Публикувано на 26.03.2008 / 14:23

Бившите барети от Дупница в партия с Таки

 

 

Имената на “Галевите” излязоха на бял свят преди две години, когато бившият кмет Първан Дангов ги нарече местни феодали. По повод срещите си с тях вътрешният министър Румен Петков каза, че срещу братята не е повдигано обвинение и няма приключила разработка и уточни, че никога не се е срещал с хора от оперативен интерес сам, а в присъствието на оперативен работник.

Междувременно “Всеки ден” изнесе информацията, че бившите барети Галев и Христов са в съдружие с бившата дясна ръка на Георги Илиев във ВИС, Таки.

Пламен Галев и Ангел Христов държат по 25% от фирмите “Югозападна инвестиционна компания” ООД, “Кей Ейч Партнер” ООД и “Сити Асет Мениджмънт” ООД. Съдружник и в трите фирми с “Галевите” е Христофорос Аманатидис, известен с прозвището Таки.

И в трите фирми Таки също държи по 25 процента. Името на Таки било сред обсъжданите на заседанието на вътрешната комисия на парламента преди седмица, на което ръководството на МВР бе изслушано за борбата с наркотрафика и наркоразпространението. Макар и многократно в медиите Таки да е свързван с т.нар. “банда с чуковете” и рязането на уши на наркопласьори, срещу него никога не е имало официално обвинение за това, още по-малко за престъпления, свързани с дрога. Таки официално не е съдружник с другия висаджия Красимир Каменов – Къро, но във фирма “Абоба 2000” ООД съдружници са техните съпругата на Къро и сестрата на Таки – Афродита Боримирова и Светлана Каменова. “Абоба 2000” ООД притежава 12% във фирма “Ауто мобиле”.

Съдружник в “Югозападна инвестиционна компания” ООД, “Кей Ейч Партнер” ООД и “Сити Асет Мениджмънт” ООД с Галев, Христов и Таки пък е бизнесменът Феодор Феодоров. Феодоров е съдружник и с пернишки бизнесмен Людмил Стойков. Феодоров и Стойков държат по 20 % във “Строиинжинеринг” АД. Людмил Стойков нашумя миналата година, когато бе арестуван във връзка с източването на 7,5 милиона евро по програма САПАРД. Собственикът на курорта “Дюни” е прал пари в три държави, заяви само преди две седмици главният прокурор Борис Велчев. А заради участието си в управата на “Дюни” с името Петър Чаушев в понеделник оставка подаде заместник-външният министър Феим Чаушев. Людмил Стойков е и един от спонсорите на кампанията на президента Георги Първанов.

Afera.bg

Коментари 0 за
“Бившите барети от Дупница в партия с Таки”

  1. Думите правителство и мафия са синоними в България,а и не само тук.По-заплетени са от лияни в джунгла 🙂

  2. Допуснали сте малка грешка в представянето на фактите.Афродита Боримирова е съпруга на футболиста на ЛЕВСКИ Даниел Боримиров и сестра на Таки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *