Публикувано на 19.05.2020 / 12:22

БЕЗНАКАЗАНА АРОГАНТНА ПРЕСТЪПНОСТ, ВЪЗКАЧИЛА СЕ НАЙ-ОТГОРЕ В ДЪРЖАВАТА, НАЗИДАВАЙКИ ВСИЧКИ, ДРЪЗНАЛИ ДА И ПОТЪРСЯТ СМЕТКА!

БЕЗНАКАЗАНА АРОГАНТНА ПРЕСТЪПНОСТ, ВЪЗКАЧИЛА СЕ НАЙ-ОТГОРЕ В ДЪРЖАВАТА, НАЗИДАВАЙКИ ВСИЧКИ, ДРЪЗНАЛИ ДА И ПОТЪРСЯТ СМЕТКА!Два месеца пърдяха по диваните и никой не призна за легитимна тази тяхна битка с вируса, която беше продиктувана от чист егоизъм и страх. Накрая, когато нещата започнаха да се нормализират, както винаги, заради новините отвън, а не заради реалното управление на кризата, каквото нямаше – нито управление имаше, нито криза, само някаква семпла постановка с лоши актьори.
Този, когото бяха коронясали за негласен президент на карантината, любимецът на синекурното българско интелектуално човечество, което го играе мейнстрийм „либерал демократи“, бе сюрпризирано от факта, че гуруто им се оказа неподготвен ноторен простак, за което, разбира се, бе обвинена журналистиката и в частност, една жена, която го разряза без особена подготовка и усилия.
Това беше всеизвестно на по- критичните, следящите обстановката и трендовете, и алергичните към глупостите, и манипулациите, но бе жадно поемано от зажаднялите за нормално публично говорене на фона на откровено просташките борисови логореи, но пък изключително безкритично, като се самодоведоха до състояние на евангелистки сектанти, на които пасторът им е хванат да снима порно.

Мегаскандал без виновни…
Божков изкара информация, каквато 99.9% от българите не само не подозират, че съществува, а и никога повече няма да станат свидетели на нещо подобно, а всички се държат, сякаш дават повторението на някакво тъпо реалити шоу, че чак им е и досадно.
Не разбрах, каква е темата на извънредната сбирка на МС! Тоя, дето ни плащаше рекет, сега ни атакува с невиждана ярост, защото искаме да му вземем всичко и да лежи в затвора, или, колеги, тука нЕколко се съдрахме да крадем, други бехте по- умерени, но сметката ще я платим солидарно?

Имаме рядкото щастие гешев да ни е главен прокурор, разбира се, който е невинен до доказване на противното.

„Гешев: Антикорупционният фонд е шизофреничен. Всички сигнали на Васил Божков са просто опит да се дестабилизира държавата“

„Гешев: Не е от моята компетентност да проверявам Горанов. Аз съм само административен ръководител“

Изпитвам органична непоносимост към тази безнаказана арогантна престъпност, възкачила се най- отгоре в държавата, назидавайки всички, дръзнали да ѝ потърсят сметка, и потъпкваща всяка форма на нормалност, докато се саморазправя с враговете на кукловодите си.
Кочияши, слугини и жандарми, накичили се с трофейните бижута на предишните господари, които са отмъкнали пред погледите на всички и се вживяват като потомствени аристократи, на които всичко се пада по право! Комикс рисуван с кафява блажна боя!

Георги Дренчев

Коментари 29 за
“БЕЗНАКАЗАНА АРОГАНТНА ПРЕСТЪПНОСТ, ВЪЗКАЧИЛА СЕ НАЙ-ОТГОРЕ В ДЪРЖАВАТА, НАЗИДАВАЙКИ ВСИЧКИ, ДРЪЗНАЛИ ДА И ПОТЪРСЯТ СМЕТКА!”

 1. Изхождайки от това, че статистически историята се повтаря, и връщайки се назад във времето си мисля, че както тогава, така и сега НАРОДА ще бъде поведен от прогонените, изгнанниците, които както тогава, така и сега са обявявани за престръпници, врагове, айдуци.. В това общество тлее една омраза, една ненавист, която стои като заредена пушка, като стисната в ръка граната в душата на мнозина. Всеки се чувства безсилен да дръпне спусъка на този гняв, защото се чувства сам, но в момента в който трепне нечия ръка ще протече химическата реакция на съединението, и силата ще бъде страшна и зловеща.

  1. Точно това мисля и аз. Ще се достигне точка на кипене.Гладът, който ни докарахе без причина ще ускори нещата.

   1. ..Ama ,,hora,,njama,kato prez 1990 i 97g.., za,,tova,,bre..!/na tova razchita GERB/Samo ,,mat,rjal..,,Filipovci,,,,Fakulteto,,,,Pich maala,,,,Tokayto,,,,mnozinstvoto,,..s ,,tezi,samo..

 2. Права излезе Т.Дончева при избора на Гешев като каза, че Цацаров ще ни изглежда като цвете….

 3. От цялата работа най-интересни са ми изказванията на прокурори (и най-вече на „независимия“ главен прокурор), министри, депутати, телевизии и сайтове. Намираме се в етап на осветляване разделението на българската мафия на: държавна и частна. Всички, които нападат Божков са във или са приближени на държавната мафия. Сега ясно се вижда „независимостта“ на съдебната ни система, „независимостта“ на българските медии, „независимостта“ на експерти на държавна работа (преподаватели в университети, социолози, политолози). С една дума сега ясно се вижда кой „независим“ е на държавна хранилка. Много е интересно как излизат от дупките си, за да защитават трохичките си. Вие само гледайте!

 4. Войните в световен план се движат в две направления. Веднъж,за завладяване на още и още чужди земи,и втори път, за опазване на вече завладяното от други,по големи крадци.

 5. Как така ще проверява горанов или друг от близките на тулупа. Че нали Той си го избра. Как така ще проверява далавери в най високия етеж-нали Той си го избра. Как така ще проверява качеството при строителството на магистрали, на саниранията-нали Той си го избра.
  А троловете на простака газ пикаят срещу Президента нали Той си ги избира

 6. Българи,братя и сестри,обръгвайте на тоя трагикомичен театър на открито и закрито,скоро няма да свърши.

 7. В нашата България невинна е само властта, а по презумция всеки друг е виновен по рождение. След като се е родил тук няма как да не е виновен. Въпрос на време е да го разбере и усети.

  Ако следваме здравата логика на европейското право, което така или иначе поглъща нашето, от премиера през министрите му, шефове на агенции, депутати, магистрати и съдии, 95% от тях трябва да са „подсъдими“. Не само по едно обвинение. Повечето от тези лица са с тежки зависимости с организираната престъпност или са извършили злоупотреба или влияние/търговия/ с власт. Затова са натрупали в скрити сметки десетки милиони, а активите им се простират далеч зад границите на нашата родина. Те самите са крити зад политически имунитет престъпници, които не са подсъдими, само защото нямаме правова държава. И европейските лидери нямат нищо против този безпорен факт. За тях България е демократична и правова държава. И ако търсите истинските виновници за положението в което се намираме, погледнете лицето на европейската бюрократична и политическа машина. Лицемери.

 8. Избягалият в Дубай основен собственик на „Национална лотария“ публикува „паметна бележка“ от негова среща с председателя на КРИБ Кирил Домусчиев, на който двамата се разбират какъв да е рекламният бюджет на хазартната фирма в „Нова телевизия“. Действието се развива няколко месеца след като Домусчиев и неговият брат са купили телевизията, която е част от най-голямата българска медийна група. В паметната бележка се казва директно и каква е цената на обещаните от Божков 20 млн. лв. на година за „Нова телевизия“ – „Пълен съпорт в Държавната комисия по хазарта с цел урегулиране на бизнеса и спазване законите на РБ“.

  Хората, които са извън контекста на събитията около „Нова телевизия“, Кирил Домусчиев и Васил Божков през последната година, едва ли могат от пръв поглед да разберат значението на тази паметна бележка. Всъщност тя е първото публично признание на историята около превземането на „Нова телевизия“, която също се случи с „пълен съпорт“ от страна на държавата. И очевидно този съпорт е толкова силен, че получилият го собственик може да го препродава на трети лица, за да увеличава приходите на телевизията. Тази държавна подкрепа е ключова за цялата медийна авантюра на Домусчиев. Нито придобиването на „Нова телевизия“ можеше да стане без помощта на правителството, нито, както се разбира от паметната бележка, безпроблемното изплащане на кредитите, които бяха взети, за да се финансира покупката.

  Сделката за „Нова“
  Предишният собственик на „Нова“ – шведската компания MTG се опитваше в продължение на две години да намери купувач за българския си бизнес. Когато чехът Петр Келнер купи от Telenor един от трите големи телекома тук, почти веднага беше обявено, че той ще вземе и телевизията. Амбициите му обаче почти веднага бяха посечени от държавата – Комисията за защита на конкуренцията забрани тази сделка с безпрецедентно решение и в общи линии абсурдни аргументи. Според два независими източника на „Капитал“ няколко дни преди това да се случи Кирил Домусчиев е поискал среща с Петр Келнер. На нея той поискал да бъде съдружник в „Нова телевизия“. Какво е обещал в замяна не е публично известно, но твърде вероятно е „пълен съпорт“ от страна на държавата. Броени дни след отказа от Келнер той получава нагледна демонстрация какво означава в България да нямаш подкрепата на властта – сделката му е забранена.

  Във втора серия на опитите да се купи „Нова телевизия“, според различни източници, се включва и самият Васил Божков. По това време парите, които „Национална лотария“ дава на „Нова телевизия“ правят една голяма част от печалбата на медиата. За 2018 г. „Нова броудкастинг груп“ има печалба от 40 млн. лв. Не е публично известно колко пари е давал Божков тогава, но при всички положения рекламният бюджет не е бил по-малък от обещаните през юни 2019-та 20 млн. лв. Иначе казано поне половината от печалбата на „Нова“ е идвала от Васил Божков. В тази ситуация той има ясен финансов мотив да влезе в сделката за телевизията, още повече, че може да повлияе и върху цената ѝ. Някъде през 2018 г. „Национална лотария“ рязко намали бюджета си, като според някои източници целта е била именно да се намали стойността на евентуалната сделка.

  На сцената влиза Домусчиев
  Kъм този момент обаче шведската медийна група MTG, която все още притежава „Нова“, вече е научила урока си – сделка ще има само с който има „пълен съпорт“ от страна на държавата. Няколко совалки показват ясно зад кого от кандидатите стои властта в България. MTG избира офертата на Кирил Домусчиев и брат му, като обаче използва конкуренцията с бизнесмена Спас Русев, за да увеличи цената. В крайна сметка двамата братя сключват сделка за 185 млн. евро – висока цена, предвид това, че най-малко половината печалба за 2018 г. вече няма да я има, заради решението на Васил Божков да намали рязко рекламите в „Нова“.

  От тази ситуация може да се излезе и то лесно, ако имаш „пълен съпорт“ от страна на държавата. Това се вижда само след няколко месеца, когато „Нова“ започва преговори с кабелните оператори за увеличаване на парите, които те плащат за разпространение на програмата. След рекламата това е вторият най-голям източник на приходи в двете големи телевизии. Официално данни за „Нова“ няма, но кабелните оператори носят 26% от приходите на bTV, или 21 млн. долара за 2019 г. Преговорите всяка година са тежки, но миналата „Нова“ получава силен съюзник. Акция на ГДБОП и прокуратурата в цялата страна започва масова проверка на реалния брой абонати (на базата на който се плащат таксите на телевизиите) и евентуално за укриване на данъци. Няколко собственика на кабелни телевизии твърдяха, че въпросите, които са им задавани от полицията тогава са свързани най-вече с програмите на „Нова броудкастинг груп“. Посланието е ясно – плащайте повече, иначе ще има обиски и ревизии. Това се случва през юни 2019 г.

  По същото време е и подписана „паметната записка“ между Васил Божков и Кирил Домусчиев. Това обаче е само финалният епизод на противопоставяне, което се случва през предишните поне три месеца. Според два източника на „Капитал“ то започва след като Кирил Домусчиев поставя на Васил Божков ултиматум – или връщаш целия рекламен бюджет на „Национална лотария“ в „Нова“, или цялата държава тръгва срещу теб. Война с прокуратурата, полицията и комисията по хазарта, както се видя няколко месеца по-късно, не може да бъде спечелена и така се стига до подписването на мирно споразумение, във вид на „паметна записка“.

  Скандалното в паметната записка се вижда лесно, но въпреки всичко да го кажем ясно – в него един, очевидно много близък до властта бизнесмен, поема ангажимент за „пълен съпорт“ от името на държавата, срещу общо 200 млн. лв. за десет години. Tъй като „съпорта“ също си има цена, най-очевидната в случая е редакционната независимост на телевизията. Първите кадрови промени, които бяха направени в „Нова“ бяха в новините и публицистиката, като там бяха назначени хора от свързваната с Делян Пеевски телевизия „Канал 3“.

 9. Бойко,щом Европейските пари са наши пари,що тогава с наши пари едни богоизбрани хуйове си построиха къщи за гости. Не,че нещо,само питам. А парите за саниране и те ли са наши. А държавните субсидии на тоз и на оня,те кви пари са. Ти знайш ли,че с държавни пари едни хора си я купиха вече цялата България и ний несретниците,вече стъпваме на чужда земя. Откъде да знайш. То туй не го пише във вестниците.

 10. Винаги като свърши една битка,борба или война,веднага,моментално след нея почва още по ожесточена борба,вече между победителите. Затова войните и те като вирусите никога няма да изчезнат. Трябва да се научим да живеем с тях. Гответе се за ПЕТАТА СВЕТОВНА. ЩОМ ОЛАБВАТ МЕРКИТЕ,ЗНАЧИ ЧЕТВЪРТАТА Е СВЪРШИЛА.

 11. Васил Божков ви го каза онзи ден по Божков тв демек БТВ ..Имаме си работа с ТАЛИБАНА бай Ивана .Бай ТалИван селския халф-бек-чирак на селския център нападател Толупа от отбора за затвора в ЗАЙЧАРНИКА!

 12. Обзалагам се че следващият определен като ПЕРСОНА НОН ГРАТА от ХЕРО МУСТАФА ще е ВАСИЛ БОЖКОВ…защото показва че трябва да се пресуши БЛАТОТО…because it shows that the SWAMP needs to be dried up …

  1. За другото не знам, ама за едно си безусловно прав – „определен като ПЕРСОНА НОН ГРАТА от ХЕРО МУСТАФА“, щото тя определя и всичко останало на територията!

   И едно питане към Тулуп Каскетов Гешеффф:
   Ти кога ще назначиш разследване и ще обвиниш съответните лица по „инцидента“ /а всъщност – тоталната гавра с хората/, във Видин, където цигани пребиха мъж и жена с двете им дечица под 1 годинка на ръце?! Ако това беше се случило с внуче на Тулупа-Тиква от Банкя /Не го пожелавам на нито едно детенце!/, досега самолетът на ВВС и двата танка на СВ щяха да са изпразнили целия си боезапас върху Територията на квартала „Нов път“!

   Не ви ли е срам от самите себе си поне, щото от Раята срама нямате?! Ама що ли питам и аз, бунакът и кого ли питам?!…

   1. наглоста на защитеният вид-ами те първи ни …нападнаха….КАК…държейки малките деца в РЪЦЕТЕ СИ…Смятам че тази ТОЛЕРАСТИЯ км този ЕТНОС не е само ПОЛИТИЧЕСКА но и ГЕНЕТИЧНА гледайки същите ПЪРВИЧНИ БЕЛЕЗИ в много НАШИ политически ЛИЧНОСТИ …едни такива СМУГЛИ..дебели лави…ИЗЦЪКЛЕНИ ОЧИ…ЦИГАНСКИ ТУ…ЛУПИ

 13. ,,Не е в моята компетентнос, да проверявам Горанов“-думи на СУПЕР ИДИОТ. А бе аланколу, твоята компетентнос в какво се изразява,да провериш,бабичка за 10 литра ракия и 10 кг арпаджик ли е, бе урод.Майка ти да еба, мръсна, долна ПРОДАЖНА твар.

 14. След това признание за некомпетентност в белите държави следва ОСТАВКА..

  А не развяване на каскето в предолимпийска подготовка по тичане след събитията по селата. За златнио медал в таз дисциплина нашето каскетче е без конкуренция

  1. Протест трябва да има под прозорците на Гешев. Днес се изгаври, че сигнал на Антикорупционния фонд, когато стигне до него той ще го разпредели и по съответния ред сигналът ще отиде Някъде, Някога до Някой наблюдаващ прокурор.
   По-нагло изявление няма как да бъде направено.

 15. Не е от компетентността на главния прокурор да проверява сигнали за смс-ите между хазартния бизнесмен Васил Божков и Владислав Горанов, нито пък „паметната записка“ с Кирил Домусчиев.

  Това се разбра от думите на шефа на държавното обвинение Иван Гешев, който отиде лично в плевенското село Ореховица, където започна спецакция срещу битовата престъпност, пише вестник СЕГА.

  това означава че прокуратурата е ЧАДЪР…или е ЧАДЪР поставен ОТВЪН да пази ОБИРДЖИИТЕ на БЪЛГАРИЯ….За ПОРОШЕНКО-30% и 70% за ПОКРОВИТЕЛИТЕ ОТВЪН…

  компетентността на ТОЗИ е до 5 кила тютюн и 20 литра РАКИЯ…

 16. Главния селски пишман прокурор Бай ТалИван инструмента Бокопомазания от ЗАЙЧАРНИКА.?

 17. Абсолютно точно!
  No comment!
  P. S. Да се надяваме че няма да спрете коментарите в сайта ви…, защото във „Frog News“ вече им сложиха хамута!

  1. Коментарите в АФЕРА НЯМА ДА БЪДАТ СПРЕНИ, КАКТО НЕ СА БИЛИ СПИРАНИ НИКОГА!

  2. Фрогнюз се изложиха много. Ако вината не е тяхна да кажат, да го напишат, да поискат помощ от читателите си, така е редно. Иначе излиза, че не са това, за което се представят и тогава не ни остава нищо друго освен БОЙКОТ!
   Афера се надявам да удържи фронта и дано сървърите им не са в България, силно се надявам. Запушват ни устата с маските, налагат цензура за мненията ни. Пълзи диктатура и скоро всички трябва да прогледнат за това, иначе скоро гласът ни няма да може да бъде чут изобщо. Искат ни „социално дистанцирани“, слепи и глухи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *