в една вътрешнопартийна битка в БСП. Той беше инструментът, който помогна на премиера Станишев да махне втория Румен.

– Господин Бонев, вие смятате, че сега това беше разчистване на сметки вътре в БСП, че някой отстрани втория човек в партията от властовия пост като министър на вътрешните работи.

– Моето мнение е точно това. След първия пост, се овладяват властови позиции вътре в БСП. Този, който подценява Сергей Станишев, явно бърка много, защото и Румен Овчаров си отиде по несъществуващ повод, и Румен Петков си отиде по несъществуващ повод. За мен това са неща вътре в БСП и самата опозиция в случая е най-смешният субект в разигралата се битка, защото опозицията беше използвана и респективно Атанасов беше използван, за да може Сергей Станишев да укрепи властта си.  

Кой в БСП има толкова смелост, сила, власт и кураж да посегне на втория човек в партията Румен Петков, като подхвърли на господин Атанасов онази разпечатка, първата.  

– Премиерът и президентът. Според мен те водят БСП към една по-друг тип партия – да няма феодали вътре, да няма някой, който има власт, паралелна на тази на премиера или на председателя на партията.

– Аз виждам едно противоречие. Наистина негативите, които понесе Социалистическата партия около този скандал и това, че министър Петков три седмици не подаде оставка след скандалните разкрития, не се ли отразяват на имиджа на БСП, така че…

– Няма нито едно скандално разкритие. Шепа служители, бих казал престъпници, са си организирали компромат, подали са компромата, след като са си го организирали, зад гърба на Атанасов. Атанасов си мисли, че сега Иван Костов трябва много да го потупва по гръбчето, защото видите ли той е свалил Румен Петков като вътрешен министър, а те не си дават сметка, че по този начин помагат на БСП утре да има други проценти на изборите, а не тези, които сега социолозите показват.

– Господин Бонев, всичко това, което Ваньо Танов е изнесъл пред вътрешната комисия, в такъв случай би трябвало да е скалъпено, тоест да няма изтичане на информация от МВР, да няма срещи…

– По този въпрос има между другото заключения и на ДАНС. Всичко, изнесено от Ваньо Танов досега, е лъжа и затова има доклад на ДАНС и това излезе преди два дни в медийното пространство, този доклад.

– Аз не мога да кажа нищо, освен да замълча в този случай.

– Аз бях в Ню Йорк и по интернет го прочетох.

– Вие сега твърдите, че в професионалната част на Министерството на вътрешните работи всичко е ОК.

– В професионалната част в лицето на Валентин Петров нещата са ОК. Има извършени престъпления и те са по времето на предишния главен секретар Илия Илиев. Тоест не можем да търсим вина на сегашния главен секретар, защото той не е бил на това място. Няма начин да отговаря той за нещо, което бившият ми началник е свършил и то във вреда на министерството. Ваньо Танов показа едно ниско ниво на морал, бих казал, на дребен полицай, на дребно ченге. Съжалявам, работил съм добре с него по разкриване на престъпления в Русе като офицер в Дирекция на полицията. Но сега съм отвратен, отвратен съм от поведението му, от начина, по който беше употребен, от всичко. Но, разбира се, Ваньо Танов е дребна пионка. Тук в случая ми се пъчи някакво политиче като Атанасов, и като Костов, които си въобразяват, че в момента те трябва да триумфират. Трябва да плачат, защото свършиха мръсната работа, която се очакваше от тях. Направиха огромна услуга на БСП.

Ако това, което казвате, е вярно, защо Европейската комисия така строго ни хока за случващото се в МВР, ако там всичко е ОК?

– Кой дава точната информация на Европейската комисия? Те черпят информация от медиите. Така че не бих казал, че медиите са най-добре осведомените в България по този въпрос.

 

Дарик радио

Коментари 0 за
“Богомил Бонев: Атанасов и Костов направиха огромна услуга на БСП”

  1. Г-н Бонев, много добре знаете кое скрепява дружбата ви с Валентин Петров. давате му висока оценка, заради общия ви приятел Георги Гергов от Пловдив. как така сте сигурен какви ги е вършил Вальо Фотото. И не давайте оценки за морал, понеже при вас нещата са доста противоречиви както в личен, тако и в професионален план. И не забравяйте, че навремето подлъгахте хората да ви повярват и да последват идеите ви, а после ги зарязахте. вас винаги са ви интересували парите. Твърдя го, защото ви познавам. Поне си спестете хвълбите към лимонадата. то е все едно да се идентифицирате с иван иванов.

  2. Този форум да не би да е езикова школа.Човекът казва мнението си,а за това съвсем не е необходимо да е филолог.

  3. Най-младият/вече с шкембенце и олисяващ/ син на партията, заклел се още на 18 г. във вечна вярност на БКП се обажда винаги и само, когато трябва да излее жлъч по Костов, задето го изрита от правителството.Комар си беше и комарче ще си остане нонов Йотов.

  4. Не се обаждаш често,но когато и да го направиш-то е на място…“ЕДНО ДУХОВНО И ПОЛИТИЧЕСКО ДЖУДЖЕ“…Това е ШЕДЬОВЪР…

  5. Много бих се радвала,ако сега това „джудже“ както наричате ген.Атанасов изнесе в медиите причината за Вашето отстраняване по времето на Вашето „дерибействане“ в правителството на Костов!Защото заради такива като Вас с Бакърджиев,Бисеров,Цонев и сие днес няма СДС!

  6. Случея Петков не си ли прилича със вшия случей г-н Бонев , спомнятели си как бяхте отстрани от влас от г-н И.Костов точно в момент ,когато бяхте сложели ръка в/у ………..Така че всеки силов министър това го чака никой не може да по висок и силен от „БУЗЛОДЖА“………

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *