Публикувано на 03.07.2008 / 21:50

Бившият директор на НСС Арлин Антонов: Боеприпасите са подпалени при саботаж

 

 

Пред вестник “Атака” бившият шеф на контраразунването Арлин Антонов категорично твърди, че случилото се в Челопечене е умишлен саботаж. “Онова, което стана вчера в поделение Под. 18 250 – Разснарядителна база за боеприпаси с изтекъл срок на годност в Челопечене, е сигурен саботаж. Това е база за разглобяване на боеприпаси, при което от тях се извличат висококачествени, чисти метали – стомана, мед, олово и прочее, които после се използват в промишлеността. 
Всичко там е в сандъци. Взривателите на снарядите и мините са отстранени. Такова разделяне обаче не може да стане при капсулдетонаторите на лекото стрелково оръжие.
При такива условия горят ли боеприпаси, значи някой ги е запалил. В 6:20ч. сутринта, когато температурите са около 15° С, а преди това цяла нощ всичко се е охлаждало, във време, когато в този обект не може да има никакъв производствен процес (за да се хванем за вероятността от някаква "човешка грешка"), обяснението на серия от експлозии може да бъде само едно – някой е заложил серия от взривове и именно те подпалиха базата. Стана по-малката беля. Можеше да се взриви и складът с 15 000 тона тротил. Тогава щеше да стане ад”, казва той пред в. “Атака”.

 

Afera.bg

 

 

 

Коментари 0 за
“Бившият директор на НСС Арлин Антонов: Боеприпасите са подпалени при саботаж”

  1. работил съм с такива материали!Хвърляли сме сандъците от два метра растояние и нищо.Твърдо – някой ни иска в новините или прикриване…

  2. Само малоумните военни могат да съберат на едно място 15000 тона тротил. Не знам колко прост трябва да си да събереш на едно място взрив като за атомна бомба. Дали ще гръмне от самосебе си , дали някой луд ще го взриви или някой терорист няма значение. Военните които отговарят за това трябва да бъдат разстреляни, за предателство, за измяна и опит за масово убийство.

  3. 100% ТУРСКИ МЕКЕРЕТА НИ ПАЛЯТ.ЗАПОЧВА НОВ ВЪЗРОДИТЕЛЕН ПРОЦЕС,НО СРЕЩУ БЪЛГАРИТЕ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *