Публикувано на 10.09.2008 / 19:28

Бил ли е цар Борис Трети фашист?

 

 

Винаги съм следял изявите на политическа партия „Атака” и нейния лидер Волен Сидеров. Не защото ми харесват сините им очи, а защото е любопитно да гледам как вървят по вече утъпкания път на едни други такива „момчета” в друго време и в други държави. Наблюденията ми са още от формирането на партията и парламентарните избори, които я изстреляха в Народното събрание. Оттогава гърненцето с глупости, избълвани от Волен и компания, преля неведнъж. От исканията им за национализация на предприятията, през кандидатурата на Волен за президент, освиркването на новите посланици на САЩ и Русия, та до шарения панаир, спретнат пред Президентството за шок и ужас не само на обикновените минувачи, но и на стотиците туристи, които сигурно се питат „What the fuck is this?” или “Was ist denn das?”.

Вчера обаче попаднах на интересен материал във вестник „Сега”. Вестникът цитира разговора на Цветанка Ризова от Нова телевизия с Волен Сидеров по повод колажа, който атакистите скалъпиха (плакат с лицето на Симеон Втори на фона на нацистка свастика). Четейки въпросното интервю, искрено съжалявам, че не съм го гледал по телевизията. Епохално е! Квинтесенция на разбиранията на Волен за понятията и ценностите в историята и политиката.

Най-голям смях падна на следните реплики: Цветанка Ризора: „Защо ви беше нужно да носите свастики?”

Волен Сидеров: „Защото, това се обяснява много ясно. Бащата, таткото на Симеон, ни вкара в хитлеристкия пакт. Той всъщност е хитлерист. Неговият син също е последовател на тази идея!”.

Не, то дори не е смешно. Става ясно, че за лицето Волен Сидеров царят на българите Борис Трети е хитлерист, какъвто е и синът му Симеон, понеже му е син. По-натам Ризова доста ловко започва да го оплита в собствената му нелепа история. Волен започва да иска обяснения от Симеон защо баща му е вкарал България в хитлеристкия пакт.

Причернява ми. Първоначално си помислих, че ако не бях видял името „Волен Сидеров” зад тези слова, щях да помисля, че интервюто е с някакъв ортодоксален комунист-инфантил на 80 години, дивял по горите от 23-а година насам и размахвал червени байраци на девети септември. Но това са думи на човека, който има себе си за националист, патриот и лидер на националистическата партия „Атака”. Хайде, де!

Цар Борис Трети е хитлерист единствено в учебниците по история, издадени от комунистическата партия преди 89-а година. Той е такъв единствено според партийната терминология от времето на тоталитаризма. За всеки български националист Борис Трети е Царят Обединител, а дори учениците в гимназията знаят, че той успява да предотврати участието на България във Втората световна война, не позволява български войници да се бият срещу руснаците на Източния фронт и съдейства за спасяването на 50 000 български евреи от сигурна смърт в нацистките концлагери.

Волен, разбира се, е на друго мнение. За него царят е фашист, следователно и синът му е такъв. Следвайки логиката на белокосия политик, ако баща ми е монтьор, аз не мога да бъда нищо друго, освен монтьор. Блестящо!

Разбира се, ние не можем да кажем копче на Волен, защото той е бил „опозиционер на комунистическия режим” и „дисидент в движение преди 10 ноември”, забележете -„докато Станишев се е начурквал”. Това естествено го прави нов месия, а думите му – чиста истина.

 

Георги Грънчаров

www.joruel.blogspot.com

Коментари 0 за
“Бил ли е цар Борис Трети фашист?”

 1. НИЩО ПОДОБНО – ВАРНА НЕ Е БИЛА НИКОГА БОМБАРДИРАНА – ОСВЕН В НАЧАЛОТО НА ВЕКА – 1911 – ОТ РУСКА ЕСКАДРА ОТ МОРЕТО …
  СОФИЯ, ДОБРИЧ И ПЛЕВЕН – ДА!
  ПЛОВДИВ – НИКОГА – ЗНАЕШЕ СЕ – ЧЕ ЩЕ ДОЙДЕ АЛЬОША …
  НО ВЪЗДУШНИ ТРЕВОГИ ИМАШЕ – КАТА ДЕН И ПОСРЕД НОЩ – БЯХА НИ ПОБЪРКАЛИ! ГРАДЪТ БЕШЕ В ПЪЛНО ЗАТЪМНЕНИЕ – ПОД СПУСНАТИ ЧЕРНИ ТРАНСПАРАНТИ – ВСИЧКИ СЛУШАХА РАДИО ЛОНДОН – НАЙ-ДОБРЕ СЕ ЧУВАШЕ И БЕ НАЙ-ТОЧНО – ГЛАСЪТ НА АМЕРИКА ЕДВА СЕ ДОЛАВЯШЕ – РАДИО МОСКВА ИЗЛИЗАШЕ И ГОНЕШЕ ОТ ЕФИРА РАДИО СОФИЯ …

 2. Ако баща ми е богаташ, аристократ, то аз дали ще го наследя.

  Ами ето Парис Хилтън е нагледно доказателство, че може да си прост и глупав, но си богат и известен, защото баща ти е бил такъв.

  Ако баща ми беше направил заплатите в България равни на тези в ЕС, но беше подписал договор за изпращането на български войници в Ирак да се бият за САЩ, то аз ако бих наследил поста му щях най-малкото да се извиня за глупавата му постъпка, противоречаща на всякакви български повели и закони от древни времена.

  А това че Фердинанд, Борис и Сименчо НЕ СА българи, само доказва колко прав е Волен Сидеров.

 3. Волен е истински патриот и българин.А вие сте мошенници.Стига сте говорили глупости.

 4. Дек. 1941 България обявява война на САЩ и Великобритания. През 1943 от бомбардировките пострадват София, Пловдив, Русе, Варна и др. големи градове. Убити са ок. 1700 д., ранени над 2000, разрушени напълно са 3797 сгради.
  Хронология на по-големите англо-американски бомбардировки над български градове:
  13, 14 и 15 април 1941 г.
  Британски бомбардировки над София без жертви.
  20 август 1943 г.:
  Англо-американска бомбардировка над Исперихско и Пордим, Плевенско. До края на войната – 21 бомбардировки.
  13 септември 1943 г.:
  Англо-американски бомбардировки над Стара Загора, Горна Оряховиц

 5. Волен Сидеров е отдавна клиент на психиатрията… Време е, обаче, тя най-накрая да си прибере вересиите! То бива да си идиот и нагаждач, ама Воленовото никъде го няма! Този позор за националистическата идея трябва да бъде изхвърлен „на бунището на историята :)“, за да станем наистина достойни за свещената ни национална идея! А колкото до писаното от GOST – съюзниците ни бомбаРдират, чак след като сме им обявили война, неграмотнико…

 6. „За всеки български националист Борис Трети е Царят Обединител, а дори учениците в гимназията знаят, че той успява да предотврати участието на България във Втората световна война“. За антора сигурно е нещо нормално англииски и американски самолети да ни бомбандират и да убиват невинни граждани, българската армия да окупира територии на Гърция и Югославия под командването на Хитлер.

 7. Примитивна апология на цар Борис.Той е бил лоялен съюзник на нацистка Германия и фашистка Италия.Въпреки, че армията не се е била срещу Съветския съюз, присъствието на български окупационни войски в Югославия и Гърция е дало възможност повече германски войски да отидат на Източния фронт. Българските евреи са били спасени и то от широк кръг хора, но тези от окупираните територии са изпратени в лагерите със съдействието на българската, на негово Ц.В.Борис Трети, администрация. А ако не беше тройната коалция, В.С. щеше да възхвалява цар Борис, при когото е имало организации като „Атака“.

 8. Много тъъъъъъъпо! А бе как помествате такива съчинения? То бива бива пристрастност, ама…. Ще принудите хората наистина да гласуват масово за Атака! Натам отиваме.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *