Публикувано на 24.04.2008 / 18:49

Бизнесменът – общински съветник Красимир Узунов гази жандармерист и бяга

 

 

На 23 април около 11,50 ч на Аерогара – Варна, пред терминала за пристигащи от вътрешни линии, при проверка на «Лексус» със софийска регистрация от служител на зонално жандармерийско подразделение – Варна, водачът Красимир Узунов от Варна, при потегляне минава през горната част на лявото ходило на служителя и напуска местопроизшествието.

По-късно Красимир Узунов е призован в РПУ – Аксаково, за обяснения. Съставен му е акт. Полицаят е закаран в МБАЛ «Св. Анна» за оказване на помощ, където е установено, че има контузии на лявото ходило.

Това пише в официалния полицейски бюлетин на ОДП – Варна.

Зад името Красимир Узунов обаче се крие известен бизнесмен, собственик на “Интерсурвиз Узунови” и на един от моловете в морската столица.

Узунов е и общински съветник от бизнеспартията, създадена специално за местните избори “Глас”.

Afera.bg научи, че при проверката на джипа му, Красимир Узунов се е държал изключително арогантно с полицая, като в типичен негов стил арогантно е подчертавал, че е общински съветник. Шофьорът му също е демонстрирал високомерие и нагло поведение. Отпрашвайки с джипа си бизнесменът – общински съветни буквално е минал през ходилото на жандармериста.

За което като наказание е получил единствено …акт в полицейското управление на Аксаково.

Красимир Узунов е бивш моряк подводничар.Напуска армията като капитан-лейтенант. Собственикът на "Интерсервиз Узунов" е уволнен дисциплинарно от флота и изключен от компартията заради пререкания с офицери от военното контраразузнаване – това, разбира се, е неговата теория за миналото му. Легендата за първият му милион започва … с две стари копирни машини, като Узунов открива първия частен копицентър у нас. След това решава да стане представител на "Шарп", предпочитаната от него марка. Японците обаче искат гаранция от 300 000 марки. Красимир Узунов кандидатства за кредит в немска банка. Единственото обезпечение, което можел да предложи, бил апартаментът му във варненския квартал "Петлешев", който по тогавашните цени струва около 10 000 марки.

Узунов нашумя скандално и с покупката на старинната сграда на Радио – Варна, която е паметник на културата, и която превърна в свой дом. Покупката стана по времето на печално известния бивш шеф на Радио – Варна Стоян Чешмеджиев, който пък днес е обвиняем за далавери с терени в Каварна и Шабла.

Красимир Узунов се втурна и в политиката, ставайки заместник – председател на бизнес партията “Глас”, която вкара на местните избори двама общински съветници в местния парламент.

Узунов е известен с безпардонното си поведение и разък изказ.

Засега не е ясно дали премазания жандармерист ще съди мастития общински съветник, но пък стана известно, че Узунов е завел жалба срещу полицая във варненската военна прокуратура, че се бил държал нагло и едва ли не сам си е подложил крака за да го премаже с джипа си. Както се казва в такива случаи, без коментар.

 

 

Яна Маринова

Снимка "Дневник"

Коментари 0 за
“Бизнесменът – общински съветник Красимир Узунов гази жандармерист и бяга”

 1. доколкото ми е извесно к. узунов е плод на кравосмешение , както вмежду впро4ем и дащерямо . така4е тази постапка е оби4айна за него.

 2. от разтояние умееш да приказваш само секс и бой ще има за тебе.ама ти си мишка

 3. сега ако ще се обиждаме на селяндури казвай , Да ти имам отношението Сноб

 4. За пореден път власт имащите граждани на тази държава показват селянията си. Според мен щом човек държи първо на себе си никога няма да си позволи да се излага по този начин. Да сега парите ще решат всичко… ,,За кокшка няма прошка, за милиони няма закони“. Надявам се искренно правосъдието да не се подава на провокации и натиск, а да отсъди реално положението. Недопустимо е да се отнася към орган на реда по този безогледен начин. Наистина започнах да съжалявам момчетата с пагони. Не е лека тяхната работа, като се замисля много кал се хвърля по тях неоснователно. Да не забравяме че сме в ЕС…

 5. така като гледам рибата се вмирисва край морето, от където и идва.

 6. … селендури има във Варна, защото се напълни със такива „софиянци“ като теб … Много ми е интересно, да разбера от някоя социологическа агенция, къде селендурията е най голяма!? Рибата се вмирисва откъм главата, а главата е в София … не забравяйте това!

 7. Тоя безпардонен и нагъл тип по времето на СДС го бяха наврели в кучи гъз, ама сега му порасна работата……………..царски човек Хак да ви е на всички заслужавате си избранниците…….нека ви тъпчат говеда с говеда ПУ……………….

 8. тъпите варненски селяндури са си избрали съветниците от глас, нека сега да ги мачкат

 9. Узунов е много нагъл тип. Той твърди, че не е газил полицай, но целият град знае колко нахален мъж е и как се държи като селска мутра от 90 – те. Това е Узунов.

 10. Хора, бягайте от тази държава, защото ще ви смачкат и в буквалния, и в преносния смисъл на думата. Тук „за милиони няма закони , за кокошка – няма прошка!“ Ето това е истината, казана в прав текст в една попфолкпесен.

 11. Коментарът просто е излишен! Как е възможно да си общински съветник и да се държиш като гамен, да прегазиш с колата си орган на реда?! Това е недопустимо за една правова държава! Този човек трябва да влезе в затвора за неизпълнение на разпореждане и опит за умишлено убийство на служител на реда! Как е възможно прокуратурата да си затваря очите пред тоя нагъл простак и циник, бивш военен. Вместо незабавно да бъде арестуван, той бил извикан на разпит в РПУ Аксаково! И после как да вярваш на правоохранителните и правораздавателните органи, след като толкова тихомълком използват двойния си аршин!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *