Публикувано на 27.05.2008 / 23:06

Бивши ченгета и еничари в битка за стола на Доган

 

 

Битка между старите ченгета и новите еничари за стола на Доган тече в ДПС, съобщи отлично информиран източник. Войната между тях пламнала, след като стана ясно, че се готви разследване на незаконно придобитите имоти на ДПС-лидера, за които в. "Атака" пръв сигнализира.
Ако Доган бъде разследван, каквито податки от страна на коалиционните му партньори вече са налице, той ще се прости с поста си. В БСП сериозно обмисляли да хвърлят Доган на вълците и да се дистанцират от него, като го изкахат виновен за неуспехите на кабинета. В момента на "Позитано" 20 чакали доклада на Европейската комисия, който ще стане известен на 16 юни, за да решат как да действат. Ако той е нагативен и "убийствен", каквито информации изтекоха в международната преса, червените били готови да стартират кампания срещу водача на етническата партия.
От едната страна на ДПС-барикадата стоели основателите на турската етническа партия, водени от Юнал Лютфи и Касим Дал. От другата – кръгът от бизнесмени-еничари, начело с Йордан Цонев и Христо Бисеров. Към тях гравитирал и Лютви Местан. Лютфи и Касим Дал се смятат за лично предани на Доган. С първия ги свързва общо агентурно минало и 18 години партийна дейност. Юнал Лютфи стана известен с двата си превдонима като сътрудник на службите – Мурад и Сидер. Касим Дал пък е съкилийник на Доган и се ползва с безграничното му доверие. Той се спряга, че е човекът, който държи връзка с турските тайни служби. Двамата се прочуха и с това, че успяха да набутат цялата си рода на служба в държавни институции и агенции. Бисеров и Цонев пък въртят свои обръчи от фирми, паралелни с тези на Доган. Ако лидерът на ДПС бъде злепоставен, това ще се отрази и на бизнес контактите му. Двамата бивши седесари, а днес еничари замисляли да превземат именно тази територия.

В. “Атака”

Коментари 0 за
“Бивши ченгета и еничари в битка за стола на Доган”

  1. Абсолютни фантазии! Мафията ДПС е много по-качествена от мафията БСП,а и много по отмъстителна.Освен това те са привлекли в техните схеми много висши бесепари,така че няма мърдане.Единствения шанс е Доган сам да каже-стига ми толкова,чао…

  2. Да, ама се говори, че и ония двамата братя, в много милиони от пътната инфраструктура били братовчеди на Доган? Ей, я проверете дали е вярно!? Става интересно и ужасяващо!

  3. Глупости! В БСП дори не смеят и да сънуват, че се карат с Доган. Те знаят много добре, че Симеон ги върна във властта, но там ги държи Доган. Че нали ако Доган рече на своите изборни туристи да гласуват примерно за пелтека Дилов и Дилов веднага ще изпелтечи една седмица след изборите: Заклевам се да бъда примерен премиер!

  4. Като си представим, че освен това дето се говори, се говори, че Доган има голяма колекция от снимки на премиера с кристално качество в позите „Бригадирска количка“, „Аз на тебе ти на мене“ и „Лудата костенурка“, можем да си представив с какъв „хъс“ шефът на БСП ще посегне да хвърля на вълците притежателя на колекцията.

  5. Сметките да злепоставят Доган може и да излязат като сметки „без кръчмар“.Не знаят ли с кого си имат работа,най много той тях да злепостави.Да си зададат въпросите кой кого ще хвърли на вълците,кой е мандатоносител,кой има най твърдия електорат и т.н.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *